Volleybalvrouwen denderen over Puerto Rico

Het Nederlands dames volleybalteam heeft haar tweede wedstrijd in de Grand Prix overtuigend gewonnen van Puerto Rico. Net als gisteren tegen Thailand verloor de formatie van Avital Selinger geen enkele set (25-9, 25-12, 25-21), waardoor Oranje voorlopig eerste staat in poule C. Morgen om 10.00 uur speelt Nederland tegen gastland China.

Avital Selinger startte met dezelfde basis als gisteren: Francien Huurman, Manon Flier, Chaïne Staelens, Maret Grothues, Caroline Wensink, spelverdeelster Laura Dijkema en libero Janneke van Tienen.

Vanaf het begin zette Nederland veel druk op Puerto Rico door uitstekend te serveren en blokkeren. In de eerste twee sets nam Oranje direct afstand van de Puerto Ricaansen en bouwde de voorsprong in de loop van de sets verder uit. In de derde set kwam Puerto Rico nog even dichtbij (11-12), maar Nederland hield het hoofd koel en bleef goed en constant spelen (22-17, 24-19, 25-21).

Staelens was vandaag de topscorer aan Nederlandse zijde met twaalf punten, Wensink en Huurman scoorden elfmaal. Aanvoerder Flier maakte vandaag tien punten. "We hebben onze eigen taken goed uitgevoerd", aldus Flier. "Veel servicedruk, een goed blok, het was weer prima teamwork." Spelverdeelster Laura Dijkema zei na afloop dat deze overwinning goed is voor het zelfvertrouwen van het team.

Coach Selinger was vol lof over zijn dames op de persconferentie na de wedstrijd. "Onze service, blokkering en verdediging waren uitstekend vandaag. We speelden met de juiste instelling, met het hart." Er werden in totaal twaalf aces gemaakt en Oranje scoorde met haar blokkering veertien punten.