[FA Cup] Aston Villa door, Swansea uitgeschakeld

Aston Villa heeft zich ten koste van Blackburn Rovers voor de achtste finales van de FA Cup geplaatst. Op Villa Park werd het 3-1. Die stand was al bij rust bereikt. Ciaran Clark bracht de thuisploeg na tien minuten op voorsprong, maar Nikola Kalinic maakte al snel de gelijkmaker.

Robert Pires en Nathan Delfouneso zorgden er echter voor dat Villa comfortabel aan de thee kon gaan. Een kwartier na rust kreeg Villa-speler Nathan Baker nog een rode kaart, maar zelfs in numerieke meerderheid kon Blackburn niets meer aan de stand veranderen.

Cedric van der Gun kon met een doelpunt niet voorkomen dat Swansea City uitgeschakeld werd door Leyton Orient, dat uitkomt in de League One. De Hagenaar maakte vlak voor rust de gelijkmaker, nadat Jimmy Smith de score had geopend. Twee minuten voor tijd werkte de onfortuinlijke Swansea-speler Alan Tate de bal echter in eigen doel.