[Bundesliga] Borussia Dortmund legt Köln op pijnbank

Peterselieman

Borussia Dortmund heeft zaterdag met ruime cijfers van FC Köln gewonnen. In eigen huis was de landskampioen oppermachtig en scoorde vijf maal: 5-0. Shinji Kagawa, Marcel Schmelzer en Robert Lewandowski scoorden voor rust. Na de thee was Lewandowski nogmaals succesvol en pikte ook Sebastian Kehl zijn doelpunt mee.

TSG Hoffenheim won thuis met 1-0 Borussia Mönchengladbach. Ryan Babel en Edson Braafheid speelden de hele wedstrijd voor Hoffenheim, maar scoorden niet. Die eer ging naar Vedad Ibisevic die tien minuten na rust raakschoot.

VfB Stuttgart, dat met 2-2 gelijkspeelde bij FC Nürnberg, verloor de aansluiting met Dortmund. Oud-PSV'er Timmy Simons opende de score voor de Neurenbergers, maar in de tweede helft trok Zdravko Kuzmanovic de stand gelijk. Philipp Wohlscheid zette de thuisploeg nogmaals op voorsprong, maar andermaal werd het gelijk. In de slotfase kopte Maza Rodriguez, ook een voormalig speler van PSV, de 2-2 binnen.

FC Kaiserslautern won met 1-0 van SC Freiburg. De Israëliër Itay Schechter besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd. Bij Hertha BSC - FSV Mainz werd niet gescoord: 0-0.

Later zaterdag staat nog het duel tussen Hamburger SV en VfL Wolfsburg op het programma. Zondag worden Bayer Leverkusen - Schalke 04 en Hannover 96 - Bayern München gespeeld.


Borussia Dortmund legt Köln op pijnbank (Foto: Novum)