Mourinho: "Uitblijven landstitel of Champions League desastreus"

Olga Kroeders

José Mourinho heeft grote ambities met Real Madrid komend seizoen. De Portugese oefenmeester weet dat De Koninklijke hunkert naar prijzen. Een nieuw seizoen zonder eremetaal is funest voor Real vindt Mourinho.

De excentrieke Portuges denkt niet aan een 'tussenjaar'. "Het niet winnen van de landstitel of de Champions League zou desastreus zijn", vertelt Mourinho tegen ESPN. De nieuwe trainer van Real verwacht dat de titelstrijd in Spanje opnieuw tussen Barcelona en de Madrilenen zal gaan. "In competitieverband krijgen we vooral met Barcelona te maken".

"Zij bevinden zich op een andere schaal. Ze hebben al jaren dezelfde filosofie, hun spelers spelen al jaren samen en de trainer staat al voor het derde seizoen op rij voor de groep. Bij Real Madrid is Iker Casillas met zijn 29 jaar de meest ervaren speler en komt de trainer maar net kijken", aldus Mourinho vanuit het trainingskamp in Amerika.

"Voor de Champions League geldt hetzelfde verhaal. De selectie van Manchester United bestaat al jaren uit dezelfde kern en hun trainer is al decennia lang Sir Alex Ferguson. De structuur van Chelsea staat ook jaren vast, net als die van Barcelona en Internazionale is bezig aan het vierde jaar van haar project. Wij gaan in ieder geval alles geven."