Treyarch onthult CoD: Black Ops Multiplayer

Op het Activision Event in Los Angeles is de multiplayer van Call of Duty: Black Ops uit de doeken gedaan. Daaruit blijkt meteen dat deze modus voor de shooter niet zomaar uit Modern Warfare 2 is overgenomen; een paar zeer interessante veranderingen en aanpassingen zullen nieuwe vormen van gameplay bieden.

Allereerst heb je Combat Training - niet veel anders dan een simpele offline multiplayer match met bots. Volgens Treyarch heeft 40% van de Modern Warfare 2 -spelers de multiplayer niet eens aangeraakt, en volgens hen is dit de manier om men sneller online te laten spelen.

De MP zal ook een soort valuta introduceren; hiermee kan men dus punten verdienen om verschillende wapens, perks of killstreaks te kopen. Zo kun je sparen voor dat ene wapen in plaats van te wachten tot je level dat toelaat; sommige hebben wel een XP-limiet, echter. Ook de manier waarop je perks kiest is anders: Treyarch heeft een systeem ontwikkelt dat je speler anders zal aankleden afhankelijk van je perk-keuze. Heb je dus Scavenger, dan draagt je personage veel meer (rug)zakjes. Ghost geeft je dan weer een ghillie suit. Ook zullen de perks weer een pro-variant hebben.

Daarnaast heb je Wager Matches. Deze games draaien om die nieuwe valuta, en zijn aangepaste matches waarin je sneller 'geld' kan verdienen. Eén modus omvat bijvoorbeeld dat de spelers allemaal één pistool krijgen en drie kogels. Gebruik tactiek en vaardigheid om je vijand om te brengen, en verdien daar geld mee. Als je zonder kogels komt te zitten, zul je het met je mes moeten doen.

Ook heb je Contracts, waarin je een contract koopt waarin je belooft dat je bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd een flink aantal spelers ombrengt in een vast aantal matches. Als je hierin slaagt, dan betaalt het contract je (meer) uit. Faal je, dan verlies je het aankoopbedrag van dat contract.

Ook zit er een videorecording-optie in, waarin je matches kan opnemen. Handig tegen cheaters.