Nieuwe Everquest aangekondigd

Jaarlijks wordt er een Sony Online Entertainment evenement gehouden in Amerika genaamd de Fan Faire. Dit jaar was er ook de aankondiging van een nieuw Everquest deel, Everquest Next. De titel is voor dit moment alleen nog maar een werknaam maar het zal een volledig, nieuwe titel worden.

Het spel zal meer richting Everquest 1 neigen maar volledig opgepoetst en verbeterd worden. Er zullen waaarschijnlijk nog een aantal herkenbare dingen uit Everquest 1 en 2 in de game zitten. Everquest Next wordt vanaf de grond af opnieuw gemaakt en zal verbeterde gevechten bevatten en is meer gericht op Player Versus Player.

Baas John Smedley geeft aan dat de ontwikkelaars veel van Everquest 1 en 2 eruit halen om te gebruiken, ondanks het grote verschil tussen de twee spellen. Het verhaal zal ook anders worden dan simpel door NPC schermpjes klikken want de wereld zal om de speler heen veranderen.

De game is verder nog in een zeer vroeg stadium en er zal later meer over bekend worden. Bekijk hieronder een stukje concept (eerste screen) en een ingame shot (tweede screen)

EQ Next

EQ Next