Doden en gewonden bij treincrash Buenos Aires

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn vandaag meer dan 250 gewonden gevallen bij een treinongeluk. Getuigen weten te melden dat de machinist niet remde. Hij zou zich in het oude, drukke station Once hebben geboord. Wat er zich precies heeft afgespeeld is verder nog niet duidelijk.

Op dit moment bevinden zich nog talloze slachtoffers in de trein volgens Argentijnse media en hulpverleners. Onduidelijk is of er ook doden te betreuren zijn. Hier kun je enkele foto's van het ongeluk vinden.

Inmiddels zou er, volgens de Buenos Aires Herald, sprake zijn van 340 gewonden en 60 beknelde passagiers.

Update 16.40 uur:
Volgens de laatste berichten zouden er inmiddels 19 lichamen geborgen zijn. Het aantal gewonden is opgelopen tot 550. De gewonden worden met ambulances en helikopters afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving.

Reuters heeft het inmiddels over 40 doden.

Update 18.42 uur
Volgens de laatste berichten zijn er in totaal 49 doden, waaronder één kind, gevallen. Er zouden meer dan 600 gewonden zijn.  De forenzentrein zou met een snelheid van circa 20 kilometer het eindstation binnen zijn gereden en tegen het stootblok geklapt zijn. Hierdoor vouwden de voorste wagons zich als een harmonica in elkaar. Tussen deze brokstukken zouden nog zeker 30 slachtoffers bekneld zitten. 

Het dak van de voorste wagons is opengeknipt, en op dit moment wordt getracht de laatste slachtoffers te bevrijden.Dit werd bekendgemaakt door Alberto Crescenti van de nooddiensten in Buenos Aires. Op dit moment worden helikopters en ambulances ingezet om alle gewonden naar het ziekenhuis over te brengen.

Ruben Sobrero, werkzaam bij de Argentijnse spoorwegen, verklaarde: “Deze trein had de werkplaats dinsdag verlaten en de remmen werkten prima. Voor zover we weten werkten de remmen probleemloos bij de vorige stations. Op dit moment wil ik niet speculeren over de oorzaken”.