Ajax weigert hoofdprijs te betalen voor nieuwe spits

Ajax wil snel een vervanger van de naar Liverpool vertrokken Luis Suárez aantrekken. Bas Dost lijkt bovenaan het lijstje van de Amsterdammers te staan. sc Heerenveen wil de spits niet zomaar laten gaan. De Friezen willen maar liefst zes miljoen euro voor Dost.

Algemeen directeur Rik van den Boog weigert dat te betalen. "We kopen alleen als de speler haalbaar is voor de waarde die wij hem toedichten. De prijs met factor drie gaan we niet doen."

"Zeker als je de huidige economie in ogenschouw neemt, was het lastig", vertelt de directeur over de onderhandelingen met Liverpool. "Luis is zo enorm belangrijk. Het bod moest héél goed zijn om hem te laten gaan. Maar we konden het ook niet te erg maken, waardoor Luis nooit weg zou komen. Hij zei dat hij in Liverpool zo extreem veel meer kon verdienen, dat hij wilde vertrekken."

Ook Urby Emanuelson vertrok in de winterstop uit Amsterdam. Hij vertrok naar AC Milan. Ajax is niet van plan nog meer spelers te laten gaan. "Er is in zijn geheel geen concrete belangstelling voor andere spelers", aldus Van den Boog.