Alonso: "Geen leider in het kampioenschap"

Volgens Fernando Alonso is er op dit moment geen leider in het kampioenschap en zal het de laatste zeven races aankomen op de continuïteit van de de coureurs.

In Hongarije wist Mark Webber de leiding in het kampioenschap te heroveren, waardoor hij op een voorsprong van twintig punten op Alonso kwam te staan, die vijfde staat in het klassement. Toch vindt Alonso dat er op dit moment geen duidelijke leider is.

Op de website van Ferrari verklaarde hij: "Als je het kampioenschap leidt, ben je erg gestresst, omdat je bij ieder punt dat je verliest het gevoel hebt dat je voorsprong verdwijnt. Als je achterligt, voel je je ook erg gestresst, omdat je geen enkele fout meer mag maken. In de situatie waarin we nu zitten, voelt niemand zich echter leider in het kampioenschap en voelt niemand zich gestresst. Vijf coureurs vechten om het kampioenschap en er zijn nog zeven races te gaan. Alles kan nog gebeuren."

Alonso is van mening dat de vijf titelkandidaten aan elkaar gewaagd zijn en dat het in de slotraces aan zal komen op continuïteit. "We moeten kalm blijven en zoveel podia pakken als mogelijk is. Op sommige circuits is onze auto goed, dan moeten we winnen, zoals in Duitsland. Op sommige circuits werkt onze auto niet perfect, dan moeten we er het beste uit halen, zoals in Hongarije."

De Spanjaard vertrouwt op zijn ervaring in de Formule 1 en Ferrari's ervaring met het winnen van titels. Ook volgt hij in de zomerstop een intensief trainingsprogramma. "Vijf van de laatste races zijn buiten Europa, dus het wordt niet makkelijk. We moeten mentaal 100 procent klaar zijn om voor het kampioenschap te vechten en we moeten fysiek 110 procent in orde zijn, omdat we geen kans mogen laten liggen. Ik zal veel gaan trainen."