'Modern Warfare 3 blijft netjes'

Met Call of Duty: Modern Warfare 3 wil gamestudio Infinity Ward de grens van goede smaak niet overschrijden. Toch sluit het bedrijf niet uit dat het schietspel flink wat emoties kan losmaken. Dat laat communitymanager Robert Bowling van de studio weten voor de camera van Novum Nieuws.

Wat Modern Warfare 3 dit jaar in petto heeft, liet Bowling niet los. De laatste jaren heeft de schietspelserie Call of Duty de reputatie gekregen dat het gamers wil choqueren.

In 2009 deed Modern Warfare 2 stof opwaaien door een scène waarin de speler als terrorist onschuldige en ongewapende burgers moest neerschieten op een Russisch vliegveld. In Call of Duty: Black Ops, dat vorig jaar uitkwam, is de gamer betrokken bij een aanslag op Fidel Castro.

"Elk medium kent zijn grenzen als het om smaak gaat. Wij willen vooral een boeiend spel maken", zegt Bowling. In Modern Warfare 3 krijgen spelers een Derde Wereldoorlog voorgeschoteld waarin het terrorisme in onder meer Parijs, Berlijn en New York bestreden moet worden. "De game biedt een spannend verhaal waarbij verschillende emoties worden aangesproken."

Call of Duty: Modern Warfare 3 is vanaf 8 november verkrijgbaar voor verschillende spelcomputers en de pc.


'Modern Warfare 3 blijft netjes' (Foto: Novum)