Inbraakgolf in campers langs snelweg

De politie waarschuwt bezitters van campers om niet te overnachten op parkeerplaatsen langs de snelweg. De afgelopen weken wordt vrijwel dagelijks aangifte gedaan van inbraak, meldt het Korps Landelijke Politiediensten woensdag.

De inbrekers slaan 's nachts toe. Er wordt meestal ingebroken in het rijgedeelte. De gedupeerden komen er pas 's ochtends achter dat ze zijn beroofd.

Sinds april is veertig keer aangifte gedaan van een dergelijke inbraak. De laatste paar weken komt er vrijwel iedere dag een aangifte binnen. De slachtoffers zijn overwegend buitenlandse toeristen, maar er zijn ook Nederlanders bij. De inbraken worden door het hele land gepleegd. De politie vermoedt dat er verschillende daders actief zijn.

De politie heeft de indruk dat er inbraken in campers meer voorkomen dan in eerdere jaren. "Maar dat kan liggen aan het feit dat er steeds meer campers rondrijden", zegt een woordvoerder. Met een camper gaan mensen eerder langs de snelweg overnachten dan met een caravan. De politie raadt mensen aan altijd op een camping te overnachten.