Villabewoners woedend om komst ALDI

De inwoners van Wemmel zijn boos. Er komt eindelijk een ALDI in het Vlaamse dorp. De stinkendrijke inwoners zijn echter bang dat hun huizen nu in waarde zullen kelderen.

Al jarenlang is de Duitse discounter bezig een vestiging te openen in het dorp, en nu eindelijk is de kogel door de kerk. Hoewel het een moderne ALDI zal worden, is het villadorp er niet blij mee. "Zo'n ALDI past gewoon niet in deze buurt", vindt Maria Fernandez, die al tien jaar in de buurt woont. "Veertig gezinnen zijn tegen de ALDI gekant, ook omdat de marktwaarde van onze woningen zeker zal dalen. Ik heb al tegen de projectontwikkelaar gezegd dat hij onze huizen maar moeten opkopen. Maar dan hoor je ze natuurlijk niet meer."

Sommige inwoners hebben hun huis nu zelfs al te koop gezet. "Ik woon hier tien jaar", zegt Cathy Degreef die een 'Te Koop'-bordje in haar tuin heeft. "Het is hier nu al zo gevaarlijk. Als er ook nog een ALDI bijkomt, is de chaos niet meer te overzien." De ALDI zelf was niet bereikbaar voor commentaar.