Verdachte scholier Woerden tijdelijk verhuisd

De leerling van basisschool De Wegwijzer in Woerden die wordt verdacht van het plegen van seksueel misbruik van een medescholier is tijdelijk elders ondergebracht. Een woordvoerder van de gemeente Woerden meldt dat het gezin op een geheime locatie buiten de eigen wijk woont.

Het slachtoffer en de verdachte, beiden jonger dan 12 jaar, krijgen allebei hulpverlening aangeboden. Om de zorg goed aan te laten slaan, is een rustige omgeving nodig, legt de woordvoerder uit. "Daarom is ervoor gekozen de verdachte tijdelijk elders onder te brengen."

De verdachte kan overigens niet veroordeeld worden. Tegen kinderen jonger dan 12 jaar kan geen strafrechtproces worden opgestart. De gemeentewoordvoerder wil daarom ook niet spreken van een dader en wijst ook het woord 'schuilplaats' af. "Wij noemen het niet zo."

Maandag werd bekend dat in Woerden een onderzoek loopt tegen de scholier, die ongewenste seksuele handelingen zou hebben gepleegd bij een andere leerling van De Wegwijzer. Tegen de scholier is aangifte gedaan. De verdachte is direct geschorst van school. Maandagavond vond in Woerden een informatieavond over het gebeuren plaats voor ouders van leerlingen.