[US Open] Wozniacki walst over Chang heen

Caroline Wozniacki heeft met speels gemak de derde ronde van de US Open bereikt. De als eerste geplaatst Deense tennisster had slechts 47 minuten nodig om Kai-Chen Chang uit Taiwan een geweldige draai om de oren te geven: 6-0 en 6-0. In de derde ronde kan Yung-Jan Chan proberen haar landgenote te wreken. Dankzij haar 6-3 en 6-3 zege op Tamira Paszek is de Taiwanese de volgende opponente voor Wozniacki.

Vera Zvonareva, de nummer zeven van de plaatsinsglijst had het in de eerste set makkelijk tegen Sabine Lisicki. De Duitse tapte in het tweede bedrijf echter uit een ander vaatje, maar moest via de tiebreak alsnog buigen: 6-1 en 7-6 (5). De Belgische Yanina Wickmayer (15) won met 6-4 en 7-5 van Julia Görges, een andere Duitse.

In het dubbelspel bereikte Rogier Wassen samen met zijn Duitse partner Florian Mayer de tweede ronde door het Zweeds-Amerikaanse duo Johan Brunström en Travis Parrott met 6-4 en 6-1 te verslaan. In de volgende ronde wachten de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en de Roemeen Victor Hanescu.