Jongens sjacherden met kaarten voor het goede doel

Twee jongens die ansichtkaarten verkochten zogenaamd voor een stichting voor kinderen met leukemie zijn dinsdag in Den Haag aangehouden. De twee waren eerder ontslagen bij een promotiebedrijf dat zich richt op het goede doel omdat ze werden verdacht van diefstal.

De eigenaar van het bedrijf belde de politie dinsdag over het tweetal. Volgens hem vertelden de jongens van 17 en 18 uit Rotterdam in de Haagse wijk Ypenburg dat ze namens zijn bedrijf langs de deuren gingen. De kaarten die ze aan de man probeerden te brengen, bleken ze eerder bij de onderneming achterover te hebben gedrukt, laat de politie woensdag weten.

Agenten konden de jongens aanvankelijk niet vinden. De eigenaar van de onderneming ging echter ook de wijk in en belde de politie nogmaals toen hij ze in het vizier kreeg. De jongens probeerden er nog tussenuit te knijpen toen ze de gealarmeerde agenten zagen, maar konden toch in de kraag worden gevat.

Tijdens het verhoor betuigden de twee spijt. Ze zeiden slechts enkele setjes kaarten te hebben verkocht, maar bij beide jongens werd vijftig euro in beslag genomen. Dit geld gaat alsnog naar een goed doel. De jongens kregen een proces-verbaal mee voor diefstal en oplichting.