FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 augustus 2011

Gijzelnemer dood in Ests ministerie

In het gebouw van het ministerie van Defensie in de Estse hoofdstad Tallinn hebben zich donderdagmiddag een explosie en een schietpartij voorgedaan. De vermoedelijke schutter, die kortstondig een aantal mensen in gijzeling hield, is gedood door de politie. Dat meldde een woordvoerder.

Eerder werd gemeld dat de aanvaller zelfmoord had gepleegd of was gearresteerd. Behalve de schutter raakte niemand gewond.

De gijzelnemer zou een in 1954 in Armenië geboren advocaat zijn. De Estse premier Andrus Ansip zei dat het erop lijkt dat de man zich heeft laten inspireren door 'de gebeurtenissen in Noorwegen'. In dat land doodde de 32-jarige Anders Behring Breivik op 22 juli 77 mensen. Hij wilde een einde maken aan de multiculturele samenleving.

De premier voegde eraan toe dat de motieven van de man nog niet vaststaan.

Mexico pakt weer grote huurmoordenaar op

Mexico heeft de leider van een belangrijke bende huurmoordenaars opgepakt. Oscar Osvaldo Garcia Montoya heeft toegegeven dat hij 300 moorden heeft gepleegd en opdracht heeft gegeven tot nog eens 600 moorden. Zijn slachtoffers werden veelal onthoofd.

Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten donderdag laten weten. Een justitiewoordvoerder noemde Garcia Montoya 'een van de belangrijkste huurmoordenaars' in het land. Volgens Mexicaanse media moordde hij voor het beruchte drugskartel Beltran Levya, dat verantwoordelijk is voor een reeks gewelddadige incidenten in Centraal- en Zuid-Mexico.

Mogelijk hele Kamer terug van reces om euro

Mogelijk wordt de hele Tweede Kamer volgende week teruggeroepen van zomerreces voor debat met premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager (Financiën) over het steunpakket voor Griekenland en de euro.

Enkele partijen hebben Kamervoorzitter Gerdi Verbeet laten weten dat ze 'hoogstwaarschijnlijk' een plenaire afronding willen van het debat dat eerst plaatsvindt met alleen de leden van de vaste Kamercommissie Financiën. Dit eerste debat vindt waarschijnlijk dinsdag plaats.

Mogelijk hele Kamer terug van reces om euro
Mogelijk hele Kamer terug van reces om euro (Foto: ANP)

Vervolg Grand Slam Tennis aangekondigd

Uitgever Electronic Arts gaat een vervolg op de tennisgame Grand Slam Tennis uitbrengen. In Grand Slam Tennis 2 krijgen gamers wederom de kans om met bekende tennissers grote toernooien als Roland Garros en Wimbledon te spelen.

De game biedt keuze uit twintig tennisprofs onder wie Roger Federer en Rafael Nadal, maar ook legendes als Björn Borg en John McEnroe. Er kan worden gestreden in alle vier Grand Slam-toernooien: de Australian Open, Roland Garros, de U.S. Open en Wimbledon.

Het origineel verscheen in 2009 voor de Nintendo Wii. Ditmaal heeft de uitgever voor de Xbox 360 en Playstation 3 gekozen. Op de spelcomputer van Sony kunnen gamers met behulp van de Playstation Move-controller zelf slagen uitvoeren.

Grand Slam Tennis werd door de meeste critici positief ontvangen. Het was een van de eerste games die gebruik maakte van de Motion Plus-uitbreiding waarmee de Wii-afstandsbediening nauwkeurig werd.


Vervolg Grand Slam Tennis aangekondigd (Foto: Novum)

Mindscape stopt met spellen

Uitgever Mindscape stopt met het produceren en uitgeven van games. Volgens het gamevakblad Develop komen hierdoor veertig medewerkers van verschillende Europese kantoren op straat te staan. Mindscape Nederland geeft geen commentaar.

Het bedrijf had een gok genomen door veel geld te investeren in het racespel Crasher voor de pc. De verkoop valt echter zo tegen dat Mindscape geen heil meer ziet in de productie van games. Hoeveel exemplaren van Crasher verkocht zijn, is niet bekend.

De meest populaire gameserie van de in 1983 opgerichte uitgever is U-Sing voor de Nintendo Wii. De licentiekosten om muziek te kunnen gebruiken, waren echter zo hoog dat de winst tegenviel. Ook was de uitgever verantwoordelijk voor diverse games rond speelgoedmerk Playmobil.

Mindscape blijft bestaan als uitgever van onder meer educatieve software voor kinderen.


Mindscape stopt met spellen (Foto: Novum)

'Stelende helper' Londen opgepakt

De Britse politie heeft een man opgepakt die ervan wordt verdacht een slachtoffer van de Londense rellen te hebben beroofd. De man maakte deel uit van een groep die een gewonde Maleisische student leek te willen helpen. In werkelijkheid gingen de daders er echter vandoor met de inhoud van zijn rugzak.

Een omstander filmde de beroving en zette de beelden op YouTube. Daar werden de beelden in enkele dagen tijd meer dan 3 miljoen keer bekeken. "Het is een iconisch beeld, een voorbeeld dat veel mensen en agenten heeft geschokt, dus besteden we er veel aandacht aan", verklaarde de Londense politie.

Aan de mishandeling die vooraf ging aan de beroving, hield Rosli een gebroken kaak over. Ook verloor hij enkele tanden.


Sony en LG begraven strijdbijl

De bedrijven LG Electronics en Sony hebben een conflict rond elektronicapatenten opgelost. Dat heeft LG bekendgemaakt. De Koreaanse hardwaregigant had zijn Japanse concurrent aangeklaagd omdat in de Playstation 3-spelcomputer zonder toestemming gebruik zou maken van de Blu-ray-licentie.

Naast deze onenigheid liepen er verschillende rechtszaken over technologie in mobiele telefoons en televisies. In totaal zijn zeven rechtszaken, die stuk voor stuk draaiden om patentbreuk, geschikt. Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt.

LG spande in februari de rechtszaak tegen Sony aan. Begin dit jaar werd LG door de Haagse rechtbank in het gelijk gesteld. Als gevolg hield de Nederlandse douane tien dagen lang driehonderdduizend Playstation 3-spelcomputers uit Azië tegen. De blokkade werd na een gewonnen kort geding van Sony weer opgeheven.


Sony en LG begraven strijdbijl (Foto: Novum)

OnLive volgende maand in Europa

De spelservice OnLive is vanaf 22 september beschikbaar in Groot-Brittannië. Andere Europese landen volgen later dit jaar. De dienst maakt het mogelijk games die normaal in de winkel liggen via een breedband internetverbinding naar televisies, pc's en tablets te streamen.

Voor OnLive is geen abonnement nodig. Spelers kunnen gamepakketten of losse spellen kopen. Daarnaast is het mogelijk games te huren via het netwerk. Het enige wat je nodig hebt is een internetconnectie die het liefst een beetje snel is om vertragingen te voorkomen. Als je OnLive wilt spelen op de TV, dan heb je daar een speciale decoder voor nodig en eventueel een gamepad.

De internetdienst is al beschikbaar in de Verenigde Staten. Daar zijn meer dan honderd games beschikbaar. Recensenten zijn echter niet tevreden. Zij klagen vooral over een vertraging tussen de besturing en het beeld op het scherm.

Daarnaast kent OnLive concurrentie in de vorm van Gaikai. Sinds begin dit jaar is deze concurrent beschikbaar in enkele landen, maar nog niet in Nederland. GaiKai richt zich momenteel op de Aziatische markt, maar wil wel uitbreiden.


OnLive volgende maand in Europa

Lichaam vermiste Nederlander gevonden in meer Italië

Italiaanse hulpdiensten hebben het lichaam gevonden van de 44-jarige Nederlandse toerist die sinds een zwemtocht in het Lago Maggiore werd vermist. Het stoffelijk overschot werd op een diepte van ongeveer 90 meter met behulp van een onderwaterrobot aangetroffen en is inmiddels geborgen, melden Italiaanse media.

Sinds dinsdag werd gezocht naar de man. Hij verbleef met zijn vrouw en drie kinderen op een camping bij het meer op de grens van Italië en Zwitserland.

De Nederlander zou achter zijn kinderen aan zijn gezwommen die op een rubberboot honderden meters uit de kust voeren. De kinderen hebben de vader daar niet gezien en peddelden zelf terug naar de kust. Toen de vader niet bij hun moeder was, werd alarm geslagen.

Groot Brittannië overweegt blokkade sociale media tijdens rellen

Groot Brittannië overweegt om sociale media zoals BlackBerry Messenger en Twitter te blokkeren als er in de toekomst weer rellen zijn. Dit vertelde de Britse premier David Cameron vandaag in een bijeenkomst in het Lagerhuis.

Twitter en BlackBerry Messenger kwamen onder vuur nadat politie en politici claimden dat de relschoppers beide media gebruikten om de rellen te coördineren. BlackBerry Messenger is vooral populair omdat de berichten niet te zien zijn door de politie.

Research In Motion, het bedrijf dat de BlackBerry produceert, heeft maandag gezegd dat het samen zal werken met de autoriteiten. Het bedrijf weigert echter te vertellen of er ook chat logs of privégegevens aan de politie worden gegeven.

Eerder dit jaar legde Egypte al het internet in het land plat om de protesten daar te hinderen.

Jay-Z is nog steeds de rijkste rapper

Jay-Z harkt in de hiphopwereld nog steeds het meeste geld bij elkaar. De rapper verdiende het afgelopen jaar 37 miljoen dollar, berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes. Daarmee blijft hij mederappers Diddy (35 miljoen) en Kanye West (16 miljoen) voor.

Jay-Z voert de Cash Kings-lijst voor de vierde keer in vijf jaar tijd aan. Alleen in 2008 moest de 41-jarige rapper 50 Cent voor laten gaan. 50 Cent verdiende het afgelopen jaar 'slechts' zes miljoen dollar en moet genoegen nemen met de zeventiende plaats in de lijst. Die moet hij bovendien delen met Rick Ross en Pitbull.

De rappers verdienen hun fortuin nauwelijks met muziek. Lucratieve zakendeals, eigen platenlabels en merchandise zijn voor veel hiphoppers veel belangrijker. "Er zijn vier artiesten die veel concertkaarten weten te verkopen", reageert een woordvoerder van concertorganisator AEG op de lijst. "Eminem, Jay-Z, Kanye West en Lil Wayne zijn de grote vier."

Eminem verdiende het afgelopen jaar 14 miljoen dollar en deelt daarmee de zesde plek met Dr. Dre en Snoop Dogg. Forbes gaat elk jaar na wat de rappers verdienen. Dat doet het blad aan de hand van informatie van onder meer platenlabels, advocaten en artiesten zelf.

Swizz Beatz en Birdman voorspellen dat ze volgend jaar hoger in de lijst staan. "Volgend jaar ben ik nummer een", zegt Swizz Beatz, die dit jaar met 6,5 miljoen op de vijftiende plek staat. De producer moet die plek delen met Nicki Minaj, de eerste vrouwelijke hiphopartiest die de lijst weet te halen. De 28-jarige Minaj verdiende tussen mei vorig jaar en mei dit jaar eveneens 6,5 miljoen dollar.


Jay-Z is nog steeds de rijkste rapper (Foto: Novum)

Opnieuw aardbeving in Fukushima

Het noordoosten van Japan is donderdag getroffen door een aardbeving. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst USGS gezegd. De aardbeving vond plaats in hetzelfde gebied dat in maart door een aardbeving en tsunami werd getroffen.

Er zijn tot dusver geen meldingen van slachtoffers of schade. Ook is er geen tsunami-alarm afgegeven. De beving, die om 3.23 uur lokale tijd plaatsvond in de prefectuur Fukushima, had een kracht van 5,9, aldus de USGS.

Gallagher slachtoffer rellen Groot-Brittannië

Gewezen Oasis frontman Liam Gallagher is slachtoffer geworden van de aanhoudende rellen in Groot-Brittannië. Een man heeft een celstraf van acht maanden gekregen voor een inbraak in de kledingwinkel van Gallagher.

De inbraak vond plaats in Manchester, waar de oud Oasis-zanger de winkel Pretty Green Store heeft. Dat meldt de Britse nieuwszender BBC.

De inbreker heeft toegegeven dat hij kleding en elektronica heeft gestolen ter waarde van 175 pond. De voordeur en ramen werden dinsdagnacht ingeslagen tijdens de rellen waar Groot-Brittannië momenteel mee te kampen heeft. Wat er met de buit is gebeurd, is onbekend.

Het is niet bekend of er nog naar meer daders wordt gezocht. Ook tv-kok Jamie Oliver is slachtoffer van de rellen waarin Britse jongeren winkels plunderen en brand stichten. Zijn Italiaanse restaurant in Birmingham werd eerder deze week vernield.

Fors herstel op Wall Street

De beurzen op Wall Street herstelden zich donderdag fors van de duikvluchten eerder deze week. Na een scherpe daling op woensdag, namen beleggers donderdag weer posities in. Een meevallend cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen in de VS en beter dan verwachte bedrijfsresultaten deden het humeur goed. De handel was volgens handelaren nog erg volatiel, met stevige koersbewegingen.

De Dow-Jonesindex sloot 423,37 punten hoger op 11143,31 punten. Een winst van 4 procent. De breedsamengestelde S&P 500-index kreeg er 4,6 procent bij tot 1172,64 punten en de door technologiebedrijven gedomineerde Nasdaq-index stond 4,7 procent hoger op 2492,68 punten.

De Nasdaq profiteerde van een flinke sprong van Cisco Systems, producent van netwerkapparatuur, dat 16 procent omhoogschoot. Het bedrijf meldde woensdag nabeurs dat het de omzet het afgelopen kwartaal met 3 procent had zien groeien, meer dan analisten hadden verwacht. Ook de winst lag hoger dan voorspeld.

Verder kregen beleggers ook goede hoop door de gunstige resultaten van News Corp. Het mediabedrijf van Rupert Murdoch, dat de afgelopen weken zwaar onder vuur lag door de afluisterpraktijken in Groot-Brittannië, steeg op de beurs met ruim 19 procent. "Beleggers grijpen alles aan als bewijs dat de Amerikaanse economie niet opnieuw in een dip raakt", aldus een Amerikaanse econoom.

Ook internetconcern AOL ging flink omhoog en noteerde een winst van ruim 12 procent. Dat gebeurde nadat de directie een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 250 miljoen dollar had afgekondigd.

Retailbedrijven deden het eveneens goed. Warenhuisketen Kohl's maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend en mocht op de beurs een plus van 8 procent schrijven.

Analisten hadden niet de illusie dat de rust nu was weergekeerd. "Het is net bungy-jumpen. We zijn van een kleine brug afgesprongen en zijn nu weer teruggeveerd. Maar we blijven heen en weer gaan", aldus een analist.

Wel was de positieve stemming waarmee de Europese beurzen de handel hadden afgesloten op Wall Street goed voelbaar. De handel kreeg meer rust nadat de Franse centrale bank had verzekerd dat de Franse banken solide waren. Eerder speelden zorgen over de gezondheid van de Franse financiële sector en een mogelijke afwaardering van Frankrijk de handel parten. Beleggers bleken ook de aankondiging van een extra ontmoeting tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy gunstig op te vatten.

De euro was donderdag 1,42425 dollar waard, evenveel als bij het slot van de Europese handel.

Ontsnapte tbs'er meldt zich bij politie

Een 48-jarige tbs'er die donderdagochtend in Hoogvliet de benen nam tijdens begeleid verlof, heeft zich donderdagavond gemeld bij de politie in Leeuwarden. Dat heeft het landelijk parket laten weten.

De man is in behandeling bij het forensisch psychiatrisch centrum De Kijvelanden in Poortugaal. Het is niet bekend waarom de man vastzat. Vorige week werd een 28-jarige tbs'er uit dezelfde instelling opgepakt in Madrid. Deze man ontsnapte op 1 augustus toen hij op bezoek was bij familie in Roosendaal.

Ontsnapte tbs'er meldt zich bij politie
Ontsnapte tbs'er meldt zich bij politie (Foto: ANP)

'Brega in handen van rebellen'

De Libische rebellen hebben donderdag na drie weken van gevechten de belangrijke olieterminal in de stad Brega veroverd. Dat heeft Mohammed al-Rijali, een woordvoerder van de rebellen, gezegd.

"Brega is bevrijd", zei Al-Rijali. Hij was bij de strijders toen die donderdag de strategische havenstad veroverden. Al-Rijali deed zijn bewering per telefoon vanuit de nabijgelegen stad Ajdabiya. De claim kon niet geverifieerd worden.

De rebellen proberen de strategisch gelegen havenstad al langer te veroveren. In maart hadden ze Brega korte tijd in handen, maar ze moesten al snel vluchten voor de troepen van de Libische leider Moammar Gadhafi. Diegene die de olieterminal in handen heeft, controleert daarmee ook de belangrijkste olievelden in Libië.

Video en foto's Rise of the Planet of the Apes

Volgende week donderdag komt de film Rise of the Planet of the Apes uit in de bioscoop. Hier op FOK! zie je alvast een klein voorproefje van de film in enkele beelden uit de film en commentaar van de acteurs. Uiteraard hebben we ook een aantal stills uit de film voor je!

Will Rodman uit San Francisco experimenteert met genetische manipulatie. Hij heeft onder meer een middel ontwikkeld dat ervoor zorgt dat hersenen zichzelf kunnen genezen. Hij krijgt de opdracht zijn medicijn te testen op een chimpansee. Het middel blijkt niet alleen ziekten te kunnen genezen maar ook de hersenen beter te laten functioneren. De aap wordt al snel zo intelligent als een mense mensen en Will raakt aan het beest gehecht.

Dan stopt zijn werkgever de chimpansee terug bij zijn soortgenoten. De aap wordt doodongelukkig door het domme gedrag van de apen om zich heen en breekt uit. Hij is echter vastberaden wraak te nemen op zijn menselijke bewakers en steelt de medicijnen van Will, zodat hij die aan zijn soortgenoten kan geven. Voor de autoriteiten er erg in hebben, staat een leger van hyperintelligente apen, elk vele malen sterker dan een volwassen man, gereed om de wereld van de mensheid over te nemen.

Rise of the Planet of the Apes vindt plaats voor het bekende verhaal van Panet of the Apes, dat in 1968 werd verfilmd met Charlton Heston in de hoofdrol en in 2001 nog eens met Mark Wahlberg. Nu wordt voor het eerst uigelegd hoe de mensapen hun intelligentie hebben verworven en de mensheid hebben weten te onderdrukken.

© FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl / © FOK.nl /

Nederland levert terreurverdachte uit aan VS

Nederland levert na een lange juridische strijd een Somalische terreurverdachte uit aan de Verenigde Staten. Amerikaanse media melden dat de 45-jarige Mahamud O., die eerder werd opgepakt in een Nederlands asielzoekerscentrum, vrijdag lokale tijd wordt verwacht in een rechtbank in Minnesota.

Een woordvoerder van het Ministerie van Justitie wil donderdagavond de uitlevering van de man niet bevestigen en stelt er pas vrijdag meer over te kunnen vertellen.

De Hoge Raad bepaalde in februari dat O. mag worden uitgeleverd aan de VS. De man, een voormalig inwoner van de Amerikaanse stad Minneapolis, zou deel uitmaken van het Somalische Al Shabab, een aan Al Qaida gelieerde radicale beweging.

Eerder had de rechtbank in Rotterdam al bepaald dat de man mocht worden uitgeleverd, omdat de feiten waarvan hij in Amerika wordt verdacht ook in Nederland strafbaar zijn. De Amerikaanse autoriteiten garandeerden destijds dat de Somaliër daar niet de doodstraf krijgt.

De verdachte werd in 1966 in Somalië geboren, maar is sinds 1994 Amerikaans staatsburger. De man verhuisde in november 2008 naar Nederland. Hij werd in november 2009 in Amerika in staat van beschuldiging gesteld en daarna op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten in een asielzoekerscentrum in Nederland gearresteerd. Sindsdien zat hij in Nederland vast.

O. zou in 2007 en 2008 hebben geholpen mensen naar Somalië te laten reizen om daar te worden opgeleid door Al Shabab. Ook financierde de verdachte de aankoop van wapens.

Amerikaanse autoriteiten denken dat jonge Somaliërs in Minneapolis zijn gerekruteerd om zich aan te sluiten bij Al Shabab. O. zou als verdachte in beeld zijn gekomen, nadat drie Somaliërs die eerder waren gearresteerd de FBI inlichtten over de rol van de nu uitgeleverde man. Vooralsnog zijn veertien Somaliërs aangeklaagd.

Een medewerker van de FBI stelt in Amerikaanse media dat de uitlevering van de verdachte door Nederland een 'lang en vervelend' proces was.

VS raakt hypersonisch vliegtuig kwijt

Een onbemand hypersonisch vliegtuig van de Amerikaanse overheid is spoorloos. Dat heeft DARPA, een onderzoeksagentschap van het Amerikaanse ministerie van Defensie, bekendgemaakt. Het vliegtuig werd eerder donderdag met een raket gelanceerd, maar na de ontkoppeling van de raket verloor DARPA het contact met de zogeheten Falcon HTV-2.

Het was de tweede testvlucht van het experimentele vliegtuig. Tijdens de eerste testvlucht verloren de mensen achter het project ook al het contact met het vliegtuig.

Het toestel is onderdeel van een initiatief van het Amerikaanse leger dat onderzoekt hoe de VS twintig keer sneller dan het geluid kan reageren op dreigingen. De Falcon werd met een raket gelanceerd, waarna het toestel ontkoppelde. Het was de bedoeling dat de HTV-2 met 21.000 kilometer per uur in zee zou storten. In theorie kan met de Falcon elke plek op aarde binnen een uur worden bereikt.

Het was de bedoeling dat de Falcon in zee zou storten na de test. Volgens DARPA verliep de lancering van de raket en de ontkoppeling van de Falcon volgens plan. Daarna verloor DARPA het contact met het vliegtuig.

De eerste HTV-2 werd in april 2010 gelanceerd. Dat toestel verstuurde 9 minuten lang vluchtgegevens voordat DARPA het contact verloor. De vluchtgegevens die DARPA tijdens de eerste testvlucht ontving werden gestuurd terwijl het toestel zeventien tot 22 keer sneller dan het geluid vloog.

Slechte start voor Woods op vierde major

Tiger Woods is de vierde major van het seizoen slecht begonnen. De Amerikaanse golfer ging in de eerste ronde van het PGA Championship in Atlanta rond in 77 slagen, wat zeven boven par is. Hierdoor staat hij in het achterveld.

De start van Woods was met drie birdies goed, maar daarna begon de ellende. Hij liet vijf bogeys en drie dubbelbogeys noteren, waardoor na de tweede ronde van morgen de kans klein is dat hij de schifting zal overleven en de laatste twee rondes mag gaan spelen.

Huta Galung uitgeschakeld in challenger San Marino

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van het challengertoernooi in San Mariono. De Nederlander verloor in de tweede ronde in twee sets van de Italiaan Potito Starace.

Het werd 5-7 en 3-6 voor de als eerste geplaatste Starace. Eerder in het toernooi wist Huta Galung nog wel een Italiaan te verslaan. Toen was hij te sterk voor Alessio di Mauro.

Sterretje onthult nieuwe liefde

Sterretje is helemaal in de wolken dankzij zijn nieuwe vriendin Michelle. De realityster, die werd geboren als Tony Wyczynksi, meldde dinsdag nog zijn nieuwe liefde geheim te houden. Maar donderdag vertelt hij aan RTL Boulevard dat Michelle degene is die zijn hart heeft gestolen.

Veel meisjes beweerden dat zij de nieuwe vriendin zijn van Tony, dus hij vond het tijd worden dat hij openlijk vertelt over zijn nieuwe liefje. "Ze heet Michelle, dus degenen die niet zo heten hoeven niet bang te zijn", lacht Sterretje.

De Oh Oh Cherso-ster ontmoette Michelle op Kreta. "Ik zag haar staan en ze keek heel lief. Ik heb haar een drankje aangeboden en zo zijn we aan de praat geraakt", vertelt Sterretje. "Het is een leuke, lieve meid, ze wil niet op mijn succes meeliften. Daar zijn er al genoeg van."

Sterretje is bekend van de serie Oh Oh Cherso, waarvoor Haagse jongeren feesten in Chersonissos. In een aflevering was te zien dat hij het bed deelde met collega Barbie.

Vandaag in 2006, vijf bijzondere minuten voor België op het EK atletiek

Vandaag gaan we vijf jaar terug in de tijd. het Europees kampioenschap Atletiek in Götenborg, Zweden. Een toernooi waar in België reikhalzend naar werd uitgekeken want na 35 jaar wilden onze zuiderburen eindelijk wel weer eens goud winnen. Karel Lismont was in 1971 de laatste die goud mee naar huis nam als winnaar van de marathon. De kans om eindelijk weer een titel naar België te halen was wezenlijk met sprintster Kim Gevaert. Het toernooi bracht echt een bijzondere verrassing voor de Belgen.

Reus wint bij rentree in Bretagne

Bij zijn terugkeer in het peloton heeft Kai Reus gelijk zijn eerste koers gewonnen. Hij reed vandaag in de finale van de eerste etappe van de vierdaagse etappekoers Mi Aout Bretonne knap weg uit een kopgroep van negen man en kwam alleen over de finish.

"Joepie, joepie. Zo blij als een kind. Ik besef het nog niet helemaal. Geweldig!,” zo liet Reus weten via Twitter. Na een afwezigheid van een half jaar deed hij afgelopen juni al mee aan het NK tijdrijden.

Villeneuve: "Räikkönen verdiende titel 2007 niet"

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve is van mening dat Kimi Räikkönen de wereldtitel in 2007 niet verdiend heeft. Volgens de Canadees had de Ferrari-teamgenoot van de Fin, Felipe Massa, meer recht op deze prijs.

Räikkönen won de titel in 2007 in extremis nadat hij mede dankzij fouten van Lewis Hamilton in de laatste twee races een achterstand van zeventien punten wist goed te maken. "Räikkönen heeft de titel met geluk gewonnen, want hij had deze niet verdiend. Felipe had deze veel meer verdiend. Hij was het hele seizoen beter dan Kimi en het was makkelijk om hem te verslaan," zei Villeneuve.

De Canadees snapt daarnaast niet dat iedereen nu kritisch is op Massa, omdat de Braziliaan door Fernando Alonso overschaduwd wordt. "Het probleem is dat Fernando al snel veel macht kreeg bij Ferrari. Als dat gebeurt gaan de mensen binnen een team al snel achter je staan. Als er een Ferrari wint, lijkt het altijd die van Fernando te zijn."

"Felipe heeft de snelheid, hij kan zeker goed racen en werkt in de auto. Maar hij zal echter meer moeten doen om succesvoller te zijn, want het is Alonso's team. Dat is logisch, want hij is een tweevoudig wereldkampioen, maar Massa was ook bijna kampioen geweest, misschien zelfs wel twee maal. Felipe is een geweldige coureur en hij rijdt op dit moment erg sterk voor Ferrari. Ik begrijpt de mensen niet helemaal die kritiek op hem hebben."

Petkovic verslaat Kvitova in Toronto

Andrea Petkovic heeft bij het WTA-toernooi van Toronto de volgende ronde bereikt. In de derde ronde was de nummer tien van de wereld Wimbledon-kampioene Petra Kvitova met 6-1 en 6-2 de baas.

"Kvitova heeft weinig gespeeld sinds Wimbledon en ze had het moeilijk op de baan. In januari versloeg ze mij met grote cijfers, dus ik heb de stand nu weer gelijk getrokken tussen ons. Ik hoop nog meer potjes hier te winnen, want dit is een goede voorbereiding op de US Open," aldus Petkovic na afloop.

Eerder op de dag was Samantha Stosur in Toronto Roland Garros-kampioene Na Li de baas.

Petkovic verslaat Kvitova in Toronto (Foto: Pro Shots)

Verzwakte bruinvis gestrand op Vlieland

Op Vlieland is donderdagochtend een bruinvis gestrand. Het dier leeft nog en is opgevangen door SOS Dolfijn in Harderwijk. Dat meldt de stichting donderdag. Het dier is ernstig verzwakt en wordt momenteel in het water van het opvangbassin ondersteund omdat het niet zelf meer kan zwemmen.

De oorzaak van de stranding wordt nog onderzocht. De bedoeling is dat het mannetje, dat de naam Bas heeft gekregen, uiteindelijk dusdanig aansterkt dat hij kan terugkeren naar de zee.

Deze zomer spoelen veel dode en levende bruinvissen aan op de Nederlandse stranden. Zo meldde de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren eerder dat zondag aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust acht dode bruinvissen waren aangespoeld. Eerder deze maand spoelden ook al zeven kadavers aan.

Voor SOS Dolfijn is het donderdag aangespoelde mannetje de veertiende bruinvis die de stichting dit jaar opvangt. De stichting zegt sinds januari 22 meldingen van levend gestrande bruinvissen te hebben ontvangen.

Volgens Stichting De Noordzee zijn er de afgelopen vier weken in totaal zo'n honderd dode bruinvissen aangespoeld op de Nederlandse kust. Dat is een record voor de tijd van het jaar. De oorzaak is onbekend, maar volgens de stichting is verstikking en verdrinking door visnetten een groot gevaar. De dieren zouden beter beschermd moeten worden.

Een bruinvis is een walvisachtige, die 1,80 meter lang en zestig kilo zwaar kan worden. Ze komen vooral voor in de open zee, in water van maximaal tweehonderd meter diep en een temperatuur onder de 17 graden.


Ernstig verzwakte bruinvis gestrand op Vlieland (Foto: Novum)

Geen pensioen meer voor dode Grieken

Het grootste pensioenfonds in Griekenland is gestopt met het uitbetalen van pensioenen aan 1473 gepensioneerden ouder dan 90 jaar. Onlangs werd ontdekt dat deze mensen niet langer in leven zijn.

Het staatspensioenfonds Sociale Zekerheid zei donderdag tevens mensen aan te zullen klagen die op illegale wijze de uitkeringen van overleden mensen hebben geïncasseerd. Volgens het fonds gaat het om zo'n 1,9 miljoen euro.

De aankondiging van het pensioenfonds volgt op een lopend onderzoek naar fraude. Uit dat onderzoek bleek dat zo'n negenduizend Grieken ouder dan 100 jaar pensioen ontvangen. Volgens de laatste Griekse volkstelling in 2001 leven er echter minder dan 1700 mensen boven de 100 in Griekenland.

Griekse autoriteiten doen ook onderzoek naar fraude met arbeidsongeschiktheids- en bijstandsuitkeringen.

Tientallen nepwinkels Apple gevonden in China

De autoriteiten in de gemeente Kunming in Zuidwest-China hebben nog eens 22 nepwinkels van Apple ontdekt. Dat meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

De winkels hebben de opdracht gekregen te stoppen met het voeren van het Applelogo, nadat de Amerikaanse keten ze had beschuldigd van oneerlijke concurrentie en inbreuk op het merkenrecht. Of de producten in de winkels namaak zijn of officiële Appleproducten, is niet duidelijk.

Talloze elektronicazaken in China verkopen echte Applespullen, maar zijn hier niet toe bevoegd. Meestal gaat het om producten die het land zijn binnengesmokkeld om de invoerbelasting te omzeilen. Sommige Chinese winkeliers gaan zelfs zo ver dat ze complete Apple Stores namaken.

Apple zegt dat het slechts vier officiële winkels heeft in China: geen daarvan staat in Kunming.

Tientallen nepwinkels Apple gevonden in China
Tientallen nepwinkels Apple gevonden in China (Foto: ANP)

[Vuelta] Sky met Wiggins als kopman

Sky heeft zijn selectie rond voor de Vuelta à España die volgende week zaterdag van start gaat in Benidorm. De ogen zullen gericht zijn op Bradley Wiggins, die eerder nog moest opgeven in de Tour de France met een sleutelbeenbreuk.

Het is allerminst zeker of de Brit ook daadwerkelijk hoge ogen kan gooien in het klassement. De concurrentie zal groot zijn en veel tijd om de trainen was er niet na zijn breuk. Naast Wiggins zal ook onder andere Thomas Löfkvist en Chris Sutton meedoen voor Sky.

De volledige selectie; Bradley Wiggins, Kurt-Asle Arvesen, Dario Cioni, Chris Froome, Thomas Lofkvist, Morris Possoni, Ian Stannard, Chris Sutton en Xabier Zandio

Den Haag telt af tot half miljoen inwoners

Vanaf maandag wordt in Den Haag afgeteld tot de vijfhonderdduizenste inwoner van de hofstad zich aandient. De gemeente telt inmiddels bijna weer een half miljoen inwoners en het stadsbestuur wil dat niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Maandag begint om 09.00 uur in de hal van het stadhuis de teller te lopen. Ook op station Den Haag Centraal, op het Spuiplein, in de Grote Marktstraat, op de Leyweg en aan het Strijkijzer is het inwoneraantal de komende weken te zien. De tellers gaan tot de half miljoen. De vijfhonderdduizendste inwoner wordt uiteindelijk 1 september door burgemeester Jozias van Aartsen verwelkomd, is de verwachting.

Den Haag telde al eerder een half miljoen inwoners. In 1950 bereikte de stad deze grens al eens. Tussen 1957 en 1966 waren er zelfs meer dan zeshonderdduizend Hagenaars. Daarna vertrokken veel inwoners met hun kinderen naar eengezinswoningen in omliggende plaatsen.

In 2002 groeide Den Haag voor het eerst weer. De afgelopen jaren zijn er veel werknemers van internationaal opererende bedrijven en instellingen komen wonen.

Freire vertrekt mogelijk bij Rabobank

Oscar Freire heeft definitief bevestigd dat hij nog zal koersen in 2012. De Spanjaard wil zich richten op de olympische wegrit in Londen. Eerder had de drievoudig wereldkampioen nog aangegeven wellicht te zullen stoppen.

Het is overigens allerminst zeker of dat Oscarito zijn carrière zal vervolgen bij de Rabobankformatie. De 35-jarige Spanjaad rijdt al sinds 2003 voor de Nederlandse ploeg, maar hij zegt dat hij in gesprek is met meerdere ploegen, waaronder Rabobank.

"We zijn in onderhandeling met Rabobank voor het verlengen van mijn contract, maar er staat nog niks vast," zei Freire tegen El Diario Montañés. "Als we er niet uitkomen dan is de kans groot dat ik voor een ander team teken. We hebben meerdere opties, dus als Rabobank niks wordt dan zal ik voor een andere formatie rijden."

Freire hoopt alles rond te hebben voor de start van de Vuelta op 20 augustus. Daar zal hij voor de achtste keer aan de start staan.


Oscar Freire mogelijk weg bij Rabobank (Foto: Pro Shots)

Williams verwacht betere prestaties in 2012

Het Formule 1-team van Williams moet volgend seizoen weer goed kunnen presteren, zo is teameigenaar Sir Frank Williams van mening. De renstal uit Grove kent dit jaar een van de slechtste seizoenen uit de geschiedenis en daarom is de technische staf stevig op de schop gegaan. Ook wordt in 2012 Cosworth als motorleverancier ingeruild voor Renault.

Technisch directeur Sam Michael werd aan de kant geschoven en vervangen door Mike Coughlan als hoofd engineering, Mark Gillian als hoofd operationele zaken engineering en Jason Somerville als hoofd aerodynamica. Williams zegt dat Michael mogelijk te veel taken tegelijk op zich genomen had. "Hij zat in een lastige positie. Hij had niet de beschikking over de diepte en ervaring die we nu hebben. Hij had meer ondersteuning verdiend. Ik ben een groot fan van Sam. Hij is enorm toegewijd en ik ben bijzonder dankbaar voor het harde werk dat hij heeft verricht," zei hij tegen ESPNF1.

Omdat het team de laatste seizoenen niet meer aan de verwachtingen kon voldoen was het volgens Williams noodzakelijk om dingen te veranderen. "Of je nu wint of verliest, het blijft een zware sport. We kunnen echter niet ontkennen dat we al een tijdje aan het aanmodderen zijn. We proberen ons nu opnieuw uit te vinden en binnenkort moet alles op zijn plaats vallen."

Dit jaar zal dat niet meer zijn. "Het duurt nog zes maanden voordat er een nieuw product uit de ontwerpafdeling, windtunnel en dergelijke komt. Hopelijk is dat beduidend beter dan het huidige. Maar dat is pas de eerste stap in het reorganisatieproces. Het nieuwe team gaat echter op volle kracht aan de slag."

[Eneco] Gilbert: "Dit is een droomjaar"

Philippe Gilbert won vandaag de derde etappe van de Eneco Tour. Het betekende alweer de 21e zege van het seizoen voor de Belg.

"Vanaf begin april zit ik op 100 procent, al voel ik me de laatste twee dagen niet super. Wellicht zijn het de naweeën van de Tour", aldus Gilbert. "Het is een droomjaar. Je ziet dat grote kampioenen vaak zo' n jaar hebben waarin alles lukt. Merckx won ook al eens 54 koersen in een jaar, Zabel ook een keer een stuk of 30."

Dealers gebruiken Winehouse voor drugsverkoop

Braziliaanse drugsdealers zetten de foto van Amy Winehouse op pakketten drugs om de verkoop te stimuleren. Dat meldt het Franse persbureau AFP. In de pakjes heeft de politie cocaïne, marihuana en crack gevonden.

Op de foto wordt de zangeres beschreven als 'Amy House'. De pakketten worden verkocht voor tussen de zes en zestien dollar, vertelt een woordvoerder van de Braziliaanse politie. "Omdat er in de media veel geschreven wordt over Winehouse als drugsgebruiker, maken dealers hier misbruik van."

Winehouse overleed drie weken geleden op 27-jarige leeftijd. De zangeres kampte jarenlang met een drugs- en alcoholverslaving. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Differdange vervangt Volos in Europa League

Differdange mag zijn weg in de Europa League alsnog vervolgen. De Luxemburgse club werd in de derde kwalificatieronde uitgeschakeld door het Griekse Olympiakos Volos, dat als gevolg van een corruptieschandaal voorlopig geen Europees voetbal meer mag spelen. De UEFA besloot donderdag dat de Luxemburgse bekerwinnaar de opengevallen plaats mag innemen.

Differdange wacht nu een dubbele ontmoeting met Paris Saint-Germain. De Luxemburgers spelen op 18 augustus eerst thuis, de return in Parijs staat een week later op het programma. De winnaar verzekert zich van een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Pedofielen vallen Lange Frans lastig

Lange Frans heeft het niet alleen zwaar te verduren met mailtjes van Facebook, zoals je gister kon lezen, ook pedofielen vallen de Nederrapper lastig. En als ze niet op houden neemt Frans maatregelen.

Frans Frederiks steunt namelijk de petitie van Henk Bres die pedoclub Martijn wil verbieden. En sindsdien vallen pedo's hem lastig. Zo bellen ze hem op, stalken zijn zwangere vrouw, kortom, Frans is het zat. Frans: "Ik wil dat deze personen mij en mijn hoog zwangere vrouw en familie per direct met rust laten. Als deze personen hier geen gehoor aan geven, zijn wij genoodzaakt om via onze advocaat aangifte van stalking te doen."

Chelsea stelt presentatie Lukaku uit

Romelu Lukaku wordt deze week nog niet gepresenteerd bij Chelsea. De aanvaller van Anderlecht moet nog steeds een persoonlijk akkoord bereiken.

Chelsea en Anderlecht zijn er al uit en de verwachting was dat Lukaku vandaag of morgen gepresenteerd zou worden. "Er zal deze week geen officiële presentatie of persconferentie plaatsvinden bij Chelsea", schrijft de speler echter op zijn eigen website. "De komende dagen meer nieuws hierover."

Anderlecht ontvangt voor de 18-jarige aanvaller een slordige twintig miljoen euro. The Blues, die met André Villas-Boas een nieuwe manager hebben, versterkten zich ook met Oriol Romeu, een jeugdspeler van FC Barcelona. Chelsea begint zondag aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Stoke City.

Romelu Lukaku tekende op zijn zestiende verjaardag een profcontract bij Anderlecht, de club die hem vanaf 2006 opleidde. In twee seizoenen maakte de jonge Belg 33 goals in 73 competitiewedstrijden. Ook heeft hij inmiddels tien interlands voor de Rode Duivels achter zijn naam staan.

Gratis hakenkruistattoo bij kindermenu

Wie bij de Zweedse fastfoodketen Frasses een kindermenu bestelt, krijgt er een wel heel opmerkelijk cadeautje bij. Als extraatje voor hongerige kids zit er namelijk een aantal opplaktatoeages bij. Op een van die tattoos is echter duidelijk een hakenkruis te zien.

De familie Hägglund had deze week honger en besloot een hapje te gaan eten bij een Frasses-vestiging in Umeå. De 8-jarige Eddie kreeg uiteraard een kindermenu. Toen het ventje de doos opende om te zien wat voor cadeautje erin zat, stuitte hij tot zijn plezier op een velletje tijdelijke tattoos. Tot de schrik van zijn ouders bleek een van de plaatjes een swastika voor te stellen.

"We konden onze ogen niet geloven", vertelt moeder Malin aan Zweedse media. "We wisten niet of we nu moesten lachen of huilen. Eddie is namelijk gek op tatoeages, maar dit is toch wel een erg foute tattoo voor een kind."

De restaurantketen heeft inmiddels de hand in eigen boezem gestoken en hun excuses aangeboden. Volgens Frasses zijn de cadeautjes gemaakt in China en per abuis in de dozen terechtgekomen.

Zelf de blunder bekijken? Een duidelijke foto is hier te zien

Twee dagen debat over Griekenland

De Tweede Kamer komt waarschijnlijk volgende week dinsdag en woensdag terug van het zomerreces om te debatteren over de financiële hulp aan Griekenland. Dat melden verschillende Kamerleden donderdag.

Op dinsdag debatteren de financiële specialisten met premier Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA). Tijdens zo'n commissievergadering kunnen echter geen moties worden ingediend. Dat kan alleen tijdens een plenaire afronding van het debat, dat woensdag wordt gehouden. Omdat er ook over moet worden gestemd, moeten alle Kamerleden hun zomervakantie onderbreken.

Het debat wordt gehouden op verzoek van de oppositiepartijen PvdA en D66. Deze partijen vinden dat premier Mark Rutte (VVD) iets heeft uit te leggen, omdat hij volgens deze partijen een rekenfout van vijftig miljard heeft gemaakt. Een zogeheten technische briefing over het steunpakket, die de financieel specialisten in de Kamer dinsdag van topambtenaren kregen, heeft onvoldoende duidelijkheid gebracht.

Na afloop van de Europese top zei Rutte dat het Griekse steunpakket op 109 miljard euro zou uitkomen, inclusief de bijdrage van vijftig miljard euro van banken. De Europese leiders spraken steeds over 159 miljard euro: 109 miljard overheidssteun plus de bijdrage van de banken.

Wouter Koolmees (D66) vindt dat Rutte een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven. Ronald Plasterk (PvdA) vraagt zich af of de premier wel wist waarvoor hij had getekend. Het kabinet heeft de steun van de oppositiepartijen nodig, aangezien gedoogpartij PVV niets ziet in het lenen van geld aan het noodlijdende Griekenland.

Premier League gewoon van start

Behoudens het duel tussen Tottenham Hotspur en Everton gaat de Engelse competitie komend weekend gewoon van start. Dat meldden officials van de hoogste Engelse voetbalafdeling vandaag.

Vanwege de rellen in Engeland was het onzeker of de overige wedstrijden in de Premier League door zouden gaan. Eerder werd bekend dat op advies van de politie het duel van zaterdag op White Hart Lane was uitgesteld.

De ongeregeldheden begonnen in de Londense wijk Tottenham.

Rechtbank buigt zich over ban tablet Samsung

Een Nederlandse rechtbank zal in een door Apple aangespannen zaak op 15 september beslissen of de verkoop van de tabletcomputer van Samsung in Nederland moet worden gestaakt.

Eerder deze week besloot een rechtbank in het Duitse Düsseldorf in een tussenvonnis dat de nieuwe Galaxy Tab 10.1 van Samsung niet mag worden gedistribueerd in een groot deel van Europa. Dit vonnis heeft echter geen betrekking op Nederland. Het is mogelijk dat de Haagse rechtbank al voor 15 september een voorlopige uitspraak doet.

Het apparaat, dat eerder deze zomer werd geïntroduceerd en wordt aangestuurd met het Android-systeem van Google, wordt gezien als een veelbelovende concurrent voor de iPad van Apple, die de markt domineert.

Apple is van mening dat zijn product is gekopieerd door Samsung en wil zijn intellectuele eigendom beschermen.

In april klaagde Apple Samsung al aan voor een rechtbank in Californië vanwege inbreuk op patenten en het kopiëren van ontwerpen. Juridische gevechten tussen Apple en Samsung vinden over de hele wereld plaats, met zaken in verschillende Aziatische en Europese landen, alsmede bij de Amerikaanse internationale handelscommissie.

NY Post vergelijkt beurs met hoer

De Amerikaanse krant The New York Post had woensdag wel een heel opmerkelijke cover om de votatiele aandelenbeurzen op Wall Street weer te geven. "Gestoorde aandelen net als het slipje van een hoer... omhoog, omlaag, omhoog", kopte de krant samen met een foto van een (vermeende) prostituee.

Komiek Stephen Colbert kon de actie van de krant wel waarderen. Volgens hem zijn er nog veel meer belachelijke covers te maken die het gewone publiek begrijpt: "Londen als de genitaliën van een hoer: brandend!" en "Somalische vluchtelingen hebben de libido van een hoer: altijd honger!"


New York Post vergelijkt beurs met hoer (Beeld: New York Post)

Vaker incidenten met schietende agenten

Het aantal doden en gewonden door politiekogels neemt toe. Dit jaar waren er al achttien incidenten, waarbij twee mensen overleden en achttien mensen gewond raakten door toedoen van agenten. Dat meldt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdag.

Vorig jaar waren er 25 incidenten, bleek uit het jaarverslag van de rijksrecherche. In 2006 kwam het veertien keer voor dat mensen geraakt werden door politiekogels. Ieder incident waarbij een agent schiet wordt onderzocht door de rijksrecherche.

Dat agenten vaker hun vuurwapen gebruiken komt volgens de politie door de verruwing van de maatschappij.

Vliegen zonder vleugels in Saints Row: The Third

THQ heeft een nieuwe trailer uitgebracht van Saints Row: The Third. In deze trailer zien we een level uit het spel. The Syndicate heeft jou, Johnny Gat en Shaundi gevangen genomen in een vliegtuig. In de video zie je hoe ze op hun eigen subtiele wijze ontsnappen.

Nadat de Saints de controle over Stillwater hebben overgenomen, breiden ze hun macht zodanig uit, dat er zelfs 'Saint's Flow' energiedrankjes komen en nog veel meer producten. De machtsuitbreiding blijft echter niet onopgemerkt. De leider van een andere criminele groep genaamd de The Syndicate ziet dat de Saints een bedreiging voor hem kunnen vormen. Deze leider, Philip Loren, wil de Saints uitschakelen. Aan boord van het vliegtuig doet hij ze een aanbod die de Saints weigeren. En dan heb je de poppen aan het dansen. Of vliegen, in dit geval.

Saints Row: The Third komt 15 november uit voor Windows,  Xbox 360 en PlayStation 3.

[Upd] FOK!s KLB-forum in Donald Duck

Het is FOK! gelukt. Na bijna twaalf jaar wachten heeft het forum de Donald Duck weten te behalen.

Naar aanleiding van de klacht dat er te weinig Donald Duck in het Vrolijke Weekblad staat, besloten FOK!kers van het KLB-forum een brief naar het blad te sturen. En met succes. De eend heeft de klacht in het allerlaatste exemplaar gezet.

In de brief van FOK! wordt met name geklaagd over het feit dat de ingezonden brieven tegenwoordig veel korter zijn dan vroeger. Als reden geeft Donald op dat lange brieven veel ruimte kosten.

Update 18.55 uur:
Het lijkt een mysterie te zijn hoe de brief in de Donald Duck is terechtgekomen. Hoewel de tekst is geschreven door FOK!columnist superworm, geeft hij zelf in het bewuste topic aan de brief niet te hebben verstuurd. "Dus óf de DD-redactie leest mee, óf een andere FOK!'ker heeft het alsnog gemaild", luidt zijn reactie.

FOK! in DD
De bewuste brief in de Donald Duck

Miljardair: Rusland moet op euro overstappen

Rusland kan de roebel maar beter vaarwel zeggen door zich aan te sluiten bij de eurozone. Dat heeft de Russische miljardair Michail Prochorov donderdag gezegd. Op die manier kan zowel Rusland als Europa de voortdurende economische beslommeringen beter het hoofd bieden, zei hij.

Plannen van het Kremlin om van de roebel een wereldwijde reservemunt te maken, worden door Prochorov met hoon onthaald. Volgens hem is de Russische munteenheid veel te gevoelig voor fluctuaties in de prijzen van olie en aardgas.

Prochorov (46) staat aan het hoofd van een nieuwe Kremlin-gezinde partij, die kritische zakenlieden moet verleiden tot steun aan de regering. Hij heeft belangen in enkele van de meest lucratieve bedrijfstakken van Rusland.

Politie Londen maakt jacht op verdachten

De politie van Londen maakt jacht op betrokkenen bij de rellen van de afgelopen dagen. In vele tientallen huizen worden invallen gedaan. Met de invallen is in de nacht van woensdag op donderdag een begin gemaakt, zei Stephen Kavanagh, het plaatsvervangend hoofd van de Londense politie.

Het gaat om ruim honderd arrestatiebevelen. Tot dusverre zijn sinds de rellen in Londen zaterdag uitbraken al 922 verdachten gearresteerd. Van hen zijn er inmiddels 401 in staat van beschuldiging gesteld. Onder de aangeklaagden is een jongen van 11.

Rechtbanken hadden het donderdag druk met het verwerken van alle verdachten. Onder de aangeklaagden bevond zich de 24-jarige Natasha Reid, die toegaf een tv te hebben gestolen in het noorden van Londen. Ze gaf zichzelf aan omdat ze zich zo schuldig voelde dat ze de slaap niet meer kon vatten, aldus haar advocaat.

Rukkende buur komt te luidruchtig klaar

Vijf bewoners van een flatgebouw in Malmö hebben een aanklacht ingediend tegen een medebewoner. De Zweed schreeuwt namelijk de hele flat wakker als hij klaarkomt.

De rukker veroorzaakt al geruime tijd overlast door zijn televisie standaard op een hoog volume te zetten. Dit was de buren nog tot daar aan toe, maar de beste man blijkt een nieuwe hobby te hebben. De man slaat geregeld de hand aan zichzelf en schreeuwt enorm als hij klaarkomt.

Niet alleen overdag beroert de Zweed zijn roede, ook 's nachts fapt de man lustig door. Volgens zijn medeflatbewoners schreeuwt hij hierbij harder dan een dier. Omdat de huurbaas niet thuisgeeft, is de buurt met hun klacht naar de gemeente gestapt.

'Postzegelhandelaar maakt het goed'

Het gaat goed met de in Noord-Korea vermiste Utrechtse postzegelverzamelaar Willem van der Bijl. Dat zegt een woordvoerder van een Noord-Koraanse ambassade tegen RTV Utrecht. Waar de Nederlander exact is, zegt de man niet te weten.

Welke ambassade RTV Utrecht heeft gesproken, is niet duidelijk. Een woordvoerder van de Noord-Koraanse ambassade in Zwitserland meldt aan persbureau Novum niet te weten hoe het Van der Bijl gaat. "We wachten op informatie over hem", aldus deze zegsman. Ook de woordvoerder die RTV Utrecht sprak stelt op meer informatie te wachten. Noord-Korea heeft geen ambassade in Nederland.

Willem van der Bijl vertrok enkele weken geleden naar Noord-Korea om zeldzame postzegels te zoeken. Vorige week zou de filatelist terugvliegen naar Nederland, maar hij is spoorloos. Bezorgde familieleden hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken ingeschakeld, maar dat kan weinig doen omdat Nederland geen diplomatieke betrekkingen heeft met de communistische dictatuur.

Woensdag werd bekend dat de vermiste Utrechter is opgedoken in een artikel in de Pyongyang Times. In het stuk prijst Van der Bijl het kiesstelsel in het geïsoleerde land. "Dit is mijn 24e bezoek aan Noord-Korea, maar de eerste keer dat ik een stemlokaal bezocht. Ik ben erg onder de indruk van de vrije en democratische verkiezingen en heb meer begrip gekregen voor de situatie in Noord-Korea", citeert de krant Van der Bijl.

Of het echt de woorden van de Nederlander zijn of dat ze afkomstig zijn uit de propagandamachine van het land, is echter onduidelijk.

Hulk Hogan weet oplossing rellen Londen

Hulk Hogan weet een prima oplossing om de rellen in het Verenigd Koninkrijk te laten verdwijnen. Volgens de Amerikaanse actiester moeten er een aantal worstelaars op de relschoppers afgestuurd worden. Dit zei Hogan donderdag op BBC Radio 5.

"Ik hoorde zojuist wat er allemaal gebeurt op straat en ik denk dat er een beetje Hulkamania nodig is. Benen breken en mensen schoppen met laarzen om zo een einde maken aan de onrust. Uiteindelijk moeten we die jongens te grazen nemen, ze door elkaar schudden en ervoor zorgen dat ze ermee ophouden", aldus de Hollywood-worstelaar.

Hogan deed deze uitspraken omdat hij zegt alles te willen doen voor zijn Britse Hulkamania's.


Hulk Hogan weet oplossing rellen Londen

ING-zaklamp brandgevaarlijk

ING heeft in een persbericht en in brieven aan klanten gemeld dat de door hen geleverde solar zaklampen brandgevaarlijk kunnen zijn.

"De solar zaklamp is in de periode 1 september 2010 tot en met 31 januari 2011 ingezet als cadeau bij diverse spaaracties van de ING. Uit extern onderzoek is gebleken dat de zaklamp niet goed werkt. De batterij kan tijdens het opladen oververhit raken en in het uiterste geval openbarsten. Dit kan brandgevaar opleveren", aldus Nederlands grootste bank.

Klanten moeten de zaklamp uit voorzorg dringend ontladen. De zaklampen kunnen volgens de bank ingeleverd worden bij gemeentelijke afvalpunten. ING compenseert gedupeerde consumenten: "Klanten die hebben meegedaan aan een spaaractie, waarbij de solar zaklamp als cadeau is ingezet, worden met een brief geïnformeerd en ontvangen een vervangend cadeau."

ING blundert wel vaker met cadeau's. In april riep de bank oranje knuffelleeuwen terug, omdat een lampje in de leeuwen kan losraken, waarna kinderen zouden kunnen stikken in kleine onderdelen.


ING-zaklamp brandgevaarlijk (Beeld: ING)

Akkoord tussen Ajax en Bergkamp/Jonk lijkt ver weg

Ajax is er nog niet in geslaagd een akkoord te bereiken met Dennis Bergkamp en Wim Jonk. De Amsterdammers zijn geschrokken van de hoge salariseisen van het duo.

Bergkamp en Jonk moeten bij Ajax de opvolgers worden van hoofd opleiding Jan Olde Riekerink, die in juni is vertrokken. De twee oud-spelers van Ajax en Inter zijn al aan de slag gegaan, maar dat doen ze nu op basis van hun vorige contracten als jeugdtrainers. De aanstelling als hoofd opleiding moet officieel nog worden afgerond.

Volgens Voetbal International vragen Bergkamp en Jonk een veel hoger salaris dan Olde Riekerink, die 150.000 euro per jaar verdiende. Het nieuwe tweetal vraagt ieder een half miljoen euro. Ajax wacht met een vervolggesprek totdat de Raad van Commissarissen terug is uit Barcelona, waar het een gesprek met Johan Cruijff heeft.

Cruijff is degene die heeft voorgesteld om Bergkamp en Jonk de verantwoordelijkheid te geven over de jeugdopleiding. Bij het voordragen van een nieuwe algemeen directeur kwam Cruijff al in aanvaring met de vier andere leden van de RvC. Tscheu La Ling werd daardoor aan de kant geschoven als mogelijke opvolger van Rik van den Boog.

'Zonnecelschermen vangen eigen licht op'

Dankzij speciale beeldschermen kan de batterij van toekomstige draagbare spelcomputers, tablets en smartphones langer meegaan. Gepolariseerde zonnecellen kunnen niet alleen het licht van de zon en sfeerverlichting, maar ook het uitgestraalde licht van het scherm hergebruiken. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers.

Standaard lcd-schermen zenden miljoenen puntjes licht uit. Voor elk puntje wordt bepaald hoeveel licht daadwerkelijk wordt doorgelaten. Dat bepaalt de kleur die op het scherm te zien is. De rest van het licht en de energie gaan verloren.

Bij draagbare apparaten bedraagt het energieverlies grofweg tachtig tot negentig procent. Met de ingebouwde gepolariseerde zonnecellen kan de ongebruikte energie opgevangen worden.

Hoeveel langer een batterij kan meegaan, is niet bekend. Omdat ook zonlicht en sfeerverlichting opgevangen kunnen worden, zou de vertrouwde oplader op termijn wel eens verleden tijd kunnen zijn.


'Zonnecelschermen vangen eigen licht op' (Foto: Novum)

[Eneco] Gilbert slaat dubbelslag

Philippe Gilbert heeft donderdag de macht gegrepen in de Eneco Tour. De Belg van Omega Pharma-Lotto sprong op ruim zeven kilometer van de finish van de derde etappe in Andenne weg. Op de streep hield de Belgisch kampioen negen seconden over op nummer twee Grega Bole. Koen de Kort (Skil-Shimano) kwam achter Ben Hermans (Radioshack) als vierde aan.

Gilbert neemt ook de leiderstrui over van de jonge Amerikaan Taylor Phinney (BMC). Edvald Boasson Hagen was door drie veroverde bonificatieseconden al naast Phinney gekomen, maar Gilbert haalde de Noor van Team Sky zes seconden in. Achter Boasson Hagen is David Millar de nummer drie van het klassement. Joost van Leijen is de beste Nederlander op de tiende plaats.

Vrijdag wordt de vierde rit in de Eneco Tour na twee Belgische etappes weer in Nederland verreden. Roermond is dan de start- en finishplaats van een 14,7 kilometer lange tijdrit.


Gilbert slaat dubbelslag in Eneco Tour (Foto: Pro Shots)

Zweedse politie bestormt ambassade Libië

De politie heeft donderdag de Libische ambassade in Stockholm bestormd en zeven mensen gearresteerd die daar hadden ingebroken. De arrestanten wilden vermoedelijk het gebouw in brand steken of zelfmoord plegen, aldus de politie.

De politie probeerde zonder succes te onderhandelen met de bezetters en besloot in te grijpen toen het erop leek dat mensenlevens op het spel stonden. Het doel van de inbraak is niet bekend. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om een protestactie.

Zweedse politie bestormt ambassade Libië
Zweedse politie bestormt ambassade Libië (Foto: ANP)

Goud voor windsurfer Van Rijsselberge

Windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft zich een jaar voor de Spelen in Londen nadrukkelijk kandidaat gesteld voor de olympische titel. De 23-jarige Nederlander wist bij het pre-olympische toernooi in het Engelse Weymouth in de medalrace zijn eerste plaats te verdedigen.

Van Rijsselberge maakte het nog onnodig spannend door als vijfde te finishen, terwijl zijn naaste belager de Brit Nick Dempsey voor hem lag. Uiteindelijk kwam Dempsey als tweede over de meet, waardoor Van Rijsselberge in het klassement één punt overhield op zijn naaste belager. Voor de Texelaar was het zijn eerste zege op het olympisceh water, want bij de wereldbekerwedstrijd Sail for Gold in Weymouth werd hij vorig jaar tweede en dit seizoen derde.

Van Rijsselberge verzekerde zich eerder dit jaar al van de wereldbeker. Dit deed ook zeilster Marit Bouwmeester die eerder deze week in de Laser Radial op het olympische water ook al goud wist te veroveren.


Goud voor Van Rijselberge (Foto: Pro Shots)

Opnieuw tbs'er ontsnapt

Wederom is een tbs'er uit kliniek De Kijvelanden in Poortugaal ontsnapt. De 48-jarige man was met begeleid verlof in Hoogvliet toen hij donderdagochtend plotseling de benen nam. Sindsdien is hij spoorloos, meldt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

De woordvoerder kan niet zeggen waarvoor de man in de kliniek zit. Het Korps Landelijke Politiediensten is belast met de opsporing.

Vorige week wist een 28-jarige tbs'er uit De Kijvelanden zijn begeleider af te schudden. Hij werd enkele dagen later in Madrid aangehouden. Hij was op weg naar Marokko.

Oostenrijks museum ontslaat man om urinetherapie

Slot Belvedere in Oostenrijk heeft een werknemer ontslagen omdat hij zijn handen en gezicht wast met urine. De man, Alfred Zoppelt, begrijpt niets van zijn ontslag. Hij zegt dat zijn urinetherapie nooit eerder een probleem was.

De 57-jarige suppoost werkte 23 jaar bij het Weense museum. Volgens Zoppelt stond in de toelichting bij zijn ontslag dat 'u zich regelmatig insmeert met urine, vooral in het gezicht en op de handen'. "Hiermee vervuilt u de werkplek en vormt u een gevaar voor de gezondheid van uw collega's."

Een medewerker van het Belvedere, een kasteel waar onder meer schilderijen van Klimt en Schiele hangen, bevestigde dat Zoppelt is ontslagen. Ze wilde geen verdere toelichting geven.

Mensen die urinetherapie gebruiken zeggen dat ze daar zowel medisch als cosmetisch baat bij hebben. De helende werking van urine is nog niet wetenschappelijk bewezen.


Oostenrijks museum ontslaat man om urinetherapie (Foto: Novum)

CD: Sungrazer - Mirador

Het kan soms snel gaan binnen de muziekwereld. Dat hebben de mannen Rutger Smeets (gitaar), Hans Mulders (drums) en Sander Haagmans (bas), beter bekend als Sungrazer, wel gemerkt. Na begin 2009 de band te zijn begonnen, stonden ze in 2010 al op Pinkpop te spelen. Ook mochten ze het luidruchtigste optreden van De Wereld Draait Door verzorgen en hebben ze in het voorprogramma gestaan van stonergrootheden Fu Manchu en Karma to Burn. Als klap op de vuurpijl hebben ze datzelfde jaar getekend bij Elektrohasch Records. Hét label voor psychedelische muziek. Dit was allemaal het resultaat na het uitbrengen van hun eerste zelfgetitelde album. Een jaar later is het tijd voor alweer hun tweede langspeler, genaamd Mirador.

Sungrazer Cover

Ambtenaar Tiel verdacht van verduistering

De gemeente Tiel heeft aangifte gedaan van verduistering tegen een medewerker. De ambtenaar werkte op de afdeling Werk, Inkomen en Zorg. De gemeente is een intern onderzoek gestart, meldt een woordvoerder donderdag.

De ambtenaar, die ongeveer anderhalf jaar bij de gemeente werkte, is naar huis gestuurd. De verdenkingen tegen de medewerker zijn ontstaan, nadat eind vorige week onregelmatigheden werden aangetroffen in de betalingen. Onduidelijk is nog over welke periode de verduistering zou hebben plaatsgevonden en hoeveel geld de medewerker zou hebben weggemoffeld.

Smurfen toch met originele versie in bios

Wie stiekem toch heel graag naar The Smurfs wil en tot nu toe tegen gehouden werd door de Nederlandse stemmen, heeft geluk. Pathé gaat namelijk vanaf vandaag de originele Amerikaanse versie vertonen in haar bioscopen.

Wanneer de kwade tovenaar Gargamel hun dorp aanvalt, ontsnappen de Smurfen via een magische doorgang, die 'eens per blauwe maan' geopend is. Ze komen terecht in een vreemde, nieuwe wereld, die in niets lijkt op wat ze ooit hebben gezien: New York. Ze zitten vast in Manhattan en om weer thuis te komen, moeten Grote Smurf en de anderen een echte blauwe maan zien te 'smurfen' voordat Gargamel ze vindt.

Om alvast in de stemming te komen kan je het onderstaande 'interview' met de kleine blauwe wezentjes bekijken.

Eeuwenoude relieken gevonden in Munsterkerk

In de Munsterkerk in Roermond zijn in de nis van een altaar eeuwenoude relieken gevonden. Het gaat onder andere om tien schedels in met parels versierde doeken. Mogelijk betreft het relieken die verband houden met de verering van de heilige Ursula, zegt kunsthistoricus Erik Caris van de gemeente Roermond donderdag.

Caris onderzoekt de bouwgeschiedenis van de Munsterabdij in de Limburgse stad. Bij de bouw van abdijen speelden relieken van heiligen een belangrijke rol. Caris vond aanwijzingen dat ook in de Munsterkerk relieken aanwezig waren. Op een oude foto van een gat in het altaar waren een aantal pakketjes te zien. Die zijn nu met een endoscoop gefotografeerd.

Caris weet niet hoe de relieken in de kerk komen en of ze daar vanaf het begin liggen. De Munsterabdij werd in de dertiende eeuw gebouwd. Ursula was in die tijd een bekende heilige. Veel abdijen in Duitsland, Nederland en België namen relieken van de heilige op in hun kerk. Onderzoek moet uitwijzen of het ook daadwerkelijk om Ursula-relieken gaat.


Eeuwenoude relieken gevonden in Munsterkerk (Foto: Novum)

Evenement: Castlefest 2011

Met ruim 23.000 bezoekers zijn er op Castlefest ook dit jaar weer meer bezoekers naar Lisse afgereisd dan het jaar hiervoor. Castlefest is altijd in het eerste weekend van augustus. Van donderdag 4 augustus tot en met zondag 7 augustus vond dit jaar in Lisse dit evenement plaats. Veel bezoekers trekken nu een keer geen 21e eeuw kloffie aan. Hierdoor zijn alle soorten mensen te zien, mensen met kleding uit de Middeleeuwen, Steampunkers, gothics, elfjes, ridders, echt alles mag en alles kan. 

[Upd] Schietpartij in Estlandse ministerie van Defensie

In het gebouw van het ministerie van Defensie van Estland, in centrum van Tallinn, heeft donderdag een schietpartij plaatsgevonden. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie gezegd. De politie is ter plaatse.

Het gebouw is ontruimd, zei regeringswoordvoerder Martin Jasko, en de politie heeft het terrein afgezet.

De Baltische nieuwssite Delfi meldde dat er met tussenpozen van 20 minuten schoten zijn gehoord. Na het tweede schot zouden twee personen uit een raam zijn gesprongen en weggerend.

Update 17:12 uur:
In het gebouw van het ministerie van Defensie in de Estse hoofdstad Tallinn hebben zich donderdagmiddag een explosie en een schietpartij voorgedaan. Niemand raakte gewond, meldde de publieke radio. De vermoedelijke schutter, die ook kortstondig een aantal mensen in gijzeling hield, is aangehouden. 

Button geeft F1-demonstratie in Manchester

Het is voor de Formule 1-fans in Manchester te hopen dat de rust in de stad snel terugkeert. Eind deze maand zal in de Engelse stad namelijk een festijn worden georganiseerd waarbij gekart kan worden, in een simulator gereden kan worden en Jenson Button zal op 29 augustus een F1-demonstratie gaan verzorgen.

"Het besturen van een Formule 1-auto door Manchester wordt een unieke ervaring. Het publiek kan een aantal mooie prijzen winnen, dus hopelijk zal het lekker druk worden en kijken de fans er net zo naar uit als ik," zei McLaren-coureur Button.

Insiders kopen aandelen

Het aantal aandelen dat managers kopen in hun eigen beursfonds staat op het hoogste niveau sinds maart 2009, toen de Amsterdamse AEX-Index een 12-jarig dieptepunt bereikte. Dat blijkt uit gegevens van Bloomberg, waarvan financieel nieuwszender RTL Z donderdag melding maakt.

In de periode van 3 tot en met 9 augustus kochten 66 managers van 50 concerns aandelen in de onderneming waar zij leiding geven, het meest sinds maart 2009. Aankopen van aandelen in het eigen beursfonds wordt als een gunstig signaal gezien. De managers, de insiders, weten immers als geen ander hoe 'hun' onderneming er voor staat.

Man in vliegtuig plast meisje onder

Een 18-jarige man heeft gisteren flink huisgehouden in een vliegtuig tijdens een binnenlandse vlucht in de VS. Robert Vietze heeft namelijk een 11-jarig meisje ondergeplast.

Het vliegtuig was onderweg van het vliegveld van Portland, Oregon naar JFK Airport in New York. Het meisje reisde samen met haar zus en vader, toen zij tijdens de vijf en half uur duren vlucht eventjes alleen werd gelaten.

Vietze rook zijn kans. Hij stond op van zijn stoel en liep vijf rijen naar voren naar de stoel van het slachtoffer. Vervolgens opende hij zijn gulp, pakte zijn blanke sabel en gaf het jonge meisje een 'golden shower'.

"Ik was dronken", luidt het excuus van de viezerik. "Ik realiseerde me niet dat ik op haar been aan het pissen was." De beste man is door de vader van het meisje in de kraag gevat en overgedragen aan het luchtvaartpersoneel. Vietze zal worden aangeklaagd wegens zedenschennis.

Politie jaagt op kettingrovers

De politie rond Arnhem en Nijmegen waarschuwt voor de brute diefstal van halskettingen op straat. Nietsvermoedende mensen werden de afgelopen weken van onder meer gouden kettingen beroofd, aldus de politie. Donderdag was het al tweemaal raak in de regio.

Een inwoner van Velp werd donderdag aangesproken door een man en een vrouw, die er even later met zijn halsketting vandoor hingen. In Zevenaar raakte een man korte tijd later op dezelfde manier een sieraad kwijt. De politie in Nijmegen ontving ook al meldingen.

Korte opleving zomerweer in aantocht

Het weerbeeld lijkt volgende week weer een beetje op te knappen. De herfstige buien van nu maken dan enkele dagen plaats voor droog weer, zegt een meteoroloog van weeronline.nl. Zonaanbidders moeten echter niet te vroeg juichen, want het gaat om een tijdelijke opleving.

Eerder dit jaar had Nederland te maken met de droogste en zonnigste lente in decennia. In juli en augustus is het vooral nat en somber. Ook dit weekeinde is er nog allerminst sprake van zomerweer. Vooral zondag wordt een natte dag met stevige buien.

In de dagen daarna laat de zon zich steeds meer zien en wordt het 20 tot 22 graden, zeggen de huidige voorspellingen. "Daarna komt er opnieuw regen", voorspelt de zegsman.

Hoewel het donderdag op de meeste plaatsen weer erg nat was, zagen de meteorologen van weeronline toch een lichtpuntje. In Eindhoven werd de 25 graden aangetikt. "En dan spreken we van een zomerse dag."

Rojas en Madrazo langer bij Movistar

José Joaquin Rojas zal ook de komende twee seizoenen voor Movistar gaan rijden. De 26-jarige Spaanse kampioen op de weg verlengde zijn in 2012 aflopende contract met een jaar, zo maakte het Spaanse team bekend op haar website.

Naast Rojas wist Movistar ook te melden dat ook Angel Madrazo zijn contract verlengd heeft. De 23-jarige Spanjaard tekende eveneens bij tot 2013.


Rojas langer bij Movistar (Foto: Pro Shots)

Discotheken sterven uit

Discotheken sterven uit. Steeds meer van dit soort uitgaansgelegenheden gaan in Nederland failliet. Dit blijkt uit een woensdag uitgezonden EénVandaag-reportage.

Het aantal discotheken in Nederland is sinds 1996 bijna gehalveerd. Waren er 15 jaar geleden nog 450 discotheken, nu zijn dat er slechts 243. Volgens de reportage is de concurrentie met bijvoorbeeld festivals en illegale zuipketens moordend en is het publiek steeds sneller op iets uitgekeken.

Ook de terreur van social media is de laatste jaren sterk toegenomen in discotheken en andere uitgaansgelegenheden, zegt Jeroen van Broekhoven, de woordvoerder discotheken van Horeca Nederland: "Als ik naar concerten ga ik zie iedereen met zijn telefoon het concert delen met anderen van 'kijk eens hoe leuk ik het heb', dan denk ik: Heb je het zelf nog wel leuk? Want je bent zo aan het verspreiden aan iedereen. Maar wat vind je er zelf eigenlijk van?"

Volgens Van Broekhoven moeten discotheken vooral blijven vernieuwen om publiek te blijven trekken. Banken doen echter steeds moeilijker met het uitlenen van geld voor investeringen in de discotheken.


Discotheken sterven uit

Opoe van 83 krijgt borstvergroting

Marie Kolstad uit het Californische Orange County is onlangs onder het mes geweest. De 83-jarige hoefde, in tegenstelling tot veel leeftijdsgenoten, niet naar de chirurg voor een nieuwe heup. Nee, de overgrootmoeder heeft namelijk een borstvergroting ondergaan.

Kolstad, oma van twaalf kinderen en opoe van net zoveel achterkleinkinderen, besloot vorig maand dat ze toe was aan een borstvergroting. Omdat ze vermoedde dat de familie het maar niets zou vinden, besloot ze het zo lang mogelijk stil te houden.

De hoogbejaarde vrouw legde maar liefst 8.000 dollar neer voor een paar nieuwe tieten. De Amerikaanse is van een cupje 70B naar een flinke 80D gegaan. Volgens een New Yorkse plastisch chirurg is maar liefst 10 procent van de mensen die aan zich laten sleutelen de 65 al gepasseerd.

Morgan Freeman ontmaskert stelende goochelaars

Het lijkt erop dat ook Morgan Freeman zich bij de cast van Now You See Me mag voegen. De 74-jarige acteur is in onderhandeling voor de rol van Thaddeus, een voormalig goochelaar die zijn ex-collega's ontmaskert. Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo en Amanda Seyfried hebben al getekend, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

De film gaat over vier goochelaars die banken beroven en de opbrengst aan het publiek uitdelen. Freemans personage prikt publiekelijk door de trucs van andere goochelaars heen en wordt daarom binnen de illusionistenwereld verguisd. Hij wordt ingehuurd door de FBI om de stelende goochelaars te slim af te zijn.

Now You See Me wordt geregisseerd door Louis Leterrier, bekend van films als The Incredible Hulk en Clash of the Titans. De film gaat in 2014 in première. Freeman is eerst nog te zien in de Batman-film The Dark Knight Rises, waarin hij wederom de rol van wapenontwikkelaar Lucius Fox speelt. Die film verschijnt volgend jaar zomer in de Nederlandse bioscopen.

Agenten mishandeld bij aanhouding

Twee agenten zijn woensdagochtend in Rotterdam gewond geraakt nadat zij een auto aanhielden waarvan de bestuurder vermoedelijk te diep in het glaasje had gekeken. De twee inzittenden hadden geen trek in een enkeltje politiebureau en gingen de dienders te lijf, meldt de politie donderdag.

De agenten hielden de auto omstreeks 04.30 uur aan op de Westersingel. Toen de 20-jarige bestuurder besefte dat hij mee moest naar het bureau, sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging gebruikte een van de agenten pepperspray om de man tot bedaren te brengen. De agent liep verschillende kneuzingen op.

De andere diender werd ondertussen onder handen genomen door de 21-jarige bijrijder. Ook deze agent kwam er niet ongeschonden van af. Hij liep verschillende verwondingen op.

De twee zijn in de cel gezet. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mark Wahlberg in stripverfilming 2 Guns

Mark Wahlberg krijgt mogelijk een rol in de verfilming van de strip 2 Guns. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Het verhaal gaat over een agent van de Amerikaanse antidrugseenheid DEA en een undercoveragent van de marine die elkaar onderzoeken zonder het te weten. Beiden worden verdacht van het stelen van geld van de maffia.

Welke rol Wahlberg gaat spelen is nog niet bekend; wie zijn tegenspeler wordt evenmin. Regisseur David O. Russell, met wie Wahlberg vorig jaar de boksfilm The Fighter maakte, was geïnteresseerd in de regie van 2 Guns. Hij heeft echter getekend voor de regie van de komedie The Silver Linings Playbook, een film waar Wahlberg juist uitstapte.

2 Guns verschijnt in 2013 in de bioscopen. De 40-jarige acteur is volgend jaar eerst nog te zien in de thriller Contraband. Hierin speelt hij een bewaker die vanwege geldproblemen langzaam de smokkelarij in wordt gezogen, een branche waar hij juist jaren geleden uit wist te stappen.


Mark Wahlberg in stripverfilming 2 Guns (Foto: Novum)

Congreslid wil onderzoek naar Bin Laden-film

Het Republikeinse Congreslid Peter King wil weten of de Amerikaanse regering heeft samengewerkt met de makers van een film over Osama bin Laden. Aanleiding voor de vragen is een column in de Amerikaanse krant The New York Times. Daarin staat dat de regering van Barack Obama geheime informatie heeft doorgespeeld aan regisseur Kathryn Bigelow.

King is voorzitter van de commissie voor binnenlandse veiligheid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hij uitte in een brief zijn zorgen tegenover het Amerikaanse ministerie van Defensie en de baas van de CIA. Hij vindt dat de regering de dood van Bin Laden moet duiden, niet Hollywood. "Deze vermeende samenwerking stelt de gewenste transparantie in dienst van de Amerikaanse filmindustrie."

De regering van Obama ontkent dat ze gevoelige feiten over de jacht op Bin Laden aan de filmmakers heeft gegeven. "We laten nooit geheime informatie los", zegt een woordvoerder van het Witte Huis. "Ik hoop dat met de constante dreiging van terrorisme de commissie voor binnenlandse veiligheid wel belangrijkere onderwerpen te bespreken heeft dan een film."

Kathryn Bigelow, die vorig jaar een Oscar won voor het oorlogsdrama The Hurt Locker, laat weten al jaren met de film bezig te zijn. Het verhaal beslaat de regeringsperiode van drie Amerikaanse presidenten. Ze zegt dat de dood van de meest gezochte terrorist niet alleen het werk is van de Democraten.

"Het was een Amerikaanse overwinning, heldhaftig en onpartijdig. Er is geen reden om te suggereren dat onze film deze enorme overwinning anders zal portretteren", laat de 59-jarige regisseur weten in een verklaring.

De film moet volgend jaar oktober uitkomen, net voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De nog titelloze film ging aanvankelijk alleen over de jacht op Bin Laden, maar sinds hij in mei van dit jaar door werd opgespoord en gedood, heeft het scenario een ander einde.


Congreslid wil onderzoek naar Bin Laden-film (Foto: Novum)

Ben Saunders speelt zombie in film

Zanger Ben Saunders heeft een rol in de Nederlandse zombiekomedie Shouf Shouf Zombibi. Het is de eerste keer dat de zanger in een film speelt. Dat maakt distributeur A-Film Distribution donderdag bekend.

In de zombiefilm zijn verder Yahya Gaier, Gigi Ravelli, Mimoun Ouled Radi, Sergio Hasselbaink en Yes-R te zien. De 28-jarige Saunders is bekend door zijn deelname aan de talentenjacht The Voice of Holland. De zanger is blij met zijn uitstapje naar de filmwereld. "Ik vind het heel tof om te doen, omdat ik niet hoef te acteren", laat hij weten. "Ik speel namelijk mezelf en mag een zombie zijn, wie wil dat niet?"

Het verhaal van de film gaat over een oud Russisch ruimtestation dat op Nederland te pletter valt, waardoor alle omwonenden veranderen in zombies. De broers Mo en Aziz ontspringen de dans doordat ze de nacht moesten doorbrengen in de gevangenis.

De opnamen van Shouf Shouf Zombibi zijn in volle gang en duren nog tot eind augustus. De film gaat 16 februari in de bioscopen draaien.

Neymar: "Ik kan beter worden dan Messi"

Neymar, het Braziliaanse toptalent, heeft aan zelfvertrouwen geen gebrek. Dat blijkt uit een interview met de Spaanse krant Marca.

"Ik kan net zo goed worden als Lionel Messi, en misschien zelfs wel beter", vertelt Neymar, die iedere transferperiode wordt gelinkt aan Europese topclubs. Hij staat echter nog steeds onder contract bij Santos. "Ik richt me op het nationale team en Santos."

Neymar speelde gisteravond met Brazilië een oefenwedstrijd tegen Duitsland (3-2 nederlaag). De 19-jarige aanvaller heeft weinig nieuws te melden over een mogelijke transfer. "We gaan zien wat er gaat gebeuren. Een transfer is voor mij nu geen issue."

Neymar da Silva Santos Júnior maakte in maart 2009 zijn debuut in het eerste team van Santos, de club waar hij op 11-jarige leeftijd binnenkwam. Hij speelde inmiddels ruim honderd duels en hij debuteerde precies een jaar geleden in het nationale team.

Neymar: "Ik kan beter worden dan Messi" (Foto: Pro Shots)

Bloedtest bij alle atleten WK atletiek

Iedere atleet die aan het WK atletiek in Daegu meedoet, wordt onderworpen aan een bloedcontrole. Dat heeft de internationale atletiekfederatie IAAF vandaag bekendgemaakt. Volgens de bond is het een antidopingprogramma dat zijn gelijke niet kent. Het WK in de Zuid-Koreaanse stad wordt afgewerkt van 27 augustus tot en met 4 september.

De IAAF wil vanaf 18 augustus, als het atletendorp open gaat, bloedmonsters verzamelen. Ze worden ter plekke in een dopinglaboratorium onderzocht. Na het toernooi gaan alle bloedstalen naar Lausanne waar ze nogmaals tegen het licht worden gehouden.

De bloedtests zijn niet de enige dopingcontroles tijdens het WK. De IAAF heeft ook aangekondigd ongeveer vijfhonderd urinetests af te nemen.

Jongen overlijdt na val uit taxi

Een 18-jarige jongen uit het Noord-Hollandse dorp Grootebroek is donderdagochtend in een ziekenhuis overleden nadat hij in Lutjebroek uit een taxi was gevallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De jongen was in Hoorn in de taxi gestapt nadat hij daar met vrienden uit was geweest. Rond 03.45 uur zette de chauffeur de jongens op de Azalealaan in Lutjebroek af. Bij het uitstappen viel de jongen. Hij kwam met zijn hoofd op de grond terecht en werd met hersenletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Daar overleed hij later.

Filipijn na vier jaar hertellen eindelijk senator

Een kandidaat voor de Filipijnse senaat is donderdag, meer dan vier jaar na de verkiezingen, eindelijk uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. De man, Aquilino Pimentel III, was sinds 2007 verwikkeld in een strijd om een senaatszetel met zijn rivaal Juan Miguel Zubiri. Pimentel eiste een hertelling, omdat hij had verloren van Zubiri.

Volgens Pimentel was er sprake van fraude. Ooggetuigen zouden hebben verklaard dat er valse stembiljetten waren gebruikt om bondgenoten van de toenmalige president Gloria Macapagal Arroyo te bevoordelen. Zubiri trad vorige week af als senator. Hij zei zijn familie de controverse verder te willen besparen.

De kiesraad van de senaat verklaarde donderdag dat uit de handmatige hertelling is gebleken dat Pimentel de echte winnaar van de verkiezingen is. Hij wordt vrijdag beëdigd.

'Nederland en Duitsland ruziën over zeegrens'

Nederland en Duitsland liggen al bijna een jaar met elkaar in de clinch over de aanleg van een Duits windmolenpark boven Schiermonnikoog. De twee landen zijn het oneens over waar de zeegrens loopt, schrijft De Telegraaf donderdag.

De Duitsers vinden dat ze de windmolens op Duits zeegebied bouwen, terwijl Nederland van mening is dat het om Nederlands gebied gaat en dat in Nederland en bouwvergunning moet worden aangevraagd. Duitsland heeft al wel een vergunning afgegeven.

Het windmolenpark is een initiatief van het Duitse energieconcern EWE en moet honderdduizend huishoudens van stroom voorzien. De bouw van de dertig windmolens zou volgend jaar beginnen, maar dat is door de politieke en economische problemen uitgesteld naar medio 2013.

De aanleg van het park stuit ook op verzet van de Waddenvereniging. De aanleg van het park is een bedreiging voor flora en fauna, zegt een woordvoerder van de vereniging in de krant.

Piloten verblind met laserstralen

De politie in Litouwen heeft een onderzoek ingesteld naar diverse incidenten waarbij piloten tijdens de landing op de internationale luchthaven van Vilnius zijn verblind met een felgroene laserstraal. De politie heeft de plaatselijke bevolking gevraagd om informatie over de aanvallen, zei een woordvoerder donderdag.

De burgerluchtvaartautoriteit van Litouwen deelde mee dat het laatste incident dinsdag plaatshad. De piloot van een landende Boeing 737 werd korte tijd verblind door een groene lichtstraal, maar wist het toestel veilig aan de grond te brengen.

Vergelijkbare aanvallen met laserstralen, die krachtig genoeg zijn om permanente beschadigingen aan het oog toe te brengen, vonden eerder al plaats in andere delen van Europa en in de Verenigde Staten. In China en Rusland worden goedkope laserpennen geproduceerd, die op internet voor zo'n twintig euro kunnen worden aangeschaft.

Staking in Spaans voetbal dreigt om cao-conflict

Spaanse voetballers leggen mogelijk het werk neer. De spelers in de Priméra en Segunda Division hebben daar vandaag mee gedreigd als LFP, dat de twee hoogste Spaanse divisies beheert, en spelersvakbond AFE geen overeenstemming bereiken over een nieuwe cao. De staking staat gepland voor de eerste twee speelrondes van de beide competities.

Tijdens een persconferentie werd AFE-voorzitter Luis Rubiales geflankeerd door diverse voetballers, waaronder toppers als Real Madrid-doelman Iker Casillas en Barcelona-verdediger Carles Puyol. "We willen niet meer geld", verduidelijkte Rubiales. "We willen dat contracten worden nageleefd." Meer dan honderd spelers van alle veertig clubs uit de twee divisies staan achter de plannen.

De Spaanse competitie zou volgens planning op 20 augustus beginnen.

Opvallend is dat in de Italiaanse Serie A ook een staking dreigt vanwege het ontbreken van een cao. De voetballers daar hebben met een werkonderbreking gedreigd als er voor de start van de competitie in het weekeinde van 27 tot 28 augustus geen getekend akkoord ligt. Twee keer eerder werd een mondeling akkoord bereikt, maar de Serie A heeft de overeenkomsten niet getekend.

[Vuelta] Leopard-Trek met Bennati en Cancellara

Leopard-Trek heeft zijn selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Luxemburgse formatie kan met Daniele Bennati een gooi doen naar dagzeges in de massasprint. Jakob Fuglsang en Maxime Monfort zijn troeven voor het algemeen klassement.

Davide Vigano, Fabian Cancellara, Oliver Zaugg, Robert Wagner, Stuart O'Grady en Thomas Rohregger maken de selectie van Leopard-Trek compleet. De Ronde van Spanje start op 20 augustus.

Internetconnectie vaker wapen tegen piraterij

Gamebedrijven gebruiken steeds vaker internetverbindingen om hun spellen te beveiligen. Op die manier kunnen gamers ook niet meer vals spelen in online spellen. Tim Willits, creatief directeur van gamestudio id Software, geeft tegenover de website Eurogamer aan dat deze oplossing 'beter is voor iedereen'. Gamers zijn het daar echter niet altijd mee eens.

Reacties op nieuwssites tonen aan dat gamers spellen ook offline willen kunnen spelen. "Wat als mijn internet plots uitvalt", schrijft een anonieme gamer. "Gamen op mijn laptop op het vliegveld gaat dus niet meer werken", verzucht een ander.

Toch lijken steeds meer gamebedrijven de overstap naar permanent vereiste internetverbindingen te maken. Zo ziet Willits de mogelijkheid nieuwe spelfuncties en updates automatisch te kunnen verwerken als een van de voordelen. Ook worden games via een online netwerk automatisch op echtheid gecontroleerd. Zo gebruikt game-uitgever Ubisoft een eigen online beveiligingssysteem. Volgens Eurogamer heeft de uitgever het aantal illegaal verspreide kopieën van pc-games aanzienlijk teruggedrongen.

De mening van Willits sluit aan bij de visie van andere gamestudio's. Zo maakte Blizzard Entertainment, bekend van Starcraft en World of Warcraft, deze maand bekend dat het actierollenspel Diablo III ook een permanente internetverbinding vereist. In deze game worden de singleplayer- en online multiplayeravonturen van de speler met elkaar verbonden.


Internetconnectie vaker wapen tegen piraterij

Mutu international af na avondje stappen

Adrian Mutu hoeft niet meer op een uitnodiging voor het Roemeense nationale elftal te rekenen. De vedette, die in zijn loopbaan regelmatig in opspraak kwam, werd door bondscoach Victor Piturca gestraft wegens het overtreden van de interne gedragsregels.

De 32-jarige Mutu besloot deze week een avondje op stap te gaan met ploegmaat Gabriel Tamas. Het duo arriveerde pas om middernacht in het hotel, terwijl de twee zich al om tien uur hadden moeten melden. Voor trainer Piturca was daarop de maat vol. De twee hoeven zich nooit meer bij de nationale ploeg te melden.

"Ik weet niet wat ze deden toen ze weg waren, of ze gedronken hebben of niet. Maar ze hebben de regels overtreden. Mutu en Tamas worden niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. Ze hebben zich niet gehouden aan de afspraken en daarmee is het afgelopen", aldus de bondscoach. "Bij mij zijn de regels streng, en dat hadden ze moeten weten. Het doet me pijn, want we verliezen twee spelers van waarde."

Mutu, die tegenwoordig onder contract staat bij het Italiaanse Cesena, speelde zeventig interlands voor Roemenië. Daarin scoorde de voormalig speler van onder meer Internazionale, Parma, Chelsea, Juventus en Fiorentina 32 keer. Roemenië is in de kwalificatiereeks voor het WK 2014, die volgend jaar start, één van de tegenstanders van Nederland.

'Noor en Ghanees naar Vitesse'

De transfergeruchten rond Vitesse houden voortdurend aan. Volgens de laatste berichten zal de Arnhemse club twee middenvelders aantrekken. Het gaat om een Noor en een Ghanees.

De 23-jarige Ruben Yttergård Jensen van Tromsø IL is volgens het Noorse NRK op weg naar Arnhem. De defensieve middenvelder speelde acht interlands voor Noorwegen en moet iets meer dan een miljoen euro kosten. Yttergård Jensen speelde de afgelopen vijf jaar meer dan honderd competitieduels voor de club uit zijn geboortestad.

Verder zou Vitesse overeenstemming bereikt hebben met het Duitse FC Schalke 04 over de huur van Anthony Annan. De 25-jarige Ghanees, die meer dan veertig interlands speelde, komt sinds begin dit jaar uit voor Schalke. In Gelsenkirchen wist hij geen basisplaats te bemachtigen. Eerder speelde Annan voor de Noorse clubs I.K. Start, Stabæk en Rosenborg BK. Annan moet zelf nog wel instemmen met een huurperiode in Arnhem.

'Rob Been junior wordt directeur Ajax'

Rob Been junior is benaderd om algemeen directeur van Ajax te worden. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5 op basis van meerdere bronnen binnen de club. Been is nu nog voorzitter van de ledenraad. Hij zou de enige kandidaat zijn, nadat eerder onder anderen Tscheu la Ling en Marc Overmars in beeld waren.

Als Been ja zegt tegen het aanbod zou hij een puur zakelijk directeur worden. Naast hem wordt dan een directeur voetbalzaken aangesteld.

Opvallend is dat Been als voorzitter van de ledenraad ook met een delegatie van de raad van commissarissen naar Barcelona zou reizen om daar met Johan Cruijff te praten. De samenwerking tussen de voormalige nummer veertien en de andere commissarissen zou te wensen overlaten.

Nintendo leert van fouten

De tegenvallende verkoop van de Nintendo 3DS ziet Nintendo als een wijze les voor de aankomende Wii U. Zo wordt de nieuwe spelcomputer direct voorzien van grote titels en uitgebreide online mogelijkheden.

Het ontbreken van deze mogelijkheden bij de lancering van de 3DS zou volgens Nintendo of America-directeur Reggie Fils-Aime de belangrijkste reden voor het falen zijn geweest. Dat schrijft schrijft het gameweblog MTV Multiplayer.

"Het succes van een spelcomputer hangt af van de games. De Nintendo 3DS krijgt dit najaar bekende titels als Super Mario 3D Land, Starfox en Mario Kart 7. Met grote games en betere online mogelijkheden, zoals de vernieuwde eShop en Nintendo Videoservice, denken we de grootste problemen rond de Nintendo 3DS te hebben opgelost", zegt Reggie Fils-Aime in gesprek met MTV.

De opvolger van de Nintendo Wii krijgt een aanraakschermcontroller en meer rekenkracht waardoor ook HD-beelden kunnen worden getoond. De spelcomputer moet volgend jaar op de markt komen.

De Nintendo 3DS wordt vrijdag dertig procent goedkoper. Nintendo neemt die stap door tegenvallende verkoopcijfers van de draagbare spelcomputer. Door de lagere prijs en een aantal grote games moet de verkoopverwachting van dertien miljoen verkochte 3DS-computers voor maart 2012 alsnog worden gehaald.


Nintendo leert van fouten

[Upd] Moisander niet naar PSV

PSV probeert AZ-verdediger Niklas Moisander binnen te halen. De 25-jarige Fin moet ongeveer vier miljoen euro kosten, schrijft De Telegraaf. De Eindhovenaren hebben al drie keer een bod uitgebracht, maar willen vooralsnog niet verder dan drie miljoen euro gaan.

De verdediger, die in het eerste competitieduel zondag met zijn huidige werkgever PSV versloeg, zou wel oren hebben naar de transfer. Moisander en zijn zaakwaarnemer hebben nog niet gereageerd, maar in Alkmaar is het algemeen bekend dat hij een financiële en sportieve stap omhoog wel ziet zitten.

Update:

Niklas Moisander zet zijn carrière niet voort bij PSV. Dit schrijft RTV Noord-Holland op zijn website. De Eindhovense club wilde drie miljoen euro voor de speler op tafel leggen, maar de Alkmaarder formatie ging hier echter niet mee akkoord.

AZ wil tenminste vijf miljoen euro voor Moisander ontvangen, waardoor de onderhandelingen tussen beide partijen nu zijn gestaakt.

Chadli: "Duel tegen AZ komt te vroeg"

Het is nog altijd niet duidelijk wanneer Nacer Chadli zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden kan maken. De Belg ondervindt al een aantal weken hinder van een ontsteking aan de peesplaat in zijn knie.

"De pijn is wat minder geworden, maar de wedstrijd van zaterdag tegen AZ komt nog te vroeg," liet Chadli aan TC Tubantia weten. Daarnaast is de kans groot dat hij het Champions League-duel tegen Benfica eveneens moet missen.

Rebecca Black van school gepest

Rebecca Black, de zangeres van het liedje 'Friday', is van school af. De veertienjarige 'popster' wordt dagelijks zo erg gepest door al haar schoolgenoten dat de ouders van Rebecca hebben besloten om hun dochter van school te halen. De moeder gaat haar nu thuisonderwijs geven. Dat wordt vast 'fun, fun fun'.

De schoolgenoten van Rebecca Black zongen bijvoorbeeld haar liedje 'Friday' met een vervelende stem wanneer zij langsliep. Ook vroegen ze elke vrijdag aan Rebecca welke dag het was. Het enige 'antwoord' wat Rebecca daarop kon geven waren hopeloze tranen. De zangeres hoopt nu alles te leren van haar moeder met thuisschool. Binnenkort zal Rebecca's eerste album uitkomen.

Fable: The Journey zonder guns en zwaarden

De Kinect-game Fable: The Journey zal geen wapens zoals pistolen en zwaarden bevatten. Dit heeft grote blaatbaas Peter Molyneux van Lionhead Studios onlangs gezegd. De helden van de game zullen daarom volledig afhankelijk zijn van hun magische krachten om Hobbes en ander gespuis om te leggen.

"We konden best mèlee wapens doen, maar wat ik niet kan hebben is dat als je ermee zwaait of schiet dat je hersens een bepaalde terugslag verwachten. Als je iets raakt op het scherm zijn de visuals en het geluid daarom niet genoeg. We willen dat de speler zich machtig voelt. Bij magische krachten weten je hersens niet hoe dat zou moeten voelen", aldus Molyneux.

Hij heeft onlangs ontkend dat de game een on-rails shooter wordt. In Fable: The Journey kun je met handgebaren verschillende soort magische aanvallen maken. Het is voor de eerste keer dat de studio een andere engine gebruikt, namelijk Unreal Engine 3, om een game te maken. Zin om wat Hobbes af te knallen? Kom dan deze maand naar GamesCom in Keulen, daar staan ze klaar met een demo.

Kantoorpik kijkt uit op pornofilmset

Een verveelde kantoormedewerker keek maandag voor de verandering eens uit het raam van zijn kantoor in hartje New York. Wat hij ditmaal zag, was eens wat anders dan een paar vogeltjes. In het huis tegenover bleek men namelijk bezig te zijn met het maken van een pornofilm.

De beste man greep direct het eerste wat hij voor handen had: zijn iPhone, waarmee hij enkele fijne kiekjes schoot. Hierop is te zien hoe een vrouw in zwarte lingerie bezig is op een stevige eettafel.

Het ooggetuige zijn van een pornoshoot in Manhattan is voor de anoniem gebleven voyeur 'een soort van New Yorkse loterij'. "De ticketprijs is een prachtig uitzicht en tijd."

Benieuwd naar de foto's? Deze zijn hier te zien

Fans vragen bij Valve om release Half Life 3

Heel veel mensen wachten al jaren op een teken van leven voor Half Life 3 of Episode 3, maar sommige fans gaan wel heel erg ver hierin. Zo zitten er nu twee fans al urenlang voor de deur van het Valve-kantoor te 'demonstreren' in de hoop dat Half Life 3 uit zal gaan komen.

De directeur van Valve, Gabe Newell, vond het imposante groepje van twee zo zielig dat die even een kijkje ging nemen hoe met ze gaat. Hij zei daarbij niets over de release van Half Life 3. Hieronder de foto van Gabe met de twee fans.

GABE

Renshaw definitief naar Rabobank

Mark Renshaw rijdt de komende twee jaar voor Rabobank. De Nederlandse wielerploeg maakte de komst van de 28-jarige Australiër vandaag bekend. Renshaw komt over van HTC-Highroad dat na dit seizoen wordt opgedoekt. De afgelopen jaren trok hij bij die ploeg met veel succes de sprint aan voor Mark Cavendish. Geruchten over de deal doken gisteren op.

Renshaw gaat bij Rabo Theo Bos ondersteunen, maar krijgt ook de kans om voor zijn eigen kansen te rijden. Volgens technisch directeur Erik Breukink benaderde de nieuwe aanwinst Rabobank zelf. "Dat zegt veel over de waardering die renners hebben voor onze ploeg."

Theo Bos is dolblij met de komst van Renshaw. "Mark is de beste sprintvoorbereider ter wereld. De samenwerking met Mark gaat mij ook verder helpen in mijn ontwikkeling." Ook Renshaw is positief over zijn overstap. "Nu ga ik proberen sommige van de grootste wedstrijden zelf te winnen. Rabobank is een van de meest professionele ploegen met een solide structuur, zodat ik mijn doelen kan nastreven."

Irritant, dat ik het niet heb verzonnen

Het boek ‘Irritant, al je dagelijkse ergernissen’ geschreven door Maartje Fleur, sprak me aan, en met een halve blik op de achterkant rekende ik snel af bij de kassa. Wat een geweldig boek! Maartje Fleur staat met dit boek in de boeken top-10 en ik zie groen van jaloezie. Want het concept is zo eenvoudig. Waar erger je je aan in het dagelijks leven? Zij heeft haar eigen ergernissen beschreven, maar ze heeft ook via twittervolgers allemaal ideeën opgedaan.

Michailov weer fit

FC Twente kan komend weekend in de competitiewedstrijd tegen AZ weer beschikken over doelman Nikolai Michailov. Michailov moest het duel tegen NAC Breda vorig weekend aan zich voorbij laten gaan vanwege een rugblessure.

Chadli zal waarschijnlijk niet in actie komen tegen de Alkmaarders. De aanvaller heeft een irritatie aan de peesplaat boven de knie en liet de training van vandaag aan zich voorbij gaan.

Helft werknemers afgeleid door Facebook en Twitter

Bijna de helft van de werknemers raakt tijdens kantooruren wel eens afgeleid door sociale media. 27 procent geeft toe dat dit soms zelfs ten koste van het werk gaat. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank onder negenhonderd werkenden. Maar weinig werkgevers hebben beleid om het gebruik van sociale media te beperken.

Een kwart van de werknemers geeft aan vijf keer per dag Facebook, Twitter of een ander sociaal medium te bezoeken. Een op de vijf beperkt het aantal bezoeken tot twee tot vijf keer op een dag. Zestien procent weet zich beter te beheersen en surft slechts eenmaal per dag naar een sociaal netwerk.

Nog niet veel werkgevers hebben beleid gemaakt om het potentiële productiviteitsverlies door sociale media te beperken. Drie op de vijf werknemers hebben een baas die hen vrijlaat om onder werktijd sociale media te gebruiken. Bij twintig procent worden de websites wel geblokkeerd en bij achttien procent is er een protocol afgesproken.

Afgezien van de productiviteitskwestie blijkt het risico van imagoschade voor de werkgever mee te vallen. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste werknemers niet snel iets negatiefs over het werk of de werkgever schrijven. 58 procent van de respondenten is hoe dan ook heel terughoudend om iets op te schrijven over de baas. Vijftien procent doet dit wel, maar alleen als het positief nieuws is, zes procent alleen als ze iets te klagen hebben.

Overigens hoeft het gebruik van sociale media op de werkvloer niet negatief uit te pakken voor een bedrijf. TNS Nipo publiceerde in mei de resultaten van een tweejarig onderzoek waaruit bleek dat het gebruik van Twitter en Facebook werknemers creatiever en innovatiever heeft gemaakt. Daardoor ontstaan nieuwe ideeën waarmee bedrijven hun voordeel kunnen doen.


Helft werknemers afgeleid door Facebook en Twitter (Foto: Novum)

Lowlands doet nog 750 kaarten in de verkoop

Lowlands verkoopt dinsdag nog 750 kaarten. De organisatie van het festival, dat volgende week vrijdag begint, houdt de kaarten bewust tot het laatste moment achter.

"Deze kaarten hebben we achtergehouden om de zwarthandel op het laatste moment nog eens te frustreren", laat de organisatie weten. Het gaat om vrijgekomen kaarten uit niet-gebruikte sponsorblokkades en relatiekaarten.

Lowlands duurt van 19 tot en met 21 augustus. 45 duizend kaarten voor het festival waren vorig jaar binnen een paar uur uitverkocht, toen de line-up nog onbekend was. Artiesten als The Offspring, Arctic Monkeys en Skunk Anasie komen dit jaar naar Biddinghuizen voor een optreden.

Meer celstraffen in varkensvleesschandaal China

In China zijn nog eens zeven mensen veroordeeld wegens hun aandeel in een schandaal rond varkensvlees. Zij verkochten clenbuterol aan varkensboeren, dat het vlees magerder maakt, maar schadelijk is voor mensen die het eten.

De zeven verdachten kregen celstraffen variërend van één tot tien jaar. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag gemeld. Vorige maand werd de hoofdverdachte in het schandaal tot de doodstraf veroordeeld.

Lijk gevonden in Hoensbroek

In Hoensbroek is donderdagochtend een stoffelijk overschot gevonden. Het lijk werd gevonden door een wandelaar en lag in de bosschages aan de Koumenweg, laat een woordvoerder van de politie weten.

Het is nog niet bekend of het slachtoffer een man of een vrouw is. Ook is niet duidelijk of het gaat om een ongeval, een misdrijf of zelfdoding. Onderzoek moet dat uitwijzen. Volgens de Limburgse omroep L1 is het lichaam in verregaande staat van ontbinding. De zegsman van de politie kon dat niet bevestigen.

Iedereen mag taxibedrijf beginnen

Vanaf het najaar kan iedereen die dat wil een taxibedrijf beginnen. Per 1 oktober verdwijnt het verplichte examen voor ondernemers in de taxibranche, meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur. Het examen dat taxichauffeurs moeten afleggen, blijft wel bestaan.

Het ondernemersexamen was een aantal jaar geleden ingesteld om goede van dubieuze taxiondernemers te scheiden. Volgens brancheorganisatie KNV Taxi is daar niets van terechtgekomen.

De brancheorganisatie heeft het kabinet geadviseerd met het examen te stoppen. "Er zijn nu ook andere maatregelen aangekondigd om wantoestanden in de branche tegen te gaan. Zo krijgen gemeenten meer bevoegdheden om eisen te stellen", legt de woordvoerder uit. "Bovendien zijn andere ondernemers ook niet verplicht een examen af te leggen."

Straks kan iedereen met een bewijs van goed gedrag een taxibedrijf beginnen. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit verbetert, komen er in de vijf grootste steden taxiverenigingen die toezicht houden.


Iedereen mag taxibedrijf beginnen (Foto: Novum)

Vrachtwagen ramt woning na klapband

Een vrachtwagen heeft woensdag de gevel van een woning in het Friese Rinsumageest geramd. Het voertuig kreeg een klapband waarna de 39-jarige bestuurder van de weg raakte. Niemand raakte gewond. Het huis liep wel flinke schade op, meldt de politie donderdag.

De vrachtwagen reed op de Lauwersseewei toen de band het begaf. De wagen werd onbestuurbaar, raakte de woning, reed verder en kwam vlak voor een sloot tot stilstand. De bewoner bevond zich op het moment van het ongeluk niet in huis.

CBP handhaaft boete Google om wifigegevens

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) handhaaft de dwangsom tegen Google. De internetgigant verzamelde met auto's die foto's maken voor Street View ook wifigegevens van ruim 3,6 miljoen routers in Nederland. Het CBP blijft erbij dat Google deze gegevens moet wissen. De opslag ervan is in strijd met de privacywetgeving.

De privacywaakhond reageert donderdag met het besluit op het bezwaar dat Google aantekende tegen het dwangsombesluit, dat in april werd opgelegd. Het internetbedrijf kreeg drie maanden de tijd om te voldoen aan de eisen. Als Google dat niet zou doen, kon de dwangsom oplopen tot een miljoen euro.

Google is het CBP op een punt tegemoet gekomen. Het bedrijf heeft nu gemeld dat het gegevens verwerkt. Daarom is de dwangsom verlaagd tot 750.000 euro.

Het CBP blijft er echter bij dat Google aan de eigenaren van alle routers de mogelijkheid moet aanbieden om bezwaar aan te tekenen tegen het opslaan van de gegevens. Ook moet Google aan hen laten weten dat de gegevens over de routers worden verzameld.

Greenedge haalt ook Eritrees talent

De nieuwe Australische wielerploeg Greenedge blijft zich roeren op de transfermarkt. Nadat deze week de komst van Stuart O'Grady en Pieter Weening al werd bekendgemaakt, is nu ook het Eritrese talent Daniel Teklehaimanot aangetrokken.

De transfer wordt vandaag gemeld door de internationale wielerunie UCI. Teklehaimot traint op het door de UCI opgezette World Cycling Centre in het Zwitserse Aigle.

De 22-jarige Teklehemainot werd in 2010 Afrikaans kampioen op de tijdrit, de wegrace en de ploegentijdrit. Ook in de beloftencategorie won hij alle drie de continentale titels. In 2009 eindigde hij bovendien als zesde in de Tour de l'Avenir.

In 2010 liep hij al eens een halfjaar stage bij Cervélo, maar die ploeg werd aan het einde van dat seizoen opgedoekt. Dit jaar schreef Teklehaimanot onder meer een etappe in de Ronde van Gabon op zijn naam.

Gemeenten willen strengere handhaving Opiumwet

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat het Openbaar Ministerie (OM) meer werk maakt van het handhaven van de Opiumwet. De vereniging vindt dat het OM de politie beter moet laten handhaven nu de Raad van State onlangs heeft bepaald dat gemeenten geen blowverbod mogen invoeren.

De VNG heeft van een aantal gemeenten signalen gekregen dat ze overlast nu niet goed kunnen aanpakken. "De richtlijn dat handhaving van de Opiumwet geen prioriteit heeft voor de politie moet van tafel", zegt een woordvoerder. "Gemeenten kampen met overlast, maar mogen zelf geen blowverbod afkondigen. Daarom moet het OM maar zorgen er beter gehandhaafd wordt."

De Raad van State bepaalde vorige maand dat gemeenten geen blowverbod mogen invoeren omdat dat in strijd is met de Opiumwet. Het is in Nederland verboden om softdrugs te hebben, al wordt het wel gedoogd. Iets wat al verboden is, kan niet nog eens door de gemeente worden verboden, oordeelde de Raad van State.


Gemeenten willen strengere handhaving Opiumwet (Foto: Novum)

Tottenham Hotspur - Everton afgelast

Het duel tussen Tottenham Hotspur en Everton, dat voor zaterdag op het programma staat, is afgelast. Dit melden verschillende Engelse media.

De rellen, die Engeland al dagen in zijn greep houden, begonnen vlakbij het stadion van The Spurs, White Hart Lane. De politie acht het daarom niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan.

De FA heeft het advies van de autoriteiten overgenomen en de wedstrijd uit voorzorg uit het programma voor komend weekend gehaald. Vooralsnog zullen er geen andere wedstrijden worden afgelast, maar dat zal ook een beetje van de situatie afhangen. 

In de komende periode wordt bekeken wanneer het duel tussen Tottenham Hotspur en Everton wordt ingehaald. De FA zal op korte termijn een voorstel voor een nieuwe speeldatum doen.

Eerder werd ook de oefeninterland tussen Engeland en het Nederlands elftal, vanwege de rellen in Engeland, geschrapt.

Meisje (9) verzint ontvoering

Een meisje van 9 uit Westerbeek blijkt een verhaal over een poging tot ontvoering te hebben verzonnen. De mogelijke kidnap hielden de gemoederen in het Brabantse dorp geruime tijd flink bezig, meldt de politie donderdag.

Eind vorige maand stuurde de politie een sms-alert over een poging tot ontvoering. Het kind beweerde op de Stevensstraat te zijn aangesproken door een automobilist. Uiteindelijk rende het meisje weg. Direct daarna werd een sms-alert verstuurd en deed de politie een getuigenoproep.

Het meisje had een zeer gedetailleerde beschrijving van de 'ontvoerder' gegeven. Het zou gaan om een man van rond de 29 met een Belgisch accent in een blauwe Seat Ibiza. Uit onderzoek is nu gebleken dat het kind het hele verhaal uit haar duim heeft gezogen. Waarom het kind de ontvoering heeft verzonnen is onduidelijk.

Komst Van Dijk naar FC Utrecht afgerond

Rob van Dijk wordt later vandaag gepresenteerd als nieuwe keeper van FC Utrecht. De voormalig doelman van onder meer Feyenoord wist de medische keuring bij de ploeg uit de Domstad te doorstaan en tekent vanmiddag een contract voor de duur van één seizoen.

Van Dijk (42) zal bij FC Utrecht als mentor van Junior Fernández en Erik Cummins, de twee jonge keepers van de Domstedelingen, gaan fungeren. De eerstgenoemde sluitpost is nog voor zeker anderhalve maand uitgeschakeld, waardoor alle druk nu bij de 23-jarige Cummings komt te liggen.

Haarlem Basketball Week definitief ter ziele

De Haarlem Basketball Week zal definitief niet meer gehouden worden. Nadat vorig jaar bekend werd dat het evenement geen doorgang meer zal kunnen vinden houdt nu ook de Stichting Haarlem Basketball Week op te bestaan.

In de afgelopen twee jaren ging de traditionele Basketball Week om uiteenlopende redenen al niet meer door. Nu de organisatie er ook mee ophoudt is het evenement dat tussen kerst en oud en nieuw gehouden werd definitief ter ziele.

'Woning Amy Winehouse geplunderd'

In de woning van Amy Winehouse zijn dieven aan het werk geweest. Dat beweert althans een bekende van de familie van de zangeres in de Britse boulevardkrant The Sun. Winehouse stierf vorige maand op 27-jarige leeftijd in haar huis in het noorden van Londen. Onder meer brieven, songteksten en nog niet uitgebracht materiaal zouden zijn verdwenen.

De spullen van Winehouse zouden al daags na haar dood slachtoffer zijn geworden van iemand met grijpgrage handen. Sinds Amy's dood zouden slechts zo'n twintig mensen - familie, vrienden, bewaking en de politie - toegang hebben gehad tot de woning. Vader Mitch verdenkt een van hen. "Mitch is razend. Hij geeft de dieven de kans de spullen terug te brengen, voordat de situatie uit de hand loopt", weet de ingewijde.

Behalve de brieven, songteksten en nog niet uitgebracht materiaal zouden ook een gitaar en teksten voor Amy's derde album weg zijn. "De familie, het platenlabel en het management weten nog niet wat ze met het nog onbekende materiaal willen doen. Dat het nu is verdwenen, is verschrikkelijk."

De politie zegt dat de nabestaanden vooralsnog alleen aangifte hebben gedaan vanwege het ontbreken van twee boeken met songteksten.

Wil je trouwen? Word een wortel!

Als oranje de lievelingskleur van je vriendin is en je wilt dat ze volmondig ja zegt als je haar vraagt of ze met je wil trouwen, wat doe je dan? Dan verkleed je je als een gigantische knaloranje wortel en overtuig je 48 van je vrienden ervan ook een wortelpak aan te trekken.

Dat, althans, heeft een verliefde Chinees eerder dit jaar gedaan. Zijn missie, die hem het voor Chinese begrippen enorme bedrag van honderdduizend yuan (zo'n elfduizend euro) kostte, was succesvol, melden Chinese media.


Wil je trouwen? Word een wortel! (Foto: Novum)

Veldslag politie en jongeren in Lloret de Mar

De politie in de Noord-Spaanse badplaats Lloret de Mar is donderdagochtend vroeg slaags geraakt met honderden jonge toeristen op de stoep van een grote discotheek. Tijdens de 3 uur durende veldslag zijn 20 relschoppers aangehouden, onder wie twee Nederlanders.

Dat berichtte het Spaanse dagblad El País donderdag. De onrust ontstond, toen in de discotheek de stroom uitviel tijdens een optreden van een bekende dj. Op dat moment waren in de uitgaansgelegenheid ongeveer 1800 mensen.

Organisatie GP Austin blij met datum 2012-race

De organisatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten is blij met de nieuwe datum die Formule 1-baas Bernie Ecclestone voor de race op de 2012-kalender heeft geprikt. Dit omdat de omstandigheden dan in Austin, Texas, voor iedereen veel beter zijn dan in de warme juni maand.

Het Circuit of the Americas is momenteel in aanleg en moet volgend jaar opgeleverd worden. De organisatoren Tavo Hellmund en Steve Sexton zijn blij met de kalender zoals deze in Hongarije naar buiten kwam, maar de teams zijn dit minder. In de laatste tien weekenden van het 2012-seizoen hebben ze zeven races, waarvan de wedstrijden Japan/Zuid-Korea, Abu Dhabi/Bahrein en Verenigde Staten/Brazilië aan elkaar gekoppeld worden. De nieuwe kalender moet overigens nog goedgekeurd worden.

"Ik heb al gehoopt op een race laat in het seizoen sinds ik aan dit project begon," zei Helmund. "Ik zie dit als een zeer positief teken van de Formule 1 om van het evenement in de Verenigde Staten een enorm succes te maken. Meneer Ecclestone heeft met vele problemen te maken bij het samenstellen van de kalender. Hij moet de belangen van de teams verenigen met die van de promoters en de belangen van ieder land. Door onze race tegen het einde op de kalender te zetten zorgt het er voor dat we op fantastische wijze volgend jaar de wereld welkom kunnen heten."

Win een Deus Ex: Human Revolution prijzenpakket!

Header

Square Enix brengt 26 augustus Deus Ex: Human Revolution uit. Het spel speelt zich af in het jaar 2027, 25 jaar voor het oorspronkelijke Deus Ex. De techniek om verbeteringen aan het lichaam aan te brengen door middel van nanotechnologie moet nog uitgevonden worden en biomechanische uitbreidingen zijn net uitgevonden. De hoofdpersoon, Adam Jensen, is een ingehuurde beveiligingsagent bij Sarif Industries, een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in menselijke aanpassingen.

Nadat het bedrijf wordt aangevallen door een groepering die tegen menselijke aanpassingen is, wordt Adam voor dood achtergelaten. Door het toepassen van aanpassingen aan zijn lichaam overleeft hij het en gaat hij achter de groepering aan. De speler brengt een bezoek aan vijf steden in de loop van het spel, waaronder Detroit, Shanghai en Montreal. Deus Ex komt uit voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360.


In samenwerking met Square Enix mogen wij de twee exemplaren van een exclusief Deus Ex: Human Revolution goodiepakket weggeven: met o.a. Deus Ex-comic, jouw eigen augmented reality arm (Sleeve) en uiteraard een game! Wil jij weten hoe je dit pakket kunt winnen? Ga dan snel naar het actie-topic op het forum!

Prijzen

[Gerucht] Syndicate op gamescom

De ontwikkelstudio Starbreeze zou op gamescom hun langverwachte Syndicate-reboot onthullen. Rickard Johansson, een ontwikkelaar van de studio tweette gisteravond zijn mond voorbij.

De ontwikkelaar heeft zijn melding al moeten verwijderen, maar op zijn Twitter-account stond te lezen: "Grand moment approaching. The reveal for Starbreeze and EA's Project Redlime. Time to meet the press".

Project Redlime is de codenaam voor de nieuwe Syndicate die door EA uitgegeven gaat worden. Op de E3 in juni 2011 vertelde EA Games-baas Frank Gibeau dat Syndicate in ontwikkeling was, maar weigerde daar verder op in te gaan.

Volgens eerdere geruchten zal deze nieuwe Syndicate een first person shooter worden in plaats van top down zoals de klassieker van Bullfrog. Het zou ook een sterke multiplayerfocus hebben. Het project heeft door meningsverschillen, technische problemen en het verloop van medewerkers flink wat vertraging opgelopen.

Hopelijk kunnen we dan eindelijk een glimp opvangen van deze reboot op gamescom. De persconferentie van EA is op 16 augustus vanaf 16:00.

Syndicate

Nelisse bergt voetbalschoenen op

Robin Nelisse heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. Dit maakte hij vandaag bekend. "Wat ik de laatste maanden ook probeerde, de pijn ging niet meer weg," zo zei de 33-jarige Nelisse tegenover De Telegraaf.

Nelisse speelde in zijn loopbaan voor Feyenoord, sc Cambuur, AZ, FC Utrecht en Red Bull Salzburg. In 326 wedstrijden wist hij 103 keer tot scoren te komen.

Nelisse bergt voetbalschoenen op (Foto: Pro Shots)

'Atleet Mullings betrapt op doping'

De Jamaicaanse sprinter Steve Mullings is betrapt op doping. Volgens de krant Jamaica Gleaner testte Mullings na het nationale kampioenschap van het Caribische eiland positief op een maskeringsmiddel. Dat kan het einde van de carrière van de 100 en 200 meterloper worden. In 2004 en 2005 was hij al voor twee jaar geschorst vanwege te hoge testosteronwaarden.

Mullings gold in Jamaica als een mogelijke medaillekandidaat op de 100 en 200 meter tijdens het WK in het Zuid-Koreaanse Daegu dat later deze maand begint. Hij verbeterde zijn tijd op de 100 meter dit jaar met liefst twee tienden van een seconde tot 9,80 seconden. Op de 200 meter heeft hij een persoonlijk record van 19,98 seconden. Dat stamt van het vorige WK in 2009 in Berlijn.


'Atleet Mullings betrapt op doping' (Foto: Novum)

Persconferentie Sony live stream in Home

Aankomende donderdag zullen duizenden consumenten naar de Gamescom in Keulen gaan. Woensdag zal de pers al naar binnen mogen en dinsdagavond zal Sony een persconferentie houden. Deze persconferentie zal live te volgen zijn via een stream in Home.

Dat heeft Sony bekent gemaakt op hun PlayStation Blog. Vanaf 17:00 zal er een speciale ruimte in Home beschikbaar zijn waar om 19:00 de persconferentie live te volgen zal zijn. De persconferentie zal ongeveer een uur duren.

FOK!games zal ook aanwezig zijn op de Gamescom. Lees hier waar de zeven redacteuren die zullen afreizen naar Keulen het meest naar uitkijken. Hou FOK!games goed in de gaten voor nieuwe previews en specials die na de Gamescom op de site zullen verschijnen.

Gamescom Home

Dagzege Anthony in Utah

De eerste etappe in de Ronde van Utah is gewonnen door Jesse Anthony. De 26-jarige Amerikaan van Kelly Benefit Strategies - OptumHealth was de snelste van een kopgroep van vijf renners. De Colombiaanse klassementsleider Sergio Luis Henao Montoya kwam als de nummer twee over de meet en behield de leiding in het algemeen klassement.

Henao heeft in het algemeen klassement zeven seconden voorsprong op Oscar Sevilla en dertien seconden op titelverdediger Levi Leipheimer. Thomas Rabou is op de 71e plaats de beste Nederlander.

Kim Feenstra overtuigd van internationale doorbraak

Kim Feenstra denkt dat ze dit jaar internationaal gaat doorbreken als model. Ze sloot zich aan bij een ander modellenbureau, dat meisjes als Lara Stone beroemd maakte.

"Dat gaat mij ook gebeuren", vertelt Feenstra, die al veel in Duitsland, Zweden en Engeland werkt, aan De Telegraaf. "Dit is mijn tijd. Ik heb er nu de rust voor." Ze was een tijd geleden in New York, maar kwam toen met lege handen weer thuis. "Ik voelde dat er interesse was, maar ik was er niet klaar voor. Dit jaar gaat er iets gebeuren, daar ben ik van overtuigd."

Kim wil graag 'drie of vier' kinderen met haar man, dj Michael Mendoza, maar hun ambities krijgen voorrang. "Onze dromen staan op nummer een. Michael draait een topseizoen en staat aan het begin van zijn succes. Zelf wil ik ook iets bereiken."

Vrijheidsbeeld gaat een jaar dicht

Het Vrijheidsbeeld in New York gaat eind oktober een jaar dicht. Het standbeeld op Liberty Island wordt gerenoveerd. Het moet voor bezoekers veiliger en meer toegankelijk worden. Met de renovatie van het standbeeld is ruim 27 miljoen dollar (een kleine twintig miljoen euro) gemoeid.

Bezoekers zijn tijdens de renovatiewerkzaamheden nog steeds welkom op Liberty Island en het beeld zal zo weinig mogelijk aan het zicht onttrokken worden.

Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld is een 'must' voor toeristen. Op een gemiddelde zaterdag worden rond de achttienduizend toeristen naar Liberty Island overgevaren.

Het Vrijheidsbeeld dateert van 1886. Het was een cadeau van de Franse regering. Het gaat op 28 oktober dicht, nadat even feestelijk is stilgestaan bij de 125e verjaardag van 'Lady Liberty'.


Vrijheidsbeeld gaat een jaar dicht (Foto: Novum)

Werkloze Been laat alles op zich afkomen

Enkele weken na zijn spraakmakende vertrek bij Feyenoord gaat het beter met Mario Been. "Ik heb alles achter me gelaten, het gaat prima met me", zegt de trainer in Sp!its.

Been pakte tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Ermelo zijn koffers nadat de spelers over zijn positie hadden gestemd. Liefst dertien Feyenoorders zegden het vertrouwen in de trainer op. De stemming deed Been pijn, maar tijdens zijn vakantie in Spanje heeft hij alles goed op een rijtje kunnen zetten.

Nog geen enkele club heeft belangstelling in zijn diensten, zo laat de werkloze coach weten. "Nee, er heeft nog niemand interesse getoond. Voorlopig houd ik me alleen bezig met golfclubs. Of ik er voor open zou staan? Ik laat het allemaal maar op me afkomen, verder heb ik geen zin om daar op in te gaan."

Been gaat dit seizoen in ieder geval analyseren bij Eredivisie Live. Hij heeft de toezegging gekregen dat hij de zender mag verlaten als hij een nieuwe club heeft gevonden.

Trailer 'Harold and Kumar 3D Christmas'

De trailer van de nieuwe film A Very Harold and Kumar 3D Christmas is vrijgegeven. Kenners van Harold and Kumar weten natuurlijk al dat ook deze derde film van het tweetal vol zal zitten met absurde situaties.

Het epische verhaal begint met Harold die de prijswinnende kerstboom van zijn schoonvader in de fik steekt. Samen met Kumar trekt hij New York in om een nieuwe boom te vinden. Uiteraard gebeurt er meer dan alleen een fikkende boom en schiet Harold met een shotgun de kerstman uit de lucht. "I shot Santa Clause in the face. He's real and I shot him in the face." Natuurlijk gaat het vanaf hier alleen nog maar slechter met de twee vrienden.

Net als de meeste films de laatste tijd is A Very Harold and Kumar 3D Christmas in 3D. Iets waar de filmmakers zelf ook een hekel aan hebben. Ze hebben er daarom voor gekozen om het 3D-effect mooi te gebruiken in de meest idiote situaties om de gek aan te steken met de hele '3D-hype'.

Neil Patrick Harris zit uiteraard ook weer in de film en zal net als in Harold & Kumar Go to White CastleNeil en Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay, zichzelf spelenDe film komt op 4 november uit in Amerika. Wanneer en of de film in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Tourwinnaar Evans klaar voor festiviteiten

Cadel Evans gaat enkele drukke dagen tegemoet. De Australische wielrenner keerde vandaag voor het eerst sinds zijn overwinning in de Ronde van Frankrijk terug in eigen land en wacht de nodige huldigingen.

"Het is altijd leuk om thuis te komen en een knuffel van je moeder te krijgen", zei de 34-jarige Evans na de landing in Melbourne. "Ik ben blij dat iedereen genoten heeft. Als je in Frankrijk aan het fietsen bent, vergeet je wel eens dat er in Australië 20 miljoen mensen voor je aan het juichen zijn."

Tourwinnaar Evans klaar voor festiviteiten
Tourwinnaar Evans klaar voor festiviteiten (Foto: ANP)

Marijke Helwegen is zeer tevreden over lichaam

Marijke Helwegen laat zich niet van de wijs brengen door afbeeldingen van 'perfecte' modellen. De 62-jarige socialite is zeer tevreden over haar uiterlijk en verre van onzeker over haar lichaam.

"Ik voel me ook heel mooi, heel prachtig en blij. Dus ik ben tevreden", zegt ze resoluut voor de camera van Novum Nieuws. "Als ik naar mijn lichaam kijk in de spiegel dan vind ik - zonder arrogantie, zo bedoel ik het helemaal niet - dat ik er heel goed uitzie met maatje 36."

Helwegen, die meerdere malen aan haar lichaam heeft laten sleutelen, vertelt dat ze goed let op wat ze eet. "Je ziet mij nooit dingen uit de muur eten, vette happen of boterhammen met dikke cervelaatworst", vertelt ze.

De socialite onthulde al eens dat ze als jong meisje kampte met anorexia. "Dat is weer bijgedraaid, omdat ik dacht: nu moet ik weer gezond gaan eten", zegt ze. "Nu gaat het heel goed en eet ik al jaren weer gezond."

'Helft in de bijstand kan werken'

Ongeveer de helft van de mensen die nu in de bijstand zitten, kan aan het werk volgens staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken). De VVD-bewindsman werkt aan plannen om de bijstand aan te scherpen. In een interview met het ANP stelt hij: "150.000 tot 200.000 van de ongeveer 355.000 mensen in de bijstand kunnen werken. Of dat nu geheel of gedeeltelijk is."

Uit de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris 516 schriftelijke vragen gekregen over zijn plannen die hij volgend jaar wil doorvoeren. De nieuwe bijstand wordt onderdeel van de nieuwe Wet werken naar vermogen. Onder deze regeling wil De Krom vanaf 2013 ook een groot deel van de mensen met een lichamelijke of verstandelijk beperking laten vallen, die nu nog een beroep kunnen doen op de sociale werkplaats of Wajong. Zij moeten zover ze kunnen met hun handicap ook zo veel mogelijk aan het werk.

"Ik vind dat iedereen die kan werken, dat ook moet doen." Mensen worden volgens de VVD'er nu te makkelijk afgeschreven. Het ondergraaft volgens de staatssecretaris ook de solidariteit bij de steeds kleiner wordende groep mensen die wel werken en de uitkeringen betalen. Hij wijst erop dat door de vergrijzing in 2040 een tekort ontstaat van een kleine miljoen mensen op de arbeidsmarkt.

"Er staan nu al 135.000 vacatures open, terwijl er 1,2 miljoen mensen een uitkering hebben. Een deel kan echt niet werken, maar een kleine half miljoen mensen kan dat wel." Gemeenten moeten straks in de bijstand harder ingrijpen met kortingen op de uitkering als niet wordt meegewerkt bij het vinden van een baan. Er kan ook een tegenprestatie worden gevraagd, waardoor mensen misschien moeten helpen bij gemeentewerken. Verder wordt bezuinigd op re-integratiemiddelen. Geld om mensen aan het werk te helpen, moet effectiever worden ingezet.

Romero: "Ik mocht tot september op vakantie"

AZ-keeper Sergio Romero zegt niets te weten van een conflict met zijn werkgever AZ Alkmaar. In een interview in De Telegraaf beweert hij met de club te hebben afgesproken dat hij tot 4 september op vakantie mocht. De ophef over zijn verlate terugkeer uit zijn geboorteland Argentinië zou aan hem voorbij zijn gegaan.

Maandag liet AZ weten dat Romero geen salaris krijgt voor de maand augustus vanwege zijn onverklaarbare afwezigheid. Na een gesprek zou zijn besloten dat hij tot 1 september de tijd krijgt om een andere club te zoeken. Als dat niet lukt zou hij zich daarna gewoon weer moeten melden. Eigenlijk had hij eind juli terug moeten zijn.

Romero is thuis in Alkmaar, maar gaat naar eigen zeggen wel nog naar Spanje om vakantie te vieren na een lang seizoen en de Copa America. Wel werkt hij met een Argentijnse keeperstrainer aan zijn fitheid. Momenteel is er geen concrete interesse in hem, zegt Romero.

Kamerleden kritisch over leiderschap Rutte

Een deel van de oppositiepartijen vindt dat premier Mark Rutte te weinig leiderschap toont rondom de zich uitbreidende eurocrisis. Dat meldt het AD donderdag.

D66-leider Alexander Pechtold mist "het gevoel van urgentie en leiderschap". Volgens hem moet hij meer laten zien "dat hij er bovenop zit". PvdA-leider Job Cohen vindt het raar dat Rutte "in alle toonaarden zwijgt" over de eurocrisis, aldus de krant.

"Om ons heen woedt een brand, maar we zien alleen een premier die zich vermaakt op Dance Valley", aldus Kamerlid Bruno Braakhuis van GroenLinks.

De Tweede Kamer riep Rutte woensdag ter verantwoording over de eurotop van vorige maand. Na een technische briefing hierover door ambtenaren besloot een meerderheid dat Rutte de zaken volgende week zelf moet gaan uitleggen. Tijdens het debat zal onder meer de vraag op tafel komen of Rutte zich heeft verrekend in de presentatie van de resultaten van de top.

Kamerleden kritisch over leiderschap Rutte
Kamerleden kritisch over leiderschap Rutte (Foto: ANP)

PEGI en Nicam maken voorlichtingsfilmpjes voor ouders

Elke game die verkocht wordt heeft een rating die laat zien voor wat voor leeftijd de game geschikt is en wat voor thema's deze bevat. Toch zijn er een hoop ouders die hier geen weet van hebben en hun achtjarig zoontje gewoon Grand Theft Auto IV laten spelen. Om ouders beter voor te lichten heeft de rating-bond, PEGI, samen met NICAM, bekend van de Kijkwijzer, en NMTrix een aantal voorlichtingsfilmpjes gemaakt.

Hieronder staan twee filmpjes in het Nederlands die ouders waarschuwen voor seksuele content in games en online-games. Daaronder een Engels filmje dat voorlichting geeft over grof taalgebruik en geweld.

Tennisser Dodig verrast Nadal in Montreal

Voor Rafael Nadal zit het tennistoernooi in Montreal er na de tweede ronde al op. De Spanjaard, die in de Canadese stad als tweede was geplaatst, verloor woensdag (plaatselijke tijd) verrassend van de Kroaat Ivan Dodig. Nadal won de eerste set overtuigend (6-1), maar moest daarna in tiebreaks zijn meerdere in Dodig erkennen: 6-7 (5) 6-7 (5).

Dodig, de nummer 41 van de wereld, sloeg 19 aces. "Als ik eerlijk ben vond ik niet dat ik zo slecht speelde", aldus Nadal. "Op de beslissende momenten liet ik het afweten."

Tennisser Dodig verrast Nadal in Montreal
Tennisser Dodig verrast Nadal in Montreal (Foto: ANP)

Weinig annuleringen reizigers Londen

De rellen in Londen en andere steden in Engeland zorgen niet voor massale afzeggingen van reizigers naar die bestemmingen. Dat schrijft het AD donderdag na een rondgang onder reisbureaus. Afzeggen kan ook niet kosteloos: het reisadvies voor Londen bevat nu weliswaar een waarschuwing, er is nog geen negatief reisadvies.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft in het reisadvies aan dat mensen in Engeland waakzaamheid moeten betrachten. Volgens brancheorganisatie van reisbureaus ANVR is dat een advies dat reizigers eigenlijk overal ter harte moeten nemen.

Reisorganisatie TUI laat weten slechts een paar vragen te hebben gehad. Ebookers, bekend van stedentrips, zegt ook een handjevol omboekingen en annuleringen te hebben gekregen.

Een moeder zegt in de krant een tripje naar Londen met haar 14-jarige dochter te hebben geannuleerd. "Londen loopt niet weg." Een man uit Utrecht gaat wel. "Toen ik in Thailand zat, maakte ook iedereen zich druk over de demonstraties en rellen daar. Dat stelde ook weinig voor. Gewoon weten waar je wel en niet moet zijn en je instinct gebruiken."

Partijgenoten geven Peters voordeel van twijfel

Partijgenoten van het onder vuur liggende GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters gaan ervan uit dat ze uit een goed hart handelde. Peters wordt beschuldigd van belangenverstrengeling in haar tijd als diplomaat in Afghanistan. Haar partijgenoten noemen de kwestie in de Volkskrant wel pijnlijk en onhandig.

De kwestie draait om een subsidieaanvraag in 2005 door Robert Kluijver. Peters gaf een positief advies over de subsidie terwijl ze er op dat moment amoureuze contacten met hem op nahield, zo bleek uit uitgelekte e-mails. Inmiddels is Kluijver haar levenspartner.

Waar de GroenLinksers het meest ontstemd over zijn is dat de partijtop de beschuldigingen zo lang onweersproken liet. Dinsdag, zes dagen na het stuk in HP/De Tijd waarin de beschuldigingen geuit werden, lieten fractievoorzitter Jolande Sap en partijvoorzitter Henk Nijhof weten niet te twijfelen aan de integriteit van Peters.

Na een aanvankelijke reactie van Peters dezelfde dag als de publicatie van het stuk, bleef het stil. Peters weersprak de beschuldigingen, maar ging er verder niet op in.

GroenLinks-fractievoorzitter in Deventer, Carlo Verhaar, begreep niets van de gekozen crisistactiek. "Zeker GroenLinks zou daar enige ervaring in moeten hebben", zegt hij verwijzend naar eerdere schandalen rond de GroenLinks-Kamerleden Tara Singh Varma en Wjinand Duyvendak.

Peters zelf reageerde dinsdag uiteindelijk toch uitgebreid in NRC Handelsblad. Ze zei de ophef te begrijpen, maar stelt integer te hebben gehandeld. Wel noemde ze het gênant om de e-mails tussen haar en Kluijver terug te lezen.

Joey zonder oog

Als je net als ik helemaal gek bent van katten dan moet je dit topic op het FOK!forum gaan lezen. heaven7 was op vakantie in Italie en kwam daar een heel klein kittentje tegen met een enorme ontsteking op een van zijn oogjes.

En tja, echte kattenliefhebbers denken dan maar aan één ding, redden dat beestje. Dus nam heaven7 geen toren van Pisa maar een katje mee naar huis. Het hele verhaal kun je hier lezen en ondertussen zijn we al toe aan deeltje twee want Joey is ondertussen onder het mes geweest en hoe dat is afgelopen  hier te lezen.

Pausbloed in strijd tegen drugsoorlog

Mexico grijpt in de strijd tegen de drugscriminaliteit naar een ongewoon middel: een processie door het land met een ampul bloed van de overleden paus Johannes Paulus II om vrede te bewerkstelligen.

Radio Vaticaan berichtte woensdag dat het Vaticaan op verzoek van de Mexicaanse bisschopsconferentie een ampul bloed van de overleden paus naar Mexico stuurt, waar op 25 augustus de processie begint, die meer dan 100 plaatsen in het land aan zal doen, aldus CNN.

Paus Benedictus XVI verklaarde zijn voorganger in mei zalig waarna de kort voor diens dood afgenomen vijf ampullen bloed heilige relikwieën werden, die vereerd mogen worden. Bijna 84 procent van de Mexicanen stelde tijdens een volkstelling in 2010 katholiek te zijn.

Zeker 40.000 Mexicanen zijn door geweld omgekomen sinds president Felipe Calderon in 2006 de drugskartels de oorlog verklaarde.

Gespannen rust in Britse steden

Na vier nachten van onrust in Britse steden is het in de nacht van woensdag op donderdag op een enkel incident na rustig gebleven. De politie was massaal aanwezig op straat in onder meer Londen, Manchester en Birmingham, berichtte de BBC. Maar ook hevige regenval heeft mogelijk bijgedragen aan een rustige nacht.

Wel was er onrust in Eltham in Zuidoost-Londen waar de oproerpolitie laat op de avond werd bekogeld met onder meer flessen door een groep van circa 200 man, die claimde hun gezinnen en bedrijven te beschermen tegen plunderaars, aldus The Telegraph. Ooggetuigen meldden dat ze leuzen scandeerden als steunbetuiging aan de extreemrechtse beweging English Defence League (EDL). Die had gesteld zich niet te houden aan politiebevelen en eigen troepen te mobiliseren.

De mannen, van twintigers tot 50-plussers, hadden zich met tassen met bier op bankjes verschanst. De politie wist uiteindelijk de orde te herstellen. Er werd zeker een persoon gearresteerd.

Rechtbanken in verschillende steden werkten de hele nacht door om de zaken tegen mensen die in de afgelopen nachten zijn opgepakt af te handelen.

In Londen zijn sinds de eerste gewelddadigheden op zaterdag zeker 820 mensen opgepakt wegens betrokkenheid bij de rellen en plunderingen. In Manchester zijn meer dan 100 relschoppers aangehouden. Ook in andere steden zijn tientallen mensen gearresteerd. De politie heeft foto’s van verdachten op internet gezet, in de hoop dat burgers de daders herkennen.

Rechter oordeelt over ontucht jeugdtrainer

De rechtbank in Haarlem spreekt zich donderdag uit over de ontuchtzaak tegen de 20-jarige trainer van een jeugdelftal van de Nijmeegse voetbalclub SV Hatert. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken eerder 30 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

De man, Jordi de P., wordt verdacht van de seksuele misleiding van tientallen jongens tussen de 10 en 15 jaar. Hij heeft toegegeven dat hij jonge jongens heeft overgehaald zich voor de webcam uit te kleden en seksuele handelingen met zichzelf te verrichten.

Het OM wil dat De P. na zijn straf een jaar lang psychisch wordt behandeld in een kliniek in Eindhoven. Tijdens een proeftijd van vijf jaar mag De P. bovendien als het aan het OM ligt niet meer beroepsmatig of als vrijwilliger werken met minderjarigen. Door zijn voetbalclub is hij geschorst.

Rechter oordeelt over ontucht jeugdtrainer
Rechter oordeelt over ontucht jeugdtrainer (Foto: ANP)

Centrum Christchurch wordt driekwart kleiner

Het nieuwe centrum van het Nieuw-Zeelandse Christchurch wordt driekwart kleiner en publieksvriendelijker. Dat staat althans in het ontwerpplan voor de herbouw van de door bevingen goeddeels verwoeste stad, dat de gemeenteraad donderdag presenteerde. Dat berichtten lokale media.

Sinds een beving in september in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is het land al door meer dan 7500 naschokken geteisterd. In februari kwamen bij een beving 181 mensen om en werden 100.000 panden beschadigd.

De gemeente heeft voor het ontwerp de circa 100.000 ingezonden ideeën van burgers bekeken. Degenen wiens ideeën zijn gebruikt worden expliciet in het plan genoemd. Zo worden een tram, watersportfaciliteit en centrale bibliotheek gebouwd. Ook komen er meer fietspaden en trottoirs en meer groen. Inwoners van de stad kunnen nog bezwaar maken de komende tijd. Eind december moet het definitieve plan klaar zijn.

Centrum Christchurch wordt driekwart kleiner
Centrum Christchurch wordt driekwart kleiner (Foto: ANP)

Eerste celstraffen na Britse rellen

In Groot-Brittannië zijn woensdag de eerste mensen veroordeeld wegens hun deelname aan de rellen die verschillende steden de afgelopen dagen troffen. In Manchester kregen volgens de politie twee mannen 16 en 10 weken celstraf opgelegd.

In Manchester draaien rechtbanken overuren om de zaken af te handelen. In de derde stad van het land zijn meer dan 100 relschoppers aangehouden. Honderden voornamelijk jongeren gingen dinsdagavond de straat op. Zij vernielden winkels, staken gebouwen in brand en vochten met de politie.

Marsrover aangekomen bij krater

De overgebleven Marsrover van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de rand van de krater Endeavour bereikt. De Marsrover, die luistert naar de naam Opportunity, heeft bijna drie jaar gedaan over de tocht naar de krater op Mars.

Opportunity gaf dinsdag aan dat het een plek nabij de krater had bereikt genaamd Spirit Point. De plek is vernoemd naar de andere Marsrover, Spirit, waarmee vorig jaar het contact werd verloren.

De verwachting is dat de Endeavour-krater, 23 kilometer in doorsnee, de kans biedt om stenen en terrein te bestuderen die ouder zijn dan wat de Opportunity tot dusver heeft waargenomen.

Opportunity en Spirit landden in 2004 op Mars, op zoek naar bewijs dat de rode planeet ooit warmer was en water bevatte.


Marsrover aangekomen bij krater (Foto: Novum)

Hefbrug Waddinxveen maandag weer in gebruik

De hefbrug in Waddinxveen is vanaf maandag weer volledig in bedrijf, nadat de brug vrijdag voor de tweede keer in korte tijd naar beneden stortte. Maandag zijn alle werkzaamheden aan de brug uitgevoerd. De brug is dan veilig, bezweert een woordvoerder van de provincie woensdag. "Anders zouden we er geen schepen onderdoor en geen verkeer overheen laten gaan."

De brug wordt deze week vanwege de werkzaamheden beperkt bediend voor de scheepvaart. Tot en met vrijdag gaat de brug een keer per uur open. Zaterdag kunnen schepen er alleen om 06.00 en 07.00 uur langs en zondag elk uur tussen 14.00 en 18.00 uur. Zaterdag is de brug ook van 07.00 tot 20.00 uur dicht voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen dan in een gratis taxibusje stappen.

Het beweegbare brugdeel van de hefbrug zakte vrijdagochtend door een storing onverwacht van twintig naar 7,5 meter. Niemand raakte gewond. De brug uit 1936, een rijksmonument, raakte in juni nog zwaar beschadigd nadat het gevaarte van circa 25 meter hoogte naar beneden kwam. Ook toen raakte niemand gewond.

Het neerstorten was volgens de provincie toen het gevolg van een menselijke fout. Bij het omzetten van de hoofdbediening naar het noodaggregaat werd een handeling niet goed uitgevoerd. De exacte oorzaak van beide incidenten wordt nog onderzocht.

De Zuid-Hollandse gedeputeerde voor verkeer en vervoer Ingrid de Bondt heeft haar vakantie afgebroken vanwege de kwestie. Ze wil voorkomen dat opnieuw een grote storing optreedt. De provincie heeft besloten de brugaandrijving en elektromotor in zijn geheel te vervangen.

Beer overvalt vakantievierende Nederlanders in VS

Een Nederlandse familie op vakantie in het noordoosten van de Verenigde Staten is maandag door een beer overvallen bij hun vakantiehuisje. De twee kinderen van 8 en 9 jaar speelden achter de woning met hun oma een potje Monopoly toen ze vanuit het huis hoorden schreeuwen dat ze snel naar binnen moesten komen.

De kinderen en hun oma keken op en zagen een grote zwarte beer in de tuin rondlopen. Ze renden naar binnen, waar ze foto's namen van die beer die een netje vogelvoer naar beneden trok en de zaden opat. Daarna ging het dier er vandoor. Het incident vond plaats in Bedford in de staat New Hampshire.

Moeder Lisa Jordan-Anker zei tegen het televisiestation WMUR-TV dat ze in Nederland nooit een beer in het wild zouden zien. In het gebied laten beren zich vaker zien. De politie adviseert geen eten buiten te laten staan.

Snelheden Chinese hogesnelheidstreinen omlaag

China gaat de snelheden van zijn hogesnelheidstreinen verlagen. De beslissing volgt op een dodelijk ongeluk dat vorige maand plaatshad. Treinen die ontworpen zijn om 350 kilometer per uur te rijden krijgen een maximumsnelheid van 300 kilometer per uur, zei spoorwegminister Sheng Guangzu. De maximumsnelheid voor treinen die zich nu met 250 kilometer per uur verplaatsen wordt verlaagd naar 200 kilometer per uur.

De verlaging van de snelheden was al eerder aangekondigd, maar de forse dalingen van de maximumsnelheden doen vermoeden dat China zich flinke zorgen maakt over de veiligheid van zijn hogesnelheidstreinen. Bij de botsing tussen twee treinen op 23 juli kwamen veertig mensen om het leven.


Snelheden Chinese hogesnelheidstreinen omlaag (Foto: Novum)

Dood Winehouse inspireert Christina Curry

Het overlijden van Amy Winehouse heeft Christina Curry aan het denken gezet over haar eigen leven. De 20-jarige dochter van Patricia Paay en Adam Curry is nu nog dankbaarder voor haar bestaan.

"Nu mijn verjaardag eraan komt, besef ik dat Amy helemaal niet zo oud was. En dat ik dankbaar mag zijn", schrijft ze in haar column in de Hitkrant. "Want ondanks dat ik dagelijks wordt geconfronteerd met een hoop drugsverslaafden in LA en vrienden heb die een heroïneprobleem hebben of hebben gehad, ben ik zelf healthy and well."

Amy Winehouse werd op 23 juli dood aangetroffen in haar Londense woning. De zangeres, die worstelde met een drank- en drugsverslaving, werd 27 jaar. Waaraan ze is overleden is nog onbekend. De resultaten van het toxicologisch onderzoek moeten dat uitwijzen en worden later deze maand verwacht

Game of the Decade-toernooi - Dag 25

Vandaag dag 25 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Call of Duty
Deze first person shooter gemaakt door Infinity Ward speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De game verscheen exclusief voor pc en werd erg positief ontvangen. De serie heeft vele opvolgers en uitbreidingen gekregen, waarbij delen die door Infinity Ward werden gemaakt altijd het positiefst ontvangen werden.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King
Het achtste deel in de Dragon Quest-serie heeft als ondertitel Journey of the Cursed King en is exclusief voor PlayStation 2 verschenen. Het character design werd onder andere verzorgd door Akira Toriyama, die bekend is van de Dragon Ball Z-serie.

Guild Wars
Guild Wars is een online multiplayer RPG die zich typeert door het feit dat er in tegenstelling tot populaire MMORPG's als World of Warcraft en EVE Online geen maandelijks bedrag betaald hoeft te worden maar dat men onbeperkt kan spelen na het kopen van de game in de winkel.

Mafia
Mafia speelt zich af in die tijd in de fictieve stad Lost Heaven. In deze stad worden de straten geregeld door de twee grote maffia families. De hoofdpersoon, Tommy Angelo, raakt toevallig betrokken bij de machtige Salieri familie.

Overclocked: A History of Violence
In de game speel je een psychiater die in de gedachten van zijn patiënten probeert te kruipen. Hierdoor beland je in een psychologische thriller waarbij de grens tussen herinneringen, dromen, fantasieën en realiteit vervaagt. De game zal een diep verhaal kennen met de sfeer en opbouw als die van de film Memento.

Saints Row 2
De grappige tegenhanger van GTA. Saints Row 2 gaat vooral om humor, geweld, foute auto's en nog foutere personages. Waar GTA vooral een serieuse ondertoon had, was Saints Row 2 compleet over de top. Dat zag je terug in alles; van het creeëren van je personage tot de muziek uit je speakers.

Tekken 5
Tekken 5 is een vechtspel met een heel nieuwe vechtsysteem met customizable characters, die aangepast kunnen worden door geld te verdienen met gevechten. Het spel verscheen in 2005 voor PlayStation 2.

Virtua Tennis: World Tour
Deze Virtua Tennis game was exclusief voor Sony's PSP. Je kon onder andere spelen met Juan Carlos Ferrero, Roger Federer, Venus Williams, Andy Roddick en natuurlijk niet te vergeten Maria Sharapova. Je kon met maximaal vier spelers online spelen en tegen elkaar dubbelen.

Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #8
special
VrijMiBabes #8 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #40
review
Hanna: seizoen 2
review
Hardware: Logitech G915 TKL Keyboard
review
Hamilton vertelt het verhaal van toen door de ogen van nu
©FOK.nl e.a.