"Eigenlijk werd Barça wereldkampioen in Spaans shirt"

Peterselieman

Joan Laporta wil nog eens benadrukken dat de spelers van Barcelona van grote waarde waren bij het behalen van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De oud-voorzitter van Barcelona vindt het eigenlijk een titel van Barça.

Laporta deelt daarmee een sneer uit naar aartsrivaal Real Madrid. De Spaanse ploeg die in de finale Nederland klopte herbergde zeven spelers van Barcelona; Gerard Pique, Carles Puyol, Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Pedro én David Villa. Daarnaast zat doelman Victor Valdes op de bank. Real Madrid leverde vijf internationals.

Met Xabi Alonso, Iker Casillas en Sergio Ramos delfde Real echter het onderspit wat hun bijdrage aan de wereldtitel betreft, vindt Laporta. "Eigenlijk is Barcelona wereldkampioen geworden, alleen met een ander shirt", zei hij tegen El Mundo Deportivo.

"De speelstijl was van Barcelona, er deden slechts spelers van andere clubs mee die natuurlijk wel belangrijk waren", aldus Laporta, die na vorig seizoen afscheid nam van de Catalaanse club. De Spaanse zakenman leidde de club met veel succes de afgelopen jaren, waarin Barça vele prijzen wist te veroveren in Spanje en Europa.