FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 oktober 2011

Taakstraf voor jaren '80-rapper Tone Loc

Een rechter heeft Tone Loc een taakstraf van dertig dagen opgelegd. De 45-jarige rapper, die eind jaren tachtig een hit had met het nummer Wild Thing, is schuldig bevonden aan wapenbezit en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Naast de taakstraf legde de rechter in Californië Loc een dag cel en een proeftijd van drie jaar op. Ook moet hij een jaar lang een cursus woedebeheersing volgen.

De rapper, die eigenlijk Anthony Smith heet, werd in juni in de boeien geslagen. Hij had het aan de stok met de moeder van zijn kind, terwijl hij in het bezit was van een vuurwapen. Hij gebruikte het wapen niet tijdens de ruzie.


'Wild Thing' De jaren 80 hit van Tone Loc

 

AMC: CZ begaat groteske blunder

Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is enorm verbaasd dat het ziekenhuis op de zwarte lijst voor borstkankerzorg van zorgverzekeraar CZ is beland. Volgens het AMC heeft CZ een 'groteske blunder' begaan.

Het ziekenhuis werkt samen met het Flevoziekenhuis in Almere, onder meer op het gebied van borstkankerzorg, vertelt een woordvoerder. Vanwege die samenwerking zou het AMC op de zwarte lijst zijn gekomen, terwijl als beter naar de cijfers wordt gekeken, het AMC wel zou voldoen aan de criteria.

Patiënten uit het AMC worden vanwege de samenwerking veelal geopereerd in het Flevoziekenhuis. De diagnose en nazorg krijgen ze wel in Amsterdam. Alleen de meest complexe gevallen worden in Amsterdam uitgevoerd, zegt de woordvoerder. Chirurgen van het AMC opereren echter ook in het Flevoziekenhuis.

Het AMC gaat ervan uit dat CZ de 'fout' herstelt. "Ik kan mij niet voorstellen dat dit niet gebeurt."

CZ maakte dinsdag bekend dat voor komend jaar met drie nieuwe ziekenhuizen geen contract wordt gesloten voor borstkankerzorg. De ziekenhuizen scoren volgens de zorgverzekeraar onder de maat op het gebied van borstkankerbehandelingen.

Behalve Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum, dat vorig jaar ook op de lijst stond, krijgen het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel en de locaties Emmeloord en Lelystad van het Zuiderzeeziekenhuis een onvoldoende.

Het IJsselland Ziekenhuis stelt dinsdag in een reactie wel degelijk goede borstkankerzorg te leveren. Een deel van de criteria die CZ hanteert, leidt niet noodzakelijkerwijs tot een goede kwaliteit, aldus het ziekenhuis.

Daarnaast wordt aan bepaalde criteria te veel zwaarte toegekend, vindt het hospitaal. "Op basis hiervan neemt de verzekeraar echter zeer belangrijke besluiten. Wij zijn hierover zeer ontstemd. Patiënten worden op deze manier op zijn minst onnodig onzeker gemaakt."

Texas Rangers door in play-offs Major League

Honkbalploeg Texas Rangers heeft dinsdag de finale van de American League bereikt. Op bezoek in Florida bij Tampa Bay Rays waren de Texanen met 4-3 te sterk. Door de zege kwamen de Rangers op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong in de best-of-fiveserie. De Rays wonnen het eerste duel nog overtuigend, maar verloren daarna drie keer.

In de finale van de American League treffen de Rangers New York Yankees of Detroit Tigers. De Tigers staan daar met 2-1 voor. Het vierde duel in die reeks wordt woensdagavond Amerikaanse tijd gespeeld. In de National League zijn er duels tussen Philadelphia Phillies en Saint Louis Cardinals en tussen Milwaukee Brewers en Arizona Diamondbacks.

De winnaars van de American League en de National League komen uiteindelijk in de World Series terecht. De winnaar van die wedstrijdenreeks mag zich een seizoen lang de beste ploeg van de Major League noemen.

Danyo uitgeschakeld op WK boksen

Stephan Danyo heeft de kwartfinales van het WK boksen in Azerbeidzjan niet weten te bereiken. De Rotterdammer verloor in de achtste finales van Andrej Zamkovoj. De uitslag was duidelijk in het voordeel van de Rus; 17-5.

Bij winst plaatste de 22-jarige Danyo zich voor de Olympische Spelen van 2012. Toch is de weg naar Londen voor de Rotterdamse bokser nog niet helemaal afgesloten. Als Zamkovoj de finale van het WK weet te behalen, dan plaatst Danyo zich alsnog voor de Olymische Spelen.

Mocht de Rus daar niet in slagen, dan kan Danyo via het kwalificatietoernooi een plaatsje afdwingen voor het Olympische toernooi. Nederland stuurde voor het laatst in 1992 boksers naar de Olympische Spelen en met succes. Destijds wist Orhan Delibas zilver te pakken, terwijl Arnold Vanderlyde brons wist te winnen.

Man opgepakt op vlucht vanaf Schiphol

Een passagier die zich dinsdag tijdens een vlucht vanaf Schiphol naar Detroit misdroeg is aangehouden in Amerika. De man moest worden geboeid om hem mee te kunnen nemen. Dat heeft vliegmaatschappij Delta Air Lines bekendgemaakt.

De man is in bewaring gesteld. Het vliegtuig landde even voor 22.00 uur Nederlandse tijd op het Detroit Metropolitan Airport, waarna de vervelende passagier werd gearresteerd.

Borghi: "Iniesta zien spelen is als een erotische droom"

De Chileense bondscoach Claudio Burghi ziet regelmatig FC Barcelona spelen. Over middenvelder Andres Iniesta maakt hij wel een vreemde vergelijking. Borghi bezoekt voornamelijk wedstrijden van de Spaanse topclub om de Chileen Alexis Sanches aan het werk te zien. Toch heeft hij ook een mening over de andere sterspelers van de Catalanen.

Over middenvelder Iniesta maakt hij in de Spaanse krant AS wel een vreemde vergelijking. "Iniesta zien spelen is als een erotische droom", stelt de bondscoach van Chili. "Je wilt altijd dat het nog even doorgaat en je wilt niet dat het gaat stoppen."

Chili komt in de WK-kwalificatieronde uit tegen Argentinië. Borghi kijkt ook met veel bewondering naar de prestaties van Lionel Messi. "We gaan hem niet onder het gras schoppen. Ik houd van mooi voetbal en Messi is een schitterende voetballer." De Argentijnse aanvaller gaf eerder al te kennen een moeilijke wedstrijd te verwachten tegen Chili.

Persoonlijk succes voor Van Wolfswinkel in Portugal

Ricky van Wolfswinkel is in de Portugese competitie benoemd tot speler van de maand september. De spits, die afgelopen zomer overkwam van FC Utrecht, staat nog maar net twee maanden onder contract bij Sporting Lissabon.

In de eerste drie competitiewedstrijden en twee wedstrijden in de Europa League scoorde Van Wolfswinkel al zes maal. Dit was genoeg om speler van de maand te worden in de Portugese competitie.

Het was alweer even geleden dat een speler van Sporting Lissabon werd gekroond tot speler van de maand. In maart 2010 was de Braziliaanse spits Liédson de laatste speler die de persoonlijke prijs wist te winnen.

Milf (33) lokt puber (14) voor seks

In Engeland diende vandaag de rechtszaak tegen ene Claire Marquis. Deze 33-jarige moeder van twee kindjes wist op handige wijze een 14-jarige jongen aan te zetten tot ontuchtige handelingen. De rechtbank van Chelmsford heeft vandaag besloten haar niet op water en brood te zetten.

De vrouw uit Leigh-on-Sea, in het Engelse graafschap Essex, leerde het knaapje kennen via de gamenetwerken van PlayStation en Xbox. Marquis deed zich voor als een 24-jarige verpleegster om hem te verleiden. Vervolgens wisselden zij telefoonnummers met elkaar uit waarna zij naaktfoto's van zichzelf naar hem stuurde.

De puber werd overgehaald om ook zelf wat naaktfoto's te sturen. Ook moedigde zij de jongen uit Cheshire uit voor een sekssessie voor de webcam. Marquis wilde zelfs een hotelkamer regelen om samen een nummertje te maken, maar deze ontmoeting heeft nooit plaatsgevonden.

De geile activiteiten hielden anderhalf jaar aan tot de echtgenoot van de milf roet in het eten kwam gooien. Hij ontdekte waar zijn vrouw mee bezig was en lichtte de politie in. Toen het bedrog eenmaal uitkwam, bleek de knaap inmiddels als een blok te zijn gevallen voor Marquis en was hij ontroostbaar toen hij het verhaal van meneer Marquis hoorde.

De jonge vrouw, door de rechter als 'duister' bestempeld, heeft bekend schuldig te zijn aan vijf zedendelicten. Hij veroordeelde de vrouw tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Wel moet ze 200 uur onbetaald schoffelen en staat ze de komende tien jaar in het register voor zedendelinquenten.

Helikopter stort in East River New York

Een helikopter met vijf mensen aan boord is dinsdag na het opstijgen van een helihaven in de East River in New York gestort. De piloot en drie anderen zijn kort na het ongeluk op het droge gehaald, maar de hulpdiensten zijn nog op zoek naar een passagier van de helikopter, die helemaal onder water is verdwenen.

Het ongeluk met de particuliere helikopter gebeurde ter hoogte van 34th Street in Manhattan. Bij de zoekactie zijn zeker zeven boten en enkele duikers ingezet.


Helikopter in East River New York (Foto: Novum)

Opstandelingen jeugdinrichting boos om eten

De negen jongeren die maandagavond in opstand kwamen in jeugdinrichting Teylingereind in Sassenheim waren niet blij met de huisregels en de kwaliteit van het eten. De belangrijkste reden dat ze in opstand kwamen, was echter dat ze niet blij waren dat ze binnen moesten zitten. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Justitie dinsdagavond.

Bij de opstand werd niemand gegijzeld. De opstandelingen barricadeerden deuren en ramen en spoten met een brandslang op een brandmelder. Drie onderhandelaars van de politie wisten de jongeren uiteindelijk te bewegen hun verzet te staken.

Aan de jongeren zijn geen toezeggingen gedaan, zei staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) eerder al. Teeven liet dinsdag ook weten dat de Dienst Justitiële Inrichtingen een feitenonderzoek is gestart naar de opstand.

Disney brengt 4 klassiekers opnieuw in de bioscoop

Disney gaat Beauty and the Beast, Finding Nemo, Monsters Inc. en the Little Mermaid opnieuw op het witte doek vertonen. Deze mededeling werd gedaan nadat bekend was geworden dat de heruitgave van the Lion King de 80 miljoen Dollar grens was gepasseerd.

De 3D heruitgave van the Lion King bracht in minder dan een maand wereldwijd al bijna 100 miljoen Dollar op. Disney kondigde vervolgens aan om vier van haar klassieke tekenfilms, waaronder 2 Pixar films, eveneens in 3D opnieuw in roulatie te brengen.

De eerste film, die opnieuw op het witte doek te bewonderen is, zal Beauty and the Beast zijn, die op beperkte schaal vanaf 13 januari 2012 in de bioscoop te zien zal zijn. Na Beauty and the Beast volgt vanaf 14 september 2012 Pixars 3D update van Finding Nemo. Pixars Monsters, Inc in 3D zal vanaf 18 januari 2013 op het witte doek te zien zijn. Als laatste in het rijtje is vanaf 13 september 2013 ook The Little Mermaid in 3D, 24 jaar na de eerste release, weer weer in de bioscoop te zien.

"De geweldige verhalen en prachtige karakters zijn tijdloos," aldus Disneys studiobaas Alan Bergman. "Bij Disney zijn we zo gelukkig om een grote voorraad van beide te hebben."

Onderbroekterrorist: Anwar al-Awlaki leeft!

De rechtszaak tegen de Nigeriaan Umar Farouk Abdulmuttalab, die op eerste kerstdag 2009 met een onderbroek vol explosieven probeerde een vliegtuig op te blazen boven de Amerikaanse stad Detroit, is dinsdag van start gegaan. Hij verklaarde op de openingszitting dat Anwar al-Awlaki nog steeds in leven is.

Al-Awlaki is een radicale islamitische geestelijke die volgens het Amerikaanse leger gedood is bij een aanval in Jemen. Volgens Abdulmutallab is de geestelijke echter nog springlevend.

De Nigeriaan is naar verluidt geïnspireerd door Al-Awlaki om zijn aanslag te plegen.

Caparros nieuwe coach van Mallorca

Joaquin Caparros wordt tot het einde van dit seizoen coach van Real Mallorca. Dat maakte de Spaanse ploeg vandaag bekend. De 55-jarige Caparros is de opvolger van Michael Laudrup. Die stapte vorige week op uit solidariteit met zijn assistent nadat die laatste ruzie had gekregen met de technisch directeur en was ontslagen.

Caparros is sinds 1981 als trainer werkzaam na een weinig succesvolle carrière als voetballer. Zijn bekendste werkgevers waren Villarreal, Sevilla, Deportivo la Coruna en Athletic Bilbao. Zijn laatste club was het Zwitserse Xamax Neuchâtel.

De Spanjaard wil dat de spelers van Mallorca het van dag tot dag bekijken. "Met energie, gezamenlijke inspanning en eenheid zou niemand ons moeten kunnen kloppen."

S. Williams neemt weer deel aan Fed Cup

Serena Williams zal na vier jaar afwezigheid weer deel gaan nemen aan de Fed Cup. De Amerikaanse heeft toegezegd om op 4 en 5 februari beschikbaar te zijn voor de ontmoeting tegen Wit-Rusland in Wereldgroep II. Er zal in Worchester worden gespeeld tegen onder meer Viktoria Azarenka.

De Verenigde Staten heeft in totaal zeventien eindzeges geboekt in de Fed Cup, maar de laatste was al weer in 2000. Dit seizoen degradeerde de ploeg door een nederlaag tegen Duitsland naar de tweede wereldgroep. Met de terugkeer van onder meer Williams moet een terugkeer in de Wereldgroep I bereikt worden.

Junglemeisje Britt wil wel in Playboy

Realityster Britt Dekker staat niet negatief tegenover een naaktreportage in Playboy. Enige tijd geleden werd bekend dat de hoofdredacteur van het mannenblad de 18-jarige Echte Meisjes in de Jungle-ster hoopt te strikken.

"Het lijkt me wel leuk om mooie foto's voor later te hebben", zegt Britt in tijdschrift Grazia. "Ik vind het wel doodeng om daar in mijn nakie te staan. Zo van, badjas uit en 'tataaa'. Dan moet ik eerst op dieet. Mezelf gewoon twee weken uithongeren. En dan zorgen dat ik niet doorsla, want bij mij is het altijd alles of niets."

Britt werd bekend dankzij haar deelname aan de RTL-programma's Take Me Out en Echte Meisjes in de Jungle, waarin ze opviel door haar vaak niet al te snuggere uitspraken. Ze heeft contact gehad met Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk, maar volgens haar is er 'nog helemaal niks serieus'.

'VVD en PVV: Mauro moet weg'

Regeringspartij VVD en gedoogpartner PVV willen dat de Angolese asielzoeker Mauro Manuel wordt teruggestuurd naar zijn vaderland. Dat meldt RTL Nieuws dinsdagavond op basis van bronnen.

De VVD zou vinden dat de 18-jarige weg moet, omdat de precedentwerking te groot is. De PVV is van oordeel dat Mauro niet moet worden beloond met een verblijfsvergunning, nadat hij zijn vertrekplicht heeft genegeerd en zijn advocaat heeft gelogen.

Mauro kwam in 2003 naar Nederland als alleenstaande minderjarige asielzoeker. Hij was toen 10 jaar. Inmiddels woont de Angolese asielzoeker al acht jaar bij een pleeggezin.

Medio vorige maand werd bekend dat minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) Mauro geen verblijfsvergunning wilde geven. Een meerderheid van de Tweede Kamer is echter tegen zijn uitzetting. Leers stelde daarop dat hij zou kijken of er mogelijkheden zijn om de 18-jarige toch te laten blijven.

Metalen plaat vliegt door voorruit Duitser

Een metalen plaat van 7 kilo is maandagavond bij Bruinisse dwars door de voorruit van de auto van een 52-jarige Duitser gevlogen. De plaat van 30 bij 30 centimeter kwam vervolgens op de passagiersstoel terecht. De Duitser bleef volgens de politie 'wonder boven wonder' ongedeerd.

De plaat was over de N259 gaan zweven, nadat een 64-jarige Canadese automobilist tegen een verkeerszuil reed. De wagen reed daarna over de plaat, die de onderzijde van de zuil vormde en die op de weg was achtergebleven. De metalen plaat kwam hierdoor van de grond.

De voorruit van de Duitser raakte door het voorval vernield. De auto van de Canadees liep een lekke band op.

Lange Frans veroorzaakt onrust bij politie

Lange Frans heeft dinsdag voor de nodige onrust gezorgd bij de politie. De rapper was in Amsterdam voor de opnamen van een videoclip, waarin hij met een groep vrienden een juwelier berooft. Vervolgens vlucht het gezelschap met bivakmutsen op in een speedboot.

De opnamen van de scène vonden plaats direct achter een grote juwelierszaak. "Dat vonden ze toch niet helemaal fijn, dus al snel was de politie te water erbij", vertelt Lange Frans in Shownieuws. "Maar we hebben alles geregeld. We hebben een paar hele diplomatieke mensen in de crew. En we hebben boten die sneller zijn dan die van hen. Dus het ging goed, we zijn ze voor gebleven."

De opnamen zijn bedoeld voor de clip bij het nummer Bloedgabbers. Het duet met Trijntje Oosterhuis is de titelsong van De Heineken Ontvoering. De film over de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken verschijnt 27 oktober.

Özbiliz kiest voor Armeens elftal

Aras Özbiliz heeft er definitief voor gekozen om uit te komen voor het Armeens nationale voetbalelftal. De Armeense bond probeerde de aanvaller van Ajax al langer over te halen om uit te komen voor het land, maar Özbiliz twijfelfde over het aanbod.

Vandaag werd bekend dat Özbiliz toch heeft gekozen voor Armenië. Vandaag werd hij in Armenië gepresenteerd als nieuwe international. Tevens kreeg hij tijdens de presentatie van de president van Armenië een Armeens paspoort. "Ik ben blij dat ik het nationale team van Armenie kan helpen", aldus Özbiliz.

De Ajacied vervolgt: "Het was een hele moeilijke beslissing. Mijn coach adviseerde voor Oranje te kiezen omdat ik me dan sneller zou kunnen ontwikkelen. Mijn hart ligt echter bij Armenië. Ik moet de komende interlands vanwege een blessure missen, maar ik denk dat Armenië een kans heeft op kwalificatie. Lukt dat niet, dan moet het de volgende kwalificatie gebeuren."

Populariteit Jol bij Fulham daalt

De populariteit van Martin Jol, trainer van Fulham, is in een korte periode flink afgenomen. Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat de oefenmeester Pajtim Kasami een boete gaf.

Op zich hoeft de boete voor Kasami geen probleem te zijn, zij het niet dat Jol deze gaf naar aanleiding van het missen van een strafschop in het League Cup-duel tegen Chelsea. In de wedstrijd tegen de Londenaren stond er na 120 minuten voetbal nog altijd 0-0 op het scorebord, waarna strafschoppen de doorslag moesten geven. Hiervoor had Jol onder meer Orlando Sa aangewezen, maar Kasami eiste in zijn plaats de bal op en miste. waardoor The Blues uiteindelijk wonnen.

De spelersgroep is echter niet blij met de maatregel van Jol. Eerder deelde de Nederlander ook al boetes uit aan spelers, die te laat kwamen of roddelden. De voormalig trainer van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur is dan ook hard op weg om de gehele selectie tegen zichzelf in het harnas te jagen.

Gadhafi's zoon leidt verzet Bani Walid

Saif al-Islam, de bekendste zoon van de verdreven Libische leider Moammar Gadhafi, geeft leiding aan het verzet in Bani Walid. Dat meldde een commandant van het nieuwe regime (de Nationale Overgangsraad - NTC) dinsdag.

Bani Walid is een van de laatste steden in handen van Gadhafi. De plaats ligt 170 kilometer zuidoostelijk van de hoofdstad Tripoli.

Volgens NTC-commandant Adel Benyur is een generaal van de Gadhafi-troepen gevangengenomen en heeft die gezegd dat Saif al-Islam de militaire operaties in Bani Walid leidt.

Gadhafi's zoon leidt verzet Bani Walid
Gadhafi's zoon leidt verzet Bani Walid (Foto: ANP)

Boasson Hagen stapt in 2012 weer op de fiets

Edvald Boasson Hagen kan gaan bijkomen van het afgelopen wielerseizoen. De Noor heeft besloten de resterende wedstrijden van dit kalenderjaar aan zich voorbij te laten gaan.

"Ik ben moe na een lang seizoen en sta niet echt te trappelen nog ergens te rijden", liet Boasson Hagen in een korte reactie weten. De renner van Team Sky kende een uitstekend seizoen. Zo werd hij onlangs nog achtste tijdens het WK wielrennen in Denemarken.

Daarnaast schreef Boasson Hagen de Vattenfall Cyclassics, de Eneco Tour, twee ritten in de Tour de France en het Noors kampioenschap tijdrijden op zijn naam. De Noorse wielrenner keert in de Tour Down Under weer terug in het peloton.

Dean vertrekt naar GreenEdgeploeg

Julian Dean zal volgend seizoen gaan rijden voor de nieuwe GreenEdgeploeg. De 36-jarige Nieuw-Zeelander heeft een contract getekend voor één seizoen bij de Australische formatie. Dit jaar reed hij voor Garmin-Cervélo, waar hij de sprints aantrok voor onder meer Thor Hushovd.

"Ik denk dat ik nog wat toe te voegen heb. De laatste twee, drie jaar zijn mijn beste jaren geweest. Met het nieuwe team en de Olympische Spelen, heb ik voor volgend jaar genoeg motivatie," zei Dean op de website van zijn nieuwe werkgever.

Apple lanceert nieuwe iPhone

Apple heeft dinsdag het nieuwste model van de iPhone gepresenteerd. De nieuwe iPhone 4S heeft een snellere microprocessor, het kloppende hart van het apparaat, en bovendien nieuwe software.

Het nieuwe besturingssysteem iOS 5 moet niet alleen de iPhone verbeteren, maar ook de tablet-computer iPad. De nieuwe topman van Apple, Tim Cook, presenteerde het nieuwe product hoogst persoonlijk, zoals eerder zijn voorganger Steve Jobs als de onderneming met nieuwe producten kwam.

FOK!users: "Voetbalkalender hoeft niet aangepast te worden"

Een meerderheid van de Fok!kers vindt dat de voetbalkalender niet hoeft te worden aangepast. Dit blijkt uit de poll op FOK!sport.

Van de in totaal 209 stemmers vindt bijna 46% dat voetballers niet zo moeten klagen. Daarnaast vindt ongeveer 8,5% dat dat de kalender nu precies goed is. Toch vindt een behoorlijke minderheid dat er wel iets aan gedaan moet worden. Ongeveer 39,5% koos voor de optie dat de kalender overvol is.

Yi-Long had wel een aantal ideeën: "Ja, bijvoorbeeld door een kleiner bekertoernooi, en een wat kleinere competie. Het liefst zie ik een max van 16 teams, inclusief de beste Belgische teams. Vooral in Engeland is het programma overvol natuurlijk. Daarnaast misschien maar gewoon overwegen om het seizoen te starten in februari/maart tot oktober/november, en dan geen zomerstop (of een hele korte), alleen zit je dan met het WK/EK enzo waar je een oplossing voor moet vinden. Iets wat zichzelf over 20 jaar hopelijk wel oplost met steeds meer kunstvelden en overdekte stadions". Ook RonnieHansen had een aantal oplossingen: "Alle competitie's terug naar 16 clubs dat scheelt al 4 wedstrijden. Geen oefeninterlands meer. Dan ben je al aardig op weg."

P!nk en Paltrow in drama over seksverslaving

P!nk heeft een rol bemachtigd in het komische drama Thanks For Sharing met Gwyneth Paltrow, zo laat New York magazine vandaag weten. Ze speelt een vrije geest die bevriend raakt met een seksverslaafde. De rol van P!nk in Thanks For Sharing is een van de eerste grote filmrollen van de 32-jarige P!nk. Ze was in 2007 ook in de horrorthriller Catacombs te zien. Voor die titelrol van die film gebruikte ze ook haar echte naam.

In Thanks For Sharing spelen Paltrow, Tim Robbins en Mark Ruffalo seksverslaafden die in therapie gaan. Paltrow is te zien als succesvolle zakenvrouw die verliefd wordt op Ruffalo. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Pink in drama over seksverslaving naast Paltrow (Foto: Novum)

NHL-teams zamelen geld in voor verongelukte Russen

De Amerikaanse ijshockeyploegen Pittsburgh Penguins en Washington Capitals zamelen samen geld in voor de familieleden van hun verongelukte Russische collega's van Lokomotiv Jaroslavl. De NHL-ploegen doen dat tijdens hun ontmoeting volgende week donderdag. Alle spelers van Lokomotiv kwamen begin september bij een vliegramp om het leven.

De Penguins en Capitals dragen op 13 oktober een badge op hun shirt om de crash te herdenken. De wedstrijdshirts worden na afloop van de wedstrijd gesigneerd en geveild. Ook verkopen de beide ploegen herinneringsarmbandjes. De Russische spelers Evgeni Malkin van de Penguins en Alexander Ovechkin van de Capitals verrichten een ceremoniële face-off.

Bondscoach veldrijders: "Boom moet naar WK"

De bondscoach bij de veldrijders Johan Lammerts ziet Lars Boom graag naar het wereldkampioenschap gaan. De wielrenner uit Vlijmen is voorlopig de enige Nederlander die zich in het veld met de wereldtop kan meten.

Boom gaat deze winter in de voorbereiding op het wegseizoen 2012 weer enkele veldritten rijden en in de aanloop hier naar toe sprak hij met Lammerts. "Hij is bij de profs de enige die tegenstand kan bieden. Voor de rest is het een moeilijk verhaal en is het vooral wachten op de groep talenten die in aantocht is," zei de bondscoach tegen het ANP.

Lammerts weet dat Boom voor een carrière op de weg heeft gekozen, maar ook dat de Rabobank-renner toch af en toe het veld opzoekt, zoals de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder die hij prompt won. Begin dit jaar liet Boom het wereldkampioenschap nog schieten, maar nu de titelstrijd volgend jaar in Koksijde is waagt Lammerts een nieuwe poging. "Ik hoop hem te kunnen overtuigen om aan de WK mee te doen, want het is dit keer in de buurt."

Het enige dat nog roet in het eten kan gooien voor Lammerts is de zwangerschap van de vrouw van Boom. Zij is uitgerekend rond de datum van het WK veldrijden.

Illegaal amfetaminelab Tilburg ontmanteld

De politie is dinsdag op een amfetaminelaboratorium gestuit in een loods in Tilburg. Een 33-jarige man uit Den Bosch die in het pand aanwezig was is aangehouden, meldt de politie.

Agenten kwamen de loods aan de Kapitein Hatterastraat op het spoor na een tip. In het pand werden chemicaliën en andere materialen, waar amfetamine mee kan worden gemaakt, gevonden. De stoffen worden onderzocht. Volgens de politie was er geen gevaar voor omwonenden.

Mariniers voor het eerst publiek beëdigd

Voor het eerst worden zaterdag mariniers voor het oog van het publiek beëdigd. Op het Rotterdamse Plein 1940 leggen zaterdag 39 mariniers in het openbaar de eed of belofte van trouw en gehoorzaamheid af, meldt het ministerie van Defensie dinsdag.

Het korps mariniers voelt zich van oudsher nauw verbonden met Rotterdam. Met de publieke beëdiging willen Rotterdam en het korps deze band nog eens extra onder de aandacht brengen. "De gemeente kwam met het idee en wij konden ons daar wel in vinden", zegt een woordvoerder van Defensie.

De mariniers worden beëdigd in het bijzijn van vrienden, familie en collega's. Ook commandant Rob Verkerk van het korps mariniers en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zijn aanwezig.

'Command & Conquer: Renegade krijgt remake'

De uitermate populaire game Command & Conquer: Renegade uit 2002 krijgt een remake. Helaas wordt de remake niet gemaakt door een voltallig bedrijf maar door een groepje fans van de game. De game krijgt de naam Renegade X: Beyond Black Dawn en is momenteel al te spelen als je up-to-date versie van Unreal Tournament 3 hebt.

Bekijk hieronder een filmpje met uitleg van het project en mocht je het willen proberen, bezoek dan hier de website van de makers.

Treinreizigers sneller geïnformeerd bij storingen

Treinreizigers worden bij grote problemen op het spoor sneller geïnformeerd. Voortaan moeten gestrande passagiers binnen tien minuten te horen krijgen waar ze aan toe zijn. Dat staat in het geactualiseerde Reizigershandvest dat de NS dinsdag heeft gepubliceerd.

De Nederlandse Spoorwegen zijn sinds deze zomer verantwoordelijk voor de reizigersinformatie en niet langer samen met spoorbeheerder Prorail. Dat is gebeurd op verzoek van de Tweede Kamer, die vond dat er na de problemen door het winterweer iets moet veranderen. Een veelgehoorde klacht was toen dat de informatie aan de reizigers te wensen overliet.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) dinsdag dat de NS en Prorail maatregelen hebben genomen om grote verstoringen in de herfst en winter zoveel mogelijk te voorkomen. Zo zijn de treinen aangepast en worden steeds meer wissels verwarmd. Ook staan extra treinen standby.

Garanties dat het niet opnieuw misgaat, geeft Schultz niet. "De natuur is grillig en het spoor is een kwetsbaar systeem, zeker een compact en drukbereden systeem zoals wij in Nederland hebben." Slechte dagen kunnen zich bij extreem weer of bij een 'combinatie van calamiteiten' voordoen, aldus de bewindsvrouw.

Deurne verwijdert ereplaquettes misbruikbroeder

De gemeente Deurne heeft alle eerbetonen aan frater Francino van Hoof verwijderd. Dat is besloten nadat de congregatie Fraters van Tilburg, waarvan Van Hoof deel uitmaakte, onlangs toegaf dat hij zich in de jaren zeventig heeft vergrepen aan een minderjarig meisje.

Van Hoof had twee plaquettes, een in het cultuurcentrum en een op een 'jubileumboom' van de drumfanfare. Zo werd hij geëerd voor zijn inzet voor de jeugd in het dorp. De plaquettes zijn verwijderd op verzoek van het slachtoffer, meldt de gemeente dinsdag.

Deurne hoopt met het verwijderen van de naamplaten een bijdrage te leveren aan het verwerkingsproces van het slachtoffer. Van Hoof overleed in 2005.

Leonardo DiCaprio en Blake Lively uit elkaar

Leonardo DiCaprio en Blake Lively hebben een punt achter hun relatie gezet. De 36-jarige acteur en 24-jarige actrice waren vijf maanden bij elkaar.

Woordvoerders van beide sterren hebben de breuk bevestigd aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. DiCaprio en Blake Lively zijn volgens hen als vrienden uit elkaar gegaan.

DiCaprio kreeg een relatie met Lively nadat er een einde was gekomen aan zijn knipperlichtrelatie met model Bar Refaeli. Lively, bekend van de tv-serie Gossip Girl, was eerder samen met Gossip Girl-collega Penn Badgley.

Payday: The Heist is uitgesteld

De game Payday: The Heist zou eigenlijk morgen uitkomen voor pc en het PlayStation Network maar Sony heeft laten weten dat de game uitgesteld is tot later in oktober. Wat de precieze reden voor de uitstel is is niet bekendgemaakt, het heeft iedergeval te maken met de algemene kwaliteit van het spel, aldus de ontwikkelaar Overkill Software.

Voor degenen die alle vier de PlayStation Network Play-games hebben aangeschaft afgelopen zomer, zal deze game gratis te downloaden zijn. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekendgemaakt.

Vermeend: Ploumen moet nu vertrekken

Oud-PvdA-minister Willem Vermeend vindt dat Lilianne Ploumen direct moet opstappen als partijvoorzitter van de PvdA.

Bij BNR Nieuwsradio noemde Vermeend het dinsdagavond ongehoord en onbegrijpelijk dat Ploumen bij de aankondiging van haar vertrek 'een trap na geeft' aan PvdA-fractievoorzitter Job Cohen. "Wat zij doet is helemaal niet sjiek", betoogde Vermeend. Niet alleen omdat Ploumen vertrekt op het moment dat de partij het moeilijk heeft, maar volgens hem ook vanwege de manier waarop kritiek wordt geleverd op Cohen.

Samuel Sánchez wil rugnummer 1 niet

Samuel Sánchez won vorig jaar de Ronde van Peking. Komende woensdag gaat deze ronde weer van start, maar Sánchez wil niet met het rugnummer één kiezen, hij heeft een voorkeur voor rugnummer acht.

Sánchez heeft goede herinneringen aan Peking, drie jaar geleden werd hij er olympisch kampioen. Bovendien is de acht een geluksgetal in China. "De supporters zullen nummer acht zoeken, ik wil dat nummer", aldus de Bask. Het rugnummer één wordt nu gedragen door Ingor Anton, een land- en ploeggenoot van Sánchez.

Verlinde boos over dood Kamerling

Albert Verlinde realiseert zich pas een jaar na de dood van Antonie Kamerling hoe hij zich echt voelt over het drama. De 50-jarige showbizzdeskundige is boos, en noemt het overlijden van de zwager van zijn man 'hartstikke oneerlijk'.

"Op het moment dat het gebeurt, is je survival-reactie: het klopt ook wel, we hebben het zien aankomen. Maar een jaar later denk je: nee, het klopt helemaal niet en het is hartstikke oneerlijk en waarom doe je dit in godsnaam?", vertelt hij in Nieuwe Revu. "En dan word je ook boos, het is zo onomkeerbaar. Op het moment zelf denk je: ja, het is oké, maar nu het verder weg is, denk ik: nee, niet oké. Zo niet oké."

Verlinde is getrouwd met Onno Hoes, de broer van Isa. De actrice gaf in 1997 haar jawoord aan Kamerling, die donderdag precies een jaar geleden een einde maakte aan zijn leven. Hij werd 44 jaar. ''Het heeft me rijper gemaakt. Kwetsbaarder. Ik ben er ook meer een gevoelsmens door geworden", zegt Verlinde. "Ik denk dat je het ook in RTL Boulevard terugziet, de toon is anders geworden: zachter, er zit een extra laag bij."

'Geen boek bij PS3-versie Ni No Kuni'

De Japanse ontwikkelaar Level-5 heeft vandaag twee nieuwe Japanse videos uitgebracht waarin uitgelegd wordt wat het verschil is tussen Ni No Kuni voor de DS en de PS3. In één van de twee filmpjes wordt gezegd dat er geen boek aanwezig is maar een digitaal exemplaar te gebruiken is. Level-5 heeft nooit aangegeven dat de PS3 met of zonder boek zou komen.

De filmpjes zelf zijn redelijk oninteressant voor mensen die geen Japans spreken. Misschien is het boek wel beschikbaar als Limited Edition als de game uitkomt in Japan in november. Een Amerikaanse versie komt volgend jaar uit, een Europese versie is nog niet bekendgemaakt.

Ferrari test mogelijk 2012-onderdelen op huidige auto

Het Formule 1-team Ferrari bekijkt de mogelijkheid om op de huidige bolide al wat onderdelen voor 2012 uit te proberen. De Italiaanse renstal is kansloos voor beide wereldtitels en richt zich daarom al op volgend seizoen. Het testen moet de nieuwe auto beter maken.

Ferrari gebruikt voor dit seizoen een conservatieve auto, maar voor 2012 is het roer omgegaan en zal er een agressieve bolide volgen, zo is beloofd. "We hebben ons namelijk gerealiseerd dat we de afgelopen seizoenen te conservatief zijn geweest wat de ontwikkeling van onze bolides betreft en denken dat dit de oplossing is," zei hoofdontwerper Nicolas Tombazis.

"Vooral wat de aerodynamica betreft pakken we het totaal anders aan. De auto voor 2012 bevindt zich al in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling en sommige onderdelen zijn zelfs al in productie. Aangezien we de hoop op de titel voor dit jaar bovendien toch al hebben opgegeven en de regels in 2012 nauwelijks anders zijn, betekent dit alles dat we het ons best kunnen veroorloven om bijvoorbeeld een nieuwe voorvleugel uit te proberen om te zien hoe hij in de praktijk werkt. Op die manier kunnen we er gelijk zoveel mogelijk over leren, terwijl het ons ook tijdens de nog resterende races van dit jaar vooruit kan helpen."

De Griekse ontwerper hoopt dat de renstal uit Maranello weer toonaangevend in de Formule 1 kan worden. "We zijn optimistisch en hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld. Ik hoop dan ook dat de resultaten voor zich zullen spreken als we de nieuwe auto volgend jaar presenteren en daarna aan de eerste paar races beginnen."

Loonoffer moet CBR overeind houden

De 1200 werknemers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaan met tegenzin akkoord met een fors loonoffer om hun organisatie overeind te houden. Vakbond De Unie maakte dinsdag bekend dat de leden hebben ingestemd met een zeer matige loonsverhoging en een forse aderlating in hun pensioenen. Ze willen zo het CBR financieel gezond maken.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) onderzoekt of ze een alternatieve organisatie gaat oprichten voor het afnemen van rijexamens.

De nieuwe CAO voorziet in een salarisverhoging van 0,75 procent volgend jaar, maar ook is afgesproken dat het dure eindloonpensioen per 1 januari wordt omgezet naar het gematigde middenloonpensioen, zegt belangenbehartiger Maarten Hoelscher van De Unie.

Loonoffer moet CBR overeind houden
Loonoffer moet CBR overeind houden (Foto: ANP)

Krakers mogelijk nog maanden vast

De drie krakers die nog vastzitten na de demonstratie zaterdag in Amsterdam, blijven mogelijk nog maanden in de cel. Dat zegt advocaat Jeroen Soeteman dinsdag. Soeteman staat zestien van de zeventien krakers bij die zaterdag werden opgepakt bij de demonstratie tegen het kraakverbod. Veertien van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag geoordeeld dat de drie moeten worden vrijgelaten, omdat ze onrechtmatig worden vastgehouden. De drie worden verdacht van het dragen van gezichtsbedekkende kleding als een zonnebril of capuchon. De gemeente Amsterdam had de demonstranten juist verboden dergelijke kleding te dragen. De rechtbank Amsterdam heeft volgens Soeteman geoordeeld dat niet is gebleken dat de drie deze regel hebben overtreden.

Het drietal is echter overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, omdat ze hun identiteit niet willen prijsgeven. Als gevolg daarvan blijven ze voorlopig achter de tralies.

Gratis upgrade voor The Darkness II

2K Games gaat alle pre-orders van The Darkness II upgraden naar een limited edition als je de game pre-ordert. Om deel te nemen aan de actie kun je de game in de pre-order zetten tot dat de game uitkomt in 2012. De game staat gepland voor een release op 10 februari 2012 voor PS3, Windows en Xbox 360.

De limited edition zal een aantal extra's krijgen zoals een digitale download van de comic van The Darkness: Origins en een illustratie gemaakt door Marc Silvestri, bedenker van The Darkness. Naast dit zal er ook ingame-content zijn zoals een vaardigheid die je een bonus geeft zodra je een hart verorbert, een vaardigheid die je makkelijker bijzondere voorwerpen laat vinden en een outfit voor je Darklings genaamd Crazy Abdul.

Van Vleuten tekent bij vrouwenploeg Rabobank

Wielrenster Annemiek zal, in navolging van Marianne Vos, ook voor de vrouwenploeg van Rabobank gaan rijden. Van Vleuten tekende vandaag een contract voor twee jaar bij de ploeg.

"Ik ben heel enthousiast over de kans die ik bij Rabobank krijg. Ik heb de Wereldbeker gewonnen en al heel wat stappen gemaakt. Ondanks vele aanbiedingen wilde ik toch bij de ploeg blijven, ik zie gewoon dat deze ploeg mij sterker zal maken. De structuur bij Rabobank is prima", aldus Van Vleuten op Rabosport.nl.

Eerder dit jaar won de Nederlandse onder meer de wereldbeker en de Ronde van Vlaanderen. Ze is alweer de vierde wielrenster die bij de Raboploeg tekent, eerder werden Thalita de Jong en Sarah Duster vastgelegd.

Squashster Grinham in eredivisie mannen

Deze week zal squashter Natalie Grinham haar opwachting maken in de eredivisie voor mannen. Meersquash, het team van Grinham, neemt het morgen op tegen Flevoparq Dronten. De Squash Bond Nederland liet dit vandaag weten.

Onlangs werd de eredivisie voor vrouwen afgelast omdat er te weinig teams waren. De Nederlands traint op dit moment voor het WK wat eind deze maand in Rotterdam zal beginnen.

Vijf ziekenhuizen op zwarte lijst CZ

Vijf Nederlandse ziekenhuizen krijgen komend jaar geen contract voor hun borstkankerbehandelingen van zorgverzekeraar CZ uit Tilburg. Op de zwarte lijst die CZ dinsdag heeft gepubliceerd staan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, de locaties Emmeloord en Lelystad van het Zuiderzeeziekenhuis en Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.

Volgens de verzekeraar is de kwaliteit van de zorg op het gebied van borstkanker bij die ziekenhuizen onvoldoende.

Vorig jaar veroorzaakte CZ grote commotie toen de verzekeraar voor het eerst een zwarte lijst publiceerde. Toen scoorden vier ziekenhuizen beneden de maat. Behalve Ziekenhuis De Sionsberg waren dat toen het Bethesda Ziekenhuis uit Hoogeveen, het Maasziekenhuis in Boxmeer en het Gemini Ziekenhuis uit Den Helder.

Van Gaal zegt 'nee' tegen HSV

Louis van Gaal gaat niet aan de slag als trainer van Hamburger SV. Dat meldde technisch directeur Frank Arnesen dinsdag in de Duitse media.

HSV is nog altijd op zoek naar een opvolger van de ontslagen Michael Oenning. De oefenmeester werd enkele weken geleden ontslagen na een dramatische start van het seizoen, waar HSV geruime tijd onderin de Bundesliga bungelde.

Al snel werd Van Gaal gelinkt aan de club uit Hamburg. Maar de voormalige trainer van onder meer Ajax en AZ bedankte voor de eer. De oefenmeester houdt zich voorlopig nog even buiten de voetbalwereld.

Arnesen kreeg al meerdere keren 'nee' te horen. "Ik heb met iedereen gesproken", zegt de technisch directeur tegen Kicker. "Olsen, Van Basten, Moniz, Hrubesch, Barbarez en Van Gaal. Ik doe niet aan speculeren."

Vader en zoon Culina ontslagen bij Jets

Enkele dagen voor de start van de Australische A-League heeft Newcastle United Jets vader Branko en zoon Jason Culina ontslagen.

Branko Culina was de trainer van Jets. Ook zijn zoon Jason Culina kreeg te horen dat hij zich niet meer hoeft te melden bij de club. De voormalig speler van onder andere Ajax, PSV en FC Twente kampt met een knieblessure wat hem een jaar aan de kant houdt.

De club deed geen mededelingen over het ontslag van de trainer. Over het ontslag van zoon Jason werd er wel iets medegedeeld. "De club gelooft dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Jason nog terugkeert in de A-League in de nabije toekomst, dat wees tenminste medisch onderzoek uit", werd duidelijk uit een persverklaring van de club.

"De blessure van Jason betekent dat Jets de komende seizoenen zou moeten spelen zonder hun topspeler", vulde Nathan Tinkler, de eigenaar van de club, aan. "Dat is slecht nieuws voor de club, de supporters, de sponsors en de spelers." Jets opent zaterdag het seizoen met een wedstrijd tegen Melbourne Heart, waar John van 't Schip de technisch hoofdverantwoordelijke is.

Premie op hoofd Al Qaidaleider Irak

De Verenigde Staten hebben tien miljoen dollar (7,5 miljoen euro) uitgeloofd voor meer informatie over de verblijfplaats van de leider van Al Qaida in Irak, Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is Al-Badri, die ook bekend staat als Abu Du'a, toegevoegd aan de lijst van terroristen. Hiermee worden alle bezittingen van Abu Du'a in de VS bevroren en is het alle Amerikaanse staatsburgers verboden om hem te steunen.

Abu Du'a wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan grootschalige operaties van Al Qaida in Irak, waaronder een aanval op een moskee in Bagdad in augustus en een grote aanval op de Iraakse politie in mei.

Geen bewijs voor fatale mishandeling Friese disco

De rechtbank in Leeuwarden heeft zes mannen die verantwoordelijk werden gehouden voor de dood van de 16-jarige Redmar Smedema uit Burgum vrijgesproken. Het OM had tegen drie van de zes verdachten onvoorwaardelijke gevangenisstraffen geëist.

Een 20-jarige man uit het Friese Damwoude heeft volgens het OM de fatale klappen uitgedeeld. Tegen hem was tweeënhalf jaar cel geëist en tegen twee dorpsgenoten een halfjaar. De rechtbank oordeelde echter dat het bewijs te mager is om tot een veroordeling te komen.

Smedema overleed op 18 april 2010 in het UMCG in Groningen aan een hersenbloeding. Het fatale letsel zou het gevolg zijn van een mishandeling eerder die nacht in discotheek Club Q in Noardburgum. Twee jongens uit het groepje verdachten zouden Smedema hebben geslagen en geschopt. De verdachten wonen in Damwoude, Veenwouden, Broeksterwoude en Dokkum en zijn 19 tot 21 jaar.

Omdat de groep wild hoste en sprong op de dansvloer hield het OM alle zes verdachten verantwoordelijk voor het overlijden van Smedema. Die had dezelfde nacht geklaagd dat hij door iemand was mishandeld.

Hij voelde zich niet goed en werd onderzocht door ambulancepersoneel. In eerste instantie leek er weinig aan de hand te zijn. Later ging het snel bergafwaarts en werd hij alsnog naar het UMCG overgebracht, waar hij enkele uren later overleed. Getuigen hebben verklaard dat Smedema op de dansvloer van Club Q is mishandeld.

Een getuige heeft de 20-jarige Damwoudster aangewezen als degene die Smedema heeft geslagen. Van de andere getuigen vindt de rechtbank dat ze niet betrouwbaar zijn, omdat ze geen eenduidige verklaringen hebben afgelegd.

Op basis van die ene verklaring kon de rechtbank dinsdag niet tot een veroordeling komen. De rechtbank vindt dat niet bewezen kan worden dat iemand uit de groep Smedema heeft geschopt of geslagen. Ook kan niet bewezen worden dat de jongen is overleden als gevolg van geweld vanuit de groep.

'Game of Thrones' zoekt topless hoer

Het lijkt erop dat het tweede seizoen van 'Game of Thrones' een stuk minder pikant zal zijn dan het eerste. De hitserie kan namelijk maar geen actrice vinden, die haar borsten wil ontbloten en een hoer wil spelen.

De makers van de HBO-serie zijn momenteel aan het filmen in het Kroatische Dubrovnik. Ze hebben een maand lang gezocht naar lokaal talent, maar geen enkele vrouw stond te springen om de glansrol op zich te nemen.

Uiteindelijk hebben de makers besloten de zoektocht te staken. HBO zal nu elders een vrouw zoeken die geen moeite heeft haar tieten te laten zien.


In seizoen 1 zaten gelukkig wel tieten

'Banenbedrijf PostNL werkt niet voor jongere'

Het Banenbedrijf dat PostNL samen met twee uitzendbedrijven heeft opgezet om medewerkers aan een nieuwe baan te helpen, biedt niet voor alle werknemers van PostNL een oplossing. Dat zegt een woordvoerder van Abvakabo FNV.

PostNL is bezig aan een grote reorganisatie vanwege dalende postvolumes. De fulltime postbodes verdwijnen. Voor hen komen deeltijdpostbezorgers in de plaats. In totaal verdwijnen elfduizend voltijdbanen, waarvan circa 2800 via gedwongen ontslag.

In ruil voor een deel van de vertrekpremie kunnen medewerkers een contract krijgen bij het Banenbedrijf voor 1 tot 3,5 jaar. Zij krijgen uitzendwerk via Randstad en Tempo Team en worden intussen zo snel mogelijk aan een nieuwe baan geholpen.

Voor jongere werknemers zal dit vermoedelijk niet erg interessant zijn, verwacht Abvakabo FNV. "Die zullen niet snel met geld 3,5 jaar zekerheid kopen. Die denken waarschijnlijk dat ze binnen een jaar wel weer een nieuwe baan zullen hebben."

De gemiddelde leeftijd van een PostNL-medewerker is echter 53 jaar en voor oudere werknemers is het vermoedelijk wel interessant, aldus de woordvoerder. "Die zullen er niet veel vertrouwen in hebben snel een nieuwe baan te vinden."

Liever had Abvakabo echter gezien dat PostNL wat minder haast had gemaakt met de reorganisatie. "Dan was een groot deel van de klap opgevangen via natuurlijk verloop."

Stephen Frears krijgt Europese oeuvreprijs

De Britse regisseur Stephen Frears krijgt een oeuvreprijs van de European Film Academy. De filmmaker, bekend van The Queen, My Beautiful Laundrette en Dangerous Liaisons, is trots. "Ik ben hier erg dankbaar voor, het is fijn een compliment te krijgen uit Europa", zegt hij in een reactie tegen de academie.

"Ik weet nooit zeker of Engeland wel een onderdeel is van Europa, we zijn daar zo verdeeld over", gaat Frears verder. "Maar het is belangrijk om Europese films te blijven maken." De 70-jarige regisseur neemt de prijs op 3 december in Berlijn in ontvangst.

Frears werkt momenteel aan een komedie, Lay the Favorite. In de Amerikaanse film zijn Bruce Willis en Catherine Zeta-Jones te zien als echtpaar. Die film draait volgend jaar in de bioscopen.


Stephen Frears krijgt Europese oeuvreprijs (Foto: Novum)

Lichaam gevonden in Asseltse Plassen

De politie heeft dinsdag een stoffelijk overschot uit het water van de Asseltse Plassen gehaald. Vermoedelijk gaat het om een Duitse tiener die sinds zondag wordt vermist. Het lichaam is nog niet geïdentificeerd, meldt de politie.

De 15-jarige jongen was het meer bij Roermond ingegaan om een bal uit het water te halen. Zijn hond wilde de bal niet apporteren. De tiener ging even later kopje onder en kwam niet meer boven.

In de afgelopen dagen werd een grootschalige zoektocht naar de jongen op touw gezet. Er werd onder meer een helikopter en sonarapparatuur ingezet. De brandweer vermoedde zondag al dat de jongen was overleden.

Makers Black Swan halen uit naar dansers

De makers van het balletdrama Black Swan noemen de aanklacht van twee dansers die aan de film meewerkten 'ongegrond' en 'opportunistisch'. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-stite Deadline. De twee stagiairs klaagden vorige maand, mede namens honderd collega's, distributeur Fox Searchlight aan omdat ze niet betaald zouden zijn voor hun diensten.

Fox stelt dat de dansers al in dienst waren bij de productie van Black Swan voordat Fox de distributierechten überhaupt had verkregen. De distributeur stelt juist dat stagiairs op een 'vruchtbare en productieve' manier worden begeleid. "We zijn van plan deze ongegronde en opportunistische aanklacht agressief te bestrijden", concludeert Fox.

De Amerikaanse arbeidswet stelt dat stagiairs niet hoeven te worden betaald voor geleverde diensten, maar dat ze in plaats daarvan een opleiding moeten krijgen. De stagiairs beweren dat ze nooit hebben gedanst en slechts zijn ingezet voor koffiezetten, schoonmaken en het opnemen van bestellingen voor de rest van de crew. Daarvoor zouden ze dan wel betaald moeten worden. Het is onduidelijk hoeveel geld geëist wordt.

Leonardo DiCaprio moordt met Japanse vechtkunsten

Leonardo DiCaprio gaat een in de Japanse vechtkunsten opgeleide huurmoordenaar spelen. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het gaat om de hoofdrol in een film gebaseerd op de bestseller Satori van de Amerikaanse auteur Don Winslow.

Het verhaal speelt zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, als de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, Frankrijk en China allemaal proberen het machtsvacuüm in Zuidoost-Azië te vullen.

DiCaprio speelt Nicholai Hel, een in Japan opgegroeide Amerikaan die heimelijk door een Japanse generaal is opgeleid in de vechtkunsten en go, een Japanse versie van schaken. Dit is in het anti-Amerikaanse Japan van de jaren vijftig een absolute doodzonde. Als dank voor de opleiding moet Hel zijn mentor vermoorden, om hem zo te behoeden voor de krijgsraad.

Hel wordt ingeschakeld door de CIA en ingezet als huurmoordenaar, gaat in training bij de Fransen en ontmoet daar de vrouw van zijn dromen. Als hij wordt verraden door zijn opdrachtgevers, vlucht hij naar Vietnam. Alleen door zijn geniale beheersing van strategie en go weet hij uit de klauwen van verschillende geheime diensten, de Vietnamese onderwereld en zelfs de Corsicaanse maffia te blijven.

De 36-jarige DiCaprio is binnenkort te zien als FBI-baas J. Edgar Hoover in de film J. Edgar van regisseur Clint Eastwood. Die film verschijnt in januari in de Nederlandse bioscopen.


Leonardo DiCaprio moordt met Japanse vechtkunsten (Foto: Novum)

Cel geëist tegen voorzitter Martijn

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Haarlem 4 jaar gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk geëist tegen Ad van den Berg, voorzitter van pedovereniging Martijn. Officier van justitie Anne Peters bepleitte deze straf voor Van den Berg voor het bezitten en verzamelen van kinderporno.

Van den Berg stelt dat hij 150.000 foto's en 7500 films met kinderporno in zijn bezit had voor onderzoek. "Niet voor mijn eigen gerief", stelde de Haarlemmer (67). De aanklaagster zei dat ze er niets van geloofde dat de voorzitter de verzameling in bezit had voor onderzoek. "De maatschappij verwacht van mij dat ik een lange gevangenisstraf eis."

Eis van 4 jaar cel tegen voorzitter pedoclub
Eis van 4 jaar cel tegen voorzitter pedoclub (Foto: ANP)

Hitman: Absolution op hardcore

Hitman: Absolution zal een nieuwe hardcore-mode bevatten, dat heeft Hakan Abrak, hoofdproducent van IO Interactive, bekendgemaakt. Dit zal echter niet zomaar een hardcore-mode zijn. Weg met de extra health en weg met de extra alertheid van je tegenstanders die deze meestal bezitten.

Deze nieuwe mode zal dus niet je acties alleen maar moeilijker maken, maar zal je gehele speelstijl aanpassen: "It's more pacify your enemies, be undetected, maybe solve the challenges in a smarter way. That will probably give you a stealth assassin achievement." Dit in tegenstelling tot vorige delen waar die bestond uit het exclusief uitschakelen van je doelwit. Abrak geeft toe dat deze mode een mooie speciale naam krijgt, al houdt hij deze voorlopig nog even geheim.

Uitproberen duurt nog wel even. Het spel heeft nog geen specifieke releasedatum anders dan 2012. Het spel zal op PS3, Xbox 360 en pc verschijnen.

'PVV maakt gehakt van vleestaks'

De PVV is mordicus tegen de belastingverhoging op vlees die de Partij voor de Dieren dinsdag voorstelde. In een persbericht schrijft de partij 'gehakt te maken van deze vleestaks'.

PVV-Kamerlid Van Vliet wil dat Henk en Ingrid van hun gehaktbal kunnen blijven genieten. Als het aan de PVV ligt, zal de btw op vlees daarom niet van 6 naar 19 procent gaan. Van Vliet zal het initiatiefwetsvoorstel van Marianne Thieme dan ook 'door de gehaktmolen halen'.

Dronken schipper ramt vier schepen

Een dronken schipper heeft maandagavond in Vlaardingen met zijn boot vier andere schepen geramd. De 67-jarige schipper en zijn 34-jarige voorman bleken drie tot vier keer zoveel te hebben gedronken als toegestaan en zijn aangehouden. Ook is het vaarbewijs van de schipper ingenomen.

Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. "Die schepen zijn niet gezonken of zo", zegt een woordvoerder van de politie. "Het is ook geen drama zoals bij Cuijk."

In de Brabantse plaats Cuijk kwamen maandagavond vier opvarenden van een speedboot om bij een botsing met een vrachtschip. Drie andere opvarenden konden tijdig uit het water worden gehaald. De politie onderzoekt of de bestuurder van de speedboot, die onder de slachtoffers is, heeft gedronken. De stuurman van het vrachtschip was nuchter.

Ghost Recon: Future Soldier krijgt eindelijk een datum

De eerste releasedatum lag in de lente van 2010, de volgende in het najaar, vervolgens kwam er nog een half jaartje bij en werd het 2011. Na veel uitstel is het eindelijk bekend: Ghost Recon: Future Soldier zal op 6 maart 2012 in de winkels liggen. Voor 360 gamers is er zelfs nog extra goed nieuws. Er komt een bèta voor hen aan.

Rond januari 2012 zal exclusief voor 360 pre-orders en spelers in het bezit van Splinter Cell:Conviction een speciale bèta uitkomen, waarin zij de eerste indrukken van de multiplayer-ervaring op kunnen doen. Ubisoft heeft geprobeerd om een zo goed mogelijke mix te maken tussen stealth en keiharde actie. Dat zullen PSP-, DS-, pc-, xbox 360- en PS3-gamers op 6 maart zeker uitproberen.

A. Hamilton: "Als Lewis blij is, ben ik dat ook"

Vader Anthony Hamilton is geen manager meer van zoon Lewis, zijn mening over junior zal hij niet onder stoelen of banken steken. In Singapore had vader forse kritiek over de coureur, maar hij heeft inmiddels alweer nuanceringen aangebracht in zijn uitspraken.

"Zijn management moet meer doen", reageerde Anthony. "Kijk maar eens in de paddock, iedereen heeft een manager, die deel uitmaakt van het leven van een coureur."

Pa is inmiddels al wat ingebonden. "Ik ben nog altijd zeer gepassioneerd over het racen van Lewis", zei hij in The Independent. "Ik heb met hem gesproken na de race. Hij vertlde me dat hij blij is met zijn huidige manager en als Lewis blij is, ben ik dat ook."

Momenteel is hij manager van Paul di Resta en onze landgenoot Nyck de Vries. "Ik werk graag met Paul en mijn doel is om hem wereldkampioen te maken. Ik ga hetzelfde proberen met Nyck en als dat lukt, ga ik met pensioen."

Negen mannen opgepakt voor enorm hasjtransport

De recherche heeft dindag negen mannen aangehouden die betrokken zouden zijn bij het transport van drieduizend kilo hasj. De drugscontainer werd begin mei onderschept op de A27 bij Nieuwendijk. De drugs uit Pakistan hebben een straatwaarde van ruim tien miljoen euro.

Het gaat om twee 41-jarige Eindhovenaren, drie mannen uit Waalwijk van 43, 47 en 51 jaar, twee Rotterdammers van 48 en 54 jaar, een man uit Roermond (46 jaar) en een 26-jarige man uit Hattem. Zij zijn in een cel gezet. Twee van hen waren eind mei al eens aangehouden.

Dinsdag werden vijf woningen van de verdachten in Eindhoven, Waalwijk, Hattem en Rotterdam doorzocht. Daarbij werden communicatiemiddelen, papieren, geld en een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen.

Vlaar vervangt geblesseerde Maduro bij Oranje

Hedwiges Maduro heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. Dat meldt de KNVB dinsdag. De verdediger liep dinsdag tijdens de training een enkelblessure op. Bondscoach Bert van Marwijk heeft Feyenoorder Ron Vlaar opgeroepen als vervanger. Vlaar meldt zich dinsdagmiddag in Noordwijk.

Met de komst van Vlaar telt de selectie van het Nederlands elftal weer 22 man. Over de blessure van Mark van Bommel is niets bekendgemaakt. De aanvoerder maakte de training dinsdagochtend niet af.

Arjen Robben is nog een vraagteken voor de interlands tegen Moldavië en Zweden. De aanvaller kampt nog steeds met een schaambeenblessure en heeft sinds Oranje bij elkaar is nog niet met de groep kunnen meetrainen. Wanneer de bondscoach definitief een beslissing neemt over de beschikbaarheid van Robben, is niet bekend.


Vlaar vervangt geblesseerde Maduro bij Oranje (Foto: Novum)

Kabinet moet schulden studenten tegengaan

Het kabinet moet met voorstellen komen om te voorkomen dat studenten tijdens hun studie extreem hoge schulden opbouwen. Daartoe heeft de Tweede Kamer dinsdag opgeroepen.

De Kamer nam een motie van de ChristenUnie en GroenLinks aan van deze strekking. De Kamer is bezorgd over het aantal studenten dat zich in de schulden steekt. Dat aantal is sinds 2003 verdubbeld tot ruim honderdduizend. Studenten lenen ook steeds meer; de hoogte van de schuld is sinds 2004 toegenomen tot gemiddeld bijna vijftienduizend euro.

Door gerichte maatregelen te nemen om een grote schuldenlast onder studenten te voorkomen, kan de overheid geld besparen, verwacht de Kamer. Zo kan namelijk worden voorkomen dat zij later bijvoorbeeld een beroep moeten doen op de schuldhulpverlening.

Vader en zoon gepakt met honderd kilo vuurwerk

De politie heeft maandag een 41-jarige man uit Den Haag en zijn 15-jarige zoon aangehouden voor het bezit van honderd kilo illegaal vuurwerk. Agenten kwamen het duo op het spoor na een anonieme tip, meldt de politie dinsdag.

Vader en zoon brachten maandag rond 09.00 uur enkele dozen hun huis binnen aan de Zilverplevierstraat. Toen de man daarna vertrok, greep de politie in. De achtergebleven tiener werd staande gehouden terwijl de inhoud van de dozen werd gecontroleerd.

In een van de dozen bleek zo'n dertig kilo illegaal vuurwerk te zitten. In de woning lag nog eens zeventig kilo. Volgens de politie gaat het om zwaar vuurwerk. De jongen is direct aangehouden. Zijn vader werd korte tijd later gearresteerd op de Zilverstraat.

Faas Wilkes Prijs voor judoka Bosch

Judoka Edith Bosch is vandaag verblijd met de Faas Wilkes Prijs, de prestigieuze sportprijs van de gemeente Rotterdam. De 30-jarige Bosch ontving de prijs voor haar jarenlange prestaties op topniveau.

Ze grossierde in haar loopbaan in medailles, onder meer goud op de wereldkampioenschappen van 2005 en goud op de EK's van 2004, 2005 en 2011. Bosch won op de Olympische Spelen van 2004 in Athene zilver en 4 jaar later in Peking brons. De judoka heeft al een nominatie voor de Spelen in Londen op zak.

Rolluikfan ontketent nieuwe rage

Iedereen kent rolluiken als uitermate handige dingen om inbrekers buiten te houden, of om de zon te weren. Maar sinds kort is gebleken dat er ook mensen zijn die een heel andere blik op rolluiken hebben. Ze laten geen kans onbenut om rolluiken in het wild te spotten en leggen dit vol trots vast op film.

Om deze nieuwste rage een extra impuls te geven, heeft een zekere 'Rolluikfan' een YouTubekanaal aangemaakt, waar hij zijn hobby met de hele wereld kan delen. Ook op het FOK!forum en op de FOK!weblog wordt aandacht besteed aan deze uiterst bijzondere hobby.

Wordt na vliegtuigspotten, treinspotten, autospotten en roltrapspotten nu het rolluikspotten de volgende hobby die door het grote publiek wordt omarmd? FOK!user eQuaL speculeert alvast: "Is dit het dan? De opvolger van planking? Rolhekking?"

Speciaal voor alle rolluikspotters heeft FOK! nu zelfs een forum waar ze over hun hobby kunnen discussiëren.


Het summum voor de rolluikspotter: een sluitend luik op film vastgelegd

FC Groningen verlengt contract Hiariej

FC Groningen heeft het contract met Tom Hiariej opengebroken. Dat meldt de club dinsdag. De 23-jarige verdedigende middenvelder tekende een contract dat hem tot 2015 aan FC Groningen bindt. Zijn oude verbintenis liep in de zomer van volgend jaar af. Hiariej is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding.

Hiariej is erg blij met zijn nieuwe contract. "Ik voel me prettig bij FC Groningen en de sfeer binnen de club bevalt me uitstekend", zegt hij. "FC Groningen is nog altijd in ontwikkeling en zit in de lift omhoog. Daarvan wil ik graag deel blijven uitmaken."

De in Winschoten geboren Zuidbroeker heeft tot nu toe 98 officiële wedstrijden achter zijn naam staan. In die duels kwam hij tot drie treffers. Hij debuteerde in november 2007 in een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Wozniacki in Beijing simpel langs Gajdosova

Caroline Wozniacki heeft zich bij het WTA-toernooi van Beijing overtuigend geplaatst voor de derde ronde. De nummer één van de wereld versloeg Jarmila Gajdosova met 6-2 en 6-3. Wozniacki had vorige week in Tokyo nog haar handen vol aan de Australische. Ze trok toen pas na een spannende driesetter aan het langste eind.

In de derde ronde treft Wozniacki met Kaia Kanepi dezelfde tegenstandster als een week geleden. De Estse was in Japan verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Deense, die in Beijing haar titel verdedigt.

Voor Samantha Stosur viel in de tweede ronde het doek. De als zesde geplaatste Australische verloor met 5-7, 6-1 en 5-7 van Maria Kirilenko uit Rusland.

Robben traint opnieuw apart van de groep

Arjen Robben heeft opnieuw niet kunnen meetrainen met het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern München beperkte zich tijdens de training dinsdag tot de warming-up en het lopen van rondjes met de fysiotherapeut. Daarna vertrok Robben weer naar binnen. Hij kampt nog steeds met de naweeën van een schaambeenblessure.

De KNVB kan nog geen duidelijkheid verschaffen over het al dan niet meespelen van de vleugelaanvaller tegen Moldavië en Zweden. Oranje plaatste zich vorige maand al voor het EK en heeft aan een punt in de laatste twee groepsduels genoeg om poulewinnaar te worden

Ook Mark van Bommel en Hedwiges Maduro kampen met fysieke klachten. Beiden verlieten dinsdagmiddag de training vroegtijdig. De aanvoerder van Oranje leek last te hebben van zijn knie. Maduro verliet strompelend het veld. Wat hem precies mankeert, is nog niet bekend.

Tsjechië wil nieuwe EU-lidstaten in Schengen

De Tsjechische premier Petr Necas heeft dinsdag forse kritiek geleverd op EU-landen die weigeren Bulgarije en Roemenië toe te laten tot de Schengenzone. Volgens Necas is het 'erg incorrect en oneerlijk' om nieuwe eisen op te leggen aan de twee lidstaten van de Europese Unie.

Na een bespreking met zijn Bulgaarse ambtgenoot Boiko Borisov zei Necas dat de positie van de landen die toetreding weigeren 'anti-Europees' is. Hij noemde geen landen bij naam, maar Nederland en Finland hebben in het openbaar verklaard tegenstanders te zijn van de toetreding van Bulgarije en Roemenië. De twee landen moeten volgens Nederland en Finland meer doen om de corruptie en georganiseerde misdaad te bestrijden.

'Fruitsapje Hero vooral goed voor winderigheid'

Fruit&Co van Hero is geen vers vruchtensap, zoals de makers beweren, maar een mix van concentraat, sap, verdikkingsmiddelen en aroma's. Dat concludeert consumentenorganisatie Foodwatch dinsdag.

Foodwatch hekelt de 'verzinsels' die Hero rondom het product in de wereld brengt. Als voorbeeld noemt de organisatie de claim op het etiket dat het sap 'voor je weerstand' zou zijn. Hierbij wordt bewust vermeden het 'goed voor je weerstand' te noemen, omdat het product niet voldoet aan de eisen die de Europese voedselautoriteit daaraan stelt, aldus de consumentenorganisatie.

Verder wordt het verdikkingsmiddel dat Hero gebruikt door de makers Bifido-vezel genoemd. Dit type vezel blijkt echter geen enkel bewezen effect te hebben op de weerstand. Wel krijgt een deel van de consumenten last van winderigheid na inname.

Ook vindt Foodwatch de claim over toegevoegde vitamines onzin. De fabrikant beweert daarover dat dit er vanwege de weerstand in is gestopt, maar vitamine A en C worden in het drankje gebruikt om de houdbaarheid te verlengen. Ten slotte is ook de dosis suikers in het sap veel hoger dan de verpakking doet vermoeden.

"Je denkt misschien dat je een gezond sapje koopt. Maar als je de ingrediënten nauwkeuriger bekijkt, zie je dat Hero beter voor zichzelf zorgt, dan voor de klant", vindt Foodwatch-directeur Bart van Opzeeland.

Helft huisartsen gaat donderdag staken

De helft van de de huisartsen doet donderdag mee aan het landelijke protest tegen de bezuinigingen op de huisartsenzorg. Iets meer dan vierduizend van de in totaal bijna 8500 huisartsen in Nederland hebben zich opgegeven. Dat meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Daarnaast reizen ook 1650 doktersassistenten, 650 praktijkondersteuners en 600 huisartsen in opleiding af naar de RAI in Amsterdam. De in totaal zevenduizend deelnemers willen duidelijk maken hoe de bezuinigingen van het kabinet leiden tot 'verschraling van de zorg en uiteindelijke hogere kosten'. Het kabinet wil tien procent korten op het budget van de huisartsen.

"Minder budget voor de huisartsenzorg vertaalt zich in minder zorg in de eerste lijn", schrijft de LHV. "Daardoor worden er meer kosten gemaakt in de tweede lijn." Naar schatting van de LHV bedraagt dit twee- tot vierhonderd miljoen euro per jaar.

Volgens de LHV zal hier uiteindelijk de patiënt de dupe van worden. "Voor hem zal minder zorg in de buurt beschikbaar zijn. Bovendien zal de premie op termijn onnodig stijgen omdat de kostenstijging in de tweede lijn de besparing in de huisartsenzorg verre zal overtreffen. Effecten die stuk voor stuk haaks staan op het eigen beleid van de minister."

'Grieken spelen toneelstukje'

De Grieken spelen samen met de leiders van andere Europese landen een toneelstukje op als het gaat om het terugbetalen van de leningen aan de Griekse overheid. Dit zei hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen maandag in het VARA-praatprogramma Pauw & Witteman.

"Het is een wonderlijk ritueel wat we nu al maanden met elkaar aan het uitvoeren zijn, waarin dus de Grieken de hele tijd beloven en waarin wij de hele tijd eisen dat ze zich aan die beloften houden", vertelt de econoom.

De situatie ziet er volgens Engelen beroerd uit: "We vergeten helemaal dat het grote probleem bij Griekenland toch is dat het een disfunctionele staat is. De staat functioneert niet op dezelfde wijze als staten in Noord-West Europa dat doen. En dat betekent dat zij eindeloos kunnen beloven dat ze bezuinigen, maar dat ze eigenlijk ook niet goed weten wat nu de effecten van die bezuinigingen zijn."

Volgens Engelen kan Griekenland het best een tijdje uit de euro stappen en waarde van hun nieuwe dragme halveren ten opzichte van de euro. Zo kan de Griekse economie sneller uit de problemen komen omdat dan de private sector weer concurrerend kan zijn in Europa. Ook zal een deel van de Griekse schulden moeten worden afgeboekt.


'Grieken spelen toneelstukje'

Crewwijzigingen september

In september zijn er een aantal wijzigingen geweest binnen de FOK!games-crew. Een aantal mensen heeft ons verlaten en we hebben een aantal nieuwe crewleden erbij gekregen. Daarnaast zijn er ook een aantal crewleden van functie veranderd.

De crewleden die ons verlaten hebben zijn Reintji, Noray, Chixu, ikookhier, Pannenkoek3000, DrMatta en 16meter. We willen ze allemaal bedanken voor het werk dat ze voor FOK!games hebben verricht.

Om het gemis enigszins op te vangen hebben we RBWO en Rubberduck94 mogen verwelkomen. Beide zijn al een tijdje bezig en de eerste berichten heb je al van ze gelezen. Je kunt ze hierbij nog officieel welkom heten en ze veel succes wensen!

Binnen de huidige crew is er ook het een en ander veranderd. Notorious_Roy heeft RitseB opgevolgd als hoofdredacteur, RitseB blijft gelukkig wel als redacteur. Ook eindredacteuren wc-eend en albedo hebben een stapje terug gedaan en hiervoor is koei in de plaats gekomen.

Protesten tegen Wall Street breiden zich uit

De protesten tegen onder meer de sociale onrechtvaardigheid en de inhaligheid van het bedrijfsleven in de Verenigde Staten zijn dinsdag de achttiende dag ingegaan. Inmiddels geven in de hele VS demonstranten uiting aan hun woede. Ze kamperen in parken van Los Angeles tot Portland.

De verwachting is dat de protesten nog de hele week aanhouden. Steeds meer groepen houden vergaderingen en maken hun zorgen kenbaar via websites en internetvideo's. Op Facebook worden pagina's aangemaakt met titels als Occupy Boston en Occupy Philadelphia.

Zaterdag arresteerde de politie van New York meer dan zevenhonderd demonstranten die een protestmars hielden over de Brooklyn Bridge. De meeste arrestanten kregen een dagvaarding voor wangedrag en werden vervolgens vrijgelaten. Volgens sommige betogers lokte de politie hen de rijbanen van de brug op om hen te kunnen aangehouden, maar de politie heeft dat ontkend.

"Op dit moment verwachten we geen verdere onrust", aldus Tim Flannelly, woordvoerder van de FBI in New York. "Maar mocht het toch zo ver komen, dan zet de stad, waaronder de politie en de FBI, alle middelen in die nodig zijn om de ontwikkelingen onder controle te houden." Flannelly zei niet te verwachten dat de protesten leiden tot geweld, zoals dat in Groot-Brittannië afgelopen zomer het geval was.

In Manhattan gingen maandag honderden mensen verkleed als zombies met witgeverfde gezichten de straat op. Ze liepen langs het gebouw waar de beurs gehuisvest is en strooiden handenvol nepgeld in het rond.

In St. Louis waren enkele tientallen betogers op de been. Ze stonden op een straathoek en droegen borden met zich mee met daarop teksten als 'We willen de zakken goud die Goldman Sachs van ons heeft gestolen'. "We hebben het gevoel dat de macht in Washington gecorrumpeerd is door Wall Street", zei Jason Counts, een van de betogers. "We willen een stem, onze stem is in de loop der tijd langzaam verloren gegaan."

Demonstranten in Chicago sloegen op trommels in de buurt van de Federal Reserve Bank. In Los Angeles hoopten betogers aandacht te krijgen voor hun zaak door zich te verzamelen voor de rechtbank waar de zaak tegen de arts van Michael Jackson dient.

De protesten begonnen op 17 september in New York. De protestbeweging Bezet Wall Street ontstond uit een tiental betogers die tenten opzetten voor het beursgebouw in New York. Honderden mensen hebben zich inmiddels bij de actie aangesloten en hebben een tent neergezet in een nabijgelegen park. In rechtsbijstand voor arrestanten en een provisorisch ziekenhuis is voorzien. De actievoerders onderhouden onderling contact via hun website OccupyWallSt.org en geven zelfs een krant uit: Dagblad Bezet Wall Street.


Protesten tegen Wall Street breiden zich uit (Foto: Novum)

Arrestatie na vuurwerkongeluk Vlaardingen

De politie heeft maandag een 46-jarige man uit Maassluis aangehouden voor betrokkenheid bij het vuurwerkincident in Vlaardingen, waarbij een 12-jarige jongen zaterdag zijn hand verloor. De man meldde zich vrijwillig op het politiebureau. Hij had vuurwerk meegenomen, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde zaterdag rond 15.30 uur bij een voetbalvereniging. De jongen had een fakkel aangestoken waarna door getuigen een enorme knal werd gehoord. In eerste instantie ging de politie uit van een rookfakkel, maar uit onderzoek blijkt dat het om zwaarder vuurwerk gaat.

Afgelopen weekend meldde zich al een 50-jarige man uit Maassluis. Hij had de jongen een vuurtje gegeven, maar mocht na verhoor weer naar huis.

Zeventig hechtingen na confrontatie met beer

Zeventig hechtingen en nietjes waren er nodig om de grote gapende wond te dichten in het hoofd van een man die maandag in zijn huis werd aangevallen door een beer. Het voorval vond plaats in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

De aanval was een nachtmerrie, zei het slachtoffer, Rich Moyer. De 1 meter 83 grote en 136 kilo zware beer was zijn hond het huis in gevolgd en had zich vervolgens op Moyer gestort. Zijn vrouw schoot te hulp, maar werd door het roofdier tegen de grond gewerkt. Moyer wist op te springen, maar voelde hoe de beer zijn klauwen in zijn schedel plantte. "Ik weet nu hoe het voelt om een zalm te zijn", grapte hij. Uiteindelijk kwam aan de nachtmerrie een eind toen de beer er uit zichzelf vandoor ging.

Schuringa kan getuigen in terrorismeproces

De Nederlander Jasper Schuringa, die bij de mislukte aanslag op een passagiersvliegtuig van Amsterdam naar Detroit de vermoedelijke terrorist overmeesterde, is bereid te getuigen in het proces tegen de verdachte. Dat zei hij dinsdag. Vooralsnog heeft hij echter geen rol in het proces.

Schuringa (34) laat weten dat hij - indien nodig - van Nederland naar de Verenigde Staten kan afreizen. Eerder sprak hij in verband met het proces al met mensen van de federale rechtbank en de opsporingsdienst FBI, die hem in ons land bezochten.

Schuringa kan getuigen in terrorismeproces
Schuringa kan getuigen in terrorismeproces (Foto: ANP)

'Syphon Filter wordt nieuw leven ingeblazen'

Na vijf jaar afwezigheid kunnen gamers volgend jaar weer een avontuur in de actiegamereeks Syphon Filter spelen. Volgens geruchten maakt Sony serieus werk van de gameserie. Naast een PlayStation 3-versie zou een game voor de PlayStation Vita in productie zijn.

Dat schrijft het Official PlayStation Magazine. Sony heeft nog geen van de spellen daadwerkelijk aangekondigd. De game voor Vita zou volgens het magazine worden gemaakt door gamestudio Sony Computer Entertainment Bend. Deze gamestudio werkt op dit moment aan de actiegame Uncharted: Golden Abyss voor PlayStation Vita.

Begin september ging het gerucht dat Syphon Filter 4 voor de Playstation 3 in de maak is. Dit spel zou een vervolg zijn op het in 2003, eveneens door gamestudio SCE Bend, voor de PSP uitgebrachte Syphon Filter: Logan's Shadow.

De gamereeks gaat over Gabriel Logan, een geheim agent voor The Agency. Hij neemt het op tegen onder meer terroristische organisaties die handelen in biologische wapens.

De spellenreeks Syphon Filter maakte zijn debuut op de eerste PlayStation in 1999. Sindsdien zijn er zeven spellen binnen de serie uitgegeven voor alle PlayStation-spelcomputers, behalve de PlayStation 3.


'Syphon Filter wordt nieuw leven ingeblazen'

Tiger Woods volgend jaar klaar voor Kinect

Volgend jaar kunnen gamers het golfspel Tiger Woods PGA Tour 13 volledig met hun lichaam en stem besturen. Voor het eerst ondersteunt de bekende golfserie dan de Kinect-camera voor de Xbox 360. Dat heeft Electronic Arts bekendgemaakt.

In juni liet het gamebedrijf al weten dat het voetbalspel Fifa 13 en de footballgame Madden NFL 13 kunnen worden bestuurd via Kinect. Tiger Woods PGA Tour kan nu alleen via een controller worden gespeeld. Op de Xbox 360 gebeurt dit nog met knopjes en besturingssticks, terwijl het op Nintendo Wii en Playstation 3 ook kan met bewegingsgevoelige besturing.

De komende maanden bieden steeds meer games spelfuncties aan die gebruikmaken van Kinect. Zo kunnen gamers in het racespel Forza Motorsport 4 rondkijken in de spelwereld. Daarnaast kunnen computergestuurde teamgenoten worden aangestuurd in actiespellen als Ghost Recon: Future Soldier en Mass Effect 3.

In maart maakte Microsoft bekend dat wereldwijd tien miljoen exemplaren van Kinect zijn verkocht. Familiespellen als Kinect Sports en dansgames als Dance Central zijn de best verkochte spellen voor de bewegingsgevoelige camera.


Tiger Woods volgend jaar te spelen met het lichaam

Student uit Texas voor Iraanse rechter

Een Iraanse student, die college volgde aan de Universiteit van Texas, moet zich daarvoor voor een Iraanse rechtbank verantwoorden. Dat heeft zijn advocaat dinsdag gezegd. De man is aangeklaagd voor het onderhouden van 'banden met een vijandig land' en het ontvangen 'van onwettige fondsen'. De man, Omid Kokabee, heeft volgens zijn advocaat gezegd onschuldig te zijn.

De Iraanse autoriteiten arresteerden de 29-jarige Kokabee in februari op de luchthaven van Teheran. Kokabee studeerde optica aan de faculteit natuurkunde van de Universiteit van Texas.

Hoewel Iran en de Verenigde Staten geen diplomatieke betrekkingen onderhouden, melden zich jaarlijks veel Iraanse studenten aan op universiteiten in de VS.

Uitbuitende aspergeteelster krijgt twee jaar cel

Aspergeteelster José J. uit Someren is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor uitbuiting van Roemeense en Poolse werknemers. Die werden onder erbarmelijke omstandigheden gehuisvest en tewerkgesteld. Een getuige sprak eerder van moderne slavernij. De rechtbank in Den Bosch legde haar ook zes maanden voorwaardelijk op. Het OM had drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Volgens de rechter is er geen bewijs dat J. geweld heeft gebruikt of heeft gedreigd met geweld. Om die reden is de straf lager dan het OM had geëist. De rechter acht wel bewezen dat de werknemers niet weg konden uit vrees dat ze dan geen loon zouden krijgen.

J. komt al sinds 2005 geregeld in het nieuws vanwege wantoestanden op haar bedrijf. Eerder kreeg ze boetes opgelegd. In 2005 en 2006 werden Poolse seizoenarbeiders zonder papieren aangetroffen. Later waren vijftig uitgebuite Roemenen aangetroffen. Daarna is weinig ten goede veranderd.

De aspergeteelster zit sinds juni vast. De deuren van haar bedrijf zijn sindsdien gesloten.

Boswachter bevrijdt vrouw van bijtende vriend

Een boswachter heeft maandagavond een 25-jarige vrouw uit Turnhout gered die in een auto door haar vriend werd mishandeld. De boswachter zag de auto met zo'n 140 kilometer per uur over de Turnhoutsebaan scheuren. Daarbij sloeg de bestuurder meerdere keren richting de bijrijdster, meldt de politie.

De handhaver zette de achtervolging in en zag de auto met gedoofde lichten een zandpad oprijden. Toen de boswachter een stopteken gaf, sprong de bijrijdster de auto uit en rende hem tegemoet. Ze had een bloedneus en haar kleding was met bloed besmeurd en kapotgetrokken. De vrouw riep dat haar vriend dreigde haar dood te maken.

De boswachter heeft de bestuurder, die zich hevig verzette, aangehouden. Volgens het slachtoffer kreeg ze ruzie met haar 30-jarige Tilburgse vriend nadat hij whisky had gedronken en weg wilde rijden. Toen ze hem wilde tegenhouden, zou hij een schaar op haar keel hebben gezet. Daarop eiste hij dat ze met hem meereed.

Onderweg sloeg hij een paar keer tegen haar hoofd en beet hij in haar neus. Uiteindelijk greep de boswachter in.

Ali B moet kiezen tussen carrière en kinderen

Ali B heeft geregeld het gevoel dat hij moet kiezen tussen zijn kinderen en zijn carrière. "Ik hou altijd schuld", zegt Ali over die keuze voor de camera van Novum Nieuws.

"Als ik een hele goede vader wil zijn, dan moet ik in m'n carrière soms wat gas terugnemen. Maar als ik een goede carrière wil, dan moet ik het vaderschap af en toe een beetje loslaten", schetst Ali zijn dilemma. "Ik wil niet met heimwee in de studio zitten. Dat ik bezig ben met een liedje en alleen maar aan mijn kinderen kan denken."

Ali en zijn vrouw Breghje hebben twee zoontjes, Amin van 2 en Omar van bijna drie maanden. "Het vaderschap is natuurlijk altijd een beetje lastig, maar ik ben er wel redelijk goed in", zegt de rapper over zijn gezinnetje. Met behulp van oma's en de crèche kan Ali werk en privé toch goed combineren.

Wel merkt de rapper dat zijn carrière minder belangrijk is geworden sinds hij vader is. "Als je vader wordt, wordt alles minder belangrijk, ook het succes. Als je mij vraagt: wat is het belangrijkste? Dan zeg ik natuurlijk: mijn kinderen. Alles wat je doet, komt pas daarna."

Haase direct onderuit in Tokyo

Robin Haase is op het ATP-toernooi van Tokyo al in de eerste ronde uitgeschakeld. De nummer 41 van de wereld legde het af tegen de Colombiaan Santiago Giraldo, die op de mondiale ranglijst twaalf plaatsen lager staat: 3-6 en 6-7 (5).

Haase gaf de hele wedstrijd slechts één breakpoint weg, maar dat benutte Giraldo wel meteen. Zelf liet de Hagenaar de vier breekkansen die hij kreeg liggen. Voor Haase was het zijn tweede toernooi sinds zijn uitschakeling op de US Open. Vorige week in Bangkok bleef hij in de tweede ronde steken.

Rafael Nadal bereikte de tweede ronde in de Japanse hoofdstad moeiteloos. De nummer één van de plaatsingslijst begon aan het toernooi met een 6-3, 6-2 overwinning op de Japanner Go Soeda, die met een wildcard was toegelaten.

Twee verdachten Kuiprellen melden zich

De politie heeft opnieuw twee verdachten van de rellen bij De Kuip in Rotterdam aangehouden. Het aantal arrestanten staat nu op 22.

Een 19-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel meldde zich maandagavond bij de politie en een man uit Ridderkerk van 18 jaar gaf zich dinsdagochtend aan. Van de twee stonden sinds maandag foto's op politie-rotterdam-rijnmond.nl en rijnmondveilig.nl. Daarop staan nu nog vijf foto's.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond opnieuw aandacht aan de ongeregeldheden. Dan worden onder meer afbeeldingen getoond van iemand die staven heeft gegooid.

Feyenoord-fans belaagden op 17 september het Maasgebouw bij het stadion. Tientallen relschoppers probeerden het gebouw binnen te dringen. Agenten konden de hooligans buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken.

Overval bij bank Amsterdam

De ruimte achter een bank in Amsterdam-Noord is dinsdagmiddag overvallen. Een politiewoordvoerder kon niet direct zeggen of die ruimte ook bij de bank aan het Buikslotermeerplein hoort.

De overvallers sloegen rond 11.45 uur toe. Ooggetuigen melden op de lokale zender AT5 dat het om twee mannen met valse snorren of baarden gaat. Na de overval zouden ze op een rode brommer zijn vertrokken. Omstanders zouden nog hebben geprobeerd de daders te stoppen door ze te schoppen en vast te houden. De politie onderzoekt de zaak.

Take That weer verder als kwartet

Take That bestaat weer uit vier heren. Robbie Williams, die zich bij zijn oud-bandmaatjes voegde voor een comebackalbum en -tournee, heeft de band weer verlaten. Dat heeft Gary Barlow verteld tijdens een radioprogramma van de BBC. "Het was een mooie tijd."

"We konden het goed met elkaar vinden. De tournee is nu achter de rug, de fans hebben genoten", blikte Barlow terug. De heren verdienden miljoenen met de concertreeks. "Nu gaat Robbie weer verder met zijn soloplaat en zijn we weer terug waar het was."

Williams stapte in juli 1995 uit Take That. De zanger lag in de clinch met zijn bandmaatjes, onder meer vanwege zijn excessieve alcohol- en drugsgebruik. Take That ging in de jaren negentig nog een paar maanden door als kwartet, maar stopte al snel. In 2005 kwamen Barlow, Jason Orange, Mark Owen en Howard Donald weer bij elkaar. Vorig jaar kondigde Williams aan zich weer bij zijn boybandmaatjes te voegen.

Williams liet al snel doorschemeren dat hij niet van plan was zich jaren aan Take That te verbinden. "Rob is onze broer en als hij ooit in de problemen zit of even geen Robbie Williams wil zijn, is hij welkom", aldus Barlow.

De activiteiten rondom Take That staan momenteel op een laag pitje. Williams maakt geen deel meer uit van de boyband en Garlow stort zich op de Britse editie van X Factor. "De band gaat niet uit elkaar", verzekert een woordvoerder. "Ze hebben gewoon even een pauze."

Tweede slachtoffer speedbootongeluk gevonden

In de Maas bij Cuijk is dinsdagochtend een tweede lichaam gevonden na de aanvaring tussen een speedboot en een vrachtschip. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend, zegt een politiewoordvoerder. Maandagnacht werd al een 32-jarige man uit het Limburgse Ottersum geborgen.

Twee opvarenden van de speedboot die in aanvaring kwam met een binnenvaartschip worden nog vermist. De politie vreest dat zij het ongeluk niet hebben overleefd. De politie geeft later dinsdagmiddag een persconferentie over het ongeluk.

De waterpolitie zoekt met sonarapparatuur naar de twee vermisten. Na de aanvaring konden drie andere opvarenden uit het water worden gehaald. Het ongeluk gebeurde omstreeks 21.00 uur. De oorzaak is nog niet bekend.

Poetin wil machtige Euraziatische unie

De Russische premier Vladimir Poetin wil een Euraziatische unie oprichten die moet bestaan uit voormalige Sovjetlanden. Die unie zou een belangrijke internationale speler moeten worden. Dat zei Poetin dinsdag in een artikel in de krant Izvestia.

Poetin, die de ineenstorting van de Sovjet-Unie de 'grootste geopolitieke catastrofe van de twintigste eeuw' heeft genoemd, ontkende dat zijn voorstel een verkapte poging is het Sovjetrijk nieuw leven in te blazen. Poetin zei dat het voorgestelde bondgenootschap 'een van de pijlers van de moderne wereld' zou moeten worden.

Eerder dit jaar sloten Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan al een economisch verbond waardoor import- en exportbeperkingen werden opgeheven. Per 1 januari gelden bovendien gezamenlijke marktregels en -reguleringen. Kirgizië en Tadzjikistan zullen zich volgens Poetin snel bij de groep aansluiten.


Poetin wil machtige Euraziatische unie (Foto: Novum)

Tientallen doden bij aanslag in Mogadishu

Een zware bomaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft dinsdag aan zeker zeventig mensen het leven gekost. Minstens 42 mensen raakten gewond.

De aanslag werd gepleegd met een met explosieven geladen vrachtauto. De truck explodeerde voor de deur van het ministerie van onderwijs.

De aan Al-Qaida gelieerde terreurgroep Al-Shabab heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.


Tientallen doden bij aanslag in Mogadishu (Foto: Novum)

Mug

Overdag is Arend een doodnormale man. Maar 's nachts trekt hij zijn boxershort aan om op jacht te gaan. Hij zit niet in het leger, hij schiet geen everzwijnen af in een donker woud en hij gaat al een tijd niet meer naar een kroeg op zoek naar een vrouw. Integendeel, Arend de nachtjager is de onschuld zelve. Op dierendag legt hij suikerkruimeltjes en honing neer voor de mieren. Maar een mug is andere koek. Een mug betekent oorlog.

Remedy helpt met Max Payne 3 productie

Remedy Entertainment heeft aangegeven dat ze Rockstar aan het helpen zijn met de ontwikkeling van Max Payne 3. Het is niet zo dat ze daadwerkelijk de game aan het ontwikkelen zijn maar ze geven Rockstar wel feedback over de game. Dat heeft baas van Remedy Matias Myllyrinne in een interview gezegd.

In 2001 verscheen de eerste Max Payne die de bullet time aan de wereld introduceerde. Deel één en deel twee werden ontwikkeld door Remedy Entertainment. Het derde deel is nu in de maak door Rockstar en Remedy heeft twee jaar geleden Alan Wake gemaakt. Toch helpen ze Rockstar nog graag met de ontwikkeling van Max Payne 3.

They were kind enough to give us builds, and then asking for feedback. In that way, I think it’s felt natural.”

Max Payne 3 draait om Max Payne die zijn uitvlucht heeft gezocht in Brazilië. Hier gaat het wederom helemaal mis en hij zal alles op alles moeten zetten om de georganiseerde misdaad te verslaan. Het is nog niet bekend geworden waneer Max Payne 3 in de winkels zal liggen.

Betogers blokkeren Grieks ministerie van Financiën

Tientallen betogers hebben dinsdag de toegang tot de Griekse ministeries van Financiën en Werkgelegenheid in Athene geblokkeerd. De demonstranten zeiden te vrezen voor hun banen en loonsverlagingen nu Griekenland grote moeite heeft om een financieel debacle te voorkomen.

De betogers voor het ministerie van Werkgelegenheid beschuldigen de regering ervan toe te geven aan de belangen van het bedrijfsleven door het minimumloon te verlagen en cao's te schrappen, zei de machtige vakbond PAME dinsdag in een verklaring.

Griekenland is afhankelijk van een noodlening van 110 miljard euro van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de rekeningen te kunnen betalen. In juli werd een tweede noodlening toegekend van 109 miljard euro, maar er wordt nog steeds onderhandeld over de details van deze lening.

De financiële chefs van de Eurozone lieten dinsdag doorschemeren dat Griekenland de volgende tranche van de noodlening krijgt uitbetaald om een bankroet te voorkomen, hoewel Athene heeft verklaard niet in staat te zijn om te voldoen aan de voorwaarden die aan de uitbetaling waren gesteld.

Athene heeft een reeks fiscale doelen gemist. Dit heeft de angst doen toenemen dat Griekenland afkoerst op een onvermijdelijk bankroet. Deze angst heeft gevolgen voor de wereldeconomie: de economische groei is afgenomen en de mondiale economie herstelt maar langzaam van de recessie.

De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, die tevens voorzitter is van de ministers van financiën van de EU-lidstaten, zei dat 'alles wordt gedaan' om een Grieks bankroet te voorkomen. Later deze maand beslissen de ministers over de uitbetaling van het eerste deel van de tweede noodlening. Volgens Juncker kan Griekenland aan zijn financiële verplichtingen voldoen als het geld in november wordt overgemaakt. Athene heeft eerder echter gezegd dat het deze maand door de financiële reserves heen is.

Inspecteurs van de trojka - de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het IMF - zijn in Griekenland om te onderzoeken hoe de Griekse regering vordert met het doorvoeren van hervormingen en of het land voldoet aan de voorwaarden voor het uitbetalen van de volgende tranche.

Weer voertuig uitgebrand in Oirschot

Opnieuw is in een buitengebied van Oirschot een voertuig uitgebrand. Dat gebeurde maandagnacht, meldt een politiewoordvoerder.

Maandagochtend werd bij de Brabantse plaats ook al een uitgebrande auto aangetroffen, met daarin een stoffelijk overschot. De politie is nog bezig dit te onderzoeken.

Of zich in het tweede voertuig ook een lichaam bevindt, is nog onbekend. De politie kijkt naar een mogelijk verband tussen beide zaken, maar heeft daar tot nu toe nog geen aanwijzing voor.

Boskamp: Zakken goed te vullen bij de Arabieren

Volgens Jan Boskamp kunnen Europese trainers enorm goed hun zakken vullen in de Arabische wereld. Dit vertelde de oud-trainer maandag in Voetbal International. "Het is niet slecht... de belasting valt daar enorm mee", aldus Boskamp over zijn jarenlange trainerswerk in het Midden-Oosten.

Het is volgens de 62-jarige Boskamp wel een nadeel dat het geld vaak contant uitbetaald wordt. De oud-profvoetballer moest letterlijk met een boodschappentas vol geld de grens over. "Er zat één valse bij, dat was niet te geloven. Toen ben ik terug gegaan", grapte Boskamp over de situatie.


Oud-trainer Jan Boskamp: Zakken goed te vullen bij de Arabieren

'Exclusieve verkoop tv-rechten moet veranderen'

De exclusieve verkoop van rechten om profvoetbal uit te zenden op televisie moet worden veranderd. Het Europese Gerechtshof besloot dinsdag dat het niet verboden is om als particulier via een decoderkaart van een buitenlandse betaalzender voetbalwedstrijden te kijken.

Een eigenaresse van een Engelse kroeg liet in de pub via een Griekse decoderkaart wedstrijden van de Premier League zien. De Premier League was daar niet blij mee en de twee partijen raakten verwikkeld in een rechtzaak. De vrouw is overigens niet vrijgepleit door de rechtbank, want voor het uitzenden voor een groot publiek moet ze zich houden aan de auteursrechten. Een Engelse rechter buigt zich verder over de zaak.

Het oordeel van het Europese Gerechtshof kan grote gevolgen hebben, vooral voor de Engelse competitie. "Dit is absoluut een bedreiging voor de inkomsten van de clubs", zegt marketingsdeskundige Frank van den Wall Bake tegen het ANP.

Man rijdt collega dood in Vlaardingen

Een 56-jarige man uit Vlaardingen is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval. Een collega reed achteruit met een vrachtwagen en raakte de man, die op slag dood was. De 51-jarige vrachtwagenchauffeur, ook uit Vlaardingen, is meegenomen voor verhoor.

Het ongeluk gebeurde bij een bedrijf aan de George Stephensonweg. Getuigen krijgen slachtofferhulp aangeboden. De arbeidsinspectie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Lampard: "Na je dertigste ben je ineens te oud"

Chelsea-speler Frank Lampard hoopt dat hij net zolang op topniveau kan blijven voetballen als Ryan Giggs van Manchester United. De 33-jarige Lampard kreeg de afgelopen tijd kritiek te verwerken dat hij over zijn hoogtepunt heen is.

"Mensen hebben het over leeftijd maar ik voel me goed, net zo goed als ik me altijd heb gevoeld", zegt Lampard tegen Sky Sports. "Het is met mijn ervaring makkelijker om je door een seizoen heen te werken. Hopelijk kan ik blijven doen wat ik tegen Bolton deed."

Afgelopen weekeinde scoorde Lampard een hattrick tegen Bolton Wanderers (5-1). ''Op je 25e krijg je niet te horen dat je te oud bent voor het vak, dan zeggen ze gewoon dat je een slechte wedstrijd heb gespeeld. Maar zodra je boven de dertig bent, ben je ineens te oud. De enige manier dat je die geruchten van je weg kunt houden is door altijd goed te blijven spelen. Dat is waarom Ryan Giggs nog altijd prima kan spelen, zijn prestaties zijn consequent."

Nobelprijs natuurkunde voor drie Amerikanen

De Nobelprijs voor natuurkunde 2011 is dinsdag toegekend aan drie Amerikanen, Saul Perlmutter, Brian Schmidt en Adam Riess. De Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen zei dat de drie worden onderscheiden voor hun ontdekkingen op het gebied van het uitdijen van het heelal.

Aan de prijs is een bedrag van tien miljoen kroon (ruim een miljoen euro) verbonden. De prijs wordt op 10 december in Stockholm uitgereikt. De winnaars van de Nobelprijzen voor scheikunde, literatuur en de vrede worden later deze week bekendgemaakt. Wie de Nobelprijs voor economie heeft gewonnen wordt op 10 oktober wereldkundig gemaakt.

Mario en Sonic krijgen spaarpot

Mario & Sonic op de Olympische Spelen - Londen 2012 wordt geleverd in een gele hoes. Bij deze toffe kleur blijft het echter niet, de game verschijnt ook in een speciale editie waarbij je een spaarpot krijgt.

Vooralsnog is de spaarpot enkel op Amazon.de verschenen en weten we niet of de actie ook naar Nederland komt. In het verleden kregen New Super Mario Bros. Wii en Super Mario Galaxy 2 al een editie waarbij eenzelfde type spaarpot geleverd werd.

mens

Huntelaar: "Hogere uitslag neerzetten"

Klaas-Jan Huntelaar wil vrijdag een grote zege boeken op Moldavië. De 1-0 overwinning in de uitwedstrijd vond hij aan de magere kant. "We moeten nu een hogere uitslag neerzetten", zegt Huntelaar tegen het ANP. "Al is Moldavië geen verkeerde ploeg. Ze zijn wel erg gemeen en hard."

De aanvaller was bijna een jaar geleden de enige doelpuntenmaker in de uitwedstrijd tegen Moldavië. De twee landen staan vrijdag opnieuw tegenover elkaar in het kwalificatieduel voor het EK. De speler van Schalke 04 rekent op een goede sfeer in De Kuip. "De sfeer is in Rotterdam altijd goed. Ik hoop hetzelfde als de laatste wedstrijden."

Nederland brak vorige maand tegen San Marino een record door elf keer te scoren. Huntelaar was toen in Eindhoven ook trefzeker. Het Nederlands elftal is al zeker van deelname aan het EK. Naast het duel met Moldavië speelt Oranje dinsdag de laatste kwalificatiewedstrijd in Zweden.

Biedingsoorlog rond sekstape 2Pac

Rond de vermeende sekstape van rapper 2Pac is een ware biedingsoorlog ontstaan. Twee pornosites strijden om het filmpje uit 1991, waarop de rapper oraal wordt bevredigd. Dat schrijft entertainmentsite TMZ, die de pikante video al eerder zag.

Een pornosite heeft een openingsbod van 150.000 dollar gedaan. De eigenaar van de tape wil de video wel openbaar maken, maar niet voor 'slechts' 150.000 dollar. Een andere pornosite zegt meer te willen bieden, maar wil de beelden dan wel eerst bekijken.

De sekstape van 2Pac dook maandag op. Het filmpje stamt uit 1991, vijf jaar voordat de rapper die werd geboren als Tupac Shakur werd doodgeschoten. Op de video is volgens TMZ te zien dat de rapper oraal wordt bevredigd in een kamer vol groupies.

Vandalen vernielen 46 auto's in Eindhoven

Vandalen hebben donderdagnacht in Eindhoven 46 auto's bekrast en besmeurd met een agressief bijtmiddel. Dat gebeurde in de wijk Mensfoort.

De politie kreeg aangiften binnen van 46 gedupeerde auto-eigenaren. De politie is een buurtonderzoek gestart, maar heeft nog geen verdachten aangehouden. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Autovandalisme op deze schaal is in Eindhoven uitzonderlijk, meldt een politiewoordvoerder.

Koller nieuwe bondscoach Oostenrijk

Marcel Koller is door de Oostenrijkse voetbalbond aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij is de opvolger van de ontslagen Didi Constantini.

Naast Koller sprak de Oostenrijkse bond naar verluidt met Christoph Daum, Andreas Herzog, Lars Lagerbäck, Franco Foda en Kurt Jara. De keuze viel echter op Koller, die de nationale ploeg weer op de rails moet krijgen. Constantini werd in september ontslagen.

De opdracht die de bond aan Koller heeft meegegeven is om Oostenrijk weer mee te laten doen in de strijd om plaatsing voor een eindtoernooi. De nationale ploeg staat 77e op de ranglijst van de FIFA en was in 2008 voor het laatst actief op een eindronde. Toen was het organisator van het EK.

De 50-jarige Koller stond van 2005 tot 2009 onder contract bij VfL Bochum, dat hij in zijn eerste seizoen na degradatie terug in de Bundesliga wist te helpen. Eerder was Koller trainer bij onder andere 1. FC Köln en het Zwitserse Grasshopper.

Baby van neergeschoten moeder overleden

De baby die donderdag ter wereld kwam vlak nadat zijn moeder in Madrid was doodgeschoten is maandag overleden. Dat heeft een Spaans ziekenhuis gezegd. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

De hoogzwangere Rocio Piñeiro werd donderdag in haar hoofd geschoten door een man die daarna een andere vrouw neerschoot en vervolgens een kerk binnenliep en voor het altaar zelfmoord pleegde. Er is volgens de politie geen bewijs dat de man zijn slachtoffers kende.

De baby werd door paramedisch personeel ter wereld gebracht. Artsen vreesden dat het kind hersenletsel had opgelopen door zuurstoftekort.

Indonesië waarschuwt voor vulkaan

Toeristen en vissers wordt geadviseerd meer dan twee kilometer bij een Indonesische vulkaan vandaan te blijven. Dit advies werd dinsdag door de Indonesische autoriteiten uitgebracht.

De vulkaan, die bekendstaat als Kind van Krakatau, ligt honderddertig kilometer ten westen van de hoofdstad Jakarta in de Straat van Soenda. De vulkaan werd gevormd door dezelfde tektonische krachten die in 1883 leidden tot de eruptie van Krakatau. Toen kwamen tienduizenden mensen om het leven. Het 'kind' is populair bij bergwandelaars.

Vorige week liepen de vulkanische trillingen op van tweehonderd naar 7200 per dag, waardoor het alarmniveau werd bijgesteld tot het op een na hoogste niveau, zei Gede Suantika, woordvoerder van het centrum voor vulkanologie. Suantika zei dat hij bang is dat een krachtige uitbarsting gloeiende stenen over de berghellingen en ver de zee in zal spuwen.

[WK Rugby] Lange schorsing voor ogenprikker

De internationale rugbybond IRB heeft de Italiaan Leonardo Ghiraldini een schorsing opgelegd. De rugbyer had op het WK in Nieuw-Zeeland in het duel tegen Ierland (36-6 voor de Ieren) Cian Healy in zijn oog geprikt. Hij gaf dit toe, maar bezwoer dat het niet opzettelijk was.

Ghiraldini is niet de enige die een schorsing opgelegd heeft gekregen, want de Samoaan Eliota Fuimano Sapolu is voor onbepaalde tijd geschorst omdat hij via Twitter scheidsrechter Nigel Owens uit Wales na het verlies tegen Zuid-Afrika uitmaakte voor racist. Sapolu moest voor de tuchtcommissie verschijnen, maar kwam niet opdagen, waarop de schorsing werd uitgesproken.

Eerder was Sapolu al in opspraak gekomen omdat hij het strakke speelschema dat Samoa op het WK in Nieuw-Zeeland had slavernij en holocaust noemde. Dit meldde hij na de verloren wedstrijd tegen Wales. Overigens ging Samoa net als Italië niet door naar de kwartfinale op het WK.

Job Cohen gaat met kritiek aan de slag

Job Cohen neemt de kritiek van scheidend PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen ter harte. "Het gaat inderdaad niet goed met de partij", erkent de partijleider. "Ik ga met de kritiek aan de slag en ga duidelijk maken welke kant we opmoeten", zei hij dinsdagochtend toen hij aankwam bij de Tweede Kamer.

Verbaasd over de kritiek was hij niet. "Het hoort bij de taak van een partijvoorzitter om kritisch te zijn." In de peilingen scoort de PvdA slecht, geeft Cohen toe. "Daarom is het nu een kwestie van hopsakee, ertegenaan."

Ploumen, die maandag haar vertrek aankondigde als partijvoorzitter, liet dinsdag in een interview in de Volkskrant weten dat Cohen bij de volgende Kamerverkiezingen niet automatisch de lijsttrekker is. Cohen wordt volgens Ploumen te veel 'meegesleurd in de Haagse dynamiek'. Hij zou een veel grotere rol in zijn partij moeten spelen. "Er zit veel meer in de partij dan hij er nu uithaalt."

Dinsdagochtend was de wekelijkse vergadering van het fractiebestuur. In de fractievergadering, die rond 11.00 uur begon, wordt verder gepraat over de kwestie. Lilianne Ploumen is hier ook bij aanwezig. PvdA-Kamerleden wilden voorafgaand aan dit overleg niet reageren op de uitlatingen van Ploumen.


Job Cohen gaat met kritiek aan de slag (Foto: Novum)

Saint's Row seksueel niet grensverleggend

Het actiespel Saint's Row: The Third is niet het grensverleggende spel waar op wordt gewacht. De game zit boordevol seksueel getinte momenten, maar stelt het onderwerp niet serieus aan de kaak. De makers willen het randje van goed fatsoen bewandelen en laten alles met een knipoog gebeuren. Dat vertelt scriptschrijver Drew Homes van gamestudio Volition in een interview met het tijdschrift Computer and Videogames.

"Het is een dun lijntje tussen slechte smaak en goed fatsoen, maar wij brengen het zo grappig dat grenzen gemakkelijker verlegd kunnen worden", denkt Homes. In Saint's Row: The Third kunnen spelers hun personage aankleden als een gezette prostituee of vijanden aanvallen met een gigantische dildo.

Critici verwijten gamemakers regelmatig dat zij serieuze onderwerpen vermijden. Seks wordt in games vaak als grap of als doel van het spelen gepresenteerd in plaats van een uiting van affectie. Zo bevat het actiespel God of War een moment waarop hoofdpersoon Kratos met meerdere vrouwelijke minnaressen het bed deelt en worden in het rollenspel Dragon Age punten uitgedeeld wanneer de hoofdpersoon het bed in duikt met een ander willekeurig personage.

Van Saint's Row: The Third hoeven gamers dan ook geen serieuze aanpak te verwachten. De game hoort eerder thuis in het genre van de actiekomedie dan bij de serieuze actiegames.

Waar Volition met het eerste deel in de serie Saint's Row nog de concurrentie aanging met Grand Theft Auto, richt het zich sinds het tweede deel uit 2008 op de grappige aspecten van het spel. Saint's Row: The Third ligt vanaf 18 november in de winkel.


Saint's Row seksueel niet grensverleggend (Foto: Novum)

CD: Siinai - Olympic Games

Voor de lezer met enige religieuze kennis zal Siinai niet onbekend in de oren klinken. Deze naam is namelijk afgeleid van de berg waarop Mozes de tien geboden mocht ontvangen. Stel je deze berg voor, inclusief een constant aanwakkerend Olympisch vuur op de top en je krijgt een beeld van Olympic Games. Dit Finse bandje kwam pas een klein jaar geleden om de hoek kijken, maar laat zien al direct een concept voor ogen gehad te hebben. Op dit debuutalbum geven ze namelijk een muzikale vorm aan hun eigen interpretatie van de Olympische Spelen.

Olympic Games

Vennegoor of Hesselink traint mee met PSV

Jan Vennegoor of Hesselink traint vanaf dinsdag mee met de selectie van PSV. De 32-jarige aanvaller is op dit moment clubloos. Van een contract is vooralsnog geen sprake, laten de Eindhovenaren weten. De Oldenzaler kwam van 2001 tot en met 2006 uit voor de club uit de Lichtstad.

Vennegoor kende bij PSV de succesvolste fase van zijn carrière. Hij werd drie keer kampioen met de Eindhovenaren. Na zijn periode bij PSV vertrok Lange Jan naar het Schotse Celtic waarmee hij twee keer de landstitel pakte. Nadien speelde Vennegoor nog bij het Engelse Hull City en Rapid Wien uit Oostenrijk.

Afgelopen zomer keerde de negentienvoudig international terug naar Nederland en hield hij zijn conditie op peil bij het tweede elftal van zijn oude werkgever FC Twente. De spits stond een tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar de Rotterdammers haakten af nadat zij de Zweed John Guidetti hadden aangetrokken.

Gerucht: Disney werkt aan Castle of Illusion-spel

Disney Interactive Studios werkt nu mogelijk aan een remake, een nieuw deel of een rerelease van een Castle of Illusion-spel. Het eerste deel kwam twintig jaar geleden uit, toen Sega nog consoles maakte.

De mediagigant heeft onlangs een trademark laten registreren, waarin staat dat Castle of Illusion specifiek voor videogames op een cartridge, disc of losse software gebruikt mag worden. Wat Disney van plan is, is niet bekend. Eerder raakte Disney de rechten van de serie kwijt, waardoor er nooit meer iets mee is gedaan.

Apple wijst voorstel Samsung af

Apple heeft het voorstel van Samsung om een schikking te treffen in Australië afgewezen. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern hoopte op die manier de weg vrij te maken voor de introductie van zijn nieuwste tablet op de Australische markt.

Apple heeft in Australië een verbod geëist op de verkoop van de Galaxy Tabs van Samsung, omdat die apparaten "slaafse kopieën" van de eigen iPad zouden zijn. Samsung wijst de beschuldigingen van de hand.

Apple wijst voorstel Samsung af
Apple wijst voorstel Samsung af (Foto: ANP)

Leden Hells Angels opgepakt

De Nationale Recherche heeft meerdere leden van de Hells Angels opgepakt. Dat meldt de NOS dinsdag op basis van anonieme bronnen. Onder de arrestanten zou Harry Stoeltie zijn, een prominent lid van de motorclub. Het Openbaar Ministerie was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Over de reden van de aanhoudingen is nog niet veel bekend. Justitie zou alleen hebben laten weten dat de actie niet tegen de Hells Angels als organisatie is gericht. De politie heeft meerdere invallen gedaan. Daarbij zijn computers en administratie meegenomen voor onderzoek.

Het Openbaar Ministerie komt naar verluidt later op de dag naar buiten met informatie over de aanhoudingen.

UCI adviseert renners vlees te mijden

Wielerunie UCI heeft de ploegen en de renners opgeroepen om in de aanloop naar de Ronde van Beijing (5 tot en met 9 oktober) het vlees links te laten liggen. In China is het vlees vaak vervuild met stoffen die mogelijk voor een positieve dopingtest kunnen zorgen.

"Het is verstandiger om vanaf twee dagen voor de start vleesproducten te laten staan. We weten dat er in China nog weleens problemen zijn met clenbuterol. Vandaar dit advies, al moet elke ploeg natuurlijk zelf beslissen," meldde UCI-woordvoerder Enrico Carpani.

De Nederlandse ploegen Rabobank en Vacansoleil-DCM nemen dit advies over. Het Sky van ploegleider Servais Knaven volgt een eigen koers. "Wij eten gewoon het vlees dat ons door de organisatie wordt aangeboden."

Brits oliebedrijf koopt aandelen Libisch bedrijf

Het Britse oliebedrijf Heritage Oil PLC heeft een meerderheidsbelang gekocht in een Libisch bedrijf dat zich bezighoudt met diepzeeboren en boren op land. Heritage zei dinsdag dat het 19,5 miljoen dollar heeft betaald voor een aandeel van 51 procent in Sahara Oil Services. Heritage kan hierdoor naar eigen zeggen een belangrijke rol gaan spelen in de Libische olie- en gasindustrie.

Sahara Oil Services werd in 2009 opgericht en is gevestigd in Benghazi. Heritage heeft zich dit jaar in Benghazi gevestigd en zei gesprekken te hebben gevoerd met hooggeplaatste leden van de Nationale Overgangsraad.

Toch geen nieuwe Bloody Roar

Afgelopen weekend wisten we te melden dat Bloody Roar 5 in de maak was. Er is echter slecht nieuws. De aankondiging bleek nep te zijn.

Het bericht is de wereld in geholpen door een fan van de serie. Het Twitter-account HudsonSoftLtd blijkt namelijk niet van Hudson te zijn, zo laat de persoon achter het account weten. De eigenaar van het account verontschuldigt zich, hij wilde Komani alleen duidelijk maken dat er nog mensen zijn die de serie een warm hart toe dragen.

Hudson liet eerder dit jaar weten te werken aan een nieuwe Bloody Roar, maar de ontwikkeling werd geannuleerd toen moederbedrijf Konami de deuren sloot van alle Amerikaanse Hudson-kantoren.

Almagro doet slechte zaken voor Tour Finals

Nicolas Almagro heeft met het oog op plaatsing voor de ATP World Tour Finals aan het einde van het seizoen slechte zaken gedaan. De Spanjaard verloor in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Beijing met 3-6 en 2-6 van Mikhail Youzhny en loopt daardoor veel punten mis.

Alleen de beste acht tennissers van de wereld plaatsen zich voor het officieuze WK, dat van 20 tot en met 27 november in Londen wordt gehouden. Almagro bezet momenteel de negende plaats op de ranglijst van dit seizoen. Er zijn nog vier plaatsen voor de Tour Finals beschikbaar. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray zijn al zeker van deelname. Jo-Wilfried Tsonga, Tomas Berdych en Gilles Simon, die ook nog op jacht zijn naar een ticket voor Londen, komen later nog in actie in Beijing.

Weer hommeles bij achtervolgingsploeg schaatsers

Er zijn wederom problemen bij de achtervolgingsploeg van de schaatsers gerezen. De coaches Gerard Kemkers van TVM, Jac Orie van Control en Jan van Veen van Hofmeier zijn uit de projectgroep gestapt, omdat ze niet meer geloven in de opzet van de nieuwe ploeg.

Schaatsbond KNSB gaf enkele maanden geleden aan met een nieuw model te komen om decepties zoals op de Olympische Spelen in Turijn en Vancouver te voorkomen. Theo de Rooij, Erben Wennemars en Jos de Koning werden aangewezen om de achtervolgingsploeg nieuwe stijl te leiden.

De coaches kregen inspraak via een projectgroep, maar zij gaven net als de schaatsers meteen al aan dat ze zich gepasseerd voelden bij de aanstelling van De Rooij. De voormalig manager van de Rabobank wielerploeg stapte enkele maanden geleden zelf op om meer tijd aan zijn bedrijf te besteden. Wennemars zou zijn taken over gaan nemen, maar dat zagen Kemkers, Orie en Van Veen niet zitten. Zij willen dat er nog eens naar de huidige constructie wordt gekeken.

Arie Koops, directeur van de KNSB, ontkent deze gang van zaken. "Verschillende visies en verschillende namen zijn de revue gepasseerd, maar er was geen tweedeling tussen de coaches en de bond. We zaten met de hele projectgroep nog niet op één lijn. En dan valt het proces weer een beetje stil. En met de winter in aantocht hebben de coaches daarom de opdracht om het beleid uit te werken, teruggegeven aan de KNSB," zei Koops die weet dat Kemkers, Orie en Van Veen de ploegenachtervolging blijven steunen.

Daytona USA 25 oktober naar PSN?

Er zijn sterke aanwijzingen dat 25 oktober Sega’s Daytona USA verschijnt op het PlayStation Network. De hints zijn te vinden in een teaservideo en een Twitter-bericht van Sony.

Op de Sega Blog houdt de uitgever een wedstrijd, waarmee deelnemers een heruitgave van een binnenkort te verschijnen klassieke titel kunnen winnen. De winnaars krijgen een PSN-code voor het betreffende spel. De hint naar de game zit verborgen in een teaservideo, die je hieronder kunt bekijken. De audio bij het filmpje is afkomstig uit Daytone USA.

Verder twitterde Sony dat de game die Sega bedoelt op 25 oktober uitkomt. Daarbij heeft de Australische organisatie voor leeftijdsclassificatie een rating afgeven voor Daytona USA voor de Xbox 360, we kunnen de game dus waarschijnlijk ook op Microsofts console verwachten. Of deze dan ook op 25 oktober uitkomt is onduidelijk.

De Jager: Nederland moet geen onderpand willen

Nederland moet in ruil voor steun aan Griekenland geen onderpand willen. De overeenkomst is te onaantrekkelijk. Dat heeft minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) dinsdagochtend gezegd.

Maandagavond werden de lidstaten van de Europese Unie het in Luxemburg eens over het onderpand dat Finland vroeg in ruil voor steun aan het kwakkelende Zuid-Europese land. Alle zeventien eurolanden kunnen gebruikmaken van dezelfde deal.

De Jager gaat het mogelijke onderpand met een negatief advies voorleggen aan de Tweede Kamer. "De onderpanddeal is zo gemaakt, dat het eigenlijk voor niemand aantrekkelijk is", legt zijn woordvoerder uit. Alleen Finland wil volgens hem doorgaan met een onderpand.

Finland krijgt in ruil voor deelname aan het steunpakket voor honderden miljoenen aan staatsobligaties van Griekenland. In ruil daarvoor moet Finland het toegezegde geld sneller storten, wat renteverlies oplevert. Daarnaast krijgt Finland een kleiner gedeelte van de rente die Griekenland moet betalen in ruil voor de miljardensteun.

Kikkers van slag door mooie weer

Het extreem mooie weer aan het begin van de herfst zorgt ervoor dat sommige kikkers in de war raken. De bruine kikker en de heikikker zijn al begonnen met roepen, een teken dat ze klaar zijn om zich voort te planten. Dat meldt stichting Ravon, die zich inzet voor de bescherming van reptielen, amfibieën en vissen.

Kikkers planten zich normaal gesproken voort in het voorjaar. Maar ze gaan goed voorbereid de winter in: hun hormoonspiegels zijn hoog en de vrouwtjes zitten al vol eitjes. Door de kou in de winter wordt dit proces afgeremd, maar door het mooie weer denken de kikkers dat het al voorjaar is en het paren kan beginnen.

De stichting is nu op zoek naar mensen die al bruine kikkers of heikikkers hebben horen kwaken.

Australian Open verhoogt prijzengeld

De organisatie van de Australian Open heeft besloten om het prijzengeld dat de tennissers kunnen verdienen te verhogen. In totaal ligt voor de spelers een bedrag klaar van 26 miljoen Australische dollars (18,7 miljoen euro) waarmee dit de best betalende Grand Slam van het jaar zal worden.

De winnaars bij de mannen en de vrouwen kunnen ieder 2,3 miljoen Australische dollars (1,6 miljoen euro) verdienen, zo maakte de organisatie bekend. Daarnaast werd gecommuniceerd dat het Hawk-eye-systeem uitgebreid wordt en dat er een toernooi komt voor voormalige toptennissters.

Bruma rekent niet op basisplaats Oranje

Jeffrey Bruma is één van de drie kandidaten om de plek van de geblesseerde Johnny Heitinga in de verdediging van oranje over te nemen.

"Ik ga er niet vanuit dat ik tegen Moldavië in de basis sta", reageert Bruma tegen De Telegraaf. Ook Hedwiges Maduro en Khalid Boulahrouz komen in aanmerking om de positie van Heitinga over te nemen. Bruma weet wel al wat hij zou doen als hij toch mag starten in het EK-kwalificatieduel.

"Dan denk ik dat ik wel even met Heitinga bel", zegt de speler van Hamburger SV. "Om hem succes te wensen met zijn herstel, maar ook voor advies. Hij heeft zo veel ervaring en ik zal hem dan de nodige dingen vragen om optimaal voorbereid te starten."

"Na het WK mochten de vaste spelers het duel met Oekraïne laten schieten en speelden Ron Vlaar en ik centraal Daarna heb ik tijdens de Zuid-Amerikatrip nog een helftje tegen Uruguay gespeeld. Dat ging best goed, ja. Maar Hedwiges Maduro en Khalid Boulahrouz hebben nu eenmaal meer ervaring."

'Topclubs jagen op Rasmus Elm'

Rasmus Elm heeft zich met zijn uitstekende prestaties bij AZ in de kijker gespeeld bij diverse buitenlandse topclubs. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Markus Mörk in De Telegraaf. "Rasmus en ik hebben gesproken over zijn huidige situatie, omdat de interesse van andere clubs zo enorm is. De aanvragen voor gesprekken met hem stromen binnen."

Elm zou vooral in trek zijn bij clubs uit de Italiaanse Serie A en Engelse Premier League. "Echt heel grote clubs. Maar voor Rasmus is het heel belangrijk dat hij zich ergens thuis voelt. Dat gevoel had hij ook toen hij voor AZ koos en het pakt nu allemaal ook zo goed uit op het veld." Ook in de zomer zouden volgens Mörk al meerdere clubs aan de bel hebben getrokken.

In Alkmaar heeft Elm nog een contract tot medio 2013. Dit seizoen was hij in acht duels al zes keer trefzeker voor de koploper van de Eredivisie.

FOK!film: Dierendag top 5

Het is 4 oktober, dierendag. Op deze dag worden dieren wereldwijd flink in het letterlijke en figuurlijke zonnetje gezet. Ook FOK!film legt vandaag de focus op de mensenvrienden en -vijanden. Na vele suggesties gehoord te hebben, het schrappen van 'dierenfilms' zoals Reservoir Dogs, Batman Begins en Black Swan en een dagje research bleef er een mooie selectie over.

Wat is de ultieme FOK!film: Dierendag top 5?

Overleden wetenschapper houdt Nobelprijs

De beslissing om de Nobelprijs voor de geneeskunde van dit jaar onder anderen toe te kennen aan de Canadese celbioloog Ralph Steinman, die vrijdag overleed, wordt niet ingetrokken. Dat heeft het Nobelstichting maandag na beraad bekendgemaakt.

Eerder op de dag maakte het Nobelcomité de namen bekend van de winnaars van de Nobelprijs voor geneeskunde. De comitéleden waren toen nog niet op de hoogte van het heengaan van Steinman. Omdat de Nobelprijs in de regel niet postuum worden toegekend, sloeg de Nobelstichting haar reglement er op na om te bepalen wat haar te doen stond.

Na beraadslagingen besloot de stichting dat er geen reden is om de ontslapen laureaat zijn postume onderscheiding binnen een dag alweer af te nemen. "Het (besluit van de toekenning van de, red.) Nobelprijs aan Ralph Steinman was in goede trouw genomen, gebaseerd op de gedachte dat de laureaat nog in leven was", legde de stichting haar beslissing uit.


Overleden wetenschapper houdt Nobelprijs (Foto: Novum)

Nauwere banden Venezuela en Wit-Rusland

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft maandag de banden met Wit-Rusland verder aangehaald door verdragen te ondertekenen die de voormalige Sovjetrepubliek in staat stellen onder meer spoorwegen en woningen in het Zuid-Amerikaanse land te bouwen.

Chavez prees de president van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, voor het verlenen van technologische ondersteuning bij de Venezolaanse projecten. "Deze vriendschap is zeer belangrijk", zei Chavez. "Voor onze nationale belangen is die van het allergrootste belang."

Wit-Rusland en Venezuela hebben ook de mogelijkheid besproken een aardgaspijpleiding in het Zuid-Amerikaanse land aan te leggen, zei Chavez. Venezuela heeft enorme gasreserves, maar zijn gasindustrie is niet volledig ontwikkeld.

Veel landen maken zich zorgen over het gebrek aan democratische vrijheden in zowel Venezuela als Wit-Rusland.

Geen conflict tussen Robben en Heynckes

Duitse media berichtten afgelopen weekend dat er een conflict zou zijn tussen Arjen Robben en Jupp Heynckes, zijn trainer bij Bayern München. De oefenmeester reageerde op de berichten en ontkent deze in alle aarden.

Volgens onder meer de Duitse krant Bild zou Robben niet blij zijn dat hij afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen 1899 Hoffenheim op de reservebank moest plaatsnemen. Na rust kwam Robben alsnog in het veld.

Heynckes ontkent de berichten over een conflict met Robben: "Ik heb met Arjen gesproken en heb gevraagd of hij sterk genoeg was om vanaf het begin te spelen. Hij zei dat het voor zijn herstel beter zou zijn als hij er later in zou komen. Als hij zich fit gevoeld had, was hij begonnen aan de wedstrijd."

Proces begint tegen 'onderbroekenterrorist'

Bijna 2 jaar na de mislukte aanslag op een passagiersvliegtuig van Amsterdam naar Detroit, begint dinsdag het proces tegen de verdachte. De vermoedelijke terrorist Umar Farouk Abdulmutallab (24) had op Eerste Kerstdag 2009 explosieven in zijn onderbroek proberen te ontsteken, kort voor de landing.

Het leidde echter slechts tot een zeer klein brandje. Nederlander Jasper Schuringa (33) kon de man daarna overmeesteren.

Het proces begint met het samenstellen van een jury. De verdachte hangt een levenslange celstraf boven het hoofd als hij wordt veroordeeld. De man, die bekend staat als de 'onderbroekenterrorist', is aangeklaagd voor poging tot moord op 289 inzittenden van het vliegtuig.

De verdachte, een Nigeriaanse ministerszoon, heeft zijn advocaat ontslagen en wil zichzelf verdedigen. Zijn openingspleidooi is gepland voor 11 oktober. Hij heeft de rechter vorige maand nog vergeefs gevraagd om vrijlating omdat "moslims alleen geoordeeld en geregeerd mogen worden door de regels van de islam".

Proces begint tegen'onderbroekenterrorist'
Proces begint tegen'onderbroekenterrorist' (Foto: ANP)

'Prins Bernhard ging door met lobbyen'

Prins Bernhard was in 1994 betrokken bij een poging om Nederlandse marinefregatten te verkopen aan de Verenigde Arabische Emiraten. Ondanks zijn belofte aan de regering om al zijn zakelijke banden door te snijden, lobbyde hij daarbij ook voor vliegtuigbouwer Fokker, schrijft het AD dinsdag.

De conclusie wordt getrokken in een biografie over Eurocommissaris Neelie Kroes die woensdag verschijnt. De biografie is geschreven door AD-verslaggever Koen Voskuil en journalist Stan de Jong.

De Verenigde Arabische Emiraten zouden in 1994 op het punt hebben gestaan om meer dan drie miljard gulden neer te leggen voor in Nederland te bouwen marinefregatten.

De drie betrokken bedrijven zouden oud-minister Kroes hebben ingehuurd om de Nederlandse politiek achter het project te krijgen. Zij werd voorzitter van het Netherlands Marine Consortium dat de bedrijven hadden opgetrokken.

Zij regelde onder meer een ontmoeting tussen sjeik Mohammed bin Zayed al-Nahyan en prins Bernhard. Dat gesprek zou een onverwachte wending hebben genomen toen Bernhard van de gelegenheid gebruikmaakte de vliegtuigen van het noodlijdende Fokker aan te prijzen.

De lobby van prins Bernhard voor marineschepen en Fokkervliegtuigen is in strijd met de belofte die hij in 1976 deed aan toenmalig premier Joop den Uyl. Toen bleek dat de prins betrokken was geweest bij een omkoopschandaal met vliegtuigbouwer Lockheed moest Bernhard zijn militaire en zakelijke functies opgeven.

Het is niet bekend of de in 2004 overleden Bernhard toestemming aan het toenmalige kabinet-Kok heeft gevraagd om zich in de fregattendeal te mengen. De Rijksvoorlichtingsdienst wil volgens het AD niet op deze vraag ingaan omdat het 'een onderwerp van historisch onderzoek' betreft.

De sjeik toonde overigens interesse in de vliegtuigen. Het Netherlands Marine Consortium besloot volgens de krant in overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken dat de aandacht beter kon worden gericht op de fregattendeal. Die zou al ingewikkeld genoeg zijn. Kroes zou zich niet aan die afspraak hebben gehouden omdat ze een week later aanvullende informatie naar de sjeik stuurde.

Dat zou tot woede bij de bedrijven achter het consortium hebben geleid. Toen ze haar vriend en chemiemiljonair Joop van Caldenborgh naar voren schoof als nieuwe tussenpersoon, zou dat tot meer verwarring hebben geleid. Hierdoor zou ze zijn ontslagen. De order voor de fregatten werd in 1995 door de Arabieren afgeblazen.

Dode en vermisten bij aanvaring op Maas

Door een aanvaring tussen een vrachtschip en een speedboot op de Maas bij Cuijk is een man om het leven gekomen. Drie andere opvarenden van de speedboot, waar in totaal zeven man op zaten, worden vermist. Dat meldde de politie.

De frontale botsing tussen beide vaartuigen vond rond negen uur plaats. Het stoffelijke overschot van een man uit het Limburgse Gennep werd enkele uren later aangetroffen in de speedboot, nadat die op de op de kant was getakeld.

Drie andere mannen uit de Limburgse gemeente zijn nog niet terecht. Volgens de politie is de kans dat zij nog leven nihil. Duikers zijn te water gegaan om naar de vermisten te zoeken.

Drie opvarenden van de speedboot konden aan boord van het vrachtschip klimmen en zijn licht gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis in Boxmeer gebracht. Het betreft een 39-jarige man uit Gennep, een 31-jarige man uit Nijmegen en een 36-jarige man uit Winterswijk.

Zowel bij de drie gewonden van de speedboot, als bij de schipper van het met cement geladen vrachtschip, is een blaastest afgenomen. De schipper had niet gedronken. De uitslag van de test bij de drie gewonden is niet bekendgemaakt.

Een veerpont vlak in de buurt is uit de vaart genomen en ook het scheepvaartverkeer ligt stil.

Dode en vermisten bij aanvaring op Maas
Dode en vermisten bij aanvaring op Maas (Foto: ANP)

Feyenoord wil verlengen met drietal

Feyenoord wil langer door met middenvelder Jordy Clasie. Technisch directeur Martin van Geel verwacht deze week een reactie op het contractvoorstel dat hij de speler van de Rotterdamse ploeg heeft gedaan.

De twintigjarige Clasie kan zijn lopende contract verlengen en bovendien op een verbetering van de verbintenis rekenen. "Jordy staat nog tot 2014 onder contract bij ons, maar we willen hem graag langer aan ons binden en vinden bovendien dat hij een betere honorering verdient", aldus Van Geel.

Hij vervolgt: "Over de exacte details wil ik nog niets kwijt, maar mijn eerste indruk is dat hij en zijn zaakwaarnemer daar positief tegenover staan." Het nieuwe contract zal vanaf medio 2012 ingaan.

Ook hoopt Van Geel met Diego Biseswar tot een nieuwe verbintenis te komen. Kamohelo Mokotjo, die eveneens in aamerking komt voor een nieuwe verbintenis, twijfelt eraan of hij nog wel langdurig voor de Rotterdammers wil spelen. Zijn contract loopt na dit seizoen af en hij wil meer kans krijgen op een basisplaats.

Van Geel: "Wij hebben een eenzijdige optie om zijn contract met twee jaar te verlengen. Die moeten we uiterlijk 1 april lichten. Wij zitten dus zelf aan het stuur en voelen geen druk om een beslissing te nemen."

Cruijff positief over Van Basten

Johan Cruijff ziet geen bezwaar in een mogelijke terugkeer van Marco van Basten bij Ajax, bijvoorbeeld als technisch directeur. Dat bleek maandag bij de presentatie van het boek 'Cruijffie, jongensjaren'', over de jonge jaren van de ex-voetballer in de Amsterdamse wijk Betondorp.

"Voor ons als voetballers is het belangrijk dat intelligente mensen een club leiden. Van Basten is intelligent, Bergkamp ook en Jonk ook. Het zijn mensen die Ajax in goede banen kunnen leiden", aldus Cruijff over de mogelijke komst Van Basten.

Cruijff positief over Van Basten
Cruijff positief over Van Basten (Foto: ANP)

China woest over VS-plan heffingen

China heeft dinsdag woest gereageerd op een Amerikaans wetsvoorstel om importheffingen op te leggen op producten uit landen die hun munteenheid te goedkoop houden. De wet is maandagavond in behandeling genomen door de Senaat en wordt daar waarschijnlijk deze week aangenomen. De wet moet volgens de Senaat een dam opwerpen tegen de vele goedkope artikelen uit China. Die zouden de Amerikaanse banen bedreigen.

China beschuldigde de VS van een protectionistische maatregel die "een ernstige schending is van regels van de wereldhandelsorganisatie WTO".

'Cohen niet automatisch lijsttrekker'

PvdA-leider Job Cohen is bij de volgende Kamerverkiezingen niet automatisch de lijsttrekker. Dat zegt vertrekkend PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen dinsdag in de Volkskrant.

Cohen wordt volgens Ploumen te veel 'meegesleurd in de Haagse dynamiek'. Hij zou een veel grotere rol in zijn partij moeten spelen. "Er zit veel meer in de partij dan hij er nu uithaalt."

Ploumen zegt teleurgesteld te zijn dat de samenwerking tussen de linkse partijen maar moeizaam van de grond komt. "Ik ben niet zo ver gekomen als ik had gewild."

Ploumen kondigde haar vertrek maandagavond onverwacht aan. Ze wil dat een nieuwe voorzitter zich ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor het Europees parlement kan inwerken.

Emmen geeft extra steun aan Dierenpark

Een meerderheid van de gemeenteraad van Emmen stemde dinsdagochtend in met een investering van 17 miljoen euro in de verhuis- en nieuwbouwplannen van Dierenpark Emmen.

Deze maatregel moet andere potentiële geldschieters, waaronder de provincie Drenthe en marktpartijen, stimuleren om ook te investeren in het park. De extra kapitaalinjectie werd aangenomen via een hoofdelijke stemming, waarbij het voorstel met 25 tegen 14 stemmen werd aangenomen.

'Griekenland heeft genoeg geld'

Griekenland verkeert niet in acute financieringsproblemen. Bovendien heeft het land voldoende geld tot en met november. Dat heeft de Griekse minister van Financiën, Evangelos Venizelos maandag tegen zijn andere collega-ministers gezegd tijdens hun ontmoeting in Luxemburg. Dat zei de voorzitter van de bijeenkomst Jean-Claude Juncker na afloop.

Een besluit over het verstrekken van de volgende termijn van 8 miljard euro aan het met schulden overladen land is dan ook vooruit geschoven.

'Aantal hypotheekachterstanden verdubbeld'

Het aantal geregistreerde betalingsachterstanden van leningen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verdubbelt dit jaar tot ongeveer vierduizend. Dat zegt directeur van de NHG Karel Schiffer dinsdag in De Telegraaf.

Hij benadrukt in de krant dat betalingsachterstanden pas worden geregistreerd als huizenbezitters al vier maanden niet aan hun verplichtingen voldoen. "Dan heb je echt een serieus probleem. Na nog eens drie maanden kan tot gedwongen verkoop over worden gegaan."

Schiffer verwacht dat de helft van de vierduizend gevallen er niet met de bank uitkomt en op straat belandt. Vorig jaar gebeurde dat nog 1340 keer. Toch zou de stijging 'bescheiden' zijn als rekening wordt gehouden met de kredietcrisis. De geringe stijging komt volgens de directeur doordat Nederland 'wereldkampioen veilig lenen' is.

'Real Mallorca stelt opvolger Laudrup aan'

Real Mallorca heeft een principe-akkoord bereikt met Joaquin Caparros. De Spaanse club was na het vertrek Michael Laudrup op zoek naar een nieuwe trainer.

Dat meldt vicevoorzitter en grootaandeelhouder Llorenc Serra Ferrer tegenover diverse Spaanse media. Laudrup nam vorige ontslag, nadat hij ontevreden was over het aankoopbeleid van Mallorca. De Spaanse club heeft grote financiële problemen en staat inmiddels onder curatele.

Om die reden is er nog geen definitief akkoord met Caparros. De bewindvoerder moet de club toestemming verlenen om tot een overeenkomst te komen met de voormalig trainer van Athletic Bilbao. Diverse Spaanse media meldden ook dat Caparros maar liefst 1,3 miljoen euro voor de rest van het seizoen wil ontvangen.

Ook Louis van Gaal was even in beeld als opvolger van Laudrup. Mallorca staat momenteel op de tiende plaats in de Primera Division. De ploeg heeft uit zes competitiewedstrijden zeven punten verzameld.

Steenkolenlogica over God, Kunduz, ProRail en neutrino's

Het lijkt erop dat er een groepje rebelse neutrino's zijn die rapper kunnen dan de snelheid van het licht. Heel de wereld in rep en roer. Want dat zou dan kunnen betekenen dat we misschien terug in de tijd kunnen. Dat klinkt niet logisch. Is het niet zo dat wat we dachten dat de absolute topsnelheid was, ‘simpelweg' nog iets sneller blijkt te zijn? Dat de grens gewoon iets verschoven is?

Vrouw zwaargewond door val door dak

Een 52-jarige vrouw uit Beuningen is zondagavond zwaargewond geraakt toen zij een tennisbal van haar dak wilde halen. De vrouw viel door een plastic gedeelte van het dak en belandde twee meter lager op de grond. Ze liep onder meer een ernstige hoofdwond op, meldt de politie maandag.

Het voorval vond zondag rond 19.30 uur plaats op de Tempelstraat in de Gelderse plaats. De vrouw was via een raam van haar woning het dak opgeklommen. Waardoor zij door het plastic deel van het dak stortte, is nog onduidelijk.

Toen ambulancepersoneel kwam, was haar toestand stabiel, maar zorgelijk. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

[Upd] Alle jongeren Sassenheim geven zich over

De brand die maandagavond ontstond in een gesloten jeugdinrichting in Sassenheim, was onderdeel van een ontsnappingspoging van acht jongeren. Dat meldde de politie. De jongeren zitten nog binnen, maar het vuur is wel uit. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

"We proberen de situatie onder controle te krijgen", aldus een woordvoerster. "De jongeren zitten wel in het gebouw, maar niet waar ze horen te zitten."

Update 1:28 uur
Alle jongeren die maandagavond in opstand kwamen in de gesloten jeugdinrichting Forensisch Centrum Teylingereind in Sassenheim, hebben zich rond middernacht overgegeven. Dat meldde directeur van de instelling, Roel de Bruijn.

Negen jongeren lieten opzettelijk het brandalarm afgaan en wisten uit hun cellen te komen. Later verschansten ze zich in een kantoor van de instelling. Bij de opstand raakte niemand gewond.

Volgens De Bruijn ging het niet om een ontsnappingspoging, zoals de politie eerder meldde. Volgens hem was het een "spontane groepsopstand".Alle jongeren Sassenheim geven zich over 

Brand jeugdinrichting is ontsnappingspoging
Brand jeugdinrichting is ontsnappingspoging (Foto: ANP)

Gemeenten verliezen miljarden door vastgoedcrisis

De verliezen die gemeenten lijden op hun ruimtelijke plannen als gevolg van de crisis op de vastgoedmarkt kunnen de komende jaren oplopen tot 2,9 miljard euro. Dat blijkt uit het onderzoek 'Financiële effecten van de vastgoedcrisis bij gemeentelijke grondbedrijven', dat minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De gemeenten hielden vorig jaar al rekening met een bedrag van 2,4 miljard euro. Dat daar nu een half miljard bij is gekomen, ligt aan de vastgoedcrisis. Die lijkt langer te duren dan verwacht. De meeste gemeenten kunnen het verlies opvangen uit hun reserves, maar sommige gemeenten zullen extra moeten bezuinigen, schrijft Schultz.

Het aantal gemeenten dat als gevolg van de vastgoedcrisis zodanig in de problemen komt dat ze moeten aankloppen bij het rijk, kan volgens de onderzoekers oplopen van zestien naar 35. De bewindsvrouw vindt dat gemeenten hun grondbeleid in de toekomst 'veel bewuster' moeten vormgeven.

Aanval Nieuw Volksleger op mijnen Filipijnen

Meer dan tweehonderd zwaarbewapende guerrillastrijders van het communistische Nieuwe Volksleger (NPA) hebben maandag drie mijnbouwbedrijven in het zuiden van de Filipijnen aangevallen. De guerrillastrijders ontwapenden bewakers, staken zware machines in brand en trokken zich na ongeveer vijf uur weer terug.

'Het was machtsvertoon' van de rebellen, zei minister van binnenlandse zaken Jesse Robredo. Militairen die doorgaans in het gebied gelegerd zijn ondergingen elders training en ook de politie was in de afgelegen provincie Surigao del Norte op plaatsen druk met guerrillabestrijding, zei hij.

Rebellenwoordvoerder Jorge Madlos zei dat tot de actie was overgegaan omdat de mijnbouwbedrijven niet hadden gereageerd op klachten over milieuvervuiling. Hij beschuldigde de bedrijven ook van uitbuiting van arbeiders. "Als ze niet hervormen en ons blijven negeren, zullen er grotere aanvallen volgen. Ze weten nu dat we daar toe in staat zijn."

Het NPA telt ruim vierduizend guerrillastrijders. Onderhandelingen om de 42 jaar oude rebellie te beëindigen zijn in juni vastgelopen, maar beide partijen werken er aan om het overleg, waarin in Noorwegen werd bemiddelt, weer vlot te krijgen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.