Scholen verbieden 'I love boobies'-armbandjes

Hadden we vorig jaar nog de seksarmbandjes die de tongen flink losmaakten, de preutse Amerikanen hebben nu weer iets nieuws gevonden om hun woede op te richten. Dit keer liggen armbandjes die mensen attenderen op de gevaren van borstkanker zwaar onder vuur. De armbandjes, die massaal door de schooljeugd worden gedragen, zijn voorzien van de tekst 'I love boobies'.

Middelbare scholen in de hele VS verbieden nu massaal de armbandjes. "Tijdens de eerste schooldag vertelde ik de leerlingen dat we in principe wel achter de bedoeling van de armbandjes staan", vertelt de directeur van een middelbare school in de staat South-Dakota. "Ik vind wel dat er nettere manieren zijn om borstkanker onder de aandacht te brengen dan armbandjes met de tekst 'Ik hou van tieten'."

De bewuste armbandjes kosten ongeveer vier dollar in de winkels en online. Ze worden gemaakt door de stichting Keep A Breast, een non-profit instelling gevestigd in Californië, die zegt dat het haar missie is om 'te helpen borstkanker uit te roeien door jonge mensen kennis te laten maken met preventiemethoden, vroegtijdige opsporing en ondersteuning'.

"Het armbandje mist zijn uitwerking niet", laat Keep A Breast-oprichter Shaney Jo Darden weten. "Het zorgt ervoor dat mensen erover praten."


Wie houdt er nu niet van tietjes?