Renault niet naar Bavaria City Racing

Lotus Renault GP zal verstek laten gaan bij Bavaria City Racing, zo heeft de organisatie van het Rotterdamse evenement laten weten. Hierdoor komen volgende week zondag van de Formule 1-teams alleen Ferrari en Mercedes Grand Prix in actie.

Renault was het eerste team dat toegezegd om te komen, maar legde extra eisen op tafel. "Ondenkbaar natuurlijk. We hadden al een akkoord gesloten en dan kun je niet opeens met nieuwe eisen komen. We hebben besloten ons aan de gemaakte afspraken te houden, maar Renault wilde meer. En dus kwamen we er niet langer uit," zei organisator Herman Vaanholt tegen Formule1.nl.

Vaanholt heeft er geen problemen mee dat er in het bomvolle programma nu maar twee Formule 1-teams actief zijn. "In principe heeft twee Formule 1-teams ook onze voorkeur. Daarmee houdt je het publiek ook meer op de been dan dat het meer van hetzelfde wordt. Daarnaast hebben we met Ferrari en Mercedes GP bovendien twee topteams. Ik denk dat we alles in huis hebben om op 21 augustus er weer een mooi feestje van te maken."

Wel moest hij nog een bittere pil slikken, omdat Mercedes Grand Prix Anthony Davidson af zag haken. De voormalig Formule 1-coureur heeft bij een val zijn sleutelbeen gebroken, waardoor GP2-rijder Sam Bird hem in Rotterdam zal gaan vervangen.


Renault dit jaar niet bij Bavaria City Racing. (Foto: Pro Shots)