Verlinde boos over dood Kamerling

Albert Verlinde realiseert zich pas een jaar na de dood van Antonie Kamerling hoe hij zich echt voelt over het drama. De 50-jarige showbizzdeskundige is boos, en noemt het overlijden van de zwager van zijn man 'hartstikke oneerlijk'.

"Op het moment dat het gebeurt, is je survival-reactie: het klopt ook wel, we hebben het zien aankomen. Maar een jaar later denk je: nee, het klopt helemaal niet en het is hartstikke oneerlijk en waarom doe je dit in godsnaam?", vertelt hij in Nieuwe Revu. "En dan word je ook boos, het is zo onomkeerbaar. Op het moment zelf denk je: ja, het is oké, maar nu het verder weg is, denk ik: nee, niet oké. Zo niet oké."

Verlinde is getrouwd met Onno Hoes, de broer van Isa. De actrice gaf in 1997 haar jawoord aan Kamerling, die donderdag precies een jaar geleden een einde maakte aan zijn leven. Hij werd 44 jaar. ''Het heeft me rijper gemaakt. Kwetsbaarder. Ik ben er ook meer een gevoelsmens door geworden", zegt Verlinde. "Ik denk dat je het ook in RTL Boulevard terugziet, de toon is anders geworden: zachter, er zit een extra laag bij."