DVD: Case 39

Tim

Emily Jenkins (Renée Zellweger) is een maatschappelijk werkster die erg begaan is met al haar cliënten. Ze helpt namelijk de meest weerloze groep in de samenleving; kinderen. Ze is tot de nok toe gevuld met werk, 38 zaken heeft ze tot nu toe in behandeling. Wanneer zij nog een dossier op haar bureau krijgt, kan ze het niet weigeren deze in behandeling te nemen. Deze Case 39 was er een die ze misschien beter niet had kunnen aannemen...

Case 39 dvd cover
Emily Jenkins probeert kinderen te helpen die door verwaarlozing van hun ouders aan lager wal raken. Deze kinderen hebben thuis te maken met de meest verschrikkelijke situaties en Jenkins is hun beschermengel. Zaak na zaak stapelt zich op en Jenkins helpt ieder kind met dezelfde passie. Ze moet en zal die kids een beter thuis geven. 
Gelukkig laat Emily al haar problemen achter zich wanneer haar werkdag over is en kan ze thuis alles van zich af zetten. Ze heeft stiekem wel een oogje op een vriend en psychiater Doug (Bradley Cooper: Hangover, The A-Team) met wie ze op het punt staat een serieuze relatie te starten. Doug is degene die de kids helpt met de verwerking van alle trauma's die zij hebben opgelopen in hun oude situatie. Zij en Doug lijken een match made in heaven totdat zich een geval voordoet dat wel erg speciaal is...
Case 39 screenshot
Het kleine meisje Lilith (Jodelle Ferland) is niet bepaald geliefd door haar ouders en zij staan doodsangsten uit wanneer hun dochter thuis is. Haar ouders willen haar zelfs vermoorden. Net op het juiste moment staat Emily met een bevriende politieagent op de stoep om het kleine meisje te redden. Maar met het redden van Lilith begint Case 39 pas echt.

 

Case 39 screenshot
Wat zich dan ontrafelt is een horrorfilm die eigenlijk begonnen is als een thriller. Een bijzondere switch omdat je het in het begin niet verwacht. Er zijn wel vermoedens, maar de Aha-Erlebnis komt wat later pas. Case 39 is een film waarin je even moet wennen aan Renée Zellweger die in een horrorfilm speelt. Haar zachte stemmetje en dito uiterlijk passen in eerste instantie niet echt bij een film als deze. Toch heeft het ook weer z'n charme. Zij kan wel het juiste gevoel overbrengen van een maatschappelijk werker die in de problemen komt. Het is geen absolute topper, maar wel leuk om gewoon op een van de warme avonden in je dvd-speler te stoppen. De manier waarop bepaalde mensen aan hun einde komen, is erg origineel en vergt veel fantastie. Kortom: een lekkere thriller/horror film met de altijd lieve Renée Zellweger.