Pellè verlaat AZ voor Parma

Graziano Pellè zal aan het einde van het huidige seizoen vertrekken bij AZ. De aanvaller keert terug naar zijn vaderland Italië. De aanvaller zal de overstap gaan maken naar AC Parma. Earnest Stewart, technisch directeur van de Alkmaarders, heeft de transfer bevestigd tegenover diverse media.

Bij AZ heeft Pellè door de jaren heen nauwelijks weten te overtuigen. De Italiaan kampt momenteel met een blessure en kan derhalve niet in actie komen voor de Alkmaarders. Pellè is bezig aan zijn vierde seizoen bij AZ. De spits speelde in het verleden voor Lecce en Cesena. In zijn laatste seizoen bij laatstgenoemde club scoorde hij in 37 duels tien keer. Een seizoen later maakte Pellè de overstap naar AZ, Louis van Gaal was destijds coach in Alkmaar.

De in San Cesario geboren speler kwam in vier seizoenen AZ tot zeventig duels. Twaalf keer wist hij het net te vinden. Trainer Gertjan Verbeek had de spits dit seizoen niet opgenomen in de selectie voor Europees voetbal. Gedurende het huidige seizoen heeft Pellè, vanwege een gebrek aan spitsen in de selectie, zijn waarde toch enigszins aangetoond.