StarCraft 2-informatie van BlizzCon 2011

StarCraft II: Heart of the Swarm ontbreekt natuurlijk ook niet op BlizzCon 2011. Er is veel informatie gekomen over single- en multiplayer. De bijbehorende trailer kun je hieronder bekijken.

Sarah Kerrigan is in het vorige deel weer deels mens geworden. De geestelijke verwondingen zijn alleen duidelijk merkbaar. Ze geeft nog om Raynor, maar wil wraak op Arctus Mengsk, de man die haar heeft verraden op Tarsonis waardoor ze onvrijwillig de Queen of Blades werd. Haar kracht over de Zerg is ze kwijt, maar tijdens het spel wordt ze steeds sterker terwijl ze de Zerg probeert bijeen te rapen.

Nieuwe figuren op het slagveld zijn onder andere broodmothers. Dit is een unit die zelfstandig kan functioneren, in tegenstelling tot andere Zerg, die altijd verbonden moesten zijn met de Overmind of de Queen of Blades. Broodmothers hebben een eigen willetje en zijn gemaakt door de Queen of Blades. Nu de Queen of Blades verdwenen is zijn zij de leider van hun eigen Zergkolonies. Kerrigan zal dez leiders dus moete zien te overtuigen dat zij nog de machtigste is.

Een wijziging ten opzichte van  Wings of Liberty is dat je geen punten meer aan vaardigheden kan uitdelen. Je units evolueren nu en hoe verder je komt en hoe meer extra missies je speelt, hoe sterker ze worden. In dit deel sta je voor veel keuzes. Zo evolueren individuele units ook. Er zijn drie fases en de derde fase is een keuze. Deze keuze maak je niet op de gok, je speelt een missie met beide types om zo goed te kunnen bepalen welke het beste bij je stijl past. Je krijgt bijvoorbeeld voor de derde fase van een Zergling de keuze tussen een Raptor of een Swarmling. Raptors springen hoger, dus kunnen bij lastigere plekken komen. Swarmlings daarentegen komen binnen in een seconde uit een ei met drie units, in plaats van de gebruikelijke twee.

In multiplayer zijn er vooral veel veranderingen in units. Het mothership van de Protoss is bijvoorbeeld verdwenen en de Zerg krijgt een Swarm Host-unit. Deze unit kan zichzelf begraven en oneinding Broodlings spawnen. Een volledige lijst is hier te vinden.

Het tweede deel van StarCraft II moet ergens in 2012 uitkomen voor Windows en Mac OS.