Onrust in Enschede door bijeenkomst Satudarah

Een bijeenkomst van de Molukse motorclub Satudarah heeft vrijdagavond in Enschede voor onrust gezorgd. Motoren blokkeerden de straat. De motorrijders weigerden aanvankelijk op de verzoeken om de straat te ontruimen in te gaan. Toen de politie met versterking terugkwam, waren ze echter netjes geparkeerd.

De politie bleef voor de zekerheid met meerdere eenheden in de Dr. P. van Hoekstraat aanwezig waar de motorrijders bijeen waren gekomen, maar er hoefde niet ingegrepen te worden.

RTV Oost was uitgenodigd door de Satudarah-leden. Volgens de regionale omroep ging het om een protestbijeenkomst tegen het verbod van de gemeente om een clubhuis aan de Parkweg officieel te mogen openen. De rust zou zijn weergekeerd toen de motorrijders naar het clubhuis vertrokken.

De president van de oostelijke tak van de motorclub is onlangs vrijgesproken van afpersing en bedreiging. Eerder deze week deed de politie een inval in een clubhuis van Saturdarah in Zundert. Daarbij werden elf leden aangehouden, onder meer wegens betrokkenheid bij mishandeling en bedreiging van horecaondernemers.