De Boer: "Dit kan ons de landstitel kosten"

Frank de Boer is niet blij met het vertrek van sterspeler Luis Suárez. De trainer snapt wel dat de spits graag naar Liverpool wilde.

"Misschien kost het ons het kampioenschap, we verliezen veel kwaliteit", reageert De Boer in het Algemeen Dagblad op het vertrek van de topscorer van vorig seizoen (35 doelpunten). "Maar we houden zeker nog genoeg over. Ik vind dat we met Ajax altijd voor de titel moeten gaan."

"Ik weet wat Luis heeft doorgemaakt. Ik zat in dezelfde situatie (in 1998 liet hij samen met broer Ronald Ajax achter zich in de winterstop voor FC Barcelona.). In je hoofd ben je dan al bij die mooie club, want dat is Liverpool natuurlijk voor hem. Ik begrijp dat hij wilde dat de transfer zou doorgaan. Maar hij snapt ook dat wij ons hard moesten opstellen", aldus De Boer.

"We wilden onszelf de tijd en ruimte geven om een goede vervanger te vinden. Dat gaan we nu proberen. Over namen laat ik me niet uit", zegt De Boer in De Telegraaf. Bas Dost lijkt de voornaamste kandidaat om Suárez op te volgen.