Leonardo DiCaprio moordt met Japanse vechtkunsten

Leonardo DiCaprio gaat een in de Japanse vechtkunsten opgeleide huurmoordenaar spelen. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het gaat om de hoofdrol in een film gebaseerd op de bestseller Satori van de Amerikaanse auteur Don Winslow.

Het verhaal speelt zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, als de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, Frankrijk en China allemaal proberen het machtsvacuüm in Zuidoost-Azië te vullen.

DiCaprio speelt Nicholai Hel, een in Japan opgegroeide Amerikaan die heimelijk door een Japanse generaal is opgeleid in de vechtkunsten en go, een Japanse versie van schaken. Dit is in het anti-Amerikaanse Japan van de jaren vijftig een absolute doodzonde. Als dank voor de opleiding moet Hel zijn mentor vermoorden, om hem zo te behoeden voor de krijgsraad.

Hel wordt ingeschakeld door de CIA en ingezet als huurmoordenaar, gaat in training bij de Fransen en ontmoet daar de vrouw van zijn dromen. Als hij wordt verraden door zijn opdrachtgevers, vlucht hij naar Vietnam. Alleen door zijn geniale beheersing van strategie en go weet hij uit de klauwen van verschillende geheime diensten, de Vietnamese onderwereld en zelfs de Corsicaanse maffia te blijven.

De 36-jarige DiCaprio is binnenkort te zien als FBI-baas J. Edgar Hoover in de film J. Edgar van regisseur Clint Eastwood. Die film verschijnt in januari in de Nederlandse bioscopen.


Leonardo DiCaprio moordt met Japanse vechtkunsten (Foto: Novum)