[WB] De Jong beste op 5.000m

Bob de Jong heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou de 5.000 meter op zijn naam geschreven. De Jong reed een tijd van 6.19,43 en bleef daarmee Ivan Skobrev en Håvard Bøkko voor. Bovendien was het een nieuw baanrecord.

Jan Blokhuijsen moest het in de eerste rit opnemen tegen Justin Warsylewicz. Blokhuijsen had even tegenstand van zijn opponent maar die moest de Nederlander al snel laten gaan. Blokhuijsen kwam in 6.22,94 over de finish. Die tijd was ook na zeven ritten nog het snelst. Wouter Olde Heuvel reed in de achtste rit alleen. Ondanks dat nadeel reed hij een goede race en lag lange tijd op het schema van de tweede plaats. Uiteindelijk kwam hij in 6.24,81 over de finish, twee seconden achter Blokhuijsen.

Håvard Bøkko en Bob de Vries namen het tegen elkaar op in de eennalaatste rit. De Noor ging hard van start, maar De Vries wist bij hem in het spoor te blijven. Beiden reden echter boven de tijd van Blokhuijsen. Twee ronden voor het einde had  Bøkko twee seconden voorsprong op De Vries. Dankzij een sterke laatste ronde kwam de Noor in 6.22,79 over de meet, De Vries kwam tot  6.25,99. Europees kampioen allround Ivan Skobrev en Bob de Jong vormden het laatste paar. De twee gingen traag van start. Halverwege de race nam De Jong de regie in handen. Skobrev kon niets anders doen dan volgen. Drie ronden voor het einde was de Nederlander voor het eerst het snelste van het hele veld en die voorsprong wist hij ook vast te houden. Hij kwam in 6.19,43 over de finish, terwijl Skobrev 6.21,16 reed.