Vier jaar voor verkrachting studente

Een 39-jarige man uit Barneveld moet vier jaar de gevangenis in voor het verkrachten van een 19-jarige studente uit Lunteren en het verspreiden van kinderporno. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

De verdachte drong in december 2010 de slaapkamer van de vrouw binnen. Hij bond haar vast met tape, deed een prop in haar mond en trok haar kleren uit. Vervolgens verkrachtte hij haar met zijn vingers. Ook sloeg hij de vrouw diverse malen en bedreigde haar met de dood.

De rechter is van mening dat de man op zeer grove wijze inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en psychische integriteit van het slachtoffer. Dat wordt extra verstrekt omdat het in haar eigen huis gebeurde.

De verdachte, destijds werkzaam als technisch onderwijsassistent op het Johannes Fontanus College in Barneveld, had al langere tijd gewelddadige fantasieën. De rechtbank rekent hem aan dat hij daarvoor nooit hulp heeft gezocht. Het OM eiste twee weken geleden vijf jaar gevangenisstraf. De verdachte krijgt een lagere straf omdat hij spijt heeft betuigd en het slachtoffer een schadevergoeding heeft betaald.

Bij goed gedrag zal de man eind 2014 op vrije voet kunnen komen.