Button kijkt uit naar Grand Prix van India

Sjors (Sj0rSz)

Volgend weekend wordt de eerste Grand Prix van India gehouden. De plaats van handeling is het Buddh International Circuit. De coureurs, waaronder McLaren-coureur Jenson Button, zijn erg benieuwd naar de nieuwe baan.

"Het is moeilijk om wat over een baan te zeggen als je er nog niet gereden hebt, maar het circuit lijkt over een mooie mix van bochten te beschikken", liet Button in een korte reactie weten. De Brit staat momenteel op de tweede plaats in het kampioenschap en wil er alles aan doen om deze positie te verdedigen.

"Een ronde over het circuit in India begint met een paar lange rechte stukken en krappe chicanes, maar daarna wordt het interessant, dankzij enkele snelle bochten en hoogteverschillen. Vooral de hellende bocht met dubbele apex achterop het circuit ziet er goed uit."

De Grand Prix van India begint op 28 oktober met de eerste twee vrije trainingen. De derde vrije training en de kwalificatie volgen een dag later. Op 30 oktober, vanaf 10:30 uur Nederlandse tijd, gaat de race van start.