FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 oktober 2011

Deel van muur Pompeii ingestort

Een deel van een muur in de oud-Romeinse stad Pompeii is ingestort als gevolg van zware regenval. Dat heeft de archeologische dienst van Pompeii zaterdag bekendgemaakt.

Volgens woordvoerster Daniela Leone is de buitenlaag van een ongeveer 2 meter lang stuk muur ingestort. De muur staat in het noordelijke deel van Pompeii. De muur vertegenwoordigde geen artistieke waarde en Leone benadrukte dat de muur zelf gewoon is blijven staan.

Vorig jaar stortte er ook al twee muren in. Sommigen uitten destijds hun zorg over de staat van het Italiaanse culturele erfgoed.

Jaarlijks brengen zo'n drie miljoen mensen een bezoek aan Pompeii, een Romeinse stad die in het jaar 79 werd bedekt door een dikke laag as na een vulkaanuitbarsting.


Deel van muur Pompeii ingestort (Foto: Novum)

Grote vuurwerkvangst in Ermelo

De politie in Ermelo heeft een vrachtwagen met 800 kilo illegaal vuurwerk onderschept. De truck uit Letland reed rond met valse kentekenplaten. De 19-jarige Letse bestuurder is aangehouden. Volgens de politie leverde de lading in combinatie met de benzinemotor van de vrachtwagen groot gevaar op. De lading bestond onder meer uit Chinese vlinderbommen. Deze geven een zeer harde knal en zijn in Nederland verboden. Het vuurwerk is vernietigd. Het gaat om de eerste vuurwerkvangst in de regio van dit jaar.

De man uit Letland heeft een boete van vijfduizend euro gekregen. Zodra hij die betaalt krijgt hij zijn vrachtwagen terug en mag hij vertrekken.

Dronken joyrijder veroorzaakt 3 ongevallen

Een 19-jarige automobilist uit Drachten is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat, geen rijbewijs had en de plaats van een ongeval had verlaten. Omdat hij zonder toestemming de auto van zijn vader had geleend, werd ook joyriding aan het lijstje toegevoegd.

De politie kreeg een melding over een aanrijding in het Friese dorpje Oudehorne. Tegen agenten bekende de jongen dat hij de auto zonder toestemming had meegenomen. Andere agenten volgden het oliespoor dat van zijn auto kwam; de jongen bleek eerder op twee andere plaatsen ook al een ongeluk te hebben veroorzaakt.

De Maar wint op Pan-Amerikaanse Spelen

Wielrenner Marc de Maar heeft zaterdag de wegrace op de Pan-Amerikaanse Spelen gewonnen. De tot Curaçaoënaar genaturaliseerde Drent was in het Mexicaanse Guadalajara in een sprint met medevluchter Miguel Armando Ubeto uit Venezuela de beste. Het brons ging naar de Cubaan Arnold Alcolea, die op 55 seconden derde werd.

Quickstep-rijder De Maar, die vorig jaar al Antilliaans kampioen op de weg en de tijdrit werd, eiste dit jaar na het opheffen van de Antillen de Curaçaose titels voor zich op. Hij gold in Guadalajara als een van de favorieten voor het goud. De Maar kon zich in Mexico plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen.

'Bijdrage private sector fors omhoog'

De bijdrage van private partijen aan het noodpakket van Griekenland moet fors omhoog. Dat zei minister Jan Kees de Jager van Financiën zaterdagavond na afloop van topoverleg met collega-ministers van de 17 eurolanden. Banken moeten dus een grotere afschrijving accepteren op hun investeringen in Griekse staatsobligaties.

"Er is een soort vorm van consensus ontstaan bij de 17 eurolanden dat de private betrokkenheid zéér omhoog moet ten opzichte van het 21 juli-pakket", aldus de minister. In juli spraken de regeringsleiders af dat private investeerders 21 procent van hun investeringen in Grieks staatspapier zouden afschrijven. Over welk percentage er nu gesproken wordt, wilde De Jager niets zeggen.

De Jager: Bijdrage private sector fors omhoog
De Jager: Bijdrage private sector fors omhoog (Foto: ANP)

[EK Boksen] Zilver voor Fontijn

Boksster Nouchka Fontijn heeft bij het Europees kampioenschap in Rotterdam zich verzekerd van de zilveren medaille. De Nederlandse ging in de finale met 11-13 onderuit tegen de Russin Nadezhada Torlopova.

Na de eerste ronde was de stand nog 3-3, maar na een stotenreeks in de tweede ronde van Torlopova kreeg Fontijn even acht tellen: 3-6. De Nederlandse vocht nog wel terug tot 6-8, maar de Russin was genoeg bij de les om in de laatste ronde de wedstrijd uit te boksen.

F1-race in 2013 in New Jersey mogelijk

Het lijkt er op dat de plannen om vanaf 2013 een Formule 1-race in New Jersey te gaan organiseren concreet worden. Hiermee lijkt de wens van F1-baas Bernie Ecclestone om met de skyline van New York op de achtergrond te racen uit te komen.

Volgend jaar zal de Formule 1 de Verenigde Staten weer aan gaan doen met een race in Austin, Texas. Deze wedstrijd staat in november op het programma. Daar zou dan in New Jersey in juni een tweede wedstrijd bij komen. Deze race is te combineren met een Grand Prix in Canada die een week eerder gehouden zal worden. Volgens de Wall Street Journal zal komende dinsdag meer duidelijk worden.

Mochten de plannen doorgaan dan staan er voor 2013 21 races gepland. Dit is er een meer dan de teams graag zouden zien. Nog onduidelijk is of en zo ja welke race hiervoor dan moet sneuvelen.

'Berlijn kende schuilplaats Gadhafi'

De laatste schuilplaats van de Libische ex-dictator Muammar Gadhafi was al veel langer bekend dan tot nog toe werd aangenomen. De Duitse buitenlandse inlichtingendienst BND was al weken op de hoogte van de plek in Sirte waar de donderdag gedode Gadhafi zich ophield.

Dat meldde het tijdschrift Der Spiegel zaterdag op basis van bronnen binnen het veiligheidsapparaat van Duitsland. Een woordvoerder van de BND deed het verhaal van Der Spiegel zaterdagavond af als "fictie".

De BND beschikt vanuit het verleden over een uitstekend netwerk van informanten in Noord-Afrikaanse landen. De dienst heeft een jaarlijks budget van meer dan 450 miljoen euro.

Het is volgens Der Spiegel onduidelijk of de BND de informatie over de verblijfplaats van Gadhafi heeft gedeeld met bondgenoten binnen de NAVO. Franse gevechtsvliegtuigen bombardeerden donderdag het konvooi van Gadhafi, toen dat probeerde te ontkomen uit Sirte.

Der Spiegel heeft een uitstekende reputatie op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Het blad heeft een oplage van 1 miljoen en geldt als zeer invloedrijk.

'Berlijn kende schuilplaats Gadhafi al weken'
'Berlijn kende schuilplaats Gadhafi al weken' (Foto: ANP)

Zwartrijder verzamelt 3500 euro boetes

De politie in Ravenstein heeft vrijdagnacht een notoire zwartrijder aangehouden die al voor 3500 euro aan boetes had verzameld. Aangezien hij die niet kon betalen is het bedrag omgezet in een celstraf. Hij moet nu 56 dagen brommen, meldt de Brabantse politie.

De man werd even na middernacht in zijn woning ingerekend. Hoe vaak hij in het openbaar vervoer is betrapt zonder geldig vervoerbewijs is onduidelijk.

Politie creëerde fatale file bij achtervolging A2

De politie heeft de file op de A2 waarbij zaterdag een automobilist om het leven kwam, opzettelijk gecreëerd om een achtervolging te beëindigen. Dat gaf de politie zaterdagavond toe. Eerder op de dag suggereerden getuigen al dat de noodlottige file door de politie was veroorzaakt.

Volgens het Korps Landelijke Politiediensten gebeurt het vaker dat de politie matrixborden op rood zet om een file te creëren als iemand op de snelweg wordt gezocht. Daarvoor zijn bepaalde protocollen. De Rijksrecherche gaat onderzoeken of die voorschriften zijn nageleefd.

De politie achtervolgde zaterdagochtend twee mensen in een auto, die bij een tankstation bij Culemborg weg waren gereden zonder te betalen. Bij de achtervolging reden de benzinedieven een paar keer opzettelijk tegen politieauto's aan. Uiteindelijk reden ze om 10.00 uur bij Vinkeveen vol op de file in die ze had moeten afremmen.

Een 35-jarige man uit Maastricht in de auto die werd geraakt door de benzinedieven, kwam om het leven. De twee verdachten, een man van 47 uit Tilburg en een 24-jarige Rotterdammer, raakten gewond en werden naar een ziekenhuis overgebracht. Ze zijn aangehouden voor poging tot doodslag op politieagenten, dood door schuld en doodslag.


Politie creëerde fatale file bij achtervolging A2 (Foto: Novum)

Uitslag FC Utrecht - sc Heerenveen

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen FC Utrecht en sc Heerenveen. Hieronder vindt je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

FC Utrecht

1 - 4

sc Heerenveen

 81' Sneijder
   18' Kums 
 60' Dost 
 74' Djuricic 
 82' Assaidi 
 
 Gele kaart: Sneijder, (FC Utrecht), Zomer, Elm, (sc Heerenveen)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: v.d. Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Fernández
Bovenberg
Vorstermans
Schut
Zullo
Mårtensson
Asare
Sneijder
Mulenga
Demouge (Duplan/8)
Oar (De Kogel/61)
  Vandenbussche
Janmaat
Gouweleeuw
Zomer
Breuer
Djuricic (v. Anholt/90)
Elm
Kums
Narsingh (v. La Parra/76)
Dost
Assaidi (Martinus/83)


Heerenveenspeler Filip Djuricic in duel met Johan Martensson (Foto: Pro Shots)

[EK Boksen] De Jong pakt Europese titel

Marichelle de Jong is de nieuwe Europees kampioene boksen in de categorie tot 69 kilogram. In het topsportcentrum in Rotterdam klopte de 33-jarige Nederlandse in de finale de Oekraïnse Maria Badoelina ruim op punten: 21-12.

De Jong ging in de volle Topsporthallen furieus van start, maar was iets te wild, waardoor Badoelina goed de stoten kon ontwijken: 3-2. Dit ging in de tweede ronde beter, waardoor combinaties goed uit verf kwamen en de tussenstand 9-6 werd. De Jong heeft een goede conditie, wat zich in de derde (15-9) en vierde ronde (21-12) goed uitbetaalde.

De Jong won eerder al bij het EK van 2007 en op het WK van 2010 brons in de klasse tot 69 kilogram. Deze klasse gaat ze na dit toernooi achter zich laten om naar de wel olympische klasse tot 75 kilogram te gaan. Daarin moet ze met Nouchka Fontijn strijden om een plaats op het WK in Beijing en een stek op de Olympische Spelen in Londen.


Europese titel voor Marichelle de Jong (Foto: Pro Shots)

'100 miljard extra steun EU aan banken'

De ministers van Financiën van de landen van de Europese Unie hebben zaterdag toch een akkoord bereikt over extra steun aan banken ter waarde van meer dan 100 miljard euro.

Dat meldde een ingewijde, anonieme bron zaterdagavond. De ministers willen de banken verplichten om hun kernkapitaal (tier 1) op te trekken tot 9 procent. De onderhandelingen verliepen naar verluidt zeer moeizaam.

Zondag en woensdag praten de regeringsleiders van de EU-lidstaten verder over een totaalpakket aan maatregelen tegen de schuldencrisis.

´Ruim 100 miljard extra steun EU aan banken´
'Ruim 100 miljard extra steun EU aan banken' (Foto: ANP)

Volgend weekend Double XP voor alle Call of Duty's

Volgend weekend kun je in alle Call of Duty-games vanaf Call of Duty 4 dubbele ervaringspunten verdienen. Dit vertelt Robert Bowling, de community manager van Infinity Ward, in een video, waarin hij uitlegt hoe de Prestige Shop in Modern Warfare 3 werkt. In de Prestige Shop kun je Prestige Tokens die je verdient door te prestigen uitgeven, om extra content te unlocken.

Gamers die hebben geprestiged in Call of Duty 4, Call of Duty: World at War, Modern Warfare 2 of Black Ops, krijgen in Modern Warfare 3 een extra prestige token. Het is niet duidelijk of deze meteen vanaf het begin beschikbaar is.

Gamers krijgen dubbele ervaringspunten om een kans te krijgen om alsnog te prestigen in één van de vier games, als ze dat nog niet gedaan hadden. Gamers die al hadden geprestiged hoeven dat niet nogmaals te doen. 

Robert Bowling vertelt over de Prestige Shop in de onderstaande video:

Tipsarevic en Troicki in finale Moskou

De finale van het ATP-toernooi in Moskou wordt een Servisch onderonsje. Janko Tipsarevic (1) klopte zaterdag Nikolay Davydenko met 6-2 en 7-5. Eerder had ook titelverdediger Viktor Troicki zich al voor de finale geplaatst. De nummer twee van de plaatsingslijst rekende met tweemaal 6-4 af met Jérémy Chardy uit Frankrijk.

Bij het WTA-toernooi in Luxemburg spelen Victoria Azarenka en Monica Niculescu de finale. De als eerste geplaatste Wit-Russin Azarenka bereikte de eindstrijd door Julia Görges uit Duitsland met 6-3 en 6-3 te verslaan. De ongeplaatste Roemeense Niculescu klopte Anne Keothavonguit Groot-Brittannië met 7-5, 4-6 en 6-3.

Uitslagen Eredivisie (22/10/2011)

In de Eredivisie begonnen om 19.45 uur twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vindt je de uitslagen en karakteristieken  van deze duels.

Excelsior

0 - 2

Heracles Almelo

     40' Scheimann (e.d) 
 77' Overtoom 
 
 Gele kaart: Eekman, (Excelsior), v.d. Linden, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
De Ruiter
Eekman
v.Steensel
Nieveld
Scheimann
Vorthoren (v.Buren/78)
Alberg
Broerse
De Graaf
Te Vrede
Oost (Maatsen/85)
  Pasveer
Breukers
Rienstra
v.d.Linden
Looms
Quansah
Overtoom (Bruns/85)
Duarte
Armenteros (Pedro/73)
Plet
Everton

ADO Den Haag

1 - 0

N.E.C. Nijmegen

 25' J. Verhoek
   
 
 Gele kaart: J. verhoek, Radosavljevic, (ADO Den Haag), v. Eijden, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Boucaut (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Leeuwin (Ammi/48)
Mörec
Kum
Supusepa
Immers
Radosavljevic
Toornstra
W.Verhoek (Vicento/88)
J.Verhoek
Chery (Mulders/90 4)
  Babos
Cmovs
v.Eijden
Nuytinck (Foor/67)
Grootfaam
Vadócz
Schöne
Koolwijk
George (Eppel/69)
Platje (Latupeirissa/86)
Nijland

Twintig bejaarden uit woning vanwege brand

Bij een brand in een seniorencomplex in Soest zijn zaterdagmiddag twintig bewoners geëvacueerd. Vier mensen zijn met ademhalingsproblemen overgebracht naar een ziekenhuis. De brand ontstond bij een scootmobiel in de parkeergarage van het gebouw en was binnen drie kwartier onder controle, meldt de gemeente.

De brand ontstond rond 17.30 uur in het complex Visserstaete aan de Steenhoffstraat. De bewoners die hun huis uit moesten, werden opgevangen in een brandweerkazerne. Of de evacués thuis kunnen slapen is onduidelijk. De brand zorgde niet voor veel schade maar wel voor veel flinke rookontwikkeling. Appartementen worden geventileerd.

De brandweer was nog lang op zoek naar enkele huisdieren in de appartementen. Volgens RTV Utrecht ging het om een cavia en een schildpad en zijn die teruggevonden.

Uitslag VVV-Venlo - RKC Waalwijk

Vanavond stond in de Eredivisie om 18:45 uur het duel tussen VVV-Venlo en RKC Waalwijk op het programma. De thuisploeg won met 4-1, waardoor de eerste seizoenszege een feit was en de Venlonaren nu op zes punten staan.

VVV-Venlo

4 - 1

RKC Waalwijk

 16' Yoshida
 41' Wildschut
 75' Nwofor
 78' Linssen
   65' Braber
 
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Sanders
Bijzonderheden: Braber (RKC) mist penalty (90)
 
Opstelling:   Opstelling:
De Vogt
Timisela
De Regt
Yoshida
Fleuren
Maguire
Linssen (Molhoek/90+1)
Meeuwis
Wildschut
Uchebo (Nwofor/69)
Cullen (Dadda/82)
  Zoet
Bandjar
Drost
Ramos (Duits/46)
Van Peppen
Sno
Auassar
Braber
Meijers (Bridji/46)
Ten Voorde
Castillion


Uchebo (VVV) in duel met Auassar (RKC) (Foto: Pro Shots)

Monfils moeizaam langs Raonic in Stockholm

Tennisser Gaël Monfils heeft zich zaterdag met de nodige moeite naar de finale van het ATP-toernooi in Stockholm geslagen. De Fransman, als eerste geplaatst in de Zweedse hoofdstad, had ruim twee uur nodig om zich van de Canadees Milos Raonic (6) te ontdoen: 6-7 (6), 6-4 en 6-3.

In de eindstrijd neemt Monfils het op tegen Jarkko Nieminen. Die Fin bereikte eerder al de finale door de Amerikaan James Blake met 7-6 (5), 5-7 en 6-2.

Nieminen is volgende week bij het ATP-toernooi in Wenen de tegenstander van Robin Haase in de eerste ronde. Eind september was Nieminen in Bangkok nog te sterk voor de beste Nederlander.


Monfils moeizaam langs Raonic in Stockholm (Foto: Novum)

Oud-president Joegoslaviëtribunaal Cassese overleden

Antonio Cassese, de eerste president van het Joegoslaviëtribunaal en tot voor kort de president van het Hariri-tribunaal is vrijdagavond in zijn huis in het Italiaanse Florence overleden. Dat heeft het Hariri-tribunaal zaterdag bekendgemaakt. Cassese leed aan kanker.

"Voor de leden van het tribunaal was hij de Maestro, wiens enorme kunnen als jurist en staatsman werd geëvenaard door een immense persoonlijke warmte en menselijkheid die hem tot een dierbare vriend maakten", aldus David Baragwanath, die Cassese twee weken geleden opvolgde als president van het Hariri-tribunaal.

Cassese werd wereldwijd beschouwd als een expert in internationaal recht. Hij leidde het Joegoslaviëtribunaal in de eerste jaren na de oprichting en gaf in 2004 bovendien leiding aan de Internationale Onderzoekscommissie voor Genocide in Darfur van de Verenigde Naties.

"Zijn visie, intellect, dynamiek en moed veranderden houdingen, instituties en levens", aldus Baragwanath.

Cassese werd in 1937 in Italië geboren. Hij was van 1975 tot 2008 hoogleraar internationaal recht aan de Universiteit van Florence. Hij publiceerde veel over internationaal recht, in het bijzonder internationaal strafrecht, en werd daarvoor meerdere malen onderscheiden.


Oud-president Joegoslaviëtribunaal Cassese overleden (Foto: Novum)

Vierduizend deelnemers Occupy-protest Frankfurt

Rond de vierduizend betogers hebben zaterdag deelgenomen aan een protest in het Duitse Frankfurt. Dat heeft de Duitse politie gezegd. De actievoerders protesteerden tegen de dominante positie van de banken in het Europese financiële centrum.

Volgens politiewoordvoerder Isabell Neumann hielden de betogers van Occupy Frankfurt een vreedzame protestmars door het stadscentrum. Sommige betogers bivakkeren al sinds vorige week tegenover het kantoor van de Europese Centrale Bank in de stad.

Ook in Berlijn werd gedemonstreerd. Daar was de opkomst minder hoog. In de hoofdstad waren een paar honderd demonstranten op de been.


Vierduizend deelnemers Occupy-protest Frankfurt (Foto: Novum)

Rutte: Gaat buitengewoon moeizaam in Brussel

De onderhandelingen over de eurocrisis in Brussel verlopen 'buitengewoon moeizaam', zei premier Mark Rutte zaterdag in de Tweede Kamer, na sms-contact met minister Jan Kees de Jager van Financiën.

Rutte verweerde zich tegen Kamerleden van de oppositie die hem verweten dat hij zich te veel op de vlakte houdt over de onderwerpen op de EU-top. Rutte stelde dat hij zich niet kan uitlaten over dingen waar minister De Jager op dit moment over onderhandelt. Hij herhaalde dat alles wat hij zondag doet in Brussel onder parlementair voorbehoud is.

Rutte: gaat buitengewoon moeizaam in Brussel
Rutte: Gaat buitengewoon moeizaam in Brussel (Foto: ANP)

PvdA wil wetswijziging tegen nepreisjes ouderen

De PvdA gaat een wetswijziging voorstellen om mensen beter te informeren over misleidende verkoopreisjes. Dat zegt Kamerlid Lea Bouwmeester in Kassa. Het zijn meestal ouderen die ingaan op de misleidende uitnodigingen die mooie prijzen beloven. Bij de urenlange verkooppraatjes worden honderden euro's losgepeuterd.

Op de uitnodiging staat in kleine lettertjes of in onduidelijke bewoordingen dat de prijs van een paar duizend euro of een vakantie niet binnen is, maar dat het slechts om een nominatie gaat. In plaats van de prijs zijn ze geld kwijt aan drankjes tijdens het reisje en krijgen deelnemers een dubieus verkooppraatje voorgeschoteld.

Volgens Bouwmeester is de wet onlangs aangescherpt waardoor bij loterijen moet worden vermeld wat de winstkans is. Zij wil ervoor zorgen dat dat ook gaat gelden voor de uitnodigingen van malafide verkopers. Ook wil ze hogere boetes voor de verkopers. Zo zou bijvoorbeeld de beloofde prijs voor straf echt uitgereikt moeten worden.

De Consumentenautoriteit waarschuwt al jaren voor de misleidende reisjes, waarbij producten worden aangesmeerd. Gemiddeld wordt een paar honderd euro uitgegeven, bleek uit eerder onderzoek, maar er zijn ook gevallen waarbij mensen enkele duizenden euro's kwijt zijn aan spullen waar ze niet op zaten te wachten.

Niet genoeg te krijgen van Zelda: Skyward Sword

Zelda-fans kunnen blijven smullen, want de The Legend of Zelda: Skyward Swords marketingscampagne draait op volle toeren. Alweer zijn er drie trailers naar buiten gebracht die alweer een tipje van de sluier oplichten. Op iedere scheurkalender staat nog 27 nachtjes slapen, want op 18 november is het eindelijk zover. Exclusief voor Wii-gebruikers natuurlijk.

Wees gewaarschuwd, de trailers bevatten kleine spoilers:

De werkelijkheid vervaagt in Battlefield 3

Nog maar eventjes, en de grenzen tussen werkelijkheid en Battlefield 3 zullen vervagen. Om dat aspect eventjes een tikje meer te benadrukken, hebben DICE en EA een trailer online gezet waar we kunnen zien hoe echt het wel niet is. Lock 'n Load!

Battlefield 3 komt over nog minder dan een week uit voor Windows, Xbox 360 en PlayStation 3. Als je 'm op Origin hebt besteld dan kun je de game al pre-loaden. 

[Bundesliga] Borussia Dortmund legt Köln op pijnbank

Borussia Dortmund heeft zaterdag met ruime cijfers van FC Köln gewonnen. In eigen huis was de landskampioen oppermachtig en scoorde vijf maal: 5-0. Shinji Kagawa, Marcel Schmelzer en Robert Lewandowski scoorden voor rust. Na de thee was Lewandowski nogmaals succesvol en pikte ook Sebastian Kehl zijn doelpunt mee.

TSG Hoffenheim won thuis met 1-0 Borussia Mönchengladbach. Ryan Babel en Edson Braafheid speelden de hele wedstrijd voor Hoffenheim, maar scoorden niet. Die eer ging naar Vedad Ibisevic die tien minuten na rust raakschoot.

VfB Stuttgart, dat met 2-2 gelijkspeelde bij FC Nürnberg, verloor de aansluiting met Dortmund. Oud-PSV'er Timmy Simons opende de score voor de Neurenbergers, maar in de tweede helft trok Zdravko Kuzmanovic de stand gelijk. Philipp Wohlscheid zette de thuisploeg nogmaals op voorsprong, maar andermaal werd het gelijk. In de slotfase kopte Maza Rodriguez, ook een voormalig speler van PSV, de 2-2 binnen.

FC Kaiserslautern won met 1-0 van SC Freiburg. De Israëliër Itay Schechter besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd. Bij Hertha BSC - FSV Mainz werd niet gescoord: 0-0.

Later zaterdag staat nog het duel tussen Hamburger SV en VfL Wolfsburg op het programma. Zondag worden Bayer Leverkusen - Schalke 04 en Hannover 96 - Bayern München gespeeld.


Borussia Dortmund legt Köln op pijnbank (Foto: Novum)

Amerikaanse Franklin zwemt wereldrecord 200 rug

De Amerikaanse Missy Franklin heeft zaterdag het wereldrecord op de 200 meter rugslag korte baan verbeterd. De 16-jarige tikte bij wereldbekerwedstrijden in Berlijn aan na 2.00,03 seconden. Daarmee was ze vijftien honderdsten sneller dan de Japanse Shiho Sakai twee jaar geleden. Sakai zette haar toptijd ook neer in de Duitse hoofdstad.

Namens Nederland werd Robin van Aggele tweede op de 50 meter schoolslag. Van Aggele moest in een tijd van 27,07 seconden alleen Glenn Snyders uit Nieuw-Zeeland voor laten gaan. Die won de race in 26,88.

[Premier League] Newcastle nipt te sterk voor Wigan

Newcastle United blijft goed presteren in de Premier League. Op St. James Park werd zaterdag een kleine overwinning geboekt op Wigan Athletic: 1-0. Yohan Cabaye hielp zijn ploeg tien minuten voor tijd aan de winst, waardoor de ploeg van doelman Tim Krul negentien punten heeft uit negen duels. Dat is goed voor de vierde plaats.

Bij Wigan Athletic gaat het duidelijk minder voor de wind. De ploeg van Ronnie Stam en Patrick van Aanholt, die beiden ontbraken, ging voor de zesde keer op rij onderuit en staat nu laatste met vijf punten.

Michel Vorm kon niet voorkomen dat Swansea City gelijkspeelde op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De Nederlandse sluitpost kreeg twee treffers om de oren: 2-2. Swansea liep uit via Danny Graham en Joe Allen, maar in de laatste zes minuten kwam de thuisclub door Kevin Doyle en Jamie O'Hara alsnog langszij.

Aston Villa liep in eigen huis tegen een nederlaag aan. De ploeg van trainer Alex McLeish ging met 2-1 onderuit tegen West Bromwich Albion. Darren Bent zette de Villans nog wel op voorsprong uit een strafschop, maar via Jonas Olsson en Paul Scharner gingen de punten mee naar West Bromwich.

Sunderland boekte in de onderste regionen van de ranglijst een belangrijke 2-0 zege op Bolton Wanderers. Stéphane Sessègnon en Nicklas Bendtner hielpen de thuisploeg aan drie punten.


Newcastle nipt te sterk voor Wigan (Foto: Novum)

Rihanna slaat haar slag in Franse seksshop

Rihanna heeft flink wat geld uitgegeven in een seksshop in Parijs. De zangeres spendeerde in slechts vijf minuten ruim 1100 euro, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun.

De buit van Rihanna bevatte onder meer spannend ondergoed, speeltjes, met leer afgewerkte handboeien, geurkaarsen en badolie. "Ze wist precies waar ze voor kwam en had geen enkele hulp nodig bij het uitkiezen van de voorwerpen", laat een ooggetuige weten.

Naar verluidt heeft Rihanna het momenteel erg gezellig met de Britse bokser Dudley O'Shaughnessy. De twee werden onlangs samen gespot in Londen.

Russische spionnen opgepakt in Duitsland

Voor de eerste keer sinds de eenwording van Duitsland zijn daar mensen aangehouden op verdenking van spionage voor Rusland. Dat meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zaterdag.

De verdachten, een echtpaar, werden dinsdag aangehouden in de universiteitsstad Marburg in de deelstaat Hessen en in het stadje Balingen in de deelstaat Baden-Württemberg. De vrouw, Heidrun A., werd op heterdaad betrapt toen ze een gecodeerde boodschap beluisterde. Ze zou samen met haar echtgenoot Andreas werken voor de Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR.

Russische spionnen opgepakt in Duitsland
Russische spionnen opgepakt in Duitsland (Foto: ANP)

Clinton: VS blijven achter Irak staan

De Verenigde Staten blijven Irak steunen. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton zaterdag gezegd. Zonder Iran direct te noemen waarschuwde ze tevens de buurlanden van Irak zich niet te bemoeien met de interne aangelegenheden van Irak.

Vrijdag maakte de Amerikaanse president Barack Obama bekend dat tegen het einde van het jaar alle Amerikaanse militairen worden teruggetrokken uit Irak. Critici hebben de president gewaarschuwd dat het terugtrekken van de troepenmacht Iran een opening geeft om de invloed in Irak te vergroten.

"Nu we een nieuw hoofdstuk opslaan in onze relatie met een soeverein Irak, zeggen we tegen de Irakezen: Amerika staat achter jullie als jullie de volgende stappen zetten op weg naar het veiligstellen van een democratie", aldus Clinton. "En aan landen in de regio, en met name de buren van Irak, willen we nog eens nadrukkelijk laten weten dat Amerika zijn bondgenoten en vrienden, waaronder Irak, steunt bij de verdediging van de gezamenlijke veiligheid en belangen."

Eerder was er nog sprake van dat een afgeslankte troepenmacht in Irak zou blijven om Iraakse veiligheidstroepen te trainen. De Iraakse premier Nouri Al-Maliki zei zaterdag echter dat onenigheid over de juridische bescherming voor Amerikaanse militairen er toe leidde dat dit uiteindelijk niet door is gegaan.

Hoewel Al-Maliki zei nog steeds de hulp van de Amerikanen te willen, benadrukte hij dat Irak heeft geweigerd een Amerikaanse troepenmacht in het land te laten blijven op basis van voorwaarden die de VS hebben gesteld.


Clinton: VS blijven achter Irak staan (Foto: Novum)

Japan World Cup 3

Een heel erg vreemd en grappig paardrace gokspel op het internet. Al hoef je de term paardrace niet zo serieus te nemen, want er gebeurt echt van alles op het veld, naast paarden zijn er ook bijvoorbeeld rijders in paardenpak en olifanten die meedoen.
 

Klik hier om naar het spel te gaan. Ik weet niet of ik een ander scherm heb dan de mensen in die post (het is dan ook een paar maanden terug geplaatst), maar ik krijg het niet aan de praat. Als iemand het weet: zet maar neer in de reacties! Ondertussen kijken we wel naar die knotsgekke filmpjes, waarvan er meer achter de lees verder staan. De instructies staan hieronder, voor als je het zelf wilt proberen. 
 

  1. Go to http://www.jra-jwc.jp/vol1/.
  2. Wait for the big flash file to load.
  3. Click Skip.
  4. Click the button that follows your mouse.
  5. Click Bet at the bottom.
  6. Click the button that follows your mouse again.
  7. Select any of the three options. It seems to be different betting modes.
  8. Select a horse to bet on, the click the pink button.
  9. Eventually there will be 2 buttons to choose from. Click the left one to go back to step 7 and buy more tickets. Or the right one to start the game.

There appears to be three different versions. Change the URL between vol1, vol2, vol3. This guide is for vol1 but I guess the other ones are similar. It wasn't hard to figure out how to play.

Kitesurfers gered bij Rockanje

Bij Rockanje zijn zaterdagmiddag twee kitesurfers in de problemen geraakt. Ze waren hun vlieger kwijtgeraakt en dreven van de kust af. Een van hen moest door reddingsdiensten uit het water worden gered. De ander kon zelf aan land komen. Ze zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar raakten niet ernstig gewond.

Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie was een van de twee van zijn surfbord gevallen. De ander zat er nog wel op, maar hij dobberde voor de kust rond.

Kitesurfers surfen op een plank en laten zich voorttrekken door een grote vlieger. Vaak maken ze metershoge sprongen en halen ze daarbij allerlei stunts uit. Als kitesurfers in de problemen raken komt dat volgens de Reddingsbrigade vaak door ongeoefendheid. Ze raken verstrikt in hun lijnen, raken oververmoeid of krijgen materiaalpech.

Jurk Marilyn Monroe levert half miljoen dollar op

De jurk die Marilyn Monroe droeg in de film River of No Return is voor meer dan een half miljoen dollar van de hand gedaan. Het kledingstuk leverde tijdens een veiling in China 504.000 dollar op.

Monroe droeg de groene jurk terwijl ze het nummer I'm Gonna File My Claim zong in de western uit 1954. Ze was in River of No Return te zien naast acteur Robert Mitchum en vertolkte Kay Washington, de vrouw van een gokker.

Het kledingstuk leverde aanzienlijk minder op dan de witte jurk die Monroe droeg in The Seven Year Itch. De wereldberoemde opwaaiende jurk van de in 1962 op 36-jarige leeftijd overleden actrice werd deze zomer tijdens een veiling voor 4,6 miljoen dollar van de hand gedaan.

'Geen dedicated servers Modern Warfare 3'

Infinity Ward heeft bekendgemaakt dat Modern Warfare 3 geen 'dedicated servers' zal krijgen voor 'ranked matches'. Alleen de 'unranked matches' zullen speelbaar zijn op de 'dedicated servers'. Deze manier van gamen geldt voor de pc- en console-versie van de game.

Mensen die dus graag op een 'dedicated server' hun personage willen verbeteren hebben pech. Infinity Ward heeft deze beslissing genomen onder de noemer van controle houden. Meer details over de beslissing en het hoe en waarom is nog niet bekendgemaakt. Modern Warfare 3 komt 8 november wereldwijd uit.

Structuurtype

Gisteren heb ik een interessant gesprek gehad over gedrag. Het fascineerde mij enorm. Mensen fascineren mij. Wetenschappers, onderzoekers, filosofen, psychologen, iedereen heeft wel een theorie bedacht, waarmee je type mensen kan onderscheiden. Waar we altijd zo hard roepen dat we mensen niet in hokjes moeten stoppen, doen we dat vooral wel. Zo ook mijzelf. Een herkenbaar en confronterend hokje in dit geval.

[WRC] Loeb verbetert record etappezeges

Sébastien Loeb heeft in het World Rally Championship het record van de meeste etappezeges verbeterd. De Fransman won vandaag in de Rally van Catalonië zijn 802e proef en lost hiermee de Fin Markku Alen af die zijn carrière met 801 stuks afsloot.

Loeb leidt in de rally in Spanje met zijn Citroën, voor de Fords van de Finnen Jari-Matti Latvala en Mikko Hirvonen. In het kampioenschap leiden Loeb en Hirvonen momenteel met 196 punten.

Glock blij met samenwerking Virgin en McLaren

Formule 1-coureur Timo Glock is van mening dat Marussia Virgin Racing nu al profiteert van de technologische samenwerking die de renstal onlangs met McLaren aanging. Op de baan is dit nog niet altijd te zien, omdat het team strijdt met HRT in de onderste regionen, maar in de basis is Virgin iets sneller.

"Ik heb gevoel dat we ons zeker hebben verbeterd. Het is alleen moeilijk te zien omdat Team Lotus ook verbeteringen heeft aangebracht, waardoor het verschil gelijk blijft. Maar uit de data blijkt dat mijn gevoel in de auto klopt," zei Glock tegen Auto Motor und Sport. Hij is blij dat zijn team nu toegang heeft tot de simulator van McLaren en zo voor iedere race al wat voorwerk met betrekking tot de afstelling kan doen. Ook levert het nieuwe denkwijzes voor 2012 op.

"We hadden een kleine vertraging, maar we hebben de achterstand nu ingehaald. We zijn naar Zuid-Korea gegaan met een nieuwe richting voor de afstelling. En omdat we op dit moment niets meer te winnen of verliezen hebben kunnen we het ons veroorloven alvast wat ontwikkelingswerk te doen voor volgend jaar."

Bewegende moviestills

Het idee is zo simpel. Neem een stukje van een film en maak er een gif van. Vervolgens animeer je enkele details en de rest blijft stil staan. Het resultaat is erg mooi, en ik vind dat een museum er eens een galerij van moet maken. Bij de rustigere stills denk ik aan een soort kunstzinnig spookhuis waar je op het eerste gezicht naar plaatjes denkt te kijken maar snel opmerkt dat er heel subtiel iets beweegt.

Klik hier om meer te zien.

Collectors Edition SoulCalibur V en nieuwe pre-order bonus

De Collectors Edition van SoulCalibur V zal veel exclusieve content bevatten. Hieronder vallen het gebruikelijke artworkboek en de soundtrack, maar ook een making-of-video en een exclusieve download voor de White Knight- en Dark Knight-pantsersets voor de mode waarin je zelf een personage kan creëren.

De Collectors Edition zal naast de normale editie in de winkels komen te liggen. Er is nog geen officiële releasedatum voor Europa en Amerika, maar in Japan zal hij op 31 januari in de winkels liggen.

Namco heeft ook een nieuwe pre-orderbonus bekendgemaakt: Het personage Dampierre zal een terugkeer maken. Dampierre is bekend van SoulCalibur: Broken Destiny. Welke retailer dit gaat aanbieden is vooralsnog onbekend.

Soulcalibur V CE

PvdA hekelt 'puinhoop' in Europa

De Europese regeringsleiders hebben een 'ongelooflijke puinhoop' gemaakt van de aanpak van de crisis rondom Griekenland. Dat heeft PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk zaterdag gezegd in een Kamerdebat over de schuldencrisis.

"Wij hebben er steeds minder vertrouwen in dat dit gezelschap regeringsleiders bezig is het probleem echt op te lossen", zei Plasterk. De rekening loopt intussen op. Plasterk wees op een uitgelekt rapport waaruit blijkt dat Griekenland inmiddels minstens 252 miljard euro steun van de andere EU-landen nodig heeft om niet failliet te gaan.

Plasterk wees erop dat de Europese regeringsleiders het op 21 juli eens werden over de hoofdlijnen van een hulppakket voor Griekenland. De uitwerking daarvan zou binnen twee weken volgen, bracht Plasterk in herinnering. "Inmiddels waaien de herfststormen door Den Haag en hebben we nog steeds niets gehoord. Nu is een besluit weer uitgesteld naar woensdag."

Het Kamerdebat van zaterdag gaat over de Nederlandse inzet op de Europese top die zondag plaatsvindt. Op deze top moet een principeakkoord worden gesloten over de aanpak van de schuldencrisis. Of dat lukt, is onzeker. Woensdag vindt nog een eurotop plaats.

De coalitiepartijen VVD en CDA maakten zaterdag duidelijk dat zij het kabinet de vrije hand geven om in Europa te onderhandelen. Zij willen het resultaat pas achteraf beoordelen. Een voorwaarde is wel dat premier Mark Rutte (VVD) in Brussel geen onomkeerbare stappen zet. Dat heeft Rutte al toegezegd.

De PvdA, die tot nu toe het kabinet steunt bij de aanpak van de schuldencrisis, wil onder meer dat de afwaardering van Grieks schuldpapier omhoog gaat. Ook pleit de PvdA voor een financiële transactietaks, die ontwrichtende speculaties met flitskapitaal moet tegengaan.

De gedoogpartij PVV begrijpt niet dat er nog over verdere hulp aan Griekenland wordt gesproken. "Hoe gek kun je zijn?" vroeg PVV-Kamerlid Tony van Dijck zich hardop af. Volgens de PVV'er weigert Griekenland orde op zaken te stellen.

Onrust in Enschede door bijeenkomst Satudarah

Een bijeenkomst van de Molukse motorclub Satudarah heeft vrijdagavond in Enschede voor onrust gezorgd. Motoren blokkeerden de straat. De motorrijders weigerden aanvankelijk op de verzoeken om de straat te ontruimen in te gaan. Toen de politie met versterking terugkwam, waren ze echter netjes geparkeerd.

De politie bleef voor de zekerheid met meerdere eenheden in de Dr. P. van Hoekstraat aanwezig waar de motorrijders bijeen waren gekomen, maar er hoefde niet ingegrepen te worden.

RTV Oost was uitgenodigd door de Satudarah-leden. Volgens de regionale omroep ging het om een protestbijeenkomst tegen het verbod van de gemeente om een clubhuis aan de Parkweg officieel te mogen openen. De rust zou zijn weergekeerd toen de motorrijders naar het clubhuis vertrokken.

De president van de oostelijke tak van de motorclub is onlangs vrijgesproken van afpersing en bedreiging. Eerder deze week deed de politie een inval in een clubhuis van Saturdarah in Zundert. Daarbij werden elf leden aangehouden, onder meer wegens betrokkenheid bij mishandeling en bedreiging van horecaondernemers.

GroenLinks: Zaken- en spaarbank scheiden

GroenLinks wil dat banken die zowel een spaarbank als een zakenbank zijn, deze activiteiten scheiden. Dat zei fractievoorzitter van GroenLinks Jolande Sap zaterdag.

Sap wijst op de 'ongelukkige' situatie waarbij banken met spaargeld risicovolle transacties kunnen aangaan. "Als ze de mist ingaan zitten ze niet zelf op de blaren, maar dwingen ons belastingbetalers om het op te lossen."

Volgens Sap moeten we terug naar de situatie van begin jaren 90, toen de activiteiten nog gewoon gescheiden waren.

Rutte: Mogelijk meer steun nodig voor Grieken

De komende dagen moet duidelijk worden of het reddingspakket van deze zomer voor Griekenland voldoende is of dat er meer noodsteun bij moet komen. Dat maakte premier Mark Rutte zaterdag duidelijk in het Kamerdebat over de eurocrisis.

Griekenland kreeg vorig jaar mei een lening van 110 miljard euro toegezegd. Op 21 juli kwam daar nog eens 109 miljard bij.

Maar volgens een vertrouwelijk rapport heeft Griekenland veel meer nodig: minimaal 252 miljard euro, mogelijk zelfs 444 miljard. Rutte wilde daar niet op ingaan.

Rutte: mogelijk meer steun nodig voor Grieken
Rutte: Mogelijk meer steun nodig voor Grieken (Foto: ANP)

Afghaanse ministers verduisterden miljoenen

Zeker twee Afghaanse ministers hebben miljoenen dollars aan overheidsgeld verdonkeremaand. Dat zei zaterdag Azizullah Ludin, die belast is met corruptiebestrijding.

"Er zijn voormalige ministers, maar ook twee of drie in het huidige kabinet, die miljoenen dollars hebben verduisterd", zei Ludin die aan het hoofd staat van het Hoge Bureau voor Toezicht en Anticorruptie. Hij zei een aantal zaken naar de procureur-generaal te hebben gestuurd die moet beslissen over vervolging.

President Hamid Karzai staat onder zware druk van het Westen om een eind te maken aan de endemische corruptie.

Enkele honderden op de been voor Occupy

Enkele honderden mensen hebben zaterdag meegelopen met protestmarsen van de Occupy-beweging in Amsterdam en Rotterdam. De Amsterdamse stoet hield kort stil bij De Nederlandsche Bank (DNB), maar liep daarna rustig verder. Volgens de politie verliep de protestbijeenkomst zonder problemen.

De betogers in Amsterdam vertrokken rond 13.00 uur van het vorige week bij het Beursplein opgezette tentenkamp met spandoeken naar De Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein. De politie heeft niet geteld hoeveel mensen er op de been waren, maar volgens een getuige waren het er tweehonderd tot driehonderd.

Vorige week zaterdag waaiden de Occupy-protesten over vanuit de Verenigde Staten en andere landen. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werden tentenkampen opgezet. In Rotterdam zijn de betogers inmiddels overgestapt op parttime actievoeren. In Amsterdam en Den Haag op het Malieveld wordt nog wel gekampeerd.

De protesten tegen onder meer de inhaligheid van banken begonnen op 17 september in New York met Occupy Wall Street. De actie breidde zich uit naar andere Amerikaanse steden en vervolgens naar steden in de rest van de wereld, zoals Berlijn, Madrid, Londen en Milaan.


Enkele honderden op de been voor Occupy (Foto: Novum)

'Gevangenenruil Egypte en Israël op handen'

De Egyptische autoriteiten zijn bezig met de laatste voorbereidingen om de Amerikaanse Israëliër Ilan Grapel, die in juni in Egypte werd opgepakt op verdenking van spionage, te ruilen voor negentien Egyptenaren die vastzitten in Israëlische gevangenissen. Dat hebben Egyptische media zaterdag gemeld.

Grapel werd op 12 juni gearresteerd en sinds die tijd vastgehouden zonder aanklacht. Israël ontkent dat Grapel een spion is en heeft gezegd dat hij werkzaam was voor een hulpproject.

Rutte ergert deel Kamer met vaagheid

Premier Mark Rutte (VVD) heeft de ergernis gewekt van een deel van de Tweede Kamer door zaterdag niet te willen ingaan op de Nederlandse inzet bij de gesprekken in de Europese Unie over de aanpak van de eurocrisis. De SP en de ChristenUnie hebben daar grote moeite mee.

De Kamer debatteert zaterdag met Rutte. Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) voert intussen in Brussel gesprekken met zijn collega's van de overige EU-landen over de aanpak van de crisis. Rutte wil in de Tweede Kamer niet te veel prijsgeven over de Nederlandse inzet, omdat hij vreest de onderhandelingspositie van De Jager te ondermijnen.

Volgens de SP en de ChristenUnie moet Rutte vragen van de Kamer gewoon beantwoorden. "De Kamer heeft er recht op te weten hoe het kabinet denkt over bijvoorbeeld het noodfonds", stelde ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob. "Ik snap werkelijk niet waarom u niet gewoon kunt vertellen wat de Nederlandse positie is. Dat is toch geen geheim?", zei SP'er Ewout Irrgang tegen Rutte.

Rutte zei dat zijn opstelling het gevolg was van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Toen het Kamerdebat van zaterdag werd gepland, was nog niet bekend dat er gelijktijdig in Brussel zou worden vergaderd. Rutte beloofde de opvattingen van de Kamer in het achterhoofd te houden als de Europese regeringsleiders elkaar zondag ontmoeten. Ook zal hij nergens mee instemmen zonder de Tweede Kamer de kans te geven zich uit te spreken.

Tijdens het debat Rutte wel uiteen dat er vier grote thema's zijn waarover de Europese Unie het de komende dagen eens moet zien te worden. Dat zijn een eventueel nieuw hulppakket voor Griekenland, het uitbreiden van het steunfonds EFSF, het vergroten van de financiële buffers van banken en de begrotingsregels in de eurolanden.

Brug over rivier Nepal stort in: drie doden

Een voetbrug over een rivier in Nepal is zaterdag ingestort terwijl er tientallen mensen op liepen. Drie mensen stortten zo'n vijftien meter naar beneden en overleefden de val niet. Dat heeft de Nepalese regering bekendgemaakt.

Volgens minister van binnenlandse zaken Sudhir Shah wordt een persoon nog vermist. Vijf anderen hebben verwondingen opgelopen en liggen in het ziekenhuis.

De politie verklaarde dat het nog steeds niet duidelijk is hoe de stalen kabels waarmee de brug vastzit hebben kunnen knappen.

Lokale takken Trots op Nederland willen door

De lokale takken van Trots op Nederland willen vooralsnog gewoon doorgaan. Vrijdag kondigde partijoprichtster Rita Verdonk aan de politiek te verlaten. De gemeenteraadsfracties in Brabant en Zuid-Holland hebben zaterdag de intentie uitgesproken om door te gaan.

Volgens de Tilburgse Trots-fractievoorzitter Joost van Puijenbroek zijn de Trots-fracties in Noord-Brabant de luis in de pels van de politiek. "We zitten overal in de oppositie, maar we hebben toch wel al het een en ander mogelijk gemaakt. Zo is het in Tilburg door ons nu mogelijk om op zondag te trouwen."

Na een bijeenkomst van de Brabantse Trots-fracties laten ook de raadsleden in Zuid-Holland weten door te gaan. Volgens Ton Lammertink van de fractie in Zoetermeer is het opstappen van Verdonk geen reden te stoppen.

Het laatste woord over het voortbestaan van Trots op Nederland is overigens aan de leden. Op 19 november vindt een algemene ledenvergadering plaats, waarin wordt gesproken over de toekomst na Verdonk.

In totaal heeft Trots op Nederland in 39 gemeenten zestig raadsleden. In Alkmaar en in Den Helder heeft de partij een plek in het gemeentebestuur bemachtigd.

Sterke race Kramer op vijf kilometer

Sven Kramer heeft op zijn eerste vijf kilometer sinds zijn rentree een snelle tijd gereden. Bij een testwedstrijd in Inzell kwam Kramer tot een tijd van 6.23,05.

"Het is een goede tijd. Hij laat wel meteen wat zien", aldus assistent-coach Geert Kuiper na de wedstrijd. Met de tijd voldeed Kramer, die vorige week in Inzell ook al een drie kilometer won, aan de richttijd voor plaatsing voor de NK afstanden. Hij is voor dat toernooi echter niet geplaatst omdat hij dan eerder dit seizoen de tijd had moeten rijden. "Sven had zich dit weekeinde nog kunnen kwalificeren bij de Holland Cup. Maar hij geeft er de voorkeur aan om hier te blijven trainen. Hij is nu dus afhankelijk van een aanwijsplaats om aan de NK te kunnen meedoen."

Na dit weekend zal het sectiebestuur langebaan zich hierover gaan buigen. "We gaan er wel vanuit dat het goed komt. We hebben op deze manier wel een risico genomen, maar we zijn allang blijft dat Sven nu al zo goed rijdt."

Cibulkova tegenover Kanepi in finale Moskou

Dominika Cibulkova heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Moskou. De 22-jarige Slowaakse had geen kind aan Elena Vesnina uit Rusland: 6-0 en 6-2. Na één uur en vijf minuten stapte Cibulkova als winnaar van de baan. In de finale neemt ze het op tegen de Kaia Kanepi uit Estland.

Cibulkova rekende vrijdag in de kwartfinale af met de nummer één van de plaatsingslijst, Vera Zvonareva. Van vermoeidheid was echter niets te merken. Ondanks dat haar service af en toe haperde snelde ze in de eerste set naar de winst door drie keer te breken. In het tweede bedrijf beet Vesnina iets meer van zich af, maar Cibulkova bleek te sterk.

Kanepi had aanvankelijk de nodige moeite met Lucie Safarova. De Tsjechische won de eerste set in de tiebreak, maar daarna kwam Kanepi beter in de wedstrijd. In het tweede bedrijf benutte ze een van haar vijf breekpunten om de stand gelijk te trekken. Ook in de beslissende set sloeg Kanepi nog drie keer toe.


Cibulkova tegenover Kanepi in finale Moskou (Foto: Novum)

Amsterdam door in EHL na ruime zege

De hockeyers van Amsterdam hebben de achtste finale van de Euro Hockey League bereikt. In Antwerpen werd Cookstown overtuigend met 10-1 aan de kant gezet. Omdat de Noord-Ieren een dag eerder ook verloren van Reading is Amsterdam al zeker. Zondag moeten de hoofdstedelingen nog wel tegen de Engelse ploeg spelen.

Mirco Pruyser en Floris Evers waren met respectievelijk vijf en drie treffers de uitblinkers bij de Amsterdammers. Ook Valentin Verga en Steven Ebbers vonden het net.

FOK!filmtip van de dag: The Transporter

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... The Transporter

Frank Martin (Jason Statham) is een ex-militair die een rustig leven lijkt te leiden in het Middellandse Zeegebied van Frankrijk. In werkelijkheid levert Martin pakketjes af zonder vragen te stellen. Frank heeft een aantal regels. Regel 1: verander nooit de afspraak. Regel 2: geen namen. Regel 3: kijk nooit in een pakketje. Als echter het laatste pakketje begint te bewegen, besluit Martin zijn derde regel te breken. Een gevecht op leven en dood begint.

The Transporter

Le transporteur werd geschreven door Luc Besson die de filmliefhebbers kennen van spetterende actiefilms zoals de succesvolle Taxi-reeks, Taken, Banlieue 13 - Ultimatum en meer recentelijk Colombiana. The Transporter laat zich bekijken als een flitsende actiefilm waarin slechts zelden tijd is voor een momentje rust. Naast Statham kent The Transporter een vrij onbekende cast wat de film ten goede komt. De film werd geregisseerd door Louis Leterrier (The Incredible Hulk, Clash of the Titans) en Corey Yuen (DOA: Dead or Alive).

The Transporter is vanavond te zien op RTL7 om 20.00 uur.


De trailer voor The Transporter.

Charlie Sheen teleurgesteld in Two and a Half Men

Charlie Sheen is toch niet zo blij met het nieuwe seizoen van Two and a Half Men. Zijn hoofdrol in de serie werd de acteur eerder dit jaar ontnomen, waarna hij werd opgevolgd door Ashton Kutcher. Sheen liet eerder nog weten te hebben genoten van de eerste aflevering zonder hem, maar is niet ondersteboven van wat volgde.

"Ik ben enorm teleurgesteld over hoe wordt omgegaan met wat ik heb achtergelaten", zegt hij over de producenten tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Sheen denkt dat dat ook de reden is voor de in de afgelopen weken teruggelopen kijkcijfers van Two and a Half Men. "Mensen zijn niet dom. Nou ja, niet allemaal."

De acteur speelde acht seizoenen de hoofdrol in de comedyserie, maar werd ontslagen vanwege zijn roerige privéleven en nadat hij zijn baas beledigde. Daarop klaagde hij de producenten aan wegens contractbreuk. Vorige maand kwamen ze tot een overeenkomst. Naar verluidt ontvangt Sheen verspreid over de komende jaren 125 miljoen dollar.

[MotoGP] Pedrosa vertrekt vanaf pole in Maleisië

Dani Pedrosa start zondag in de MotoGP van Maleisië van poleposition. De Spaanse Honda-coureur noteerde op het circuit van Sepang een tijd van 2.01,462. Hij troefde de kersverse wereldkampioen Casey Stoner af. De Australiër, die vorige week in eigen land voor de tweede keer de wereldtitel veroverde, klokte 2.01,491.

De Italiaan Andrea Dovizioso legde in de voorlaatste race van het seizoen beslag op de derde tijd in 2.01,666. Na dit weekeinde wordt er nog gereden in Valencia.

In de 125cc eindigde Jasper Iwema tijdens de kwalificatie in de achterhoede. De Nederlander klokte de 20e tijd. De Spanjaard Nicolas Terol pakte in die klasse de poleposition.


Pedrosa vertrekt vanaf pole in Maleisië (Foto: Novum)

Verlaten vliegbasis

Aerodrom ´eljava, oftewel vliegbasis ´eljava is een oud en verlaten militair vliegbasis op de grens van Bosnië en Kroatië, vlakbij de Bosnische stad Bihać. Het was een van de grootste militaire basissen in Europa en het bijzondere is dat het grootste gedeelte ondergronds is. Er zijn vier ingangen in de basis, waarvan drie daarvan landingsbanen zijn voor vliegtuigen. De landingsbanen zijn ook de enige dingen die buiten te zien zijn, aangezien ze redelijk uitgestrekt zijn.

 

Pinproblemen verholpen

De pinproblemen die zaterdag in het hele land klanten van verschillende winkels teisterden, zijn verholpen. Dat meldt de Rabobank rond 15.15 uur. In winkels werd een op de drie transacties geweigerd door hardwareproblemen bij pinbetalingsverwerker Equens. Soms bood een nieuwe pinpoging soelaas.

De problemen ontstonden vrijdagnacht, maar leken volgens Equens in de ochtend opgelost. Rond het middaguur kwamen er echter steeds meer meldingen binnen van mensen die niet konden pinnen.

Oud lijk gevonden in bos bij Ede

In een bos bij Wekerom zijn voorbijgangers vrijdag op een lijk gestuit dat er vermoedelijk al enige tijd lag. Hoelang precies is volgens de politie nog niet te zeggen, maar het zou er een jaar of zelf meerdere jaren kunnen hebben gelegen. De identiteit en de doodsoorzaak zijn onbekend.

De politie kan zelfs nog niet zeggen of het slachtoffer een man of een vrouw is. Het lichaam wordt onderzocht.

Het stoffelijke overschot werd rond 16.15 uur gevonden in de bossen bij de Gelderse plaats in de gemeente Ede. Over de omstandigheden van de vondst wil de politie niets zeggen omdat het om 'daderkennis' gaat. Het terrein is afgezet en zaterdag verder onderzocht.

Rita Verdonk: Kabinet jat onze ideeën

Rita Verdonk heeft vrijdagavond een afscheidsinterview gegeven bij EénVandaag. Eerder op de dag werd bekend dat de Trots op Nederland-leider de politiek definitief verlaat. Ze zegt dat er door het huidige rechtse kabinet weinig ruimte meer is voor haar politieke visie.

Verdonk zegt dat het kabinet consequent ideeën van haar jat: "Als we een nieuw punt verzinnen dan neemt het kabinet het meteen over. Als je kijkt naar ons partijprogramma zijn er heel veel punten al overgenomen."

De oud-VVD'er heeft naar eigen zeggen een moeilijke periode achter de rug: "Als de muren hier konden praten van alle huilbuien die ik de laatste weken heb gehad, dan zouden ze heel veel te vertellen hebben." Ze denkt dat het kabinet er nog lang zal zitten en zegt dat PVV-leider Geert Wilders het goed doet.

De partij van Verdonk leidde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 tot grote hilariteit. Zo werd haar Trots op Nederland-verkiezingsspotje het meest populair en berucht, zoende ze politiek verslaggever Frits Wester en trachtte Verdonk jeugdige kijkers om te kopen om zo stemmen te winnen.

Uiteindelijk zakte haar partij van 26 zetels in de peilingen naar 0 bij de echte verkiezingen. Over vier weken is er een ledenvergadering van Trots op Nederland en dan moeten de leden beslissen wat er moet gebeuren.


Rita Verdonk: Kabinet jat onze ideeën 

Vlaar: "Strijd aangaan in de duels"

Morgemiddag staat de eerste Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. Beide ploegen kijken uit naar de onderlinge wedstrijd. Dit geldt ook voor Ron Vlaar, aanvoerder van de Rotterdamse formatie.

"We hebben het geloof dat we de mindere reeks tegen Ajax kunnen doorbreken", liet Vlaar op de website van Feyenoord weten. "Als we dat niet zouden geloven, zouden we bij voorbaat kansloos zijn."

Vlaar gaf toe dat Ajax een prima indruk achterliet in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. "In die wedstrijd speelde Ajax heel goed, na een reeks van wat mindere wedstrijden."

Toch ziet de verdediger van de Rotterdammers morgen kansen tegen Ajax. "Ajax is een ploeg die wil voetballen. Wij moeten de strijd aangaan in de duels. Als iedereen bij ons daarnaast vanuit zijn taak speelt, kunnen we het Ajax moeilijk maken."

Catherine Zeta-Jones is overspelige vrouw Crowe

Catherine Zeta-Jones heeft getekend voor een rol in de film Broken City. Ze is in het donkere drama te zien als overspelige echtgenoot van Russell Crowe, die een burgemeester speelt. Jones' personage is een heuse femme fatale, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Mark Wahlberg speelt in het drama een detective die door de burgemeester wordt gevraagd het liefdesleven van zijn vrouw te onderzoeken. Dan wordt haar minnaar dood gevonden en ontrafelt de detective een grote samenzwering waar de burgemeester een groot aandeel in blijkt te hebben.

De opnamen van Broken City starten in november. De 42-jarige Zeta-Jones is eerst nog te zien in de musical Rock of Ages naast Tom Cruise, Russell Brand en Alec Baldwin.


Catherine Zeta-Jones is overspelige vrouw Crowe (Foto: Novum)

Contador krijgt geen hulp van Menchov en Cobo

Alberto Contador kan de komst van Denis Menchov en Juan José Cobo naar Saxo Bank vergeten. Ploegleider Bjarne Riis liet zaterdag aan het Deense Sporten weten dat zijn budget verbruikt is. De huidige formatie van de Rus Menchov en de Spanjaard Cobo, Geox, bestaat volgend jaar niet meer.

"Ik heb geprobeerd een renner te halen", geeft Riis toe. "Dat is me niet gelukt en nu is het klaar. Ik heb geen geld meer liggen om de markt op te gaan." Contador had goede hoop dat Saxo Bank zich zou versterken met een klimmer. In de afgelopen Tour de France stond de Spanjaard er vaak alleen voor in het hooggebergte.

Contador zag ook nog eens één van zijn belangrijkste helpers vertrekken, de Australiër Richie Porte. De komst van voormalig Rabobank-renner Menchov of Vuelta-winnaar Cobo was mede daardoor een welkome aanvulling op de selectie van de Deense formatie geweest.

Overigens oordeelt het CAS in november of de winnaar van de Giro d'Italia schuldig is aan het gebruik van de doping clenbuterol.


Contador krijgt geen hulp van Menchov en Cobo (Foto: Novum)

Bradley Cooper vervangt George Clooney in film

Regisseur Steven Soderbergh heeft Bradley Cooper de hoofdrol aangeboden in de film The Man From U.N.C.L.E. George Clooney zou eigenlijk die rol spelen, maar hij is om onbekende redenen uit het project gestapt. De 36-jarige Cooper gaat waarschijnlijk in op het aanbod, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Behalve Clooney hebben ook Matt Damon en Johnny Depp de rol van Napoleon Solo afgeslagen. Volgens geruchten heeft de 50-jarige Clooney de rol afgeslagen omdat hij te veel zou moeten stunten voor de rol.

De opnamen van The Man From U.N.C.L.E. vinden waarschijnlijk volgend jaar plaats, voordat Soderbergh begint aan zijn allerlaatste speelfilm Liberace met Michael Douglas als de excentrieke pianospeler. Daarna gaat de regisseur zijn carrière over een andere boeg gooien. Hij kondigt echter al jaren zijn vertrek uit de filmwereld aan.

The Man from U.N.C.L.E. speelt zich af in de jaren zestig en gaat over twee agenten die met handige gadgets de strijd aangaan tegen criminaliteit. De opnamen voor de actiefilm staan gepland voor volgend voorjaar.


Bradley Cooper vervangt George Clooney in film (Foto: Novum)

Adriaanse blij met terugkeer Chadli

Nacer Chadli maakte afgelopen donderdag zijn rentree in de selectie van FC Twente en was direct trefzeker. In de Europa League-wedstrijd tegen Odense BK (4-1) maakte de Belg het derde doelpunt. Trainer Co Adriaanse is erg blij met de terugkeer van de middenvelder.

"Hij haalt meteen een hoog niveau", liet Adriaanse op de officiële website van de club weten. "Maar dat verbaast mij niet. Hij haalde ook al een hoog niveau met Jong Twente en op training."

Adriaanse ontstak vervolgens de loftrompet over Chadli. "Nacer is een creatieve speler en dan verloopt de aanpassing sneller dan een speler die het van zijn kracht moet hebben", aldus de trainer, die de Belg morgenmiddag mogelijk al een basisplaats geeft. "Chadli staat dicht bij een basisplaats, morgen op het veld van Groningen. Als hij weer ingepast is, wordt de ploeg alleen maar sterker."


Adriaanse blij met terugkeer Chadli (Foto: Pro Shots)

Sijsling al klaar in kwalificatie challenger Wenen

Igor Sijsling is er niet in geslaagd om zich voor het hoofdtoernooi van de challenger in Wenen te plaatsen. De Amsterdammer ging in de eerste ronde van de kwalificaties onderuit tegen de Duitser Bjorn Phau. De setstanden waren 6-3 en 6-3.

Het was voor Sijsling zijn eerste deelname sinds de challenger in het Belgische Mons, dat begin deze maand werd gehouden. Tijdens de kwalificaties voor dit evenement trok de tennisser zich met een blessure terug.

Uiteindelijk zou blijken dat hij een abces aan zijn dijbeen had. Tijdens een spoedoperatie is deze succesvol verwijderd, waarna Sijsling zijn rentree in de Oostenrijkse hoofdstad maakte.

Seth Green werkt aan persiflage Star Wars

Family Guy-stemacteur Seth Green werkt aan een animatieserie gebaseerd op de Star Wars-filmreeks. De tv-serie wordt een persiflage, dit zegt Howard Roffman van Lucasfilm, de filmmaatschappij van Star Wars-regisseur George Lucas, tegen de Britse omroep BBC.

De serie moet binnen twee jaar op de buis komen. Green heeft al drie proefafleveringen gemaakt. Volgens Roffman is de serie geïnspireerd op een parodie die het Britse komische duo French & Saunders maakte op The Phantom Menace. George Lucas moest volgens Roffman smakelijk lachen om die persiflage.

De tv-serie van Green zal vol dialogen zitten met verzonnen jargon. In Family Guy is de sciencefiction-filmreeks ook al belachelijk gemaakt. Green spreekt in de serie de stem van Chris Griffin in. Roffman zegt te hebben overwogen de Star War-films te persifleren in een tv-serie met acteurs, maar dat zou te veel in de papieren lopen.


Seth Green werkt aan persiflage Star Wars (Foto: Novum)

Button kijkt uit naar Grand Prix van India

Volgend weekend wordt de eerste Grand Prix van India gehouden. De plaats van handeling is het Buddh International Circuit. De coureurs, waaronder McLaren-coureur Jenson Button, zijn erg benieuwd naar de nieuwe baan.

"Het is moeilijk om wat over een baan te zeggen als je er nog niet gereden hebt, maar het circuit lijkt over een mooie mix van bochten te beschikken", liet Button in een korte reactie weten. De Brit staat momenteel op de tweede plaats in het kampioenschap en wil er alles aan doen om deze positie te verdedigen.

"Een ronde over het circuit in India begint met een paar lange rechte stukken en krappe chicanes, maar daarna wordt het interessant, dankzij enkele snelle bochten en hoogteverschillen. Vooral de hellende bocht met dubbele apex achterop het circuit ziet er goed uit."

De Grand Prix van India begint op 28 oktober met de eerste twee vrije trainingen. De derde vrije training en de kwalificatie volgen een dag later. Op 30 oktober, vanaf 10:30 uur Nederlandse tijd, gaat de race van start.

Pechtold: We hebben geen huizen, maar hypotheekschulden

Volgens D66-leider Alexander Pechtold is de hypotheekschuld van Nederland net zo een gevaar voor de economie als begrotingstekorten en een oplopende staatsschuld, waar het kabinet-Rutte I zich vooral op focust. Dit zei hij vrijdagavond in de VARA-talkshow Pauw & Witteman.

Pechtold: "Te grote staatsschuld, te groot begrotingstekort, dat is een deel van het probleem. Maar wat je ook bijvoorbeeld ziet is dat je inderdaad een te grote financiële sector kan hebben." Als voorbeeld noemt hij Ierland, dat op zich een gezonde economie had, maar een enorme financiële sector met veel slechte schulden.

De D66-fractievoorzitter waarschuwt voor de Nederlandse hypotheekschuld, die per hoofd van de bevolking de hoogste ter wereld is. "Nederland zou op den duur bijvoorbeeld gevoelig kunnen zijn omdat wij met zijn allen meer dan 600 miljard euro aan hypotheekschuld hebben. We hebben geen huizen, nee we hebben onderpand bij de bank", zei Pechtold.


Pechtold: We hebben geen huizen, maar hypotheekschulden

Sneijder: "Ik wilde nooit weg bij Internazionale"

Oranje-international Wesley Sneijder laat weten dat hij erg tevreden is bij Internazionale. De Utrechter verklaart dat hij nooit een transferverzoek heeft ingediend bij zijn club.

Gedurende de zomer werd Sneijder in verband gebracht met een overgang naar Manchester United, maar daar is het niet van gekomen. "Ik heb Inter nooit willen verlaten. In de zomer werd ik weliswaar gebeld en wat betreft het financiële gedeelte had ik Italië misschien kunnen verlaten", aldus de oud-Ajacied tegenover La Gazzetta dello Sport.

De Nederlander geeft ook aan waarom hij toch gebleven is. "Toen ik eenmaal aan de voorbereiding bij Inter begon, gaf iedereen mij het gevoel dat ik belangrijk was bij de club", zo meldt Sneijder. Alhoewel de Nerazzurri vooralsnog aan een zeer matig seizoen bezig zijn, heeft de sterspeler van Oranje er alle vertrouwen in.

"We kunnen het gat van acht punten met de top van de ranglijst nu gaan verkleinen, aangezien de belangrijkste spelers nu hersteld zijn van blessures. Ik beschouw Napoli als onze grootste bedreiging, maar we moeten ons allereerst focussen op Chievo en Atalanta, zodat we volgende week met de juiste instelling het duel met Juventus tegemoet kunnen treden."

Del Piero baalt van handelswijze Juventus

Juvtenus kondigde eerder deze week aan dat Alessandro del Piero aan zijn laatste seizoen als profvoetballer bezig is. Dit schoot het Italiaanse clubicoon in het verkeerde keelgat, aangezien hij dit nieuws zelf wereldkundig wilde maken.

"Meestal worden dit soort zaken anders afgehandeld. Ik ben wel een beetje teleurgesteld", liet Del Piero, die sinds 1993 in Turijn speelt, in een reactie weten. "Desondanks hoef ik niets op te helderen met de president. Ik focus me op het team en denk rustig na over mijn toekomst. Ik heb nog geen beslissing gemaakt."

Eerder deze week liet Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus, het volgende weten: "Alessandro wilde dit jaar nog graag bij Juve blijven, maar het wordt wel zijn laatste. Laten we hem daarom met z'n allen een geweldige afsluiter geven."

Bende van Oss bereikt gouden status

De Bende van Oss heeft de status van gouden film bereikt. Sinds de première drie weken geleden hebben meer dan honderdduizend bioscoopbezoekers de film gezien. Dat heeft het Nederlands Film Festival vrijdag bekendgemaakt. Het misdaaddrama opende dit jaar de 31e editie van het festival.

Regisseur André van Duren en acteurs Sylvia Hoeks en Frank Lammers hebben de Gouden Film vrijdagmiddag in Amsterdam in ontvangst genomen. De film gaat over een criminele bende die in de jaren dertig actief was in het Noord-Brabantse Oss.

Het drama werd genomineerd voor zes Gouden Kalveren, en won er uiteindelijk een voor beste muziek. De film is nog in tachtig bioscoopzalen te zien.


Bende van Oss bereikt gouden status (Foto: Novum)

Bryan Singer vindt scenarist Battlestar Galactica

John Orloff gaat het scenario schrijven voor de film Battlestar Galactica. Regisseur Bryan Singer werkt al jaren aan het filmproject gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zeventig.

Orloff is nog in onderhandeling met de filmmaatschappij Universal, maar is razend enthousiast over de sciencefictionfilm. "Ik wilde deze film al schrijven toen ik 12 jaar oud was", zegt de scenarist tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Orloff schreef ook het scenario van het drama Anonymous over de vraag of William Shakespeare zijn werk wel zelf schreef.

Het originele verhaal van Battlestar Galactica gaat over een groep mensen die in de ruimte reizen en daar een verwoestende aanval overleven. Met een ruimteschip over proberen ze hun weg terug naar de aarde te vinden. De serie werd in 2004 opnieuw gemaakt. Wanneer de film van Singer uit moet komen, is nog onbekend.

Tweede Kamer begonnen aan debat eurotop

De Tweede Kamer is zaterdag om 13.00 uur begonnen aan een debat over de eurocrisis. Premier Mark Rutte (VVD) waarschuwde vooraf dat hij weinig antwoorden zal kunnen geven, omdat de onderhandelingen in de Europese Unie nog volop gaande zijn.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) is niet bij het debat. Hij zit in Brussel, waar zaterdag een extra vergadering plaatsvindt van de ministers van financiën van alle eurolanden. Mogelijk komt hij later zaterdag alsnog naar de Tweede Kamer.

Zondag komen de Europese regeringsleiders bijeen, maar dan worden nog geen definitieve besluiten verwacht. Die staan nu gepland voor een extra eurotop, woensdagavond. De Tweede Kamer heeft daarom overwogen het debat uit te stellen, maar besloot uiteindelijk het door te laten gaan.

Rutte zei niet veel te willen zeggen, omdat dat de Nederlandse onderhandelingspositie zou kunnen schaden. Ook loopt hij het risico dat hij de Kamer verkeerd informeert, omdat hij niet over de laatste informatie uit Brussel beschikt. "Maar ik ga heel goed luisteren", beloofde hij de Kamer.

De onderhandelingen in Brussel gaan, net als het Kamerdebat, over Griekenland, het steunfonds voor de euro, de banken en de begrotingsregels voor de eurolanden.

Problemen met pinnen in hele land

Klanten van verschillende banken kunnen zaterdag problemen ondervinden met pinnen. In winkels in het hele land worden transacties geweigerd, meldt een woordvoerder van pinbetalingsverwerker Equens.

De oorzaak ligt waarschijnlijk bij problemen met de hardware. "Die deden zich vannacht al voor, maar vanmorgen vroeg leek het te zijn opgelost. Vanaf 12.00 uur worden echter steeds meer transacties geweigerd." Het is niet duidelijk wanneer mensen weer probleemloos kunnen pinnen.

Het bedrijf raadt mensen die willen pinnen aan het nog eens te proberen als de transactie geweigerd wordt. "Het is geen garantie dat het dan wel lukt, maar wel het proberen waard."


Problemen met pinnen in hele land (Foto: Novum)

Deurwaarder bedient zich van simpeler taal

Deurwaarders krijgen de mogelijkheid schuldenaren in simpel Nederlands uit te leggen waarom ze bij iemand aan de deur komen. Veel mensen met schulden ontgaat nu namelijk de betekenis van de ambtelijke formuleringen in de documenten die de deurwaarders overhandigen.

De beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders KBvG heeft een aantal eenvoudige teksten ontwikkeld die schuldenaren uitleg geven over een aanzegging tot ontruiming, de overhandiging van een vonnis of een dreigend beslag op bankrekening, loon, auto of inboedel. Dat valt op de website te lezen.

Stemming over vijfde zetel V-raad maandag voortgezet

Pakistan, Marokko, Togo en Guatemala zijn vrijdag gekozen om zitting te nemen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De vijfde zetel die vrijkomt was na negen stemrondes nog steeds niet vergeven. De strijd gaat tussen Azerbeidzjan en Slovenië.

De voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Nassir Abdulaziz Al-Nasser, zei vrijdag dat de stemming over de vijfde zetel maandag wordt voortgezet. Na de negende stemronde kreeg Azerbeidzjan 113 stemmen. Slovenië moest het doen met 77 stemmen. Om een zetel in het machtigste orgaan van de VN te krijgen moet een land de stem krijgen van ten minste 129 van 193 lidstaten.

De vijf landen die uiteindelijk in de Veiligheidsraad komen volgen Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Gabon, Libanon en Nigeria op. Hun termijn van twee jaar eindigt op 31 december.

Zetels in de Veiligheidsraad zijn erg gewild, omdat ze een land een belangrijke stem geven in zaken die betrekking hebben op internationale vrede en veiligheid.

Oud-topman Unilever Morris Tabaksblat overleden

Oud-topman van Unilever Morris Tabaksblat is donderdag overleden. Dat heeft zijn familie zaterdag bekendgemaakt. Hij is 74 jaar geworden.

Tabaksblat was van 1984 tot 1999 lid van de Raad van Bestuur van Unilever. De laatste vijf jaar was hij voorzitter. Daarnaast was hij tussen 1999 en 2005 bestuursvoorzitter van Reed Elsevier en voorzitter van de raad van commissarissen van Aegon en TNT NV tussen 2000 en 2005.

De oud-topman van Unilever zat bovendien in een naar hem genoemde commissie die in 2003 een code voor goed bestuur opstelde. In 2008 kreeg Tabaksblat het eredoctoraat van de Nyenrode Business Universiteit voor zijn verdiensten voor internationale ondernemingen.

Tabaksblat wordt woensdag in besloten kring gecremeerd in Wassenaar.

Rosenthal: Resolutie Jemen 'krachtig signaal'

De resolutie waarin de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh wordt opgeroepen af te treden is een 'krachtig signaal' aan de strijdende partijen. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) in een reactie op de resolutie waarmee de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vrijdag unaniem instemde.

In de resolutie wordt grote bezorgdheid geuit over de veiligheidssituatie in Jemen. Die gaat steeds verder achteruit. Ook de economische en humanitaire situatie in het land verslechtert. Met de resolutie wil de Veiligheidsraad de druk op Saleh opvoeren.

Rosenthal noemt de ontwikkelingen in Jemen zorgelijk. "Niet alleen politiek, met gevechten, doden en gewonden, en op het gebied van veiligheid, met een machtsvacuüm dat ruimte laat voor groei van radicale groeperingen. Hetzelfde geldt voor de humanitaire situatie, met groeiend gebrek aan voedsel en water."


Rosenthal: Resolutie Jemen 'krachtig signaal' (Foto: Novum)

De Jager: Oplossing laat op zich wachten

Een oplossing voor het vergroten van de vuurkracht van het Europese noodfonds zal waarschijnlijk dit weekeinde niet komen. Minister Jan Kees de Jager (Financiën) zei zaterdag voorafgaand aan de vergadering met zijn Europese collega's in Brussel dat er momenteel twee opties besproken worden maar dat een keuze mogelijk uitblijft.

Over welke optie's er wordt gesproken, zei hij niets. Op de vraag of er voor woensdag, wanneer een extra Eurotop is voorzien, al een knoop is doorgehakt, zei hij: "Dat hoeft niet. Dat hangt af van het polsen van de markt en het verder uitwerken van de opties."

De Jager: oplossing laat op zich wachten
De Jager: Oplossing laat op zich wachten (Foto: ANP)

Junior vervangt Van Dijk bij FC Utrecht

Jan Wouters heeft Rob van Dijk gepasseerd voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen van vandaag. Een normale keuze, vindt de nieuwe trainer van FC Utrecht.

De Paraguayaan Junior Fernandez is hersteld van een blessure en deed een helft mee bij Jong FC Utrecht tegen Jong FC Twente. Daarin kreeg hij vijf tegendoelpunten, maar dat maakt niks uit volgens Wouters.

"Maar hij maakte absoluut een goede indruk. Hij is fit en was gehaald als eerste keeper", laat Wouters weten op de clubwebsite van FC Utrecht. De 42-jarige Rob van Dijk werd aan het begin van het seizoen aangetrokken vanwege de blessures bij de Utrecht-keepers.

Wouters wil verder weinig veranderen. "Er kwam veel op me af de afgelopen dagen, veel meer natuurlijk dan ik als assistent gewend was, maar dat bevalt me goed. Ik sta geen ander beleid voor dan Erwin. De visie blijft hetzelfde: naar voren toe voetballen en voor de winst gaan. En in Utrecht mag het best opportunistisch. Daar moeten we een goede balans in vinden. Ik zie ook absoluut een stijgende lijn met deze jonge, talentvolle groep."


Jan Wouters passeert Rob van Dijk (Foto: Pro Shots)

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 10

Gisteravond is de tiende speelronde Jupiler League afgewerkt. FOK!sport houdt je ook dit seizoen wekelijks op de hoogte van de gebeurtenissen rondom deze competitie. Hieronder vind je een korte impressie, de uitslagen en de stand.

FC Zwolle heeft zijn koppositie in de Jupiler League verstevigd. De ploeg van trainer Art Langeler won met ruime cijfers van FC Dordrecht en zag Willem II op datzelfde moment dus onderuit gaan in de Brabantse derby tegen FC Den Bosch.

FC Zwolle was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en kwam via Nassir Maachi al snel op voorsprong. Acht minuten later verdubbelde diezelfde Maachi de score door zijn tweede treffer van de avond aan te laten tekenen. Nog voor rust stond het al 3-0, nadat ook Mustafa Saymak raak schoot.

Na de thee ging FC Zwolle verder, waarmee het in de eerste helft eindigde; scoren. FC Dordrecht kwam er niet of nauwelijks aan te pas. Het tweede bedrijf was pas drie minuten oud, toen Saymak voor de tweede keer in deze wedstrijd wist te scoren. Binnen het uur stond het al 5-0, na de derde goal van Maachi. Na de rode kaart van Johan Versluis, hij kreeg twee keer geel, was het verzet van de Dordtenaren gebroken, maar werd er niet meer gescoord.

Samenvatting:

Willem II heeft in de strijd om de eerste plaats in de Jupiler League dure punten verspeeld. De Tilburgers gingen met maar liefst 3-0 onderuit in de Brabantse derby tegen FC Den Bosch. Alle doelpunten kwamen op naam van Tom van Weert.

FC Den Bosch kwam na vijf minuten wedstrijd al op voorsprong, nadat Van Weert zijn eerste treffer van de wedstrijd maakte. Nog voor de rust verdubbelde diezelfde Van Weert de voorsprong door de keeper van Willem II opnieuw te verschalken. Na bijna een uur maakte Van Weert zijn trio doelpunten compleet.

Voor Willem II betekent de nederlaag dat ze naar de derde plaats in de competitie zakken. FC Den Bosch steeg door de zege naar de dertiende positie, waar zij vorig weekend nog op de zestiende stek vertoefden.

Samenvatting:



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Helmond Sport Fortuna Sittard 2-2
SC Cambuur FC Oss 4-2
Telstar MVV 2-3
SC Veendam FC Eindhoven 1-2
FC Zwolle FC Dordrecht 5-0
Willem II FC Den Bosch 0-3
FC Emmen Almere City FC za 22 okt, 19:30
Sparta Go Ahead Eagles zo 23 okt, 14:30
FC Volendam AGOVV ma 24 okt, 20:00


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Zwolle 10 7 2 1 23 31-12
2 FC Eindhoven 10 6 2 2 20 15-8
3 Willem II 10 6 1 3 19 19-16
4 SC Cambuur 10 5 2 3 17 22-17
5 MVV 10 5 2 3 17 20-18
6 Almere City FC 9 5 0 4 15 22-16
7 FC Volendam 9 4 3 2 15 15-12
8 Helmond Sport 10 4 3 3 15 19-18
9 FC Oss 10 4 2 4 14 25-23
10 FC Dordrecht 10 3 4 3 13 12-22
11 Go Ahead Eagles 9 3 3 3 12 17-16
12 Sparta 9 3 2 4 11 11-13
13 FC Den Bosch 10 2 5 3 11 11-10
14 Fortuna Sittard 10 3 2 5 11 21-22
15 Telstar 10 3 2 5 11 20-21
16 SC Veendam 10 2 3 5 9 18-19
17 FC Emmen 9 1 1 7 4 5-22
18 AGOVV 9 1 1 7 4 6-24


Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

Arts die over ziekte Chávez sprak gevlucht

Een arts die in een interview heeft verteld dat de Venezolaanse president Hugo Chávez (59) nog maar 2 jaar heeft te leven vanwege het soort kanker dat hij heeft, is Venezuela ontvlucht. Dat heeft de medicus vrijdag in een brief in een oppositionele krant laten weten.

De dokter, die tot 2002 deel zou hebben uitgemaakt van het medisch team van Chávez, stelde dat hij door 'gebeurtenissen' na de publicatie van maandag was gedwongen om het land halsoverkop met zijn gezin te verlaten.

Hij vertelde in het interview in een Mexicaans tijdschrift dat hij van de Chávez-familie had vernomen dat het staatshoofd een sarcoma, een zeer agressieve tumor, had. De levensverwachting voor mensen met zo'n tumor is volgens de arts maximaal 2 jaar.

Chávez maakte donderdag echter bekend kankervrij te zijn na het verwijderen van een tumor uit zijn bekken in juni en chemotherapieën. De arts herhaalde zijn bewering dat Chávez ernstig ziek is.

Dode na achtervolging op A2 bij Vinkeveen

Op de A2 bij Vinkeveen is zaterdagochtend een automobilist om het leven te komen na een achtervolging door de politie. Dat meldt de VerkeersInformatiedienst. De bestuurder van de auto die werd achtervolgd reed in op een file, waardoor de bestuurder van een stilstaande auto om het leven kwam.

Het ongeval gebeurde rond 10.00 uur. De bestuurder van de auto die werd achtervolgd was na het tanken zonder te betalen weggereden. De politie zette de achtervolging in, waarna de benzinedief op een file inreed.

In de richting van Amsterdam is vanwege het ongeluk tussen Vinkeveen en Abcoude maar een rijstrook beschikbaar. Verkeer uit de richting van Utrecht wordt geadviseerd om te rijden via Hilversum.

Kroonprins Saudi-Arabië overleden

Kroonprins Sultan bin Abdul Aziz van Saudi-Arabië is zaterdag overleden. Dat meldt de Saudische staatstelevisie. De kroonprins is 85 jaar oud geworden. Waaraan hij precies is overleden is niet duidelijk.

Bin Abdul Aziz, een halfbroer van de huidige Saudische koning Abdullah, is onder meer minister van Defensie en Luchtvaart geweest. Hij kampte al langer met gezondheidsproblemen. Zo onderging hij in 2009 in New York een operatie voor een ziekte die nooit bekend is gemaakt.

Wiskundige verandert huis in sauna voor pi

Een Japanse en een Amerikaanse wiskundige zijn wel heel ver gegaan om het tientriljoenste getal te achterhalen van pi, het getal dat de verhouding aangeeft tussen de diameter en de omtrek van een cirkel.

Het obsessieve tweetal wilde zo graag het record van een supercomputer, die tot het vijftriljoenste getal was gekomen, breken dat de constant draaiende pc van de Japanner ervoor zorgde dat het in huis regelmatig 40 graden was. De energierekening van de Japanner was daardoor ook gestegen tot 30.000 yen (280 euro) per maand. "Wel was het wasgoed vrijwel meteen droog", zei de vrouw van Japanner Shigeru Kondo vrijdag tegen de Daily Mail.

Door computerproblemen duurde het uiteindelijk ruim een jaar voor Kondo en zijn Amerikaanse metgezel Alexander Yee de uitkomst hadden. Die is overigens 5. De meeste mensen komen niet verder dan drie cijfers voor pi: 3,14.

Ruim 1,7 miljoen kijkers Gouden Televizier Ring

Het gala rond de Gouden Televizier Ring is vrijdagavond door ruim 1,7 miljoen mensen bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zij zagen hoe Voetbal International, met Wilfred Genee en Johan Derksen, door de Nederlandse televisiekijker werd uitgeroepen tot beste programma.

Het praatprogramma van RTL 7 liet The Voice of Holland en Wie is de Mol? achter zich. Zowel The Voice of Holland als Voetbal International stond vrijdag geprogrammeerd tegenover het Gouden Televizier Ring Gala. De talentenjacht van RTL 4 trok met 3,3 miljoen kijkers aan het langste eind. Voetbal International trok 524.000 kijkers.

Grote veranderingen World of Warcraft

World of Warcraft komt met een vierde uitbreiding, Mists of Pandaria, en in deze uitbreiding zullen de 'talent trees' uit de game verdwijnen. In 2010 waren bij Cataclysm al een aantal veranderingen doorgevoerd maar de ontwikkelaars zijn daar toch niet helemaal tevreden over.

De game zal de manier van Cataclysm aanhouden tot en met level tien. Daarna zal je om de vijftien levels één van de drie talenten kiezen voor jou personage. Er zijn geen 'ranks' of 'talent points' meer maar er komen nog wel extra 'spec abilities' voor je personage. Het zal daarnaast ook makkelijker worden van vaardigheden te wisselen.

Op deze manier willen ze bepaalde rommel in de 'talent trees' weghalen en daarmee ook bepaalde 'cookie cutter builds'. Er horen geen verplichte talenten te zijn voor een goed personage. Daarnaast zou de nieuwe manier zorgen voor een meer persoonlijke personage die zich vormt naar hoe jij speelt.

Er zijn ook enkele nieuwe details bekendgemaakt voor de monk. Deze klasse begint bij level één en kan zich specialiseren als 'Tank' (Brewmaster), 'Healer' (Mistweaver) en 'Melee damage dealer' (Windwalker). De monk zal daarnaast geen auto-attack bevatten en zich volledig richten op martial arts met zijn vuisten, vuistwapens of een staf. Goblins en Worgen kunnen geen Monk worden, alle andere rassen wel.

Andere grote veranderingen zijn dat de Hunter geen melee wapens meer kan gebruiken, daarnaast zal de minimale afstand van een boog of geweer verwijderd worden voor die klasse. Andere klassen kunnen daarnaast helemaal geen bogen of geweren gebruiken en zullen hun melee wapen gebruiken voor een afstandsaanval. Warlocks, Shamans en Druids zullen ook drastische veranderingen krijgen. Verwacht binnenkort meer informatie over aankomende veranderingen.

Veel Mario Kart 7-tracks in trailers

Er zijn filmpjes van de Mushroom Cup en Shell Cup opgedoken uit Mario Kart 7. De bekende personages uit Mushroom Kingdom racen in onderstaande videos tegen elkaar in de Mushroom- en Shell-cup.

Elk nieuw deel in de Mario Kart-serie introduceert nieuwe spelelementen, en natuurlijk vormt dit nieuwste Mario Kart-deel geen uitzondering op die regel. Zo zijn er nieuwe speelbare personages, waaronder Metal Mario uit de klassieker Super Mario 64 en Lakitu, de bebrilde Koopa die op een wolk rijdt. Spelers kunnen ook met hun zelfgemaakte Mii-personages racen.

Nieuwe power-ups zijn onder andere de Fire Flower en Super Leaf. De Fire Flower laat spelers vlammende vuurballen naar andere coureurs gooien, terwijl de Super Leaf een Tanooki-staart aan de achterkant van een kart laat verschijnen waarmee spelers andere karts en projectielen aan de kant kunnen beuken. Elke kart is standaard voorzien van een glider waarmee hij door de lucht kan zweven en een schroefaandrijving waarmee hij onderwater wordt voortgestuwd.

Spelers kunnen in first person racen door gebruik te maken van de gyroscopen als stuur in de Nintendo 3DS. Online mogelijkheden en Streetpass-functionaliteit zijn ook aanwezig.

De Mushroom Cup en Flower Cup introduceren zestien nieuwe parkoersen, inclusief een baan op Wuhu Island en een door Retro Studios gemaakt parkoers dat spelers door de jungles van Donkey Kong Country Returns stuurt. De Shell Cup en Banana Cup bieden toegang tot acht klassieke parkoersen, zoals Luigi's Mansion van de Nintendo DS en Koopa Beach van de Nintendo 64. In totaal zijn er zestien nieuwe parkoersen en zestien klassieke parkoersen.

Op 2 december 2011 wordt Mario Kart 7 gelanceerd voor Nintendo 3DS.

Sterren doneren items voor veiling Wheldon

Diverse grootheden uit de sport hebben items beschikbaar gesteld voor een veiling voor de nabestaanden van Dan Wheldon. De Engelse autocoureur kwam zondag bij een massale crash in de seizoensfinale van de IndyCar Series in Las Vegas om het leven.

Zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong, basketballer Dwight Howard, tennislegende Billie Jean King en de formule 1-coureurs Lewis Hamilton, Jenson Button, Mark Webber en Rubens Barrichello en diverse collega's uit de IndyCar hebben onder anderen spullen gedoneerd. Ook de acteurs Samuel L. Jackson en Angela Bassett hebben een bijdrage gedaan.

De online veiling begint maandag. Wheldon liet een vrouw en twee kinderen na. Hij wordt vandaag in Florida begraven.

Sterren doneren items voor veiling Wheldon
Sterren doneren items voor veiling Wheldon (Foto: ANP)

Competitieve zijde van Call of Duty: Elite

Ontwikkelaar Beachhead heeft in een video uitleg gegeven over hoe de competitieve kant van Call of Duty: Elite werkt. De service houdt verschillende statistieken bij zodat je je e-penis kan laten zien aan je vrienden. Daarnaast kun je ook verschillende prijzen winnen zoals t-shirts, caps en meer.

Om mee te doen aan deze evenementen waar je prijzen kunt winnen hoef je niet altijd de beste speler te zijn. Zo zullen er ook wedstrijden zijn voor het grappigste ingame-moment. Er komen ook wedstrijden en competities voor clans en zelfs clans met honderd leden kunnen gewoon meedoen. Bekijk hieronder de video van Call of Duty: Elite dat 8 november tegelijkertijd met Modern Warfare 3 lanceert.

Rutten twijfelt nog over Lens en Labyad

Jeremain Lens werd donderdag gepasseerd in de basisopstelling van PSV. Coach Fred Rutten weet nog niet of de buitenspeler zondag in de basis start tegen Vitesse.

Zakaria Labyad genoot donderdag de voorkeur boven Lens, maar Rutten heeft zijn opstelling voor Vitesse nog niet klaar staan op de positie van rechtsbuiten. "Ik moet er nog even over nadenken", zei hij tegen De Telegraaf.

"Ik ben wel heel content met de reactie van Jeremain in de laatste tien minuten. Hij had zomaar voor de beslissing kunnen zorgen, met een assist of door middel van een doelpunt", aldus Rutten.

De trainer ontkent dat bij Lens de juiste instelling ontbreekt. "Het is puur een technisch verhaal. Het heeft onder meer te maken met zijn rendement. Jeremain had 'het' de laatste tijd even net niet, maar dat kan zomaar ineens weer omdraaien. Misschien is dat nu al het geval."

"Ook als Jeremain goed in zijn vel zit en aan de lopende band scoort, heeft hij dezelfde mimiek. Dat zal waarschijnlijk nooit veranderen."

Van den Brom naar 4-4-2 tegen PSV

Vitesse zal waarschijnlijk in een 4-4-2 systeem spelen tegen PSV zondag. Trainer John van den Brom wordt daartoe genoodzaakt. Dat meldt Omroep Gelderland.

Door de schorsing van Giorgi Chanturia en de blessure van Julian Jenner heeft Van den Brom nauwelijks vleugelspelers over om uit te kiezen in een 4-3-3.

Marcus Pedersen en Wilfried Bony gaan nu het aanvalsduo vormen in de wedstrijd in het Gelredome. De Ivoriaanse aanvaller trainde vrijdag niet mee, maar is naar verwachting fit voor de wedstrijd tegen PSV.

Op het middenveld heeft Van den Brom wel genoeg keuze. Anthony Annan, Marco van Ginkel, Alexander Büttner, Nick Hofs, Davy Pröpper en Jan-Arie van der Heijden strijden om de plaatsen.

Albayrak: Ik ben geslachtofferd

De gewezen bestuurvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) Nurten Albayrak vindt dat ze is 'geslachtofferd'. Dat zegt ze zaterdag in een interview met de Volkskrant.

Albayrak werd eind september op non-actief gesteld nadat ze onder vuur was komen te liggen vanwege de hoogte van haar salaris. Ze ligt ook onder vuur om haar bestuursstijl. Ze zou een schrikbewind hebben gevoerd en er zou vanwege haar dominante optreden een angstcultuur heersen binnen de organisatie.

De in Turkije geboren Albayrak praat voor het eerst openlijk over de kwestie. Ze zegt zich niet te herkennen in de beschuldigingen over haar bestuursstijl. "Ik begrijp niet waar het vandaan komt. Natuurlijk, ik ben daadkrachtig. Ik ben moeilijke, ingrijpende besluiten nooit uit de weg gegaan. Dat kan soms als hard worden ervaren."

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) heeft een extern onafhankelijk onderzoek in laten stellen naar het salaris van de COA-baas en haar vermeende schrikbewind. Over de minister zegt Albayrak dat hij haar 'kennelijk opoffert voor een bepaald politiek doel'. "Misschien biedt dit hele gebeuren wel een kans voor mensen die dingen willen veranderen."

Of Albayrak nog denkt te kunnen terugkeren bij het COA, wil ze niet zeggen. "Ik wacht eerst maar eens rustig het onderzoek af."

Vurige screenshots van Skyward Sword

Nintendo heeft Zelda: Skyward Sword-screenshots van het gebied in en rondom Eldin Volcano uitgegeven. Deze kun je hieronder bekijken. Dit gebied zal een tempel bevatten waar Link moet strijden met een nogal vurige eindbaas.

In het gebied leven de Mogma's, een nieuw ras in het Zelda-universum. De mogma's leven ondergronds en zullen Link helpen waar nodig, maar natuurlijk zal onze held iets terug moeten doen. In de Earth-tempel zal Link met een vurig wezen moeten vechten om door te kunnen gaan met zijn avontuur.

Je zult tot 18 november moeten wachten om met Link door deze tempel te kunnen lopen. The Legend of Zelda: Skyward Sword komt exclusief voor Nintendo Wii.

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward SwordZelda: Skyward Sword

Zelda: Skyward Sword

Occupy Wall Street begint kou te voelen

Een ijskoude wind trekt een flinke wissel op de paar honderd betogers van Occupy Wall Street in New York. Sinds vrijdag is het aantal dan ook flink afgenomen. Enkele betogers zijn opgenomen in het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen.

In tegenstelling tot in Nederland, mogen de betogers in Manhattan niet in tenten slapen. Zij wikkelen zich in dekens en kruipen dicht tegen elkaar aan onder zeilen. De protestgroep wil nu een petitie aanbieden bij burgemeester Michael Bloomberg om alsnog tenten te mogen plaatsen.

Dat heeft echter weinig kans van slagen. ,,De grondwet beschermt geen tenten. Die beschermt alleen vrijheid van meningsuiting en van samenkomst", zei Bloomberg eerder. Betogers hebben inmiddels tips gekregen hoe ze met de kou om kunnen gaan. Zo moeten ze vooral droog blijven, mutsen en handschoenen dragen en verschillende lagen kleding aantrekken.

's Winters zakt de temperatuur in New York doorgaans tot 10 graden onder het vriespunt.

Occupy Wall Street begint kou te voelen
Occupy Wall Street begint kou te voelen (Foto: ANP)

Aantal overvallen daalt, meer zaken opgelost

Het aantal overvallen dat in Nederland gepleegd wordt, neemt af. Tot en met half oktober zijn dit jaar 1607 overvallen gepleegd. Dat is een daling van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode in het peiljaar 2009. Dat zegt hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar zaterdag in een interview met het Nederlands Dagblad.

Het aantal overvallen dat wordt opgelost is gestegen van 21 procent naar ruim dertig procent. Dit jaar zijn door de politie al ruim duizend verdachten van een overval bij het Openbaar Ministerie aangeleverd.

Hillenaar is tevens lid van een speciale taskforce, die in 2009 werd opgericht om het aantal overvallen terug te dringen. Volgens hem gaat het de goede kant op. "Maar we zijn er nog lang niet." Hij benadrukt dat het 'vrij makkelijk' is een eerste daling tot stand te brengen. "Het is echter lastiger die lijn vol te houden."

Ook moet het aantal bestrafte overvallen nog omhoog. Nu wordt volgens Hillenaar bij ongeveer een kwart van de overvallen een dader gestraft. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wil dat dit in 2015 minstens 32 procent is.


Aantal overvallen daalt, meer zaken opgelost (Foto: Novum)

Chirurgen stellen normen cosmetische operaties op

Plastisch chirurgen hebben hun eigen normen opgesteld voor operaties in privéklinieken. Ze verzetten zich daarmee tegen de wildgroei aan klinieken die zonder voldoende vakkennis operaties uitvoeren, schrijft de Volkskrant zaterdag.

De chirurgen willen met de normen het kaf van het koren scheiden. Plastisch chirurg Hans Pieter van Not, die de leidraad ontwikkelde voor de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, zegt in de krant dat operaties in particuliere klinieken nog vaak misgaan. "We zien geregeld patiënten met cosmetische operaties die nét niet gelukt zijn."

Particuliere klinieken moeten voortaan onder meer complicaties en sterftecijfers openbaarmaken. Verder mogen cosmetische operaties alleen worden uitgevoerd door de daartoe opgeleide plastisch chirurgen. De chirurgen willen dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de normen gaat gebruiken om de ruim 240 privéklinieken te controleren.

Op dit moment mag iedere 'bekwame' basisarts cosmetische behandelingen als een borstvergroting uitvoeren. De arts hoeft daarvoor geen speciale opleiding te hebben gevolgd. Wanneer een arts bekwaam is, is nu nergens vastgelegd.

De IGZ riep particuliere klinieken deze week al op dat ze snel moeten komen met strengere eisen voor cosmetische behandelingen. De inspectie maakt zich grote zorgen over het ontbreken van normen en spreekt van een verhoogd risico voor patiënten.

'CDA'ers moeten stoppen met klagen over PVV'

CDA-prominenten moeten stoppen met klagen over de samenwerking van hun partij met de PVV. Dat zegt fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zaterdag in een interview in De Telegraaf. Hij roept critici op zich neer te leggen bij de wens van de meerderheid binnen de partij die wel met de partij van Wilders wil werken.

Deze week uitte oud-minister Cees Veerman nog kritiek op de gedoogcoalitie met de PVV. Eerder had onder andere ook Herman Wijffels commentaar op de partij.

Van Haersma Buma wijst erop dat door de openlijke kritiek van kopstukken van de partij een beeld ontstaat dat er verdeeldheid is binnen het CDA. Dat werkt volgens de fractievoorzitter door in de peilingen.

In de krant zegt Van Haersma Buma bovendien dat hij geen zin heeft voortdurend de discussie aan te gaan. "Sommigen blijven heel lang zeggen dat ze het er niet mee eens zijn, terwijl het toch ook mensen zijn die weten dat als een partij democratisch in meerderheid een keuze maakt, dat die partij in die keuze verdergaat."


'CDA'ers moeten stoppen met klagen over PVV' (Foto: Novum)

Link is muzikaal in Skyward Sword

Muziek is weer een belangrijk element in Zelda: Skyward Sword. De Ocarina heeft plaatsgemaakt voor een harp, waarmee Link allerlei muziekstukken kan spelen die effecten opleveren.

In onderstaande trailers zien we een stukje van het verhaal achter de harp en natuurlijk Link die op meerdere locaties zijn harpvaardigheden gebruikt om de wereld weer een veilige plaats te maken. Zelda: Skyward Sword komt 18 november uit voor Nintendo Wii.

StarCraft 2-informatie van BlizzCon 2011

StarCraft II: Heart of the Swarm ontbreekt natuurlijk ook niet op BlizzCon 2011. Er is veel informatie gekomen over single- en multiplayer. De bijbehorende trailer kun je hieronder bekijken.

Sarah Kerrigan is in het vorige deel weer deels mens geworden. De geestelijke verwondingen zijn alleen duidelijk merkbaar. Ze geeft nog om Raynor, maar wil wraak op Arctus Mengsk, de man die haar heeft verraden op Tarsonis waardoor ze onvrijwillig de Queen of Blades werd. Haar kracht over de Zerg is ze kwijt, maar tijdens het spel wordt ze steeds sterker terwijl ze de Zerg probeert bijeen te rapen.

Nieuwe figuren op het slagveld zijn onder andere broodmothers. Dit is een unit die zelfstandig kan functioneren, in tegenstelling tot andere Zerg, die altijd verbonden moesten zijn met de Overmind of de Queen of Blades. Broodmothers hebben een eigen willetje en zijn gemaakt door de Queen of Blades. Nu de Queen of Blades verdwenen is zijn zij de leider van hun eigen Zergkolonies. Kerrigan zal dez leiders dus moete zien te overtuigen dat zij nog de machtigste is.

Een wijziging ten opzichte van  Wings of Liberty is dat je geen punten meer aan vaardigheden kan uitdelen. Je units evolueren nu en hoe verder je komt en hoe meer extra missies je speelt, hoe sterker ze worden. In dit deel sta je voor veel keuzes. Zo evolueren individuele units ook. Er zijn drie fases en de derde fase is een keuze. Deze keuze maak je niet op de gok, je speelt een missie met beide types om zo goed te kunnen bepalen welke het beste bij je stijl past. Je krijgt bijvoorbeeld voor de derde fase van een Zergling de keuze tussen een Raptor of een Swarmling. Raptors springen hoger, dus kunnen bij lastigere plekken komen. Swarmlings daarentegen komen binnen in een seconde uit een ei met drie units, in plaats van de gebruikelijke twee.

In multiplayer zijn er vooral veel veranderingen in units. Het mothership van de Protoss is bijvoorbeeld verdwenen en de Zerg krijgt een Swarm Host-unit. Deze unit kan zichzelf begraven en oneinding Broodlings spawnen. Een volledige lijst is hier te vinden.

Het tweede deel van StarCraft II moet ergens in 2012 uitkomen voor Windows en Mac OS.

WoW meets Pokémon in Mists of Pandaria

Blizzard gaat veel veranderen met de komende uitbreiding World of Warcraft: Mists of Pandaria. Een van de nieuwe features is dat je pets tegen elkaar kunnen vechten in Pokémonstijl. De exclusieve pets worden door deze feature nog net even wat toffer.

Dit nieuwe Pet Battle System zorgt ervoor dat je jouw pets kan customizen door ze andere namen te geven, nieuwe items te laten dragen en natuurlijk vechten. Het vechtsysteem lijkt vrij veel op dat van Pokémon: je kiest drie pets, je vecht turned-based met drie mogelijke acties per beest. Ze kunnen zes acties leren, maar je mag er maar drie voor een gevecht kiezen. Er zijn ook "Master Trainers" die je moet verslaan om nieuwe vaardigheden voor je nieuwe vechtersbaasjes vrij te spelen.

Pets zijn op vele manieren te krijgen. Blizzard geeft ze vaak al weg bij evenementen, je kunt ze kopen of je krijgt ze bij andere producten zoals de Fetish Shaman-pet die je bij de Collectors Edition van Diablo III krijgt. Er zijn zelfs wilde pets te vinden in de wereld, zoals de ontwikkelaar grapte: in Goldshire, alleen als het regent in de lente in de nacht.

Het lijkt erop dat de fans dus weer een nieuwe verslaving erbij gaan krijgen, want gotta catch 'm all! Wanneer de uitbreiding uitkomt is nog niet bekend.

Pet Battle Sytem

Guatemala, Marokko en Pakistan in Veiligheidsraad

Guatemala, Marokko en Pakistan zijn gekozen om zitting te nemen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Dat werd vrijdag bekend na de eerste geheime stemronde. In de latere stemrondes wist ook Togo een zetel te vergaren. Een zetel is nog te vergeven.

Elk van de vier landen wist ten minste een tweederde meerderheid in de Algemene Vergadering van de VN achter zich te krijgen. Een tweederde meerderheid is een vereiste om zitting te mogen nemen in de Veiligheidsraad. De vijf landen die uiteindelijk in de Veiligheidsraad komen volgen Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Gabon, Libanon en Nigeria op. Hun termijn van twee jaar eindigt op 31 december.

Om een zetel in het machtigste orgaan van de VN te krijgen moet een land de stem krijgen van ten minste 129 van 193 leden. Zetels in de Veiligheidsraad zijn erg gewild, omdat ze een land een belangrijke stem geven in zaken die betrekking hebben op internationale vrede en veiligheid.

De stemming in de verkiezingen voor de Veiligheidsraad worden geheim gehouden. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat er meerdere malen wordt gestemd.

Drie Nederlanders gepakt voor roofmoord op Belg

Twee mannen en een vrouw uit Tilburg zijn opgepakt voor de roofmoord op een 38-jarige vastgoedmakelaar uit het Belgische Poppel. Het lichaam van de man is vrijdagochtend gevonden in een woning in Weelde in België. Dat meldt het Openbaar Ministerie in het Belgische Turnhout vrijdag.

Het slachtoffer zou woensdag in Weelde met potentiële klanten een koopwoning bezoeken. Wat zich daar precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De auto van het slachtoffer werd gestolen en later op de avond drongen twee verdachten de woning van de ouders van de 38-jarige Belg in Poppel binnen.

De daders meldden dat op korte termijn een som geld moest worden betaald en namen ook een tweede wagen van de vastgoedmakelaar mee. De daders verdwenen met de buit richting Nederland, waarna ze niets meer van zich lieten horen.

Speurwerk leidde donderdagnacht naar een van de verdachten, die op de E25 vlak voor de Nederlandse grens in een van de auto's van het slachtoffer reed. Later in de nacht werden de vriendin van de man en een kompaan van het stel opgepakt in de buurt van Tilburg. Het tweede gestolen voertuig van het slachtoffer stond op een parkeerplaats op de luchthaven van Düsseldorf.

Waardoor de 38-jarige man om het leven kwam, wordt nog onderzocht. De verdachten zijn mannen van 25 en 24 jaar en een 23-jarige vrouw, allen uit Tilburg. België is van plan om uitlevering te vragen van de twee bij Tilburg opgepakte verdachten.

Morales ziet af van snelweg door natuurreservaat

De Boliviaanse president Evo Morales ziet af van plannen om een snelweg te bouwen door het Amazonegebied. Dat heeft hij vrijdag gezegd. De snelweg leidde tot veel protest van Boliviaanse indianen die vreesden dat de snelweg onherstelbare schade zou veroorzaken in het natuurreservaat waar ze wonen.

Morales zei vrijdag na een gesprek met de indianen dat hij zijn veto uitspreekt over een wet waarmee de snelweg werd goedgekeurd. De president zei de wil van de Boliviaanse bevolking te volgen.

De populariteit van de linkse Morales kerlderde toen hij bleef bij het plan om de weg door het reservaat Isiboro-Secure aan te leggen. Hij zei eerder dat de weg er moest komen om de arme gebieden van Bolivia tot ontwikkeling te brengen.

Het plan bracht honderden indianen op de been. Zij marcheerden naar regeringszetel La Paz om hun protest kracht bij te zetten. Nadat de politie eind september op de deelnemers aan de mars had ingeslagen gingen in verschillende steden tienduizenden Bolivianen de straat op om hun steun aan de demonstranten te betuigen.


Morales ziet af van snelweg door natuurreservaat (Foto: Novum)

Opnieuw dieren gestolen uit Zeeuwse wei

Dieven zijn er deze week vandoor gegaan met 21 lammeren die in een wei in het Zeeuwse Sluis stonden. De dieren werden woensdagnacht uit de wei ontvreemd. Dat meldt de politie vrijdag.

De lammeren, allemaal rammen, hebben een waarde van enkele duizenden euro's. Een kleine twee weken geleden werden er al vier schapen uit een wei in het Zeeuwse Eede gestolen. In dit geval ging het om allemaal ooien van nog geen drie jaar oud. Een paar dagen daarvoor werd nog een stiertje weggenomen uit een wei in Hansweert, eveneens in Zeeland.

Geen post in deel Brabant door storing

In het zuidoosten van Brabant zijn vrijdag zeshonderdduizend stukken post niet bezorgd. Oorzaak is een storing in een centraal computersysteem in het sorteercentrum in Den Bosch, die vrijdag van 01.30 tot 05.30 uur plaatsvond, meldt een woordvoerder van PostNL.

Het systeem waarin de storing plaatsvond, zorgt ervoor dat de post in de juiste vakjes terechtkomen. Dat heeft vanwege de storing vier uur lang stilgelegen. De post die is blijven liggen is vrijdag alsnog gesorteerd en wordt zaterdag bezorgd. PostNL heeft hiervoor extra bezorgers ingepland.

Een dergelijke storing komt volgens de woordvoerder overigens zelden voor.


Geen post in deel Brabant door storing (Foto: Novum)

Nederlanders dragen bijna meest bij aan noodfonds

Nederlanders dragen op Luxemburgers na het meeste bij aan het Europese noodfonds. Het noodfonds kost Nederland per persoon nu al een kleine 2700 euro. In Luxemburg is dit zelfs 3800 euro per persoon, meldt RTL Nieuws vrijdag op basis van gegevens van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat.

Eurolanden die in zware problemen zitten kunnen een beroep doen op het noodfonds. De Europese regeringsleiders sloten op 21 juli een akkoord over aanpassing van het noodfonds, dat honderden miljarden euro's omvat en mogelijk nog verder wordt uitgebreid. Griekenland, Portugal en Ierland ontvangen geld uit het noodfonds en betalen niet mee.

Van de andere landen zijn de Slowaken volgens RTL Nieuws het goedkoopst uit. Slowakije draagt 1422 euro per persoon bij. In absolute termen staat Duitsland garant voor het grootste bedrag, meer dan 211 miljard euro. Hoe rijker een land is, des te meer het betaalt aan het noodfonds.

Pyromaan teistert Zeeuwse plaats

De politie maakt jacht op een of meer pyromanen in Sint Jansteen. De Zeeuwse plaats wordt geteisterd door brandstichtingen. Het afgelopen jaar vonden er al ruim veertig branden plaats. In zeker achttien gevallen bleek het vuur te zijn aangestoken, meldt de politie vrijdag.

De branden woedden vooral in bijgebouwtjes zoals tuinhuisjes en aanbouwen van woningen. Tot nog toe is hierbij niemand gewond geraakt, maar de brandjes lijken wel steeds gevaarlijker te worden. De meeste brandjes zijn in het weekend aangestoken.

Rondom een brand die 20 augustus plaatsvond bij een woning aan de Brouwerijstraat heeft de politie camerabeelden. De beelden zijn van enkele minuten voor de brand en de politie is nu op zoek naar mensen die zichzelf of anderen erop herkennen. Op de website hvzeeland.nl zijn de bewakingsbeelden te zien.

Occupy Rotterdam gaat parttime verder

Leden van de Occupy-beweging in Rotterdam protesteren voortaan part-time. Dat heeft de protestgroep in de nacht van vrijdag op zaterdag bekendgemaakt. Volgens de beweging is daartoe besloten omdat veel betogers ook andere verantwoordelijkheden hebben.

"Wij hebben kinderen die ons nodig hebben en werkgevers en werknemers die dagelijks op ons rekenen", zo luidde de verklaring. De beweging hoopt met deze efficiënte manier van protesteren over een langere adem te kunnen beschikken.

Occupy Rotterdam gaat parttime verder
Occupy Rotterdam gaat parttime verder (Foto: ANP)

[EK] Nog geen medailles voor baanwielrenners

De Nederlandse baanwielrenners zijn er op de eerste dag van het Europees kampioenschap in Apeldoorn nog niet in geslaagd om een medaille te veroveren. Het dichtste bij waren de teamsprinters. Zij bleven slechts 0,091 seconden van het brons verwijderd.

Het trio Teun Mulder, Roy van den Berg en Hugo Haak zetten in de kwalificaties de vierde tijd neer en leken op weg naar het brons, maar de Polen staken hier nog net een stokje voor, al was hun laatste wissel wel omstreden. Het goud ging naar Duitsland dat in de finale Frankrijk versloeg.

De Nederlandse achtervolgingsmannen Levi Heimans, Jenning Huizenga, Tim Veldt en Arno van der Zwet reden in de kwalificatie de vijfde tijd en bleven hiermee 0,8 seconden verwijderd van de strijd om het brons. De titel ging naar Groot-Brittannië dat Denemarken en Rusland voorbleef.

De puntenkoers werd een prooi voor de Pool Rafal Ratajczyk die 43 punten pakte en zo de Zwitser Silvan Dillier en de Tsjech Milan Kadlec voorbleef. De Nederlander Wouter Haan had met een zeventiende plaats niets in te brengen. Opvallend detail in de koers was nog wel dat de uiteindelijke winnaar in de beginfase onderuit ging, maar snel weer opstapte, waardoor hij uiteindelijk kon winnen.

Bij de vrouwen was er een deceptie voor de achtervolgsters Ellen van Dijk, Vera Koedooder en Kirsten Wild die voor eigen publiek slechts de vijfde plaats haalden, terwijl gerekend was op meer. De titel ging naar Groot-Brittannië dat Duitsland en Wit-Rusland voorbleef.

Ook een vijfde plaats was er voor de teamsprintsters Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis die hierdoor in de kwalificaties al strandden. De titel was ook hier voor Groot-Brittannië dat Oekraïne en Duitsland ook de gang naar het podium zag maken.

Op de puntenkoers bij de vrouwen ging tot slot de titel naar de Russin Evgeniya Romanyuta die de Pools Katarzyna Pawlowska en de Tsjechische Jarmila Machacova voorbleef. Amy Pieters was met een zevende plaats de beste Nederlandse.

Shorttracker krijgt achttien maanden schorsing

Shorttracker Thibaut Fauconnet is vrijdag door de internationale schaatsunie ISU voor achttien maanden geschorst. De winnaar van het wereldbekerklassement op de 1.000 meter in het seizoen 2010/2011 werd eind mei bij een controle betrapt op het gebruik van een verboden stimulerend middel.

De verboden stof zat in een middel dat Fauconnet voorgeschreven kreeg voor een verkoudheid. "Fauconnet heeft ons laten weten tegen de schorsing in beroep te willen gaan bij sporttribunaal CAS," zo liet een woordvoerder van de Franse schaatsbond FFSG weten.

Blizzard kondigt jaarabonnement voor World of Warcraft aan

Blizzard heeft op het vandaag in California gehouden Blizzcon een jaarabonnement voor World of Warcraft aangekondigd. Het abonnement, genaamd de 'Annual Pass', komt met verscheidene extra's voor Blizzard-liefhebbers. Eén van de meest opvallende is een gratis digitale download van Diablo III

Als spelers zich abonneren op de Annual Pass, tekenen ze voor een jaar World of Warcraft. Het abonnementsgeld wordt echter nog wel maandelijks afgeschreven. Tot de extra's behoort een exclusieve mount, Tyrael's Charger, die beschikbaar wordt met de 4.3 update. Ook krijgen abonnementshouders toegang tot de beta van Mists of Pandaria, het pas aangekondigde vierde expansion pack van World of Warcraft.

Als laatste krijgt iedereen die zich abonneert op de Annual Pass een code waarmee ze Diablo III gratis kunnen downloaden op het moment dat de game uitkomt. Het betreft een digitale downloadcode, waarmee het spel via Battle.net binnen te halen is.

De Annual Pass is nu al via Battle.net af te sluiten.

Vierde expansion pack voor WoW onthuld

Blizzard heeft op Blizzcon de vierde uitbreiding van World of Warcraft aangekondigd, genaamd Mists of Pandaria. Het pakket bevat een nieuw ras, een nieuw gebied en een nieuwe klasse. De levelcap wordt verhoogd naar level 90.

Het nieuwe gebied heet Pandaria, en volgens het verhaal is het continent duizenden jaren afgesloten geweest en recentelijk herontdekt.  In het nieuwe gebied zullen verse quests, dungeons, "challenge modes", battles en andere content zitten. In de expansion pack komen de panda-achtige Pandaren uit Warcraft III terug als nieuw speelbaar ras.

Spelers die kiezen om met een Pandaren te spelen, moeten later de keuze maken tussen Horde of Alliance. Het ras zat al in Warcraft III, waar het door een grafisch ontwerper waren toegevoegd als 1 april-grap. Blizzard heeft gezegd dat ze de Pandaren oorspronkelijk wilden introduceren in de eerste uitbreiding, The Burning Crusade, uit 2007. De nieuwe klasse is de Monk, die zich specialiseert in de eeuwenoude vechtkunsten uit Pandaria.

De releasedatum van de uitbreiding is nog niet bekend. Eerst staat de 4.3-patch voor World of Warcraft nog gepland, daarna werkt Blizzard naar de release van Mists of Pandaria toe. Spelers kunnen vroeger toegang krijgen door een abonnement te nemen op de Annual Pass. De trailer van de expansion pack is hieronder te zien.

Punten ronde 16 FOK! Formule 1-manager

Vorig weekend stond de Grand Prix van Zuid-Korea op het programma welke eenvoudig werd gewonnen door Sebastian Vettel. Hoe hebben de managers het in de FOK! Formule 1-manager gedaan? Je leest het hieronder.

Inmiddels is met dank aan Bleekemolens Race Planet, Fun Center Kart World Limmen en TopGear de prijzenpagina beschikbaar. Kijk dus snel wat je dit jaar kunt winnen in de FOK! Formule 1-manager.

De strafpunten die uitgedeeld zijn:
- Petrov (Renault), gridstraf voor de volgende race: -15
- Maldonado (Williams), drive-through na verkeerd inrijden pitstraat: -15

- Motor Williams, uitvalbeurt door motorproblemen bij Maldonado: -15

Beste manager deze ronde werd Scuderia Delft met maar liefst 406 punten. Ook Vink deed het met 386 punten uitstekend. Een gedeelde derde plaats met 378 punten was er voor Kenju F1 en jroeleveld. VOLBEER GP eindigde met 371 punten nog net in de top vijf.

In het klassement nam Vink door zijn goede ronde met 3883 punten weer de leiding over, voor Fuck&SuckManager die nu op 3840 punten staat. De derde stek is voor Stoners met 3714 punten, ruim voor Nalyu die met 3648 punten vierde staat. Scuderia Ferdorie! klom met 3602 punten naar de vijfde plaats.

Punten ronde 16 - GP van Zuid-Korea

# team user ronde 16 totaal
1 Scuderia Delft MVK 406 3418
2 Vink wvinky 386 3883
3 Kenju F1 Kenju 378 3222
- jroeleveld jroeleveld 378 3194
5 VOLBEER GP Louike 371 3376
6 EDC Racing KingGeitje 368 3404
7 k_man F1 k_man 361 3430
- Rady Racing Radyhyn 361 3380
- Rode Stier Racen Xemneaut 361 3364
- MiniRacer blackbird-x 361 3330


Algemeen klassement na ronde 16

# team user ronde 16 totaal
1 Vink wvinky 386 3883
2 Fuck&SuckManager RZa_010 300 3840
3 Stoners Roel0f 321 3714
4 Nalyu trance_fan 238 3648
5 Scuderia Ferdorie! RRRobert 349 3602
6 Knock-out Mutants Knock-out-Mutant 338 3597
- Honkietonkie Racing Nelix 231 3597
8 Creeper14 racing team creeper14 297 3565
9 volvo Dennycross 300 3527
10 ARacing Automatic_Rock 286 3526


Bij de subleagues is het bovenin stuivertje wisselen. Dit keer had BOSCH met 294 punten een goede ronde, waardoor dit team met 3082 de leiding in het klassement overneemt van F1 AP dat een achterstand van slechts twee punten heeft. Derde staat Deltares met 3006 punten, voor MonzaTeam die er 2959 verzameld heeft. De top vijf wordt afgesloten door Sportschool van Hoorn met 2893 punten.

Algemeen klassement subleagues na ronde 16

# subleague owner ronde 16 totaal
1 BOSCH bosch007 294 3082
2 F1 AP flippo765 259 3080
3 Deltares koffieautomaat 289 3006
4 MonzaTeam Horus 241 2959
5 Sportschool van Hoorn Aet 240 2893
6 Fryslân Boppe! GP500 288 2870
7 Pedaalemmers k3ll 266 2862
8 Den Haag F1 GrapeFruit 226 2841
9 Stoxx 2011 ForrestX 272 2825
10 Ant. Force PP-vogels 212 2811

Gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

De zeventiende race is de Grand Prix van India op het gloednieuwe Buddh International Circuit op zondag 30 oktober. De komende managerronde sluit op vrijdag 28 oktober 2011 om 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt! Ronde 17 – India gaat weer open op maandag 31 oktober 2011 om 20:00 uur.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Kijk verder bij de speluitleg of de puntentelling, en mocht je nog andere vragen hebben, kun je terecht bij de FAQ.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn die niet in de FAQ beantwoord worden, dan kun je die stellen via pm aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), of een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken); of zet een forumpost in het speciale F1-manager 2011-topic in het Autosport- en motorsport-forum.

Tot slot wensen we je veel succes en veel plezier met de Formule 1-manager 2011 van FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.