Vrouw uren op bank met foetus in onderbroek

Een Zuid-Afrikaans ziekenhuis is in opspraak na een bizar incident donderdag. Een vrouw met een miskraam werd urenlang achtergelaten op een bank in het Prince Mshiyeni Hospital in Umlazi. De vrouw zat al die tijd alleen met haar overleden foetus in haar slipje.

"We zijn de zaak nu aan het onderzoeken", verklaarde woordvoerder Nonkululeko Ngcobo gisteren. "We hebben het ziekenhuispersoneel gesproken. De aanwezige arts is gevraagd een verslag in te leveren bij de directeur."

Donderdag liep een vrouw het ziekenhuis binnen met een miskraam. In plaats van haar direct te helpen, werd ze naar een bankje verwezen. Hier werd ze naar verluidt uren aan haar lot overgelaten met de foetus in haar onderbroek. "Specialisten hebben de vrouw opgezocht en ze maakt het goed. We leven met haar mee en bieden onze verontschuldigingen aan."

Het is niet het eerste incident in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis deze week. Afgelopen woensdag werd een ontbonden lijk aangetroffen in een ventilatiekanaal in een ander ziekenhuis. Regeringspartij ANC is woedend en eist strenger toezicht op de Zuid-Afrikaanse ziekenhuizen.