Jason Momoa schrijft scenario Conan 2

Acteur Jason Momoa heeft zelf een script voor Conan 2 geschreven. Conan the Barbarian, de eerste Conan-film waarin hij de gespierde barbaar speelt, moet nog in de bioscoop verschijnen. Toch heeft de acteur zijn scenario alvast aan de producent gestuurd, zegt hij tegen de Amerikaanse mannenwebsite Crave Online.

"Het verhaal gaat vooral over de schurk, welke invloed hij op Conan heeft, en waar ik met Conan heen wil als acteur", legt de 32-jarige Hawaïaan uit. "Dat weet ik zelf natuurlijk het best." Hij wil nog niets kwijt over wie deze schurk zou kunnen zijn.

Het scenario van Momoa is slechts losjes gebaseerd op de boeken van Robert E. Howard, de man die Conan bedacht. "Ik heb een geheel nieuw verhaal bedacht, gebaseerd op mijn beeld van Conan", zegt de spierbundel. "Ik wil meer doen met de mythische wezens uit die wereld."

Uiteraard zou Momoa zelf weer de hoofdrol van 's werelds bekendste Cimmeriaanse krijger spelen. "Ik heb al getekend voor deel twee, maar het hangt er natuurlijk van af of de eerste film een succes wordt." Of het scenario van de acteur ook werkelijk wordt gebruikt voor een tweede deel, is onbekend.

Conan the Barbarian verschijnt 8 september in de Nederlandse bioscopen.


Jason Momoa schrijft scenario Conan 2 (Foto: Novum)