Been lovend over huurling Smolov

Sjors (Sj0rSz)

Michael Lumb en Fedor Smolov spelen in het komende seizoen op huurbasis voor Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers, Mario Been, is erg te spreken over beide huurlingen van respectievelijk Zenit St. Petersburg en Dinamo Moskou.

Toch is de trainer van mening dat Smolov momenteel verder is dan Lumb. "Smolov zit dichter tegen een basisplaats aan, dat is duidelijk", aldus de oefenmeester. "Hij is conditioneel nog niet helemaal op ons niveau, dat wijzen de tests van Toine van de Goolberg uit. Maar hij heeft heel veel in huis, dat heeft iedereen nu al kunnen zien."

Lumb is ten opzichte van Smolov wat minder ver. "Lumb moet wennen aan het systeem en daar krijgt hij de tijd voor. Ik laat voor 26 augustus geen spelers meer naar Excelsior vertrekken. En als wij de Europa League-poulefase halen, dan blijft iedereen. Dan heb ik al mijn spelers hard nodig."

Ook de technisch directeur van Feyenoord, Leo Beenhakker, ziet dat Lumb nog met een aantal aanpassingsproblemen te kampen heeft. "Lumb is in potentie een prima verdediger. Hij heeft nog moeite met onze speelwijze. Dat heeft nog even tijd nodig, maar dat wisten wij."

Daarnaast is Don Leo ook erg tevreven over Smolov. "Smolov is erg veelbelovend. Hij maakte tegen Benfica een prima doelpunt. Hij moest noodgedwongen als diepe spits aan de slag, maar is vooral iemand die meer aan voetballen toe moet komen. Als hij meer ruimte krijgt, is hij op zijn best."