'Zomer in Nederland afgeschaft'

Nu het al bijna twee maanden onafgebroken regent in Nederland, zou je haast denken dat het geen zomer is. Een grappenmaker heeft op Wikipedia dan ook gemeld dat de zomer sinds eind vorig jaar is afgeschaft.

"Door de kredietcrisis (2007-heden) en de daarop volgende noodzakelijke bezuinigingen is eind 2010 besloten de zomer in Nederland af te schaffen", zo weet de vrije encyclopedie te melden. "Na de meteorologische lente die eindigt op 1 juni, volgt nu de herfst met veel neerslag, stormen en weinig zonuren. De meteorologische herfst, voorheen van 1 september tot 1 december, begint nu op 1 juni en eindigt op 30 november."

Mocht je nog de hoop hebben dat het binnenkort beter wordt: helaas. Volgens het KNMI blijven we last houden van kutweer. "Aanhoudend onstandvastig zomerweer, met over het algemeen veel bewolking en iedere dag wel kans op neerslag", meldt hun website. "Middagtemperaturen rond de 20 graden. Over het algemeen een matige tot vrij krachtige west tot zuidwestelijke wind." En dan moet de herfst nog beginnen...

Update 17.15 uur:
Wikipedia kan de grap niet waarderen. De zon laten schijnen in Nederland lukt ze helaas niet, maar een stukje tekst laten verdwijnen lukt ze wel als de beste. Het gewraakte stuk over het afschaffen van de zomer is dan ook als sneeuw voor de zon verdwenen.

Kutweer
Zoals altijd heeft Wikipedia gelijk...