Politie overweegt verhoor Naomi Campbell

static

Naomi Campbell is mogelijk nog niet klaar met de diamantenaffaire waarover ze donderdag werd verhoord in het Speciaal Hof voor Sierra Leone in Leidschendam. De politie in Zuid-Afrika overweegt het 40-jarige supermodel nader te ondervragen om meer duidelijkheid te krijgen over de herkomst van de edelstenen.

Die waren mogelijk afkomstig van de Liberiaanse oud-president Charles Taylor, die terechtstaat voor het hof voor oorlogsmisdaden.

Dat meldden Zuid-Afrikaanse media zaterdag. De Amerikaanse hoofdaanklaagster Brenda Hollis wil aantonen dat Taylor zogeheten bloeddiamanten kreeg van rebellen in buurland Sierra Leone, in ruil voor wapens. Hollis vermoedt dat Taylor tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika diamanten heeft laten overhandigen aan Campbell.

De juriste liet het model als getuige dagvaarden om de rechters ervan te overtuigen dat Taylor in een eerder stadium van zijn proces heeft gelogen over onder meer zijn rol bij de handel in diamanten. Taylor ontkent dat hij ooit iets met diamanten te maken heeft gehad.