[WB] Smeekens wint 500m

Jan Smeekens heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou de 500 meter bij de mannen op zijn naam geschreven. Smeekens bleef met 34,93 als enige onder de 35 seconden.

Simon Kuipers moest al in de eerste rit aan de bak tegen Samuel Schwarz. Kuipers versloeg de Duitser en kwam in 35,64 over de meet. Hein Otterspeer trof in de derde rit Denny Ihle. Dankzij een goede laatste binnenbocht ging de Nederlander er met de ritwinst vandoor: 35,38.  Dat was ook een nieuw persoonlijk record.

Akio Ota verbeterde vervolgens de snelste tijd naar 35,03. Stefan Groothuis en Mika Poutala moesten het in de zesde rit tegen elkaar opnemen. De Fin bleef de Nederlander net voor: 35,38 om 35,44. Tucker Fredricks deed een aanval op de snelste tijd van Ota maar bleef er met 35,06 net boven.

De negende rit was een Nederlands onderonsje tussen Jacques de Koning en Jan Smeekens. De Koning opende als snelste, maar Smeekens kwam in het vervolg langszij en bleef met 34,93 als eerste onder de 35 seconden. De Koning reed 35,68. Okaiwa en Gregg kwamen in de rit erna niet onder terwijl de Japanner ook nog bijna viel op de laatste 100 meter.

Ryuohei Haga en Pekka Koskela, de winnaar van gisteren, vormden de laatste rit op de 500 meter. De twee openden traag en wisten die achterstand in de volle ronde niet goed te maken waardoor Smeekens er met de zege vandoor ging.