El Hamdaoui ziet zichzelf als een '9,5'

Mounir El Hamdaoui start zondagmiddag waarschijnlijk in de basis bij Ajax, dat hem onlangs overnam van AZ. Hij vervangt de geschorste Luis Suárez, meldt De Telegraaf.

In aanloop naar het duel met FC Groningen, het eerte duel van het nieuwe seizoen, leeft trainer Martin Jol met het feit dat aanvoerder Suárez er niet bij is. "Dit ligt in de lijn van de hele voorbereiding. Zulke avontuurtjes gebeuren dit jaar, maar tot dusver zijn we er eigenlijk heel goed doorheen gerold", zegt Jol.

"Hopelijk lukt dat in Groningen ook. Mounir is op Luis na de topscorer van Nederland geworden en het jaar daarvoor was hij Voetballer van het Jaar, topscorer en won hij met zijn club prijzen. Ik hoop dat hij ons vijftien tot twintig goals zal bezorgen en zondag met scoren begint", schetst de trainer een verwachting.

El Hamdaoui ziet zichzelf echter niet als een diepe spits (nummer 9), maar ook niet als een aanvallende middenvelder (nummer 10). "Eigenlijk zie ik mezelf meer als een 9,5. Marko Pantelic was echt een aanspeelpunt, ik wat minder", aldus de aankoop van de Amsterdammers.