Saint's Row seksueel niet grensverleggend

Het actiespel Saint's Row: The Third is niet het grensverleggende spel waar op wordt gewacht. De game zit boordevol seksueel getinte momenten, maar stelt het onderwerp niet serieus aan de kaak. De makers willen het randje van goed fatsoen bewandelen en laten alles met een knipoog gebeuren. Dat vertelt scriptschrijver Drew Homes van gamestudio Volition in een interview met het tijdschrift Computer and Videogames.

"Het is een dun lijntje tussen slechte smaak en goed fatsoen, maar wij brengen het zo grappig dat grenzen gemakkelijker verlegd kunnen worden", denkt Homes. In Saint's Row: The Third kunnen spelers hun personage aankleden als een gezette prostituee of vijanden aanvallen met een gigantische dildo.

Critici verwijten gamemakers regelmatig dat zij serieuze onderwerpen vermijden. Seks wordt in games vaak als grap of als doel van het spelen gepresenteerd in plaats van een uiting van affectie. Zo bevat het actiespel God of War een moment waarop hoofdpersoon Kratos met meerdere vrouwelijke minnaressen het bed deelt en worden in het rollenspel Dragon Age punten uitgedeeld wanneer de hoofdpersoon het bed in duikt met een ander willekeurig personage.

Van Saint's Row: The Third hoeven gamers dan ook geen serieuze aanpak te verwachten. De game hoort eerder thuis in het genre van de actiekomedie dan bij de serieuze actiegames.

Waar Volition met het eerste deel in de serie Saint's Row nog de concurrentie aanging met Grand Theft Auto, richt het zich sinds het tweede deel uit 2008 op de grappige aspecten van het spel. Saint's Row: The Third ligt vanaf 18 november in de winkel.


Saint's Row seksueel niet grensverleggend (Foto: Novum)