De Boer blij met multifunctionele Anita

Vurnon Anita moet het voorlopig doen met een rol als bankzitter onder Frank de Boer, maar de trainer ziet voldoende mogelijkheden voor de middenvelder om zich door te ontwikkelen.

De 22-jarige Anita is al jaren multi-inzetbaar in Amsterdam en de Ajacied vertolkt dit seizoen weer die rol onder De Boer. Toch moet Anita het vooral doen met invalbeurten. "Vurnon zal genoeg aan spelen toekomen", belooft De Boer echter. "We hebben niet voor niets zijn contract verlengd, hij kan op verschillende posites van grote waarde voor ons zijn."

"En Vurnon heeft in het verleden meerdere keren bewezen dat hij in staat is zichzelf terug te knokken in de basis", gaat de oefenmeester verder in Voetbal International. Janssen nam in de zomer de plaats in van Anita als meest achteruit geschoven pion op het middenveld.

De Boer: "In verdedigend opzicht leveren we wat in door het op deze manier neer te zetten." Volgens de trainer levert dan weinig problemen op, zolang iedereen zijn taken naar behoren uitvoert. "Zo kan hij de nadruk leggen op zijn voetballende capaciteiten."