Massa: "Druk ligt op Ferrari"

Ferrari-coureur Felipe Massa geeft toe dat op zijn team voor de Grand Prix van Italië nu een zware druk rust. Het Italiaanse team moet na een niet al te goed verlopen weekend op Spa-Francorchamps winnen in Monza om nog uitzicht te houden op de titels in de Formule 1.

Massa werd vierde in België, maar kan hierover niet tevreden zijn. "Tot op zekere hoogte was het een goede race. En toch was het, als het om het kampioenschap en het puntentotaal van Ferrari gaat, niet genoeg. Het kampioenschap ziet er niet gemakkelijk voor ons uit. We moeten de laatste zes races proberen terug te komen in de strijd om de overwinningen, maar dat wordt zeker niet makkelijk," zei de Braziliaan.

Of Ferrari mee gaat doen verschilt per weekend. "In Spa was onze auto niet zo snel als in de twee races ervoor. Dat was weer een voorbeeld van hoe sterk de aard van een circuit dit jaar bepaalt welk team het snelste is," zei Massa die zich desondanks verheugt op de thuisrace van Ferrari. "Dat wordt een geweldig evenement, met al onze tifosi. En tegelijk blijft de realiteit dat het een cruciale race is voor ons."