TROS strikt John de Mol voor Nationaal Songfestival

De TROS en John de Mol slaan de handen ineen voor de totstandkoming van het Nationaal Songfestival. Dat heeft de omroep, die sinds drie jaar betrokken is bij de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, woensdag bekendgemaakt.

Volgens TROS-directeur Peter Kuipers weet John de Mol als geen ander hoe je een show met internationale allure moet neerzetten. "Bovendien draagt hij net als de TROS het Songfestival een warm hart toe en dus gaan we vol enthousiasme met elkaar aan de slag", laat hij weten. "We rekenen erop dat er straks een topact staat die ons land in mei vertegenwoordigt in Azerbeidzjan."

Ook De Mol is enthousiast over zijn nieuwe klus. "Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik heb met de TROS twee keer een gesprek gehad over de uitgangspunten en daar waren we het eigenlijk heel snel over eens", doet hij uit de doeken. "Ik vind het een ontzettende leuke uitdaging."

De TROS besloot eerder al dat de artiest die Nederland volgend jaar vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, wordt verkozen middels een open auditie. Zowel bekende als niet-bekende Nederlanders kunnen zich tot oktober inschrijven. Het Nationaal Songfestival wordt begin volgend jaar uitgezonden.

Discussieer ook mee in ons speciale songfestivalforum.