Owlboy getipt als nieuwe culthit

Na het succes van games als het duistere avontuur Limbo en het puzzelspel Angry Birds wordt het avonturenspel Owlboy getipt als een nieuwe hit van onafhankelijke gameontwikkelaars. Dat schrijft de Amerikaanse website Gamespot.

Gameontwikkelaars krijgen steeds meer succes zonder ondersteuning van grote game-uitgevers. Deze zogenoemde indie-developers maken met een handjevol mensen spellen als het avontuurlijke Minecraft en het puzzelspel Braid. Dit doen ze geregeld in hun vrije tijd. Toch groeien dergelijke games steeds vaker uit tot winstgevende projecten.

Owlboy is een tweedimensionaal avontuur en is beïnvloed door spellen als Super Mario en The Legend of Zelda. Owlboy, een jongetje met een uilenpakje aan, moet gevaarlijke situaties overleven door gebruik te maken van de krachten van computergestuurde personages. Zelf kan hij vliegen.

D-Pad Studios werkt met zeven man aan het spel. Op 20 augustus moet een testversie van Owlboy te downloaden zijn. Later dit jaar wordt het spel uitgegeven voor pc en Xbox 360.


Owlboy getipt als nieuwe culthit