Ali B moet kiezen tussen carrière en kinderen

Ali B heeft geregeld het gevoel dat hij moet kiezen tussen zijn kinderen en zijn carrière. "Ik hou altijd schuld", zegt Ali over die keuze voor de camera van Novum Nieuws.

"Als ik een hele goede vader wil zijn, dan moet ik in m'n carrière soms wat gas terugnemen. Maar als ik een goede carrière wil, dan moet ik het vaderschap af en toe een beetje loslaten", schetst Ali zijn dilemma. "Ik wil niet met heimwee in de studio zitten. Dat ik bezig ben met een liedje en alleen maar aan mijn kinderen kan denken."

Ali en zijn vrouw Breghje hebben twee zoontjes, Amin van 2 en Omar van bijna drie maanden. "Het vaderschap is natuurlijk altijd een beetje lastig, maar ik ben er wel redelijk goed in", zegt de rapper over zijn gezinnetje. Met behulp van oma's en de crèche kan Ali werk en privé toch goed combineren.

Wel merkt de rapper dat zijn carrière minder belangrijk is geworden sinds hij vader is. "Als je vader wordt, wordt alles minder belangrijk, ook het succes. Als je mij vraagt: wat is het belangrijkste? Dan zeg ik natuurlijk: mijn kinderen. Alles wat je doet, komt pas daarna."