Glazen Huis nog tegen te houden

Het Glazen Huis van 3FM zal in december naar Leiden komen, maar alleen als niemand het in zijn hoofd haalt de vergunning van het evenement aan te vechten. Momenteel zitten er nog wat haken en ogen aan de locatie van het huis. De vergunning is dan ook nog niet binnen.

Het huis wordt gebouwd in/over de gracht aan de Beestenmarkt in Leiden. De Beestenmarkt is evenemententerrein maar de gracht niet. In het verleden zijn hierom vergelijkbare initiatieven afgekeurd door de Raad van State. Om alsnog een vergunning te krijgen loopt er een speciale procedure die 16 weken in beslag neemt. Als iemand bezwaar gaat maken en uitstel vraagt voor het besluit kan het huis niet gebouwd worden in Leiden.

Evenementenwethouder Jan-Jaap de Haan heeft er vertrouwen in dat het goedkomt. "Ja, het zou zuur zijn als er iemand bezwaar gaat maken.  Maar er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden in deze of gene wet. Je kunt een mooi feest, een prachtevenement kapotmaken door juridisch in de hoogste boom te klimmen. Dat kan in dit land’’

Update 14:50 uur
En de geest is uit de fles. GeenStijl kondigt aan bezwaar te gaan maken.

Het Glazen Huis in Leiden zoals gepland.