Dode en vermisten bij aanvaring op Maas

Door een aanvaring tussen een vrachtschip en een speedboot op de Maas bij Cuijk is een man om het leven gekomen. Drie andere opvarenden van de speedboot, waar in totaal zeven man op zaten, worden vermist. Dat meldde de politie.

De frontale botsing tussen beide vaartuigen vond rond negen uur plaats. Het stoffelijke overschot van een man uit het Limburgse Gennep werd enkele uren later aangetroffen in de speedboot, nadat die op de op de kant was getakeld.

Drie andere mannen uit de Limburgse gemeente zijn nog niet terecht. Volgens de politie is de kans dat zij nog leven nihil. Duikers zijn te water gegaan om naar de vermisten te zoeken.

Drie opvarenden van de speedboot konden aan boord van het vrachtschip klimmen en zijn licht gewond. Zij zijn naar een ziekenhuis in Boxmeer gebracht. Het betreft een 39-jarige man uit Gennep, een 31-jarige man uit Nijmegen en een 36-jarige man uit Winterswijk.

Zowel bij de drie gewonden van de speedboot, als bij de schipper van het met cement geladen vrachtschip, is een blaastest afgenomen. De schipper had niet gedronken. De uitslag van de test bij de drie gewonden is niet bekendgemaakt.

Een veerpont vlak in de buurt is uit de vaart genomen en ook het scheepvaartverkeer ligt stil.

Dode en vermisten bij aanvaring op Maas
Dode en vermisten bij aanvaring op Maas (Foto: ANP)