Wijnaldum levert kritiek op Feyenoord-selectie

Georginio Wijnaldum heeft met gefronste wenkbrauwen alle heisa rond Feyenoord bekeken. De kersverse PSV'er was verrast door het noodgedwongen vertrek van Mario Been.

Wijnaldum had nimmer problemen met Been, die door een stemming onder de Feyenoord-spelers zijn congé kreeg in Rotterdam. "Mario was gewoon een fijne man", zegt hij in Voetbal International. "Of we Mario tegen hem moeten zeggen? We zeiden: trainer. Maar hij was niet het type dat zei: 'Je moet meneer Been zeggen'."

Wijnaldum vertrok even voor het moment dat Been ontslagen werd. "En ik was verbaasd. Heel erg. Vooral door het moment. Vorig seizoen hebben we het er nooit over gehad om te stemmen over de trainer. Na die 10-0-nederlaag bij PSV heeft hij het zelf geopperd."

"Maar wij hebben nooit bij elkaar gezeten om te zeggen: wij vinden de trainer niet meer goed, dus gaan we kijken of hij nog wel geschikt is voor ons. Daarom verbaasde me dit zo. Je zou denken: begin van het seizoen, nieuwe kansen, iedereen begint weer op nul", besluit Wijnaldum. "Als hij het zo slecht zou hebben gedaan gedurende het seizoen, dan kan ik me er nog iets bij voorstellen. Maar nu, vóor de competitie?"