FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 juli 2009

Yolanthe gooit inboedel op Marktplaats

Oké, oké. Het is natuurlijk een grap, maar de hele inboedel van Yolanthe staat op Marktplaats.  Zo kun je bieden op een: "Supergrote tv met boxen. Doe hem weg omdat m'n nieuwe vriend een grotere heeft."

Sinds de moeder van Jan Smit op SBS Shownieuws haar ex -schoondochter beschuldigde van diefstal uit het gezamenlijke huis van Jan en Yolanthe is de inboedel een hype op internet. Zo maakten enkele DJ's remixen van Gerda Smit. Kijk hier naar de inboedel op Marktplaats. Je kunt natuurlijk ook meepraten over Volendam-gate in ons speciale subforum over Volendam.


Gerda Smit.

Sijsling verliest tennisfinale

Igor Sijsling is er niet in geslaagd om een challengertoernooi op zijn naam te schrijven. In Manchester verloor de Nederlander met 3-6, 6-4 en 2-6 van de Belg Oliver Rochus.

Voor Sijsling was het de tweede keer dat hij in een finale van een challengertoernooi stond. In 2006 won de nummer 437 van de wereld in Saransk. Ditmaal was de Nederlander niet opgewassen tegen Rochus die met plaats 105 veel hoger op de wereldranglijst staat.

Telstar geeft Koen de kans

Erwin Koen gaat zijn carričre mogelijk vervolgen bij Telstar, zo weet de IJmuider Courant.

De aanvaller zal de komende tijd stage gaan lopen bij De Witte Leeuwen. Aanstaande dinsdag zal hij met de club uit Velsen-Zuid in actie gaan komen in een oefenduel tegen Jong FC Utrecht.

Koen versleet de afgelopen tien seizoenen verschillende Duitse clubs. Zo stond hij onder contract bij Gütersloh, Göttingen, Rot-Weiss Essen, Alemannia Aachen, Paderborn en SV Wehen Wiesbaden. In Nederland droeg hij eerder het shirt van FC Groningen.

Dudek: "Blij dat ik toch nog kan blijven"

Jerzy Dudek gaf eerder aan zijn loopbaan graag af te sluiten als eerste doelman. Toch blijft de Poolse goalie bij Real Madrid, waar hij bankzitter is achter Iker Casillas. Dudek is nu toch tevreden met nog een seizoen in de Spaanse hoofdstad.

Bij Real is Dudek tweede keeper achter Casillas. Hij kwam in 2007 over van Liverpool, waarmee hij de Champions League won.

Dudek tegenover Marca: "Ik ben blij dat ik toch nog een seizoen bij Real kan blijven. Ik ben erg dankbaar dat ik mijn contract heb kunnen verlengen. De afgelopen twee jaren zijn voorbij gevlogen. Toen Jorge Valdano (directeur van Real Madrid, red.) me een nieuw contract aan aanbood, was het meteen duidelijk voor me."

"In de afgelopen weken heb ik veel gesproken met clubs om Real te verlaten. Daarom was ik ook verrast dat ik een aanbieding kreeg om mijn contract te verlengen." Dudek heeft zijn contract met één jaar verlengd. Hij is het komende seizoen wederom reservedoelman.

AZ biedt proefspeler Nielsen contract aan

Morten Nielsen heeft de technische staf van AZ overtuigd van zijn kwaliteiten. De Alkmaarders hebben de proefspeler een contract aangeboden.

"Morgen of dinsdag gaan we met hem om tafel om te kijken of we het rond kunnen breien", zo vertelt manager voetbalzaken Marcel Brands tegenover RTV Noord-Holland. Nielsen, die momenteel onder contract staat bij Chelsea, scoorde onder meer twee keer in het oefenduel met een regioteam uit Friesland.

Het afgelopen seizoen speelde de Deense jeugdinternational zijn wedstrijden op huurbasis voor Landskrona. Saillant detail is dat de vader van Nielsen bevriend is met AZ-coach Ronald Koeman.

[SF] Tung: "Dit smaakt naar meer"

De Nederlands-Chinese coureur in dienst van Atlético Madrid Ho-Pin Tung had in de tweede race van dit weekend op het Belgische circuit van Zolder meer geluk dan in de eerste race. Na een spannend duel met Esteban Guerrieri kwam de jonge Chinees als tweede over de finish.

"Dit smaakt naar meer, ik hoef maar één treetje hoger", zei een blije Ho-Pin na afloop. De eerste race, op zondagochtend, was kort voor Ho-Pin Tung. In de eerste bocht was er voor hem geen ontkomen meer aan: hij reed in op botsende voorgangers. Einde van de race.

Het team van Alan Docking kreeg een zwaar beschadigde auto terug na de finish van race 1. Met de moed der wanhoop werd gedurende twee en half uur keihard aan de auto gesleuteld. Slechts enkele minuten voor de start van race 2 was de auto klaar. Ho-Pin ontbrak de mogelijkheid om de natweerbanden in te scrubben door tijdgebrek. De start ging vanwege de regen vanachter de safety car. Zijn pitstop kwam op het juiste moment en op de daarna opdrogende baan kon de Chinees goed op tempo rijden. Na een safety car periode lag Ho-Pin aan de leiding. Na een klein foutje in de slotfase kon Guerrieri door slim zijn ‘push to pass systeem’ te gebruiken net aan Ho-Pin Tung voorbij. Met een tweede plaats als resultaat. Ook in de kwalificatie was de snelheid er, al vertaalde zich dat niet in een goede startpositie door een ongelukkige confrontatie met een gele vlag situatie.

Zowel in de eerste race van het Superleague Formula kampioenschap op Magny Cours, als nu op Zolder in België, heeft Ho-Pin Tung laten zien dat hij ook in deze klasse snel is. Met het voor hem nieuwe circuit van Donnington als volgende op de kalender heeft Ho-Pin er zin. "Ik ben al op de computer aan het oefenen, zodat ik het circuit goed ken, als we daar aankomen. Zoals ik al zei: Deze tweede plaats smaakt naar meer."

Van Hummel: "Ik stap echt niet af"

Lang leek het erop dat Kenny van Hummel vandaag niet op tijd de finish in Verbier zou gaan halen. De sprinter van Skil-Shimano moest direct in de eerste beklimming lossen en reed vervolgens bijna tweehonderd kilometer solo.

Op de Col des Mosses, op veertig kilometer voor de finish, bedroeg zijn achterstand 26 minuten en moest de zware klim naar Verbier (eerste categorie) nog komen. Toch lukte het hem, met 45 minuten en 43 seconden achterstand, binnen de tijdslimiet bij de finish te arriveren.

"Er werd vandaag direct vanaf de start hard gereden en in mijn pogingen het peloton bij het houden, heb ik me in de eerste klim meteen opgeblazen", vertelde Van Hummel in Verbier. "Toen ik zo snel alleen kwam te zitten, heb ik wel even gedacht dat ik het niet zou gaan redden. Maar op een gegeven moment vond ik mijn benen terug, kwam ik in een ritme terecht en bleek ik helemaal niet zoveel meer te verliezen. In alle afdalingen heb ik me weer als een blok naar beneden laten vallen en in die laatste klim was het puur overleven."

Met nog drie bergetappes te gaan, is het lijden voor Van Hummel voorlopig nog niet voorbij. "Een voordeel is wel dat die drie etappes een stuk korter zijn dan die van vandaag. Ik ben dan ook echt niet van plan om op te geven. Dit is gewoon prachtig om mee te maken. Hoe vaak ik niet mijn naam vandaag op het wegdek heb zien staan en gehoord langs de kant. Dat geeft heel veel steun. Desnoods rijd ik nog drie dagen solo, ik wil de finish halen in Parijs."

[Column] De condor en zijn prooi

Zo af en toe schrijven de columnisten van de FOK!frontpage ook over sport. Dit keer een column van Bakoenin (Jan) over de Tour de France.

De Andescondor is aan het uitsterven. Doordat hij maar een ei in de twee jaar uitbroedt en de mensen zijn prooidieren doodt, wordt hij ernstig bedreigd. Je ziet hem dan ook zelden. Maar ik heb er vandaag weer eentje gezien. Hij was springlevend gelukkig.

De condor stijgt ’s morgens op door te zweven op de opstijgende warme lucht in een vallei.
Mijn condor wachtte tot diep in de middag, maar toen hij eenmaal ging zweven, liet hij de aarde al snel achter zich.
Alberto Contador is mijn condor. Ik volg hem al heel lang omdat ik hou van de echte klimmers. Vroeger had je Bahamontes, de Adelaar uit Spanje. Je had Charley Gaul uit Luxemburg. Pantani kon ook zonder doping een aardig stukje klimmen. Maar ik vind Contador wel de allerbeste klimmer ooit. En hij is een echte condor.
De condors zoeken de moeilijkste rotsrichels op om te nestelen. Ze leven vrij eenzaam. Ze houden de aarde vanaf grote hoogte in de gaten en slaan toe op het juiste moment.
Ook Alberto Contador moet zich deze Tour de France door de moeilijkheden heen manoeuvreren. Hij nestelt als het ware ook op een rotsrichel en er stond iemand klaar om hem in een onbewaakt moment naar beneden te duwen. Maar dat is na vandaag een stuk moeilijker. Hij heeft zijn nest verstevigd en er een sterk fort van gemaakt, dat niet meer zo makkelijk van de richel af geduwd kan worden.

Ik geef het je te doen hoor. Een ploegleider, die zeven jaar met een van je ploegmaten de Tour de France heeft gewonnen. Johan Bruyneel en Lance Armstrong zijn twee handen op één buik. Ik had ze wel in de gaten, eerder in de Tour. De opdrachten voor de Astana-ploeg waren zo duidelijk in het voordeel van Armstrong, dat Contador dat zeker door moet hebben gehad.
Allereerst was daar de rit in de wind, waar Armstrong een seintje kreeg van zijn oude maatje Hincapie, dat ze in waaier gingen rijden. Zodoende zat hij er bij. En omdat hij niet even Contador inlichtte, zat die er niet bij. Gelukkig was het verschil slechts negentien seconden in het nadeel van Roberto. Daarna gaf Bruyneel de ploeg opdracht om vooral het geel niet te pakken, want dan zou de ploeg te hard moeten werken. Nu verliep de Tour de France zo rustig door de controle van Astana, dat Lance niet al te moe zou worden en dat was het plan.
Ik weet zeker dat de Amerikaan meerdere malen Alberto heeft geprobeerd te intimideren. Lance bepaalt namelijk in de ploeg wat er gebeurt. Bruyneel danst naar zijn pijpen. En is zelf ook slim. Hij bracht het steeds zo, dat het in het openbaar niet opviel. Niet voor iedereen tenminste. Ik zat het iedere dag met kromme tenen aan te zien. Het was heel duidelijk voor mij. De meeste renners uit de ploeg waren op de hand van Lance. Popovych is door Lance naar zijn ploeg gehaald. Leipheimer is ook een Amerikaan. Dat hij uitviel was tegenslag voor Lance maar niet voor de condor. Klöden is een Duitser en die doen altijd wat hem wordt bevolen van bovenaf. Dus die reed ook voor Lance, dat hebben we vandaag wel kunnen zien, want als Bruyneel niet op de hand van Armstrong was geweest, dan had Klöden zelf wel kunnen meegaan met de latere demarrage van Frank Schleck. Klöden stond zelf namelijk ook prima in het algemeen klassement. Maar nee, hij moest zich opofferen voor de Amerikaan en mocht pas wegrijden bij hem op vijftien meter voor de finish.

Contador is echter niet alleen de beste klimmer aller tijden. Hij is mentaal ook nog eens zo sterk als een Leeuw. Je moet echt sterk in je schoenen staan om niet gefrustreerd te raken van zo’n dominante Armstrong. En frustratie wordt al snel stress en stress gaat al snel in de benen zitten.
Bij Contador was daarvan gelukkig geen sprake.
Eigenlijk heb ik al heel erg lang een hekel aan Armstrong. Ik vind het ontzettend knap dat hij kanker heeft overwonnen. Hij is mentaal sterk. Hij doet heel goed werk in de strijd tegen kanker. Maar hij heeft iets gelijkhebberigs. Hij ziet alleen zwart en wit en iedereen moet naar zijn pijpen dansen. Bovendien zag je vandaag, dat hij eerst zelf achter Contador aan ging, toen die demarreerde. Dat doe je niet als ploegmaat, tenzij je het de ander niet gunt en zelf alle eer wilt hebben.
Bovendien heeft Armstrong lange tijd het wielrennen dood gemaakt. Altijd die verschrikkelijke controle van zijn ploeg in het verleden. Ook dit jaar heeft hij tot vandaag het peloton met zijn ploeg in een wurggreep gehouden.

Maar met één man had hij niet gerekend. Of, waarschijnlijk wel. En die ene man is een van de weinigen, die het aandurft om tegen Armstrong in te gaan. Sterker nog, hij heeft hem vermorzeld. Aan gort gereden.
Je kunt natuurlijk zeggen dat Armstrong heel knap heeft gereden, gezien zijn leeftijd. Maar als je de Amerikaan een beetje kent, dan weet je, dat je hem daarmee alleen maar pijn doet. Hij gaat er niet voor om een beetje leuk mee te rijden gezien zijn leeftijd. Het gaat hem zelfs niet alleen maar om zijn strijd tegen kanker te promoten. Nee. Hij wil gewoon zelf winnen en zal niet accepteren dat dit niet meer gaat.

Hij was vandaag het lamajong dat in de klauwen van de condor kwam en als prooi mee werd genomen naar het nest, hoog op de richel.

Trulli dicht bij contractverlenging

Jarno Trulli denkt momenteel na over een nieuwe aanbieding van Toyota die hem ook in 2010 aan het Duits/Japanse Formule 1-team zal gaan binden. De Italiaan is een van de meest ervaren coureurs op de grid en wil de potentie van Toyota graag tot uiting brengen.

Volgens de geruchten heeft Kimi Räikkönen een aanbieding van Toyota geweigerd en wil het team nu Trulli met een zeer goede aanbieding behouden. "Op het moment dat ik rij, dan geniet ik er van. Zolang je snel rijdt, is er geen reden om ongerust te zijn," zei de Italiaan tegen Autosport.com. "Je weet niet wat er gaat gebeuren, want het is niet duidelijk waar de Formule 1 nu heen gaat. Dat wordt snel duidelijk."

"Ik ben blij met mijn prestaties en mijn vertrouwen. Ik heb in mijn hoofd niet het gevoel dat ik moet stoppen, want ik heb nog veel te doen. Ik voel me sterk en competitief, dus ik hoop dat ik in de Formule 1 kan blijven. Maar het is lastig om op dit moment te praten, want het team heeft andere dingen te doen."

Toyota begon het jaar sterk, maar viel daarna terug en eindigde de laatste race in Duitsland buiten de punten. De renstal probeert de opgelopen achterstand weer in te lopen, zodat de eerste overwinning eindelijk eens geboekt kan worden. "Het is nog steeds een sterk doel voor dit jaar en ik geloof er in. Er is een gat, maar het zit er in en je moet er klaar voor zijn om het te pakken," zei de Italiaan die smacht naar een nieuwe zege.

Mogelijk Nederlanders gedood bij bomaanslagen

Door de bomaanslagen op twee hotels in Jakarta zijn mogelijk Nederlanders om het leven gekomen. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei vandaag dat "een aantal" Nederlanders sinds de bomaanslagen eergisteren in de Indonesische hoofdstad wordt vermist.

Een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bevestigde dat de Nederlandse politie betrokken is bij het onderzoek naar de slachtoffers van de bomaanslagen van wie de identiteit niet vaststaat.

Tot nu toe is alleen bekend geworden dat drie Nederlanders door de aanslagen gewond zijn geraakt, van wie twee zwaargewond. Een van de zwaargewonden is naar Singapore overgebracht voor behandeling in een ziekenhuis. Het is de bedoeling dat ook de andere zwaargewonde naar Singapore gaat, zodra zijn toestand dat toelaat. De derde Nederlander, die lichtgewond raakte, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Die man woont in Jakarta en is weer thuis.

Ducati: "Stoner kan titel nog winnen"

Casey Stoner maakt volgens Ducati-teambaas Livio Suppo nog altijd kans op de titel in de MotoGP. De Australiër kampte met fysieke ongemakken en kon daardoor vaak in de slotfase van de races niet meer meedoen om de overwinning.

"We blijven geloven in de titel," zei Suppo tegen Italia1. "Casey is een van de vier fenomenale rijders en de fiets is de laatste tijd enorm verbeterd. Het is duidelijk dat hij drie extreem lastige races heeft gehad waarbij hij aan het eind van de races compleet op was. Maar in mijn ogen is die bladzijde nu voorbij en ik ben er van overtuigd dat hij zich weer vooraan zal melden."

In het kampioenschap staat Valentino Rossi eerste met 151 punten. Jorge Lorenzo staat tweede met 142 punten, gevolgd door Stoner die er 135 verzameld heeft.

Maniche naar FC Köln

FC Köln heeft de voetbalwereld verrast met het aantrekken van de Portugese middenvelder Maniche. De club en speler hebben al een akkoord bereikt. Alleen een medische keuring staat de overgang nog in de weg.

"We hebben een akkoord bereikt met de speler", zegt manager Michael Meier op het digitale thuis van de Duitse club. "Op voorwaarde dat de medische keuring goed verloopt, nemen we Maniche onder contract."

De Portugese middenvelder stond onder contract bij Atlético Madrid. Zijn contract bij de Spaanse club werd in mei ontbonden.

Trainer Abel Resino had de speler daarvoor teruggezet naar het tweede elftal van de Madrilenen, omdat Maniche een gebrek aan professionaliteit en toewijding had. De Portugees had de thuiswedstrijd tegen Sporting Gijon gemist.

[Upd] [F2] Henry Surtees overleden na crash

Formule 2-coureur Henry Surtees zou in levensgevaar verkeren na een ongeval tijdens de race vanmiddag op het circuit van Brands Hatch.

"Er is momenteel nog geen officieel bericht over de lichamelijke gevolgen van de crash, maar het ziet er bijzonder vervelend uit", aldus een woordvoerder van de raceklasse. "We vrezen voor zijn leven, maar er wordt voor zover wij weten nog steeds hard gevochten. Later op de avond verwachten wij meer duidelijkheid."

Surtees kreeg afgelopen middag na een crash van Jack Clarke een losgeraakt wiel op zijn hoofd, waarna hij bewusteloos in de muur terecht kwam. Hij werd op het medisch centrum van Brands Hatch gestabiliseerd waarna hij per traumahelikopter naar het Royal London Hospital werd gevlogen.

Update

Autosport.com meldt dat een woordvoerder van het ziekenhuis heeft bevestigd dat Surtees aan de gevolgen van de crash is overleden. De zoon van de Formule 1-wereldkampioen van 1964 John Surtees is slechts 18 jaar oud geworden.

Hier is een filmpje te zien van de aanleiding en crash.

Met dank aan MonoSynth voor de submit.

Oranje dames verliezen slotduel

Hoewel de WK-kwalificatie al een feit was, had Nederland gisteren via aanvoerster Manon Flier en trainer Avital Selinger laten weten ook de laatste wedstrijd, tegen Duitsland, te willen winnen. Desondanks hebben ze toch het onderspit moeten delven tegen de Duitse dames.

Hoewel Duitsland in de beginfase telkens de score leidde (2-4, 8-9), waren de teams bijzonder aan elkaar gewaagd. Duitsland, eveneens gebrand op een ongeslagen status, wist echter toch een gat van vier punten te slaan (8-12). Selinger wisselde in het achterveld Caroline Wensink voor Maret Grothues, maar de marge van twee, drie punten bleef in tact tot 16-17, waarna de Duitse coach Guidetti een time-out aan vroeg. De Duitse spelverdeelster Weiss wist de Nederlandse verdediging regelmatig te verrassen, waardoor er even later toch weer een gaatje van drie punten was geslagen (17-20). Na een uitgeslagen bal van Duitsland en een rechtstreeks servicepunt van routinier Ingrid Visser stond het echter weer gelijk, 21-21. Een service van Flier buiten de lijnen bezorgde Duitsland het eerste setpunt, dat direct werd verzilverd (23-25).

Een snoeiharde smash van Flier opende de score van Oranje in de tweede set, maar het was weer Duitsland dat, mede door prima blokkeerwerk, al snel een voorsprong nam van drie punten (2-5). Oranje liet echter zien dat het ook prima kan blokkeren; na een kill blok van Wensink stond het weer gelijk, 6-6. De passes aan Nederlandse zijde lieten wat te wensen over en daar profiteerde Duitsland direct van (8-12). Oranje kwam telkens dichterbij (13-16, 15-17), maar het slaagde er niet in langszij te gaan. Bij 17-20 haalde Selinger zijn dames naar de kant, maar Nederland bleef vooral passend te kort komen (18-23). Na een netfout van Flier had Duitsland haar eerste setpunt (19-24), het tweede werd verzilverd door Maren Brinker.

In de derde set mocht Robin de Kruijf beginnen op de plaats van Ingrid Visser. Na een uitgeslagen bal van Flier en een service via de netband van Weiss stond het al snel weer 1-4 voor onze Oosterburen. Een sterke servicebeurt van Oranje's aanvoerster verkleinde de achterstand naar één punt, maar Duitsland liet zich niet van de wijs brengen. Bij 5-7 werd Alice Blom op servicepositie gewisseld voor Chaďne Staelens, maar Oranje keek nog altijd tegen een achterstand van twee punten aan bij de eerste technische time out. Margareta Kozuch scoorde bijna alles wat ze sloeg en Nederland bleef fouten maken in met name de passing (7-13).

Maar, onder aanmoediging van de bijna 1.500 man op de tribunes, vocht Oranje zich knap terug in de wedstrijd. Een killblok van Flier trok de stand gelijk, waarna een blok van Wensink Nederland eindelijk op voorsprong bracht (14-13). Bij 16-17 bracht Selinger Grothues weer in voor de passing, maar toen De Kruijf uit serveerde stond Oranje toch weer twee punten achter (17-19). Het Oranje achterveld reageerde simpelweg niet alert genoeg op de snelle Duitse aanvallen (18-22). Bij 18-24 stonden de Duitse wisselspeelster al feest te vieren aan de kant en een gelukkige bal via de netband van Sylvia Roll sloot de wedstrijd en het toernooi in Almere af (18-25).

België legaliseert grote groep illegalen

België legaliseert illegalen die vijf jaar in België zijn, evenals werkende illegalen die er 2,5 jaar zijn. Voorwaarde is dat de illegalen het 'centrum van hun affectieve, sociale en economische belangen' in België hebben. De regering heeft daartoe vandaag een instructie gegeven aan de Dienst vreemdelingenzaken.

De Belgische regeringspartijen kibbelden al anderhalf jaar over de legalisering. De oplossing kwam toen premier Herman van Rompuy de betrokken ministers overplaatste en dit weekeinde apart regeringsberaad voerde.

De illegalen kunnen tot 15 december een aanvraag indienen voor een verblijfsvergunning. Volgens vicepremier Steven Vanackere (Ambtenarenzaken) gaat het om een eenmalige operatie. De vicepremier zei dat niet is berekend om hoeveel illegalen het gaat.

Voorman Filip Dewinter van oppositiepartij Vlaams Belang is woest. Hij spreekt over een drama. Hij schat dat 8000à 10.000 illegalen zo een verblijfsvergunning krijgen. Daarnaast zuigt de regeling nieuwe illegalen aan, waarschuwt hij.

Messoudi vervolgt loopbaan bij KV Kortrijk

Mohamed Messoudi heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis bij KV Kortrijk. De middenvelder staat nu tot medio 2010 onder contract bij de Veekaa.

Messoudi droeg voor het laatst het shirt van Willem II. Sinds het seizoen 2006/2007 speelde hij zijn wedstrijden voor de Tilburgers. 73 keer kwam hij in actie voor de club uit Tilburg, waarin hij zes keer het net wist te vinden.

Kortrijk is vooralsnog slagvaardig op de transfermarkt. De club versterkte zich eerder al met Leon Benko, Tom Soetaers, Brecht Capon, Glenn Verbauwhede, Loris Reina, Mladen Lazarevic en Nebosja Pavlovic.

Wenger onder de indruk van debuut Vermaelen

Thomas Vermaelen heeft dit weekend zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van Arsenal. De Belgische verdediger debuteerde met een gelijkspel tegen Baret.

Manager Arsčne Wenger was onder de indruk van het optreden van de oud-Ajacied. "Hij is goed uit de startblokken gekomen", zegt Wenger op het digitale thuis van Arsenal. "Hij heeft meteen op een goeie manier kennis kunnen maken met het Engelse voetbal, want er werd regelmatig gebikkeld. We mogen tevreden zijn over zijn start."

Wenger ziet in Vermaelen een versterking. "Thomas is sterk, betrouwbaar en koel. Toen hij in de tweede helft aan vertrouwen won, kon je zien dat hij ook een goeie pass in de voeten heeft. Hij is een goeie aanvulling van onze kern."

Volendam-forum nu exclusief op FOK!

Krijg jij ook niet genoeg van Jan Smit, zijn moeder Gerda, Yolanthe, Jantje-mepper Wim Visscher, of zing jij dagelijks BZN uit volle borst? Dan ben je op FOK! aan het juiste adres.

Vanaf vandaag is er op FOK! een exclusief forum geopend over Volendam. Hier kun je echt alles bespreken over dit dorp aan het Markermeer. Palingpop, inteelt, coke, haring, De Dijk, de Moedige Moeders. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het vinden (of kwijt) in VOL.

Je vindt het forum hier. Veel plezier.Volendam: Mon amour.

Danica Patrick niet naar Formule 1

Danica Patrick heeft uitgesloten dat ze de overstap naar de Formule 1 zal maken. De IndyCar-rijdster werd gelinkt aan US F1, maar dat team kan nu een streep door de komst van de Amerikaanse halen.

Patrick wil in de IndyCar Series blijven of zal de overstap richting NASCAR maken waar ze gespot is bij Stewart/Haas-racing. Ze gaf in een interview met de Los Angeles Times aan dat ze haar keuzemogelijkheden aan het beperken is. "Het wordt waarschijnlijk geen Formule 1. Ik heb eerder mogelijkheden gehad om richting de Formule 1 te gaan, maar mijn hart ligt daar niet. Ik ben graag hier en hecht er veel waarde aan om mijn familie en vrienden in de buurt te hebben."

Daarnaast zegt Patrick niet benaderd te zijn voor het US F1-project, ondanks dat het team met twee Amerikaanse coureurs in de Formule 1 wil rijden. De geruchten lijken er op te wijzen dat ze in de IndyCars blijft rijden, maar de overstap zal maken van Andretti/Green Racing naar Ganassi dat dit jaar wederom meedoet in de titelstrijd.

Nederlandse hockeydames pakken brons

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben het toernooi om de Champions Trophy positief af kunnen sluiten. Het team van Herman Kruis versloeg Duitsland met 5-2 en ging zodoende met de bronzen medaille aan de haal.

Alle doelpunten werden in de eerste helft al gemaakt. Ellen Hoog, Maartje Paumen en Marilyn Agliotti (2x) zorgden voor een bliksemstart. Vervolgens deden de Duitsers via Eileen Hoffman wat terug, maar het antwoord van Oranje kwam niet veel later van Paumen. Natasha Keller maakte vervolgens de tweede treffer voor de tegenstander van Nederland, wat tevens de eindstand zou betekenen.

Voor Minke Smeets-Smabers was de overwinning op Duitsland bijzonder. Ze pakte namelijk haar tiende medaille op een Champions Trophy, wat een record is.

Voor meer sportnieuws zie FOK!sport.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 15

Vandaag werd in de Tour de France de vijftiende etappe verreden. Deze werd gewonnen door de Spanjaard Alberto Contador, die tevens de gele trui veroverde. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

De dagwinnaar werd vandaag misterJJ met 77 punten. Met één punt minder eindigde Armstrong1984 als tweede. Derde werd vandaag Inspire met 74 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 606 punten. Gitanki steeg naar de tweede plaats en heeft nu 524 punten. Lookbehind staat nu derde met 514 punten. El_salvador zakte naar de vierde plaats en heeft nu 513 punten. De top vijf wordt volgemaakt door Inspire met 512 punten.

Morgen mag het peloton genieten van een rustdag, waarna dinsdag de zestiende etappe op het programma staat. Dit is een bergetappe en gaat van Martigny naar Bourgh-Saint-Maurice over 159 kilometer. Je hebt nog tot morgenavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

Tilburgse kermis: beste opening ooit

De Tilburgse kermis, de grootste van de Benelux, beleeft het beste openingsweekeinde ooit. Eergisteren brachten 70.000 mensen een bezoek aan de kermis, gisteren waren dat er 140.000 en het bezoekersaantal op vanmiddag oversteeg naar schatting ook al de 100.000.

Een woordvoerder omschreef het eerste weekeinde als "gigadruk met lange wachtrijen voor de attracties en veelvuldige filevorming op de looproute langs de attracties."

Volgens de woordvoerder zijn het ideale kermisweer en het gegeven dat in het zuiden de schoolvakanties nog niet volledig zijn begonnen de belangrijkste reden van het hoge bezoekersaantal. Ook de kermisexploitanten laten positieve omzetgeluiden horen.

De politie in Tilburg spreekt van een rustig verloop van de kermis. Hier en daar moest een opstootje worden gesust. In totaal zijn er tien mensen aangehouden en dat zijn er niet meer dan in een normaal horecaweekeinde.

Amerikaanse bank CIT op omvallen

De Amerikaanse bank CIT (Commercial Investment Trust) Group staat op omvallen. Als de bank het dit weekend niet eens wordt over een noodkrediet met haar obligatiehouders dan gaat CIT bankroet.

Al eerder werd vrijdag bekend dat CIT geen tweede bailout krijgt van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Zij konden het nut van een nieuwe bailout niet voldoende beargumenteren.

Toch kan de 101-jaar oude bank een nieuwe schokgolf in het financiële systeem teweeg brengen. CIT is Amerika's grootste leenbank voor een miljoen kleine- en middelgrote bedrijven. Toch is de bank slechtst 1/8 van de grootte van de in 2008 omgevallen Amerikaanse bank Lehman Brothers.

Maandag moet er meer bekend worden over een eventueel faillissement of een redding van de bank.


Automobilist rijdt op optocht in

Een 79-jarige man is in de Duitse stad Menden vandaag op een optocht ingereden. Drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen mensen zijn (zwaar)gewond en/of verkeren in shocktoestand. Hulpdiensten uit de wijde omgeving, onder meer vier traumahelikopters, zijn ingezet.

De man heeft een wagen van het Rode Kruis ingehaald die achter de stoet reed en vervolgens is hij op de optocht ingereden. Volgens ooggetuigen vlogen meerdere mensen door de lucht. De omgekomen slachtoffers zijn alleen lid van de schuttersvereniging Sankt Hubertus Nord.

Volgens een politiewoordvoerder gaat het niet om een aanslag, maar om een ongeval. De automobilist zou een hartaanval hebben gekregen en is slechts lichtgewond geraakt en wordt ondervraagd door de politie.

Ten Dam: "Menchov gaf het op"

Denis Menchov heeft zijn ambities voor het eindklassement van de Tour de France vandaag definitief laten varen. De Rus eindigde zelfs nog achter zijn knecht Laurens Ten Dam.

"Hij gaf al vroeg in de slotklim op," aldus Ten Dam. "Het had geen nut meer om bij Denis te blijven. Hij parkeerde en met al die Nederlanders langs de weg vond ik het niet kunnen om rustig naar boven te fietsen." Ten Dam eindigde vandaag uiteindelijk als 48e, Menchov kwam als 65e over de finish.

Ten Dam, die eerder deze Tour nog ten val tijdens een afdaling, verbaasde vandaag vooral zichzelf: "De benen voelden best goed. Ik was bijna nog in die kopgroep gekomen, maar dat lukte net niet. Ik hoop in een van de komende twee bergetappes wel een keer mee te kunnen."

[SF] Uitslag Zolder race 2

Al Ain is winnaar geworden van de tweede race van de Superleague Formula op het circuit van Zolder in België. Esteban Guerrieri bleef Ho-Pin Tung en Adrian Vallés voor.

De Nederlandse coureur van Chinese afkomst Ho-Pin Tung gaf de supporters vandaag reden tot juichen. De coureur, rijdend voor Atlético de Madrid, werd in de eerste race laatste door een botsing, maar in zijn tweede race maakte hij dit goed door lange tijd op de eerste plaats te rijden. Vijf minuten voor tijd werd hij ingehaald door de auto van Al Ain. Tung na afloop: "Het ging heel erg lekker, de auto had een set-up voor het natte wegdek, maar naarmate de weg droger werd raakte ik wat snelheid kwijt. Guerrieri (Al Ain) reed heel slim en gebruikte precies op het goede moment de push-to-pass waardoor hij me voorbij ging." De sympathieke coureur behaalde de tweede plaats en daarmee 45 punten voor het klassement. Hij komt hiermee op een totaal van 74 punten, goed voor een elfde plaats in het algemeen klassement.

Het zat Dominick Muermans, rijdend in de PSV-auto, niet mee. In de eerste race moest hij al vroeg de baan verlaten. "Mijn remmen werkten ineens niet meer en ik kon niet anders dan de pitstraat inrijden en uit de auto stappen." In de tweede race raakte hij van de baan nadat zijn motor in de chicane afsloeg. De fans van PSV werden opgevrolijkt door het bezoek van PSV-spelers Timmy Simons en Carlos Salcido. De spelers vonden het prachtig om hun eigen raceteam van dichtbij te kunnen aanschouwen en wensten Dominick veel succes voor dit seizoen.

Ook Yelmer Buurman moest in de tweede race de baan voortijdig verlaten. De auto’s van Galatasaray en Flamengo raakten in een botsing en tikten de Anderlecht auto aan. Buurman over het incident: "In eerste instantie dacht ik dat er niet veel aan de hand was, maar na ongeveer twee ronden begon de auto te 'zweven' en bleek mijn achtervleugel te zijn afgebroken. Balen natuurlijk want ik kon niet meer verder." In de eerste race eindigde Buurman als achtste. De fans van Anderlecht konden niet alleen hun eigen raceteam bewonderen, maar ook een aantal voetballers waren aanwezig op het circuit. Kanu, Lukaku en Kouyate waren onder de indruk van deze andere tak van topsport, de Anderlecht-auto en de vele Anderlecht-fans die op het evenement waren afgekomen.

Uitslag Zolder race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 E. Guerrieri Al-Ain FC 46:34.726
2 H. Tung Atletico de Madrid + 0.794
3 A. Valles Liverpool FC + 8.732
4 D. Rigon Olympiacos + 9.316
5 J. Kennard AS Roma + 18.904
6 K. Andersen FC Midtjylland + 23.504
7 T. Gommendy FC Porto + 24.675
8 M. Wissel FC Basel + 30.209
9 C. Dolby Tottenham Hotspur + 36.869
DNFN. Panciatici Olympique Lyonnais + 10 ronden
DNFG. Pantano AC Milan + 14 ronden
DNFA. Pizzonia Corinthians + 15 ronden
DNFP. Petiz Sporting Clube de Portugal + 20 ronden
DNFY. Buurman Anderlecht + 23 ronden
DNFJ. Martin Rangers FC + 25 ronden
DNFD. Tappy Galatasaray + 26 ronden
DNFD. Muermans PSV Eindhoven + 27 ronden
DNFE. Bernoldi Flamengo + 27 ronden

Klassement na Zolder

Pos. Team Punten
1. Liverpool 159
2. Al-Ain 135
3. Tottenham 128
4. Basel 117
5. Milan 112
6. Anderlecht 110
7. Olympiacos 104
8. Flamengo 83
9. Corinthians 76
10. Galatasaray 75
11. Madrid 74
12. Porto 73
13. FC Midtjylland 72
14. Rangers 66
15. Roma 66
16. Olympique Lyon 52
17. Sporting 51
18. PSV 35

Waterpolovrouwen beginnen WK met winst

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het WK goed van start gegaan. In de eerste wedstrijd werd gewonnen van Brazilië.

De Olympisch kampioen won de wedstrijd met 11-7. Nederland begon de wedstrijd moeizaam en na de eerste periode stond het 3-3. In de tweede periode nam Oranje afstand en liep uit naar 6-4. In de derde periode besliste het de wedstrijd door verder uit te lopen naar 11-6. In het laatste kwart kwam het vervolgens niet meer in gevaar.

Later deze week speelt Nederland nog tegen Spanje en Duitsland. De winnaar van de groep gaat direct naar de kwartfinales, de nummers twee en drie plaatsen zich voor een tussenronde.

Extra kaarten voor U2 concerten ArenA

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de twee concerten van U2 in de Amsterdam ArenA op 20 en 21 juli. De concerten waren eigenlijk uitverkocht. Dat heeft organisator Mojo Concerts vandaag bekendgemaakt.

Bij het opbouwen van het podium bleek dat er ruimte was voor extra plaatsen, aldus Mojo. Fans die eerder achter het net visten, kunnen zondag, maandag of dinsdag alsnog proberen een kaartje te bemachtigen.

Armstrong: "Contador is de beste"

Lance Armstrong moest vandaag zijn meerdere erkennen in zijn ploegmaat Alberto Contador. De Amerikaan eindigde in Verbiers op een ruime afstand van etappewinnaar Contador, Armstrong finishte als negende.

Na afloop waren er lovende woorden voor de Spanjaard: "Alberto was vandaag de sterkste." Armstrong merkte verder op dat hij zich vergist had in de laatste klim. "Hij was niet heel lang, maar wel explosiever dan ik had gedacht. Alberto was de enige die een antwoord had. Hij verdient het daarom ook om hier te winnen."

"Saxo Bank trapte aan het begin van de klim flink het gaspedaal in. Alberto kon makkelijk volgen en ging er vervolgens vandoor." De etappe was voor Armstrong lastiger. "Ja, het was een hele zware en lange rit. Aan het begin van de etappe ging het veel sneller dan verwacht en dat dreunde bij iedereen wel door in de benen", aldus de Amerikaan die nu tweede staat in het algemeen klassement achter Contador.

[WTCC] Uitslagen Brands Hatch

Alain Menu en Augusto Farfus hebben de WTCC-races op het circuit van Brands Hatch op hun naam geschreven. Tom Coronel werd in race 1 tiende en in de tweede race elfde. Jaap van Lagen werd in die race 21, terwijl hij in de eerste race de finishvlag niet haalde.

Race 1

Menu mocht in de eerste race van poleposition vertrekken. De Zwitser kent het Britse circuit goed en wist deze kennis goed uit te buiten. Het was echter Rob Huff die in de eerste bocht de leiding pakte, terwijl Andy Priaulx in zijn BMW als derde aansloot. Huff gaf de leiding al snel terug aan zijn Chevrolet-teamgenoot Menu die vervolgens een klein gaatje wist te slaan.

In de eerste ronde moest nog wel de safety car in de baan komen nadat Farfus in de rondte was getikt door klassementsleider Yvan Muller. De Fransman kreeg op zijn beurt Felix Porteiro in de zijkant van zijn auto en daarna nog gastrijder Norbert Michelisz, waardoor hij uitviel. Uiteindelijk won Menu voor Huff, Priaulx, Gabriele Tarquini, Rickard Rydell, Jorg Muller, Tiago Monteiro en de sterk teruggekomen Farfus.

Race 2

Farfus mocht de tweede race van poleposition starten. De Braziliaan kreeg zijn BMW-teamgenoot Jorg Muller al in de eerste ronde achter zich aan en kon daardoor onbedreigd naar de zege rijden. Daarachter reed Monteiro als derde, maar hij was langzamer dan Rydell die daarom voor mocht gaan. Priaulx volgde dit duo en raakte door de actie even zijn concentratie kwijt, waardoor Tarquini hem kon passeren.

Verder naar achteren vocht Yvan Muller zijn weg door het veld en zag dit beloond worden met plaats zeven. De Fransman ging in de laatste ronde nog de teruggevallen Monteiro voorbij. Daarvoor was het Farfus die won voor Jorg Muller, Tarquini, Rydell, Priaulx en Huff.

Uitslag Brands Hatch race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Menu Chevrolet 28:25.945
2 R. Huff Chevrolet + 1.051
3 A. Priaulx BMW Team UK + 1.240
4 G. Tarquini SEAT Sport + 2.024
5 R. Rydell SEAT Sport + 2.420
6 J. Muller BMW Team Germany + 5.815
7 T. Monteiro SEAT Sport + 6.300
8 A. Farfus BMW Team Germany + 8.307
9 S. D'Aste Wiechers-Sport + 9.225
10 T. Coronel SUNRED + 10.884
11 T. Boardman SUNRED + 11.737
12 A. Zanardi BMW Team Italy-Spain + 12.415
13 J. Gene SEAT Sport + 13.331
14 F. Porteiro Proteam Motorsport + 13.675
15 R. Dahlgren Volvo Olsbergs Green Racing + 14.087
16 S. Hernandez BMW Team Italy-Spain + 17.753
17 P. Geipel Liqui Moly Team Engstler + 22.188
18 J. Thompson Lada Sport + 25.447
19 K. Ladygin Lada Sport + 37.466
20 K. Poulsen Liqui Moly Team Engstler + 41.831
21 V. Postiglione Proteam Motorsport + 42.677
22N. Larini Chevrolet + 1 ronde
DNFF. Engstler Liqui Moly Team Engstler + 5 ronden
DNFT. Rustad Volvo Olsbergs Green Racing + 10 ronden
DNFJ. van Lagen Lada Sport + 11 ronden
DNFY. Muller SEAT Sport + 16 ronden

Uitslag Brands Hatch race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Farfus BMW Team Germany 29:09.979
2 J. Muller BMW Team Germany + 2.061
3 G. Tarquini SEAT Sport + 7.030
4 R. Rydell SEAT Sport + 7.398
5 A. Priaulx BMW Team UK + 7.749
6 R. Huff Chevrolet + 8.427
7 Y. Muller SEAT Sport + 16.651
8 T. Monteiro SEAT Sport + 17.444
9 S. Hernandez BMW Team Italy-Spain + 18.191
10 T. Boardman SUNRED + 19.523
11 T. Coronel SUNRED + 19.969
12 A. Zanardi BMW Team Italy-Spain + 20.183
13 S. D'Aste Wiechers-Sport + 21.589
14 R. Dahlgren Volvo Olsbergs Green Racing + 22.255
15 F. Porteiro Proteam Motorsport + 22.923
16 J. Gene SEAT Sport + 23.053
17 N. Larini Chevrolet + 23.594
18 A. Menu Chevrolet + 24.021
19 F. Engstler Liqui Moly Team Engstler + 28.723
20 P. Geipel Liqui Moly Team Engstler + 29.318
21 J. van Lagen Lada Sport + 35.320
22 J. Thompson Lada Sport + 36.187
23 V. Postiglione Proteam Motorsport + 36.735
24 K. Ladygin Lada Sport + 4 ronden
DNFN. Michelisz SUNRED + 10 ronden
DNFT. Rustad Volvo Olsbergs Green Racing + 12 ronden
DNFK. Poulsen Liqui Moly Team Engstler + 13 ronden

Klassement na Brands Hatch

Pos. Naam Team Punten
1. Y. Muller SEAT Sport 82
2. G. Tarquini SEAT Sport 77
3. A. Farfus BMW Germany 76
4. R. Rydell SEAT Sport 55
5. R. Huff Chevrolet 54
6. J. Muller BMW Germany 53
7. A. Priaulx BMW UK 48
8. T. Monteiro SEAT Sport 34
9. J. Gene SEAT Sport 32
10. S. Hernandez BMW Italy-Spain 29
11. A. Menu Chevrolet 24
12. A. Zanardi BMW Italy-Spain 21
13. N. Larini Chevrolet 18
14. F. Porteiro Proteam 10
15. F. Engstler Team Engstler 5
16. T. Coronel SUNRED 5
17. E. Cayrolle SUNRED 1

Werder Bremen wil Borowski terug

Trainer Thomas Schaaf wil middenvelder Tim Borowski terughalen naar Werder Bremen. De 29-jarige Borowski ging vorig jaar transfervrij naar Bayern München. Bij de huidige club van coach Louis van Gaal wist hij echter niet te overtuigen.

"Wij zijn geďnteresseerd in een terugkeer van Tim (Borowski, red.)", aldus Schaaf zaterdagavond in het Duitse sportprogramma ZDF-Sportstudio. "We weten welke kwaliteiten hij bezit. Ik denk dat er een gesprek aan zit te komen."

Bayern München liet in dezelfde uitzending weten bij monde van manager Uli Hoeness dat men open staat voor gesprekken. Op dit moment liggen de financiële voorstellen echter nog te veel uit elkaar. Werder wil namelijk niet teveel geld in een speler steken, die vorig jaar gratis de deur uit liep.

Contador: "Nu moeten ze wel voor mij rijden"

Alberto Contador kwam zondag als eerste boven in Verbiers. Daarmee pakte hij niet alleen de ritwinst, maar nam hij ook de gele trui over van de Italiaan Rinaldo Nocentini.

"Dit is een mooi verschil. Het lijkt me duidelijk dat mijn ploeggenoten vanaf nu voor mij moeten werken", aldus een gelukkige winnaar na afloop van de etappe.

De Spanjaard had zijn route van tevoren al uitgestippeld. "Mijn plan was om aan te vallen op vijf kilometer van de streep. Toen er niets gebeurde, besloot ik iets eerder te gaan. Je kunt wel stellen dat dit goed heeft uitgepakt. Ik ben supertevreden en maandag heb ik een rustdag om goed bij te komen."

'Robben mogelijk verhuurd aan Fenerbahçe'

Het Turkse medium Sabah meldt zondag dat de Turkse topclub Fenerbahçe interesse heeft in Arjen Robben (Real Madrid).

Naar verluidt heeft de club uit Istanbul een bod neergelegd bij de Spanjaarden. Robben zou voor één seizoen gehuurd worden van Real Madrid.

Sinds de zomer van 2007 speelt Robben in Madrid. Hij heeft nog een contract bij Los Blancos tot medio 2012. Door de sterk toegenomen concurrentie in de Madrileense selectie is men echter bereid de voormalige PSV'er te verhuren.

Robben speelde in twee seizoenen vijftig wedstrijden voor Real, waarin hij elf keer scoorde.

Tour: uitslag vijftiende etappe

Alberto Contador heeft de eerste Alpenetappe in de Tour de France gewonnen. De Spanjaard reed weg in de laatste klim en kwam na een indrukwekkende solo als eerste boven.

De etappe van vandaag ging over 207,5 kilometer van Pontarlier naar Verbiers. Onderweg moesten zes bergen worden beklommen. Het zwaartepunt van de etappe lag in de tweede helft, met een beklimming van de tweede categorie en de finish op een berg van de eerste categorie.

Het grootste deel van de etappe reed een kopgroep van 10 man vooruit. Fabian Cancellara (Saxo bank), Jurgen van den Broeck (Silence-Lotto), Ryder Hesjedal (Garmin), Mikel Astarloza (Euskatel), José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne), David Moncoutie, Amaël Moinard (beide Cofidis), Pierrick Fedrigo (BBox Bouygues Telecom) en Simon Spilak (Lampre) kregen gezelschap van Juan Antonio Flecha (Rabobank) en kregen maximaal viereneenhalve minuut voorsprong.

Met de laatste klim in zicht liep de voorsprong snel terug en besloot Spilak uit de kopgroep weg te rijden. De Sloveen nam snel een voorsprong, en achter hem viel de kopgroep uitelkaar in twee stukken. Van den Broeck, Astarloza, Fedrigo en Cancellara gingen achter Spilak aan, terwij lde rest van de groep niet meer bij machte was iets te doen.

Aan de voet van de klim voerde Saxo bank het tempo op en werd het peloton flink uitgedund. Een aantal klassementsrenners, waaronder Menchov en Sastre, moesten lossen. Contador (Astana) plaatste zijn aanval en ging er in hoog tempo vandoor. Andy Schleck (Saxo bank) probeerde te volgen maar kon het tempo van de Spanjaard niet aan. In de achtervolgende groep reden Lance Armstrong en Andreas Klöden op kop, voor onder andere Cadel Evans (Silence-Lotto), Bradley Wiggins (Garmin), Vicenzo Nibali (Liquigas) en Fränk Schleck (Saxo bank). De laatste drie reden weg uit deze groep en Carlos Sastre (Cervelo Test Team), eerder nog gelost, kwam terug tot in dit groepje

Contador kwam als eerste boven aan de finish en had daar 43 seconden voorsprong op Andy Schleck. Nibali, Wiggins, Sastre en Fränk Schleck kwamen op meer dan een minuut binnen. Cadel Evans, weggereden bij Armstrong, verloor bijna anderhalve minuut, Armstrong zelf gaf 1.35 toe.

Door zijn grote voorsprong neemt Contador de gele trui over van Rinaldo Nocentini, die al vroeg in de klim moest lossen en nu op plaats zes in het klassement staat.

Contador wint en pakt geel

Alberto Contador heeft de eerste Alpenetappe in de Tour de France gewonnen. De Spanjaard reed weg in de laatste klim en kwam na een indrukwekkende solo als eerste boven.

De etappe van vandaag ging over 207,5 kilometer van Pontarlier naar Verbier. Onderweg moesten zes bergen worden beklommen. Het zwaartepunt van de etappe lag in de tweede helft, met een beklimming van de tweede categorie en de finish op een berg van de eerste categorie.

Het grootste deel van de etappe reed een kopgroep van tien man vooruit. Fabian Cancellara (Saxo Bank), Jurgen van den Broeck (Silence-Lotto), Ryder Hesjedal (Garmin), Mikel Astarloza (Euskatel), José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne), David Moncoutie, Amaël Moinard (beide Cofidis), Pierrick Fedrigo (BBox Bouygues Telecom) en Simon Spilak (Lampre) kregen gezelschap van Juan Antonio Flecha (Rabobank) en kregen maximaal viereneenhalve minuut voorsprong.

Met de laatste klim in zicht liep de voorsprong snel terug en besloot Spilak uit de kopgroep weg te rijden. De Sloveen nam snel een voorsprong, en achter hem viel de kopgroep uit elkaar in twee stukken. Van den Broeck, Astarloza, Fedrigo en Cancellara gingen achter Spilak aan, terwijl de rest van de groep niet meer bij machte was iets te doen.

Aan de voet van de klim voerde Saxo Bank het tempo op en werd het peloton flink uitgedund. Een aantal klassementsrenners, waaronder Menchov en Sastre, moesten lossen. Contador (Astana) plaatste zijn aanval en ging er in hoog tempo vandoor. Andy Schleck (Saxo Bank) probeerde te volgen maar kon het tempo van de Spanjaard niet aan. In de achtervolgende groep reden Lance Armstrong en Andreas Klöden op kop, voor onder andere Cadel Evans (Silence-Lotto), Bradley Wiggins (Garmin), Vicenzo Nibali (Liquigas) en Fränk Schleck (Saxo Bank). Die laatste drie reden weg uit deze groep en Carlos Sastre (Cervélo), eerder nog gelost, kwam terug tot in dit groepje.

Contador kwam als eerste boven aan de finish en had daar 43 seconden voorsprong op Andy Schleck. Nibali, Wiggins, Sastre en Fränk Schleck kwamen op meer dan een minuut binnen. Cadel Evans, weggereden bij Armstrong, verloor bijna anderhalve minuut, Armstrong zelf gaf 1.35 toe.

Door zijn grote voorsprong neemt Contador de gele trui over van Rinaldo Nocentini, die al vroeg in de klim moest lossen en nu op plaats zes in het klassement staat.

Uitslag etappe 15

PlekNaamLandTeamTijd
1Alberto CONTADORSpanjeAST5:03.58
2Andy SCHLECKLuxemburgSAX+0.43
3Vicenzo NIBALIItaliëLIQ+1.03
4Fränk SCHLECKLuxemburgSAX+1.06
5Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRMz.t.
6Carlos SASTRESpanjeCTTz.t.
7Cadel EVANSAustraliëSIL+1.26
8Andreas KLÖDENDuitslandAST+1.29
9Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+1.35
10Kim KIRCHENLuxemburgTHR+1.55
48Laurens TEN DAMNederlandRAB+5.07

Klassement na etappe 15

PlekNaamLandTeamTijd
1Alberto CONTADORSpanjeAST63:17.56
2Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+1.37
3Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+1.46
4Andreas KLÖDENDuitslandAST+2.17
5Andy SCHLECKLuxemburgSAX+2.26
6Rinaldo NOCENTINIItaliëALM+2.30
7Vicenzo NIBALIItaliëLIQ+2.51
8Tony MARTINDuitslandTHR+3.07
9Christophe LE MEVELFrankrijkFDJ+3.09
10Fränk SCHLECKLuxemburgSAX+3.25
50Laurens TEN DAMNederlandRAB+30.47

[F2] Uitslag Brands Hatch race 2

Andy Soucek heeft de tweede Formule 2-race op Brands Hatch gewonnen. De Spanjaard bleef in een race die drie rode vlaggen kende Robert Wickens en Mikhail Aleshin.

In de opwarmronde viel Jens Höing al stil, waardoor de start enkele minuten uitgesteld moest worden. Soucek kwam als beste weg bij de start voor Wickens en Mikhail Aleshin. Lang duurde de race niet, want door regenval aan het begin van de tweede ronde werd voor het eerst met de rode vlag gezwaaid.

De race ging geruime tijd later achter de safety car weer van start en nadat het veld weer vrij was gegeven ging Sebastian Hohenthal van de baan. Hij kwam terug het circuit op en werd daarop aangereden door Germán Sánchez die over de bolide van Hohenthal heen reed. Nadat wederom de safety car uit de baan verdwenen was ging Jack Clarke er in de tiende ronde hard af. Hij belandde in de bandenstapels waarbij de voorvleugel en enkele wielen afbraken. Een van die wielen raakte het hoofd van Henry Surtees die daarna hard crashte. De Brit werd met onbekend letsel, maar buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Bij de tweede herstart had Soucek problemen met het starten van zijn auto, maar hij kon toch zijn weg vervolgen en naar de winst rijden. Daarna werd na zeventien van de negentien ronden de race definitief gestaakt. Hierdoor was Soucek eerste voor Wickens en Aleshin.

Uitslag Brands Hatch race 2

Pos. Rijder Tijd
1 A. Soucek 52:23.670
2 R. Wickens + 1.251
3 M. Aleshin + 4.763
4 P. Eng + 6.858
5 M. Bortolotti + 7.287
6 T. Hegewald + 7.676
7 E. Piscopo + 8.443
8 J. Moore + 9.821
9 J. Jousse + 10.393
10 A. Ebrahim + 10.922
11 A. Brundle + 11.524
12 K. Vasiliauskas + 12.150
13 T. Gladdis + 12.661
14 S. Hohenthal + 12.868
15 N. Gachnang + 13.600
16 J. Palmer + 14.330
17 C. Iaconelli + 15.678
18 H. Karjalainen + 2 ronden
DNFP. Gandolfi + 3 ronden
DNFJ. Clarke + 7 ronden
DNFH. Surtees + 7 ronden
DNFG. Sanchez + 11 ronden
DNFM. Pavlovic + 14 ronden
DNFJ. Höing + 15 ronden
DNFN. de Marco + 15 ronden

Klassement na Brands Hatch

Pos. Naam Punten
1. A. Soucek 46
2. R. Wickens 39
3. P. Eng 27
4. T. Hegewald 25
5. M. Bortolotti 25
6. J. Jousse 25
7. M. Aleshin 23
8. M. Pavlovic 19
9. K. Vasiliauskas 13
10. E. Piscopo 13
11. C. Iaconelli 12
12. N. de Marco 10
13. H. Surtees 8
14. H. Karjalainen 7
15. A. Ebrahim 6
16. A. Brundle 5
17. J. Clarke 4
18. T. Gladdis 4
19. J. Moore 1

Ajax en PSV bekijken R. Elm

Ajax en PSV zijn geďnteresseerd in de diensten van Jong Zweden-ster Rasmus Elm, het broertje van sc Heerenveen-speler Viktor Elm.

De Zweedse media berichten over de nadrukkelijke interesse. Scouts van de Nederlandse clubs zijn naar verluidt zaterdag aanwezig geweest bij de wedstrijd van Kalmar FF, de huidige club van de 21-jarige middenvelder, tegen IF Brommapojkarna (3-1).

In de afgelopen weken zijn er in de media verschillende geďnteresseerde clubs boven komen drijven voor de jongeling, die ook enkele malen speelde voor het grote Zweden. De vraagprijs ligt rond de vier miljoen euro en Ajax en PSV hebben concurrentie van clubs als Everton, Bolton Wanderers en ook het Bayern München van Louis van Gaal.

Ajax-scout Steen Olsen zei eerder over Elm: "We hebben hem diverse wedstrijden bekeken en tijdens het Europees kampioenschap onder 21 heeft hij het in mijn ogen heel goed gedaan."

Hofs: "Ben nooit echt weggeweest"

De afgelopen week werd de transfer van Nick Hofs van Feyenoord naar Vitesse afgerond. De middenvelder tekende bij de Arnhemmers een contract voor twee seizoenen.

Hofs keert hiermee definitief terug op het oude nest. Het voorbije seizoen kwam hij al op huurbasis uit voor Vitesse. "Echt een fijn gevoel," beschreef de kleine middenvelder zijn transfer tegenover Omroep Gelderland.

"Ik heb met de meeste jongens vorig seizoen samen gespeeld, het is allemaal een beetje hetzelfde," aldus Hofs. "Ik heb een vrije rol, dat is lekker voetballen, zeker als ik weet dat ik in elke wedstrijd kan voetballen."

Rancune ten opzichte van Feyenoord koestert Hofs niet. "Ik heb daar een prachtige, mooie tijd gehad en ik ben altijd gesteund door de supporters."

Man. City blijft op Terry jagen

Nu Emmanuel Adebayor definitief een Citizen is, richt Manchester City zich nu op het versterken van de verdediging. John Terry (Chelsea) is in die zoektocht nog altijd een door City zeer gewilde speler.

Onlangs verzekerde Chelsea-manager Carlo Ancelotti zijn achterban tegenover BBC Sport ervan dat Terry niet zal vertrekken. "Ik ben er 100% zeker van dat hij bij Chelsea blijft. Hij heeft hier nog een driejarig contract en daar komt geen verandering in."

Manchester City geeft echter de moed niet op. "Er komt misschien wel een punt waarop we moeten zeggen: het gaat niet lukken. Maar op dit moment zijn we daar nog niet aanbeland," verklaarde City-manager Mark Hughes tegenover de BBC. "Terry is het type speler dat wij nodig hebben om de stap omhoog te kunnen zetten."

Eerder wist Hughes zijn selectie te versterken door Roque Santa Cruz, Carlos Tevéz, Gareth Barry, Stuart Taylor en Emmanuel Adebayor naar Manchester te halen.

Theater Winschoten volledig afgebrand

Het oude theater De Klinker in Winschoten is vandaag volledig afgebrand. De brandweer had de vuurzee halverwege de middag onder controle. De vijftig geëvacueerde bewoners van een nabijgelegen seniorenflat mogen naar verwachting rond 20.00 uur terug naar huis. Alleen mensen met hart- en longklachten is geadviseerd een nacht elders te slapen. De gemeente inventariseert om hoeveel personen het gaat.

De brand in het theater brak vanochtend uit. Het gebouw stond op de nominatie te worden gesloopt. De sloop van een evenementenhal ernaast is enkele dagen geleden begonnen. Op de plek waar de gebouwen staan, moet een nieuw pand komen met daarin onder meer een theater en een bibliotheek.

Er vielen geen gewonden. Dat maakte een woordvoerster van de Hulpverleningsdienst Groningen bekend.

[DTM] Uitslag Zandvoort

Gary Paffett heeft de race op het circuit van Zandvoort op zijn naam geschreven. Hiermee behaalde Mercedes voor het eerst sinds 2005 weer een overwinning op het Nederlandse circuit.

Oliver Jarvis startte vanaf poleposition, maar had al snel Paffett achter zich en kon de eerste plaats niet vast houden. Uiteindelijk eindigde Jarvis als derde, doordat Ekström hem ook nog voorbij kwam.

Uitslag race:

Pos.CoureurRondenTijdVerschil
1.Gary Paffett411:05:52.688 1:05:52.688
2.Mattias Ekström411:05:54.119 1.431
3.Oliver Jarvis411:05:58.923 6.235
4.Alexandre Prémat411:06:01.658 8.970
5.Martin Tomczyk411:06:03.672 10.984
6.Markus Winkelhock411:06:05.538 12.850
7.Bruno Spengler411:06:06.041 13.353
8.Timo Scheider411:06:06.494 13.806
9.Paul Di Resta411:06:07.007 14.319
10.Maro Engel411:06:07.343 14.655
11.Tom Kristensen411:06:20.297 27.609
12.Jamie Green411:06:21.466 28.778
13.Ralf Schumacher411:06:33.796 41.108
14.Susie Stoddart411:06:34.514 41.826
15.Christian Bakkerud411:07:23.387 1:30.699
16.Mike Rockenfeller3252:00.886 9 laps
Niet gefinisht
Tomas Kostka1932:10.219 22 laps
Katherine Legge1728:21.770 24 laps
Mathias Lauda1118:20.577 30 laps

[F3] Uitslag Zandvoort race 2

Ook de tweede race op Zandvoort is door Jules Bianchi gewonnen. De Fransman won de race uiteindelijk voor Sam Bird en Jake Rosenzweig.

Ondanks een goed uitgangspositie had Henki Waldschmidt pech, door een drive through-penalty viel hij terug en finishte uiteindelijk als achttiende.

Sam Bird vertrok vanaf de pole-position en Henki Waldschmidt wist na de start meteen de tweede plek van Jake Rosenzweig af te pakken. Hij kreeg hier later een drive through-penalty voor, omdat hij een valse start had gemaakt. Bianchi had een geweldige start en pakte meteen vier plaatsen.

Halverwege de race moest Bird er dan toch aan geloven en werd door de sterk rijdende Bianchi ingehaald. Hierna bleef de Fransman door gaan en liep hij ver uit. Met deze eerste plaats is de coureur de eerste coureur die beide races wist te winnen sinds de invoering van de reversed grid-regel in 2006. Met deze zege verstevigde Bianchi zijn leiderspositie in het kampioenschap.

Uitslag race 2:

Pos.RijderTeamTijd
1J. BianchiART Grand Prix40:34.182
2S. BirdMücke Motorsport6.205
3J. RosenzweigCarlin Motorsport7.575
4C. VietorisMücke Motorsport7.918
5J. VernaySignature-Plus8.632
6V. BottasART Grand Prix9.455
7E. GutierrezART Grand Prix13.068
8B. HartleyCarlin Motorsport22.100
9A. SimsMücke Motorsport24.420
10M. WittmannMücke Motorsport25.619
11R. MerhiManor Motorsport27.108
12S. ColettiPrema Powerteam35.638
13C. RamosManor Motorsport53.965
14P. EnriqueManor Motorsport54.469
15N. TandyKolles & Heinz Union56.288
16C. ZanellaMotopark Academy56.567
17H. WaldschmidtSG Formula58.175
18B. ShaabanPrema Powerteam58.948
19M. MäkiSignature-Plus59.430
20J. Cecotto Jr.HBR Motorsport+ 1:28.086
Niet gefinisht
21A. CaldarelliSG Formula+ 3 ronde(n)
22T. GeronimiSignature-Plus+ 4 ronde(n)
23M. ChinosiPrema Powerteam+ 6 ronde(n)
24J. JokinenKolles & Heinz Union+ 15 ronde(n)
25A. MustonenMotopark Academy+ 23 ronde(n)
26A. TambayART Grand Prix+ 26 ronde(n)

[MotoGP] Rossi wint na spannend slot

Valentino Rossi heeft op de Sachsenring zijn 101e zege uit zijn carričre geboekt. De Italiaan won na een spannende strijd van zijn Yamaha-teamgenoot Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa. Rossi verstevigt hiermee de leiding in het klassement.

Rossi begon van poleposition en wist deze na de start te behouden. Achter hem sloten de als achtste gestarte Pedrosa en Randy de Puniet aan. Deze laatste crashte enkele bochten later door de koude banden. Hierdoor bestond de kopgroep al snel uit Rossi, Pedrosa, Casey Stoner en Lorenzo.

Stoner nam na zeven ronden in de race de leiding over van Rossi, maar wegkomen kon de Australiër niet. Rossi pakte tien ronden later de leiding terug met Lorenzo direct achter hem. Met nog vijf ronden te gaan pakte Lorenzo zijn Yamaha-teamgenoot Rossi, waarna een spannende strijd ontstond. Pedrosa kon als enige nog wel aanhaken, maar gevaarlijk kon de Spanjaard niet meer worden. In de voorlaatste ronde wist Rossi een gaatje te vinden en Lorenzo te passeren voor de leiding. Wat de Spanjaard ook bij de Italiaan probeerde, dichter bij dan 0,1 seconde op de streep kwam hij niet meer.

Achter Rossi en Lorenzo werd Pedrosa op drie seconden derde. Stoner volgde daarachter op tien seconden, terwijl Alex de Angelis, Toni Elias, Marco Melandri en Nicky Hayden op nog veel grotere achterstand finishten.

In het klassement staat Rossi met 151 punten aan de leiding. Lorenzo staat er negen punten achter op plaats twee. Stoner volgt op plaats drie met 135 punten. Daarachter volgt Pedrosa met 92 punten al op geruime afstand.

In de 250cc-klasse won Marco Simoncelli in een uitgestelde en ingekorte wedstrijd. De start werd wegens regenval een half uur uitgesteld. Achter de Italiaan werd Alex Debon tweede voor Alvaro Bautista.

In de 125cc was het Julian Simon die de snelste in Duitsland bleek te zijn. De Spanjaard bleef zijn landgenoten Sergio Gadea en Joan Olive voor. Jasper Iwema kon zijn goede startpositie niet waar maken en eindigde als negentiende op een ronde achterstand.

Beckham: "Ancelotti kan Chelsea kampioen maken"

David Beckham denkt dat Carlo Ancelotti, zijn voormalige coach bij AC Milan en de nieuwe coach van Chelsea, een succescoach kan worden op Stamford Bridge.

Beckham kent de Italiaanse oefenmeester nog van zijn periode bij Milan en is van mening dat Chelsea zich gelukkig mag prijzen met de komst van Ancelotti. "Chelsea heeft zoveel geluk, want Carlo is een fantastische man en een geweldige coach," aldus de Engelse vedette tegenover News of the World.

"Hij kan Chelsea zeker kampioen laten worden. Daar twijfel ik absoluut niet aan. Dat zeg ik zelfs, als degene van wie iedereen weet dat ik Manchester United in mijn hart draag," zo vervolgde de speler van LA Galaxy.

"Het zal zeker moeilijk voor hem worden, want de Premier League is heel anders dan de Serie A, maar hij heeft ontzettend veel ervaring en ik ben ervan overtuigd dat hij ook in Engeland succes zal boeken. De kwaliteiten waarmee hij bij Milan heeft gepresteerd, verlies je niet van de ene op de andere dag."

Kogel uit patiënt als souvenir

Een trauma-arts in Florida (Verenigde Staten) wilde graag een aandenken hebben aan één van zijn operaties. Hij probeerde namelijk een kogel uit een patiënt als souvenir mee te nemen.

De arts had tijdens de operatie de kogel, uit de patiënt die kort daarvoor was neergeschoten, in een handschoen verstopt. De politie had de kogel echter als bewijs nodig en wilde weten waar deze gebleven was. In eerste instantie vertelde de man dat hij de kogel niet had kunnen verwijderen, maar helaas voor hem had hij een eerlijke collega die de agenten alsnog de waarheid vertelde.

Efimkin knijpt in de remmen

Vladimir Efimkin maakt geen deel meer uit van het peloton in de Tour de France. De renner van AG2R ondervond te veel last van diverse verwondingen en besloot in de vijftiende etappe in de remmen te knijpen.

Efimkin stond in het algemeen klassement als zestiende geklasseerd en had twee minuten en 45 seconden achterstand op ploeggenoot Rinaldo Nocentini, die de gele trui om zijn schouders heeft hangen.

Obama populairder dan NL politici

De Amerikaanse president Barack Obama is in Nederland veel populairder dan de eigen politieke leiders. De half jaar geleden aangetreden president krijgt een rapportcijfer van 7,4.

Dat is ruim een punt hoger dan de hoogste score die enkele Nederlandse politici sinds 2003 behaalden. Dat blijkt vandaag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De hoge score toont aan dat Obama kiezers over de hele linie aanspreekt, zowel van linker- als rechterzijde, zegt de opiniepeiler in een toelichting.

Berlusconi wil leven beteren

Silvio Berlusconi (72) wil zijn leven beteren en op pelgrimstocht gaan. Dit is vernomen van naaste vrienden van de premier van Italië, aldus de krant la Repubblica vandaag.

Berlusconi is al maanden in opspraak door berichten over seksfeestjes en omgang met minderjarige meisjes. Zijn vrouw, Veronica Lario, wil daarom van hem scheiden. Lario viert zondag haar 53e verjaardag. Berlusconi is niet welkom op het familiefeest.

Vorig jaar werd de verjaardag van Lario nog groots gevierd in Villa Certosa, het luxueuze buitenverblijf van Berlusconi op Sardinië. De premier gaf er afgelopen zomer nog grootse feesten en ging geregeld tot het ochtendgloren naar de discotheek.

Enkele weken geleden had Berlusconi nog gezegd dat hij niet zou veranderen, want "de Italianen willen mij zo". Volgens naaste vrienden is hij nu tot inkeer gekomen en wil hij de zomer op een sobere manier doorbrengen en veel alleen zijn. In september wil hij op pelgrimstocht gaan bij de kerk van de Zuid-Italiaanse heilige Padre Pio, die onder katholieke Italianen razend populair is.

Berlusconi wil leven beteren  (foto: ANP)

Man doet midden op snelweg dutje

De politie heeft vannacht een 37-jarige man uit Oss aangehouden, nadat die slapend was aangetroffen in zijn auto op de middelste rijstrook van de A2, ter hoogte van Bruchem, richting Utrecht. Iemand die er langs reed, waarschuwde de politie omdat het voertuig stilstond en het leek alsof er niemand in zat.

De politie verplaatste de auto zo snel mogelijk naar de vluchtstrook, aldus een woordvoerster. De Ossenaar kwam van een dancefeest af en zei drugs te hebben gebruikt. Hij is aangehouden.

Blessure Boulahrouz na botsing met Farfan

In de met 2-1 gewonnen halve finale van het voorbereidingstoernooi om de T-Home Cup tegen Schalke 04 is VfB Stuttgart-verdediger Khalid Boulahrouz hard in botsing gekomen met oud-PSV'er Jefferson Farfan.

De mandekker van Stuttgart is mogelijk voor lange tijd uitgeschakeld. De 27-jarige verdediger ging in de zeventiende minuut van de wedstrijd in duel met Farfan (Schalke 04). De Kannibaal moest dit bekopen met een blessure en werd door verzorgers van het veld gedragen.

Het is nog onduidelijk hoe lang Boulahrouz precies is uitgeschakeld, maar gevreesd wordt voor een lange afwezigheid. De voormalig RKC Waalwijk-speler, die vorig jaar ook al met blessures kampte, gaf onlangs nog aan bij de WK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk te willen komen.

Stuttgart speelt de finale van de T-Home Cup tegen Hamburger SV, dat met 1-0 won van het Bayern München van trainer Louis van Gaal.

Miran te jong bevonden door Verbeek

Voorlopig wil Heracles Almelo de zeventienjarige Furan Miran niet aan zich binden.

Miran mocht zich de afgelopen week bewijzen bij de club uit Almelo, maar coach Gertjan Verbeek vindt de Zweedse speler te jong voor de ploeg. "Hij heeft het zeker niet slecht gedaan, maar hij is nog jong," aldus de oud-coach van Feyenoord tegenover TC/Tubantia.

Verbeek geeft echter aan dat hij Miran niet heeft afgeschreven. "We houden ook contact met hem en het kan best zijn dat we hem later in het jaar in een schoolvakantie nog een keer uitnodigen," zo voegde Verbeek eraan toe.

Heracles is op zoek naar een aanvallende middenvelder. Binnenkort zal Verbeek ook een beslissing nemen over de 24-jarige Sehar Fejzuhali. De aanvallende middenvelder van de Liechtensteinse club FC Vaduz is momenteel op proef bij de Heraclieden.

[SF] Uitslag Zolder race 1

Tottenham Hotspur heeft de eerste race van de Superleague Formula op het circuit van Zolder gewonnen. Craig Dolby kwam als eerste over de streep voor John Martin (Glasgow Rangers) en Adrián Vallés (Liverpool). Yelmer Buurman zag als achtste de finishvlag.

Kasper Andersen mocht van poleposition vertrekken en behield na de start de leiding. In het middenveld reed Pedro Petiz tegen de auto van Dolby aan. Vervolgens spinde hij en nam daarbij Antonio Pizzonia en Ho-Pin Tung mee, waardoor zij al in de eerste bocht uit konden stappen. Hierdoor was een safety car noodzakelijk.

Dolby was een van de eerste coureurs die een pitstop maakte, terwijl Andersen en Vallés veel later moesten. Andersen liet zijn motor afslaan, waardoor hij vele posities verloor. Vallés werd daardoor ook gehinderd en hij viel enkele plaatsen terug in het veld. Ook Martin kende problemen bij zijn stop, omdat de auto voor van de krik viel. Daardoor kon Dolby de leiding pakken voor Martin en Vallés.

Andersen crashte later in de race in de Kanaalbocht, waarna een tweede safety car noodzakelijk was. Bij de herstart veranderde er vooraan niet veel, maar daarachter kwam de als vijfde rijdende Buurman slecht weg en vocht daardoor met Giorgio Pantano. Doordat de Nederlander contact had met de Italiaan viel hij terug naar plaats acht waar hij ook zou finishen.

Uitslag Zolder race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 C. Dolby Tottenham Hotspur 45:42.338
2 J. Martin Rangers FC + 2.075
3 A. Valles Liverpool FC + 3.412
4 M. Wissel FC Basel + 4.041
5 G. Pantano AC Milan + 4.738
6 E. Guerrieri Al-Ain FC + 7.059
7 E. Bernoldi Flamengo + 9.575
8 Y. Buurman Anderlecht + 10.769
9 D. Tappy Galatasaray + 11.061
10 D. Rigon Olympiacos + 11.766
11 J. Kennard AS Roma + 12.650
12 T. Gommendy FC Porto + 13.190
DNFK. Andersen FC Midtjylland + 10 ronden
DNFN. Panciatici Olympique Lyonnais + 18 ronden
DNFD. Muermans PSV Eindhoven + 23 ronden
DNFP. Petiz Sporting Clube de Portugal + 29 ronden
DNFA. Pizzonia Corinthians + 29 ronden
DNFH. Tung Atletico de Madrid + 29 ronden

En hierom is die oorlog nog steeds niet gewonnen

Dat er Amerikaanse soldaten in Irak zitten zal voor niemand wat nieuws zijn. Dat zij daar druk bezig zijn met het ontwijken van bermbommen en het opbouwen van een land dat volledig in puin ligt evenmin.

Maar wat doen deze GI's nu eigenlijk om even wat stoom af te blazen? Als het aan deze man ligt helpt een onvervalst stukje Britney Spears hem wel door deze moeilijke tijden heen.

Ook in Turkije de asbakken van tafel

vandaag is om middernacht in Turkije het rookverbod in publieksruimtes, restaurants, cafés en theehuizen ingegaan. "De uitdrukking Roken als een Turk is nu iets uit het verleden", kopte de liberale krant Radikal vandaag. De populaire krant Aksam bracht de mijlpaal simpelweg als 'The End' met daarnaast een foto van iemand die aan het roken is.

Volgens het verbod moeten bar- en restauranteigenaren klanten die er een op willen steken eerst waarschuwen, daarna mogen ze diegene niets meer serveren en uiteindelijk moeten ze de politie bellen als niets helpt. In Turkije zijn aparte rookruimtes niet toegestaan. Toch roken op verboden terrein levert rokers een boete van 69 liras (32 euro) op. Uitbaters moeten de eerste keer 560 liras (260 euro) betalen, maar volgende boetes zijn 5600 liras (2600 euro).

Ongeveer vijfduizend inspecteurs moeten de handhaving van het landelijke verbod controleren.

Met dank aan TR_SoldieR voor de submit.

Assassin's Creed 2 content unlocken met PSP-versie

Het gaat mogelijk worden om met Assassin's Creed: Bloodlines (PSP) content te unlocken voor Assassin's Creed 2 (PS3), en omgekeerd. Ubisoft-medewerker Frederic Lefrancois heeft dit op de Amerikaanse PlayStation Blog laten weten.

"As players unlock health and Hidden blade upgrades in Assassin's Creed 2 PS3, the same upgrades will be unlocked in Assassin's Creed: Bloodlines. "

Verder in de blog geeft hij aan dit dit ook vice-versa gaat werken:

"It also works the other way round: on the PS3 you will be able to access any Templar Coins and special weapons you've collected on the PSP."

Assassin's Creed: Bloodlines speelt zich af tussen Assassin's Creed 1 en 2, en moet het een en ander aan de verhaallijn gaan verduidelijken.

De Guzman wil weer beslissend zijn

Jonathan de Guzman is weer belangrijk voor Feyenoord. De Nederlandse Canadees maakte gisteren tegen Sporting Clube de Portugal een goal en bereidde er een voor, waardoor de Rotterdammers met 1-2 wonnen. Mario Been noemde de speler fantastisch.

"Het is mooi om weer beslissend te zijn voor Feyenoord," zei De Guzman na afloop van het gewonnen oefenduel. "Door dit soort wedstrijden komt het gevoel om belangrijk te zijn voor het team weer terug. Dat heb ik nodig om weer helemaal wedstrijdfit te worden," zei de speler die vorig jaar door blessures geteisterd werd.

Gamesindustrie bereikt nieuw dieptepunt

Dat de economische crisis geen effect zou gaan hebben op entertainment lijkt niet echt te kloppen voor de gamesindustrie. De afgelopen maanden zagen we al voor het eerst sinds lange tijd een krimping en deze bereikte in juni zelfs een dieptepunt zoals we dat in negen jaar niet gezien hebben.

De omzet daalde in Amerika ten opzichte van juni 2008 met 31% tot $1,17 miljard. Dit komt grotendeels door de afnemende consoleverkopen, daar werd 38% minder omzet op gedraaid. Software zorgde voor 29% minder omzet en accessoires voor 22%. Daarmee worden zelfs de meest sceptische verwachtingen ruim overtroffen. Analisten hadden een krimp van hooguit 23% voorspeld. Door deze slechte resultaten staat de industrie nu op een verlies ten opzichte van 2008 van 12%.

Volgens het Amerikaanse bureau voor marktonderzoek NPD is deze krimp voor het eerst echt te linken aan de crisis. Hoewel voorheen nog te beargumenteren viel dat de mindere cijfers simpelweg kwamen door een gebrek aan grote titels of door een hoge prijs, zal het er nu ook mee te maken hebben dat mensen gewoon al veel minder te besteden hebben. Er moet dan een heel goede reden zijn om in de buidel te tasten zoals een echte must-have titel of een flinke prijsverlaging, maar die ontbreken. Met het uitstellen van grote titels als Bioshock 2 en Singularity naar 2010 zou het ook zo kunnen zijn dat de industrie zich dit jaar niet zal gaan herstellen.

Toch heeft niet iedereen last van dalende cijfers, Microsoft kent zelfs een erg goed jaar. In juni werden er 240.600 exemplaren van de Xbox 360 verkocht, flink meer dan in dezelfde maand in 2008. Ook de Nintendo DS kende een sterke maand met 766.500 verkochte systemen. Het ging minder goed met de Wii al bleef die de consolemarkt domineren met 361.700 stuks, toch een flinke daling ten opzichte van vorig jaar. Sony bungelde onderaan met 164.700 verkochte PS3's, 163.500 verkochte PSP's en 152.700 verkochte PS2's.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Boonen stapt uit Tour de France

Tom Boonen start vandaag niet meer aan de vijftiende etappe van de Tour de France. De Belg heeft namelijk een virus opgelopen en is de hele nacht ziek geweest, waardoor het voor hem niet mogelijk is om op de fiets te gaan zitten.

Boonen wist vooralsnog niet in La Grande Boucle te presteren. Eerder liet hij al weten geen risico's meer te nemen in de massasprint. Dat betekende dat er geen clash tussen Mark Cavendish en de renner van Quick-Step zou komen.

De aanloop naar de Franse wielerronde was voor Boonen ook erg zwaar. De Belg kreeg op het laatste moment groen licht om aan de Tour de France mee te doen, nadat hij eerder dit jaar werd gepakt op het gebruik van cocaïne. Aanvankelijk wilde de ASO, de organisatie van het grote wielerevenement, de renner niet laten starten. Via de rechter wist hij uiteindelijk toch nog deelname af te dwingen.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Met dank aan Nizno voor de submit.

Volleyballers verliezen van Amerika

De mannen van de nationale volleybalploeg hebben de World League afgesloten met een 3-0 nederlaag tegen Amerika: 25-19, 25-18, 26-24.

Tijdens het duel, dat alleen nog van belang was voor wat prijzengeld en voor de eer, haalde Oranje alleen in de derde set een prima niveau. In de eerste twee sets domineerde Amerika, dat als poulewinnaar van groep A in de komende week de finaleronde zal spelen in Belgrado.

Peter Blangé had dit keer voor Richard Rademaker gekozen op de plaats van de vaste libero Jelte Maan, maar begon verder met zijn vertrouwde basis. Al snel werd echter duidelijk dat de vaste krachten hun dag niet hadden, waarna de Nederlandse bondscoach langzaam maar zeker zijn basis wisselde.

In set nummer drie was spelverdeler Yannick van Harskamp omringd door zes jongens die normaal gesproken niet in de beginopstelling staan. Deze jonge groep deed het uitstekend, kwam wel met 24-22 achter, maar wist op dat moment knap twee punten te scoren. Setwinst zat er echter niet in want de handige Amerikanen waren het jeugdige Oranje weer net iets te slim af. Dit tot grote vreugde van het enthousiaste publiek dat zich in de sfeervolle Charles Koch Arena uitstekend vermaakte.

"We haalden niet het niveau van gisteren", sprak de onmiskenbaar ontevreden Peter Blangé na afloop. "De spelers waren er niet klaar voor. Maar ik vind het echt niet grappig om de World League op deze manier af te sluiten."

Aanvoerder Jeroen Trommel was ook teleurgesteld, maar beloofde dat Nederland volgend jaar in de World League sterker zal terugkomen. "De deelname aan deze competitie was een echte eyeopener. Het was één grote les."

Timmer wilde een keer mee springen

Albert Timmer voelde zich gisteren niet al te best voor de start van de veertiende etappe. Toch was hij vertegenwoordigd in de kopgroep van twaalf man.

"Ik had vanmorgen last van mijn maag", vertelde Timmer in finishplaats Besançon. "Toch dacht ik, laat ik een maar een keer mee springen en dat bleek net de beslissende ontsnapping te zijn. Gelukkig had ik in de finale geen last meer van mijn maag en heb ik echt voor de overwinning gereden. En daar heb ik ook alles aan gedaan."

Timmer ging verder met de woorden: "Toen bleek dat we Ivanov niet te pakken kregen, ben ik nog vol doorgegaan voor een top drie notering. Het is dan ook flink balen dat we in de laatste kilometer werden teruggepakt. Maar blijven zitten in het groepje was ook geen optie geweest, in de sprint kom ik er zeker niet aan te pas. Ik heb gegokt en verloren vandaag."

NAC Breda biedt Boukhari contract aan

Er bestaat een mogelijkheid dat Nourdin Boukhari komend seizoen toch voor NAC Breda zal spelen. De Brabantse formatie heeft de aanvaller namelijk een contractvoorstel gedaan.

In eerste instantie miste NAC Breda de financiële middelen om Boukhari te behouden, maar de ontwikkeling van het Stadionkwartier rond het Rat Verlegh-stadion zorgde ervoor dat de Bredase formatie wat meer lucht kreeg.

"We hebben een aanbieding gehad voor een contract van drie jaar," liet Sören Lerby, zaakwaarnemer van Boukhari, in een reactie weten. "Komende week ga ik het daar met Nourdin over hebben en zullen we contact met NAC opnemen."

Boukhari kwam afgelopen winter naar NAC Breda, nadat zijn avontuur in bij het Arabische Al-Ittihad op een fiasco was uitgelopen. In Breda maakte de vleugelspeler vervolgens een goed seizoen door en dwong tevens plaatsing voor de voorrondes van de Europa League af.

FOK! Asielactie 2009

 bannert

De Asielactie, welke nu al voor het derde jaar wordt gehouden door een aantal dierenliefhebbende FOK!-users, gaat weer van start! Het gekozen doel dit jaar is Stichting Dierenthuis, een soort 'sterfhuis voor dieren'. Maar dat klinkt negatiever dan het is, want honden en katten die het zwaar hebben gehad in hun leven en die weinig kans hebben op adoptie in een normaal asiel, vinden hier een permanente plek en worden verwend. Meer dan 500 katten en 50 honden, voornamelijk verwaarloosd en mishandeld, vinden hier een blijvend thuis en mogen hier hun laatste jaren in een fijne omgeving slijten, omdat zij al teveel narigheid hebben meegemaakt.

Stichting Dierenthuis bestaat volledig uit vrijwilligers, zowel beheerders als alle medewerkers/helpers.

Waar voorgaande jaren aan de donateurs van de Asielactie voornamelijk mandjes, dekens en dierenspeelgoed werden gevraagd, is er nu veel behoefte aan schoonmaakmiddelen en blikvoer. Door middel van onze actie willen de FOK!-users er voor zorgen dat er geld binnenkomt om grote hoeveelheden Dettol, vuilniszakken, wegwerphandschoenen, waspoeder e.d. aan te schaffen voor Stichting Dierenthuis. Ook zal er voor een deel van het geld een cheque worden overhandigd aan deze geweldige stichting, die zij naar eigen keuze aan de dieren kunnen besteden, bijvoorbeeld aan vers vlees. Met dit bedrag zal dan een dier van de stichting worden geadopteerd, dat daar zal blijven wonen maar dat dan toch een beetje ons gezamenlijke FOK! huisdier wordt!

In sticky topic  in Flora en Fauna lees je hoe je kunt meedoen aan de actie. Je kunt kiezen uit het doneren van een van de twee genoemde pakketten ter waarde van 5 of 10 euro, maar ook een vrije donatie doen van welk bedrag men dan ook maar missen kan.

pietpootje
Piet Pootje, een oude zwerfkat mag eindelijk genieten van zijn oude dag.

 

Free Gaming trekt 13.000 bezoekers

De tweede editie van Free Gaming heeft gisteren in Rotterdam 13.000 belangstellenden getrokken. De organisatoren hadden 20.000 bezoekers op het Schouwburgplein verwacht. "Door de regen in de middag kwam het festival wat moeizaam op gang", zei organisator Karin Jorna. "Maar met tenten waren we op de regen voorbereid."

Het plein was voor een dag overgenomen door spelcomputers en gamers. Daarnaast klonk er van twee podia muziek. Free Gaming Round 2 trok vooral jongeren tussen 14 en 24 jaar, zo ongeveer de doelgroep waarop de Stichting Free Gaming en de gemeente Rotterdam mikten. Vorig jaar trok de eerste dag 10.000 bezoekers. De organisatoren zeggen dat er volgend jaar zeker een derde editie komt.

Hockeysters pakken brons op CT

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben het toernooi om de Champions Trophy positief af kunnen sluiten. Het team van Herman Kruis versloeg Duitsland met 5-2 en ging zodoende met de bronzen medaille aan de haal.

Alle doelpunten werden in de eerste helft al gemaakt. Ellen Hoog, Maartje Paumen en Marilyn Agliotti (2x) zorgden voor een bliksemstart. Vervolgens deden de Duitsers via Eileen Hoffman wat terug, maar het antwoord van Oranje kwam niet veel later van Paumen. Natasha Keller maakte vervolgens de tweede treffer voor de tegenstander van Nederland, wat tevens de eindstand zou betekenen.

Voor Minke Smeets-Smabers was de overwinning op Duitsland bijzonder. Ze pakte namelijk haar tiende medaille op een Champions Trophy, wat een record is.

Breukink: "Net of het steeds slechter gaat"

Erik Breukink heeft voor het eerst in deze Tour de France kritiek op de Rabobank-wielerploeg geuit. De ploegleider van de Nederlandse wielerformatie baalt van het feit dat er weer geen renner uit zijn ploeg in de beslissende ontsnapping zat.

"Het is ver beneden wat we verwacht hadden van onze ploeg in de Tour," liet Breukink aan het ANP weten. "Die groep reed zo vroeg weg dat je niet kunt zeggen 'we konden even niet mee.' Andere dagen was er altijd wel iets aan de hand. Ze willen wel, maar als het niet draait, lijkt het wel of het vanzelf steeds slechter gaat."

Rabobank slaagde er tot dusver niet in om een etappe te pakken. Oscar Freire was wel dichtbij, maar moest in Barcelona Thor Hushovd voor zich dulden. Denis Menchov, de kopman van de Nederlandse formatie, staat inmiddels meer dan vijf minuten achter gele trui-drager Rinaldo Nocentini en Robert Gesink brak zijn pols, waardoor hij moest afstappen.

Boonen stapt uit Tour de France

Tom Boonen start vandaag niet meer aan de vijftiende etappe van de Tour de France. De Belg heeft namelijk een virus opgelopen en is de hele nacht ziek geweest, waardoor het voor hem niet mogelijk is om op de fiets te gaan zitten.

Boonen wist vooralsnog niet in La Grande Boucle te presteren. Eerder liet hij al weten geen risico's meer te nemen in de massasprint. Dat betekende dat er geen clash tussen Mark Cavendish en de renner van Quick-Step zou komen.

De aanloop naar de Franse wielerronde was voor Boonen ook erg zwaar. De Belg kreeg op het laatste moment groen licht om aan de Tour de France mee te doen, nadat hij eerder dit jaar werd gepakt op het gebruik van cocaďne. Aanvankelijk wilde de ASO, de organisatie van het grote wielerevenement, de renner niet laten starten. Via de rechter wist hij uiteindelijk toch nog deelname af te dwingen.

Mini Ninja Furo laat van zich zien in het nodige beeldmateriaal

Begin dit jaar werd de game al aangekondigd: Mini Ninja's. Steeds meer beeldmateriaal wordt vrijgegeven van de game, zo ook onderstaande. September dit jaar moet de game in de winkels komen te liggen voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii, DS, en voor de PC. In onderstaande trailer zie je één van de karakters, Furo, aan het werk en zie je het een en ander aan gameplay beelden.

Non is rijbewijs kwijt door paus

Een Italiaanse non moet een fikse boete betalen en ze is haar rijbewijs voor een maand kwijt. De vrouw reed vijftig kilometer per uur te hard, omdat ze na het nieuws over de slippartij van de paus, de kerkleider wilde bezoeken.

De 56-jarige non was eergisteren met een 65-jarige en 78-jarige non op weg naar de paus, toen ze op de snelweg bij Turijn werden aangehouden door de politie. Als reden voor de haast gaven ze hun grote bezorgdheid om de paus op.

De politie was niet onder de indruk en beboette de bestuurster met een bon van 375 euro en een tijdelijke ontzegging van de rijbevoegdheid.

Seniorenflat Winschoten ontruimd na brand

In het oude theater De Klinker in Winschoten woedt vanochtend een grote brand. Dat meldde de Hulpverleningsdienst Groningen.

De brandweer heeft besloten een seniorenflat in de buurt uit voorzorg te ontruimen omdat dat midden in de rook staat. Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Vijftig bewoners zijn naar een zalencentrum in de buurt gebracht. De verwachting is dat ze later op de dag kunnen terugkeren naar hun woningen.

Het gebouw stond op de nominatie gesloopt te worden. De sloop van een evenementenhal ernaast is enkele dagen geleden begonnen. Op de plek waar de gebouwen staan, moet een nieuw pand komen met daarin onder meer een theater en een bibliotheek.

Volgens een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst staat het hele theater in brand. De brandweer in Winschoten heeft hulp gekregen van korpsen uit de omgeving. Er zijn geen gewonden gevallen.

Dode door instorting tent in Slowakije

Een man van 29 jaar is gisteren omgekomen, toen als gevolg van noodweer tijdens een muziekfestival in Trencin in het westen van Slowakije een grote tent instortte. Zeker 52 mensen werden volgens Slowaakse media met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Drie van hen liggen in coma.

De tent, waarin meer dan honderd mensen een concert bijwoonden, stortte binnen seconden in door de krachtige wind.

Het ongeluk had plaats tijdens het Pohoda-festival, het grootste muziekfestival van het Oost-Europese land. Het muziekfestijn, waarop meer dan 30.000 mensen waren afgekomen, werd afgelast.

Ook in andere delen van het westen van Slowakije richtte noodweer ernstige schade aan. Omgewaaide bomen, afgerukte takken en kapotte dakpannen maakten vele straten moeilijk berijdbaar. Een deel van de hoofdstad Bratislava zat uren zonder stroom en vele kelders liepen onder.

Gamesindustrie bereikt nieuw dieptepunt

Dat de economische crisis geen effect zou gaan hebben op entertainment lijkt niet echt te kloppen voor de gamesindustrie. De afgelopen maanden zagen we al voor het eerst sinds lange tijd een krimping en deze bereikte in juni zelfs een dieptepunt zoals we dat in negen jaar niet gezien hebben. De omzet daalde in Amerika ten opzichte van juni 2008 met 31% tot $1,17 miljard. Dit komt grotendeels door de afnemende consoleverkopen, daar werd 38% minder omzet op gedraaid. Software zorgde voor 29% minder omzet en accessoires voor 22%. Daarmee worden zelfs de meest sceptische verwachtingen ruim overtroffen. Analisten hadden een krimping van hooguit 23% voorspeld. Door deze slechte resultaten staat de industrie nu op een verlies ten opzichte van 2008 van 12%.

Volgens de NPD is deze krimping voor het eerst echt te linken aan de crisis. Hoewel voorheen nog te beargumenteren viel dat de mindere cijfers simpelweg kwamen door een gebrek aan grote titels of door een hoge prijs, zal het er nu ook mee te maken hebben dat mensen gewoon al veel minder te besteden hebben. Er moet dan een heel goede reden zijn om in de buidel te tasten zoals een echte must-have titel of een flinke prijsverlaging, maar die ontbreken. Met het uitstellen van grote titels als Bioshock 2 en Singularity naar 2010 zou het ook zo kunnen zijn dat de industrie zich dit jaar niet zal gaan herstellen.

Toch heeft niet iedereen last van dalende cijfers, Microsoft kent zelfs een erg goed jaar. In juni werden er 240.600 exemplaren van de Xbox 360 verkocht, flink meer dan in dezelfde maand in 2008. Ook de Nintendo DS kende een sterke maand met 766.500 verkochte systemen. Het ging minder goed met de Wii al bleef die de consolemarkt domineren met 361.700 stuks, toch een flinke daling ten opzichte van vorig jaar. Sony bungelde onderaan met 164.700 verkochte PS3's, 163.500 verkochte PSP's en 152.700 verkochte PS2's.

Egypte heeft in 2017 tekort aan water

Egypte zal in 2017 worden geconfronteerd met een tekort aan water. Voor de snel groeiende bevolking, nu 76 miljoen mensen, zal dan 71,4 miljard kubieke meter beschikbaar zijn, maar de behoefte zal 86,2 miljard kubieke meter zijn.

Dat staat in een recent rapport van een adviescentrum van de regering waarover het staatspersbureau MENA gisteren berichtte. In 2006 beschikte het Noord-Afrikaanse land over 64 miljard kubieke meter. De rivier de Nijl zorgde voor 55,5 miljard daarvan. Dat is meer dan 86 procent van de behoefte. In 2017 zal dat percentage naar 80,5 zijn gezakt. Egypte is sterk afhankelijk van het water van de rivier, omdat het er weinig regent.

Volgens een akkoord dat het in 1959 met Sudan sloot, heeft Egypte recht op 55,5 miljard kubieke meter Nijlwater per jaar. Andere landen waardoor de Nijl stroomt, hebben bezwaren tegen die overeenkomst. Zij pleiten voor een nieuw akkoord, maar Egypte verzet zich daartegen. Later deze maand komen ministers uit de tien staten die van het water van de Nijl afhankelijk zijn, in Egypte bijeen om over de verdeling van het water uit de rivier te praten.

Gamefestival trekt 13.000 bezoekers

De tweede editie van het gamefestival heeft gisteren in Rotterdam 13.000 belangstellenden getrokken. De organisatoren hadden 20.000 bezoekers op het Schouwburgplein verwacht. "Door de regen in de middag kwam het festival wat moeizaam op gang", zei organisator Karin Jorna. "Maar met tenten waren we op de regen voorbereid."

Het plein was voor een dag overgenomen door spelcomputers en gamers. Daarnaast klonk er van twee podia muziek. Free Gaming Round 2 trok vooral jongeren tussen 14 en 24 jaar, zo ongeveer de doelgroep waarop de Stichting Free Gaming en de gemeente Rotterdam mikten. Vorig jaar trok de eerste dag 10.000 bezoekers. De organisatoren zeggen dat er volgend jaar zeker een derde editie komt.

Voor meer gamenieuws, kijk je natuurlijk op FOK!games!

'Arts Jackson wil voogdij kinderen'

Arnold Klein, de huidarts van Michael Jackson, beweert dat hij de vader is van de twee oudste kinderen van de overleden popster. Dat schrijft de Britse krant The Mirror vandaag. Hij zou dit tegen vrienden gezegd hebben.

Om deze reden zou de arts een gooi willen doen naar het voogdijschap over de twee, Prince Michael (12) en Paris (11).

Prince Michael en Paris en hun halfbroer Prince Michael II (7) logeren sinds de dood van Michael Jackson, ruim drie weken geleden, bij de moeder van de popster, Katherine Jackson. Momenteel woedt er een juridische strijd over de vraag wie er voor de kinderen moet gaan zorgen. Katherine Jackson (79) steggelt al weken over de voogdij met Jacksons ex-vrouw Debbie Rowe, de moeder van de twee oudste kinderen.

Lekker retro knokken in King of Fighters XII

Na eerder dit jaar met Street Fighter IV, krijgen we binnenkort de kans om een andere klassieke fighter opnieuw te spelen en zoals het hoort in 2D. King of Fighters XII komt namelijk naar de Xbox 360 en PlayStation 3 eind augustus. Om ons alvast een beetje warm te krijgen heeft SNK onderstaande trailer gemaakt, waarin we even door de geschiedenis van de serie lopen om uiteraard te eindigen met wat beelden van de nieuwste titel.

De titel is trouwens ook goed nieuws voor de fanboys, niet alleen kunnen ze nu vechten over welke versie het mooist is en best speelt, ook de boxart zal nu een punt van discussie kunnen vormen.

Veel ontslagen bij Midway Games

Nu Warner Bros de uitgever van onder andere Mortal Kombat, Midway Games, overgenomen heeft wordt er meteen gesaneerd. In het hoofdkantoor in Chicago van Midway verdwijnen alle zestig banen, inclusief die van CEO Matt Booty. In de ontwikkelstudio, eveneens in Chicago, verdwijnen honderd banen. Deze werknemers krijgen overigens banen aangeboden binnen Warner Bros. Warner Bros kocht Midway Games eerder deze maand voor zo'n 33 miljoen dollar.


Harde klappen vallen bij Midway Games...

Agenten opgepakt om moord op agenten Mexico

In de West-Mexicaanse staat Michoacan zijn zaterdag (lokale tijd) tien politieagenten gearresteerd vanwege de moord op twaalf federale agenten. Dat heeft het Mexicaanse Openbaar Ministerie laten weten.

Rechercheurs onderzoeken in hoeverre de opgepakte agenten werkzaam waren voor het zeer gewelddadige drugskartel La Familia, dat in de regio opereert. Afgelopen weekend vielen leden van het kartel verschillende politieposten aan. Daardoor kwamen drie agenten en een kartellid om.

Sinds 2008 zijn meer dan 7700 mensen omgekomen door drugsgeweld in het land. De regering heeft 36.000 soldaten en federale agenten ingezet in de steden waar het meeste drugsgeweld voorkomt.

Boek: Finn Zetterholm - Julia's Reis

Julia is twaalf jaar en dol op tekenen. Ze is een beetje zonderling en gaat na schooltijd graag op een bankje in het park zitten om te tekenen en na te denken. Op een dag ontmoet ze een vreemde jongen die haar vraagt of ze zin heeft in een avontuur. Julia twijfelt, maar zegt toch ja. Julia's reis kan beginnen. Door het innemen van een pilletje dat de jongen haar geeft, krijgt Julia de beschikking over een magische kracht. Als ze een schilderij aanraakt, reist ze terug in de tijd, naar de dag dat dit schilderij gemaakt werd.

Stortbuien eisen levens in Pakistan

Stortbuien hebben in de metropool Karachi in het zuiden van Pakistan zeker vijftien levens geëist. De stad zit grotendeels zonder stroom. Dat heeft een hulporganisatie laten weten. Lokale media spreken over twintig doden.

In de lager gelegen gedeeltes van de stad zijn honderden huizen en elektriciteitsvoorzieningen zwaar beschadigd geraakt. De meeste slachtoffers werden geëlektrocuteerd door gebroken stroomdraden in het water.

In het gebied is het regenseizoen begonnen, ongeveer twee weken later dan normaal.

Parkeren Amsterdam duurste ter wereld

Wie zijn auto een dagje in Amsterdam wil parkeren kan zeggen dat hij op een van de duurste parkeerplaatsen ter wereld heeft gestaan. Voor de tweede keer werden de parkeertarieven van 140 steden overal ter wereld vergeleken door vastgoedbedrijf Colliers International. Dat meldde het NRC gisteren.

Wie een dag in Amsterdam wil parkeren is vijftig euro kwijt. Dit is tien euro duurder dan een dagje parkeren in Londen. Op de derde plaats in de top vijf staat Wenen en op de vierde plaats komen we wederom een Nederlandse stad tegen, namelijk Den Haag. Direct na Den Haag volgen Oslo en Tokio als duurste steden om te parkeren.

Parkeertarieven gestegen
De parkeertarieven zijn ondanks de recessie niet gedaald, maar in sommige steden zelfs gestegen. Dit was onder meer in Amsterdam het geval: in het centrum van de stad werden de tarieven verhoogd naar vijf euro per uur. De gemeente wil met de hoge parkeertarieven ervoor zorgen dat de stad 'bereikbaar en leefbaar' blijft. "Zonder deze tarieven zou Amsterdam zeer slecht bereikbaar worden en zou het bijna onmogelijk zijn een parkeerplaats te vinden", aldus de gemeente.

Volgens Colliers kennen de Europese grote steden over het algemeen de hoogste tarieven. Wie zijn auto buiten Europa wil parkeren, zal Tokio als duurste stad treffen en wie een auto wil parkeren in de Verenigde Staten is in New York het duurst uit. Je auto kan daar een hele dag voor iets meer dan 28 euro staan. Parkeren in steden met sterke financiële centra is volgens de onderzoekers het duurst.

Maandelijkse parkeertarieven
Niet alleen de tarieven voor een dagkaartje werden door de onderzoekers onder de loep genomen, ook de maandelijkse parkeertarieven moesten eraan geloven. Amsterdam stond hierbij op de tweede plaats, vlak achter Londen. In de Britse stad betaal je ongeveer 708 euro om je auto de hele maand te mogen parkeren, in Amsterdam is dit 'slechts' 570 euro.

In Amsterdam kun je op ongeveer 120.000 betaalde parkeerplaatsen op straat terecht. Wie een parkeervergunning aanvraagt, krijgt voorrang wanneer je een zuinige auto rijdt. Dit maakte de gemeente begin dit jaar bekend.

Sterren zingen voor Mandela

In New York hebben tientallen artiesten zaterdagavond (lokale tijd) een ode gebracht aan Nelson Mandela. De voormalige strijder tegen de apartheid werd 91 jaar en kon vanwege zijn gezondheid niet aanwezig zijn bij het concert.

Het evenement vond plaats in het hart van Manhatten. Onder meer Carla Bruni-Sarkozy, vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy, trad op. Ook sterren als Stevie Wonder en Aretha Franklin waren aanwezig op het verjaardagsconcert.

Met het concert werd een week van vieringen rondom de 91ste verjaardag van Mandela afgesloten. Het geldbedrag dat met het concert is opgehaald, zal naar aidsproject 46664 van Nelson Mandela gaan. Het getal 46664 was het gevangenisnummer van Mandela tijdens het apartheidsregime.

Gewonden bij botsing metro's San Francisco

Zeker 47 mensen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee volle metro's in San Francisco. Vier van de slachtoffers lijken ernstig gewond te zijn. Wat de oorzaak van het ongeluk is, is nog onbekend.

Het ongeluk vond plaats in het westen van de stad. Eén van de metro's kwam uit de tunnel rijden en knalde bovenop een stilstaande metro. De voorkant van de eerste metro is zwaar beschadigd geraakt bij de botsing. De andere metro had weinig schade.

Dode vrouw gevonden in Purmerend

De politie heeft gisteravond in Purmerend een dode vrouw aangetroffen in een flatwoning aan de Oostervenne. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

De politie kon vannacht nog geen verdere details geven over de identiteit van de vrouw of de situatie waarin de vrouw is aangetroffen. De recherche is momenteel bezig met een uitgebreid onderzoek rondom de plaats waar de vrouw is gevonden.

Brand studentenwoningen Amersfoort

In een studentenwoningencomplex aan de Grote Koppel in Amersfoort heeft gisteravond brand gewoed. In het complex bevinden zich zestig woningen. Alle aanwezigen werden geëvacueerd.

Rond 22.00 uur kwam de melding van een grote uitslaande brand bij de brandweer binnen. Eenmaal gearriveerd, constateerde de brandweer dat de polyester buitenkant van het gebouw vlam had gevat en hierdoor was veel rook ontstaan.

De brandweer had de brand snel onder controle. De schade is beperkt gebleven tot de buitenkant van het complex.

Grote drugscontrole haven Harlingen

De politie heeft gisteren bekendgemaakt dat zij afgelopen vrijdagmiddag alle passagiers die met de veerboot naar Vlieland en Terschelling wilden reizen, gecontroleerd heeft op drugs. Er werden zestien verdachten aangehouden en meegenomen naar een havenkantoor voor een verdere controle.

Dertien van de meegenomen verdachten had soft- of harddrugs bij zich. Alle verdovende middelen zijn in beslag genomen en sommige reizigers stonden hun drugs vrijwillig af.

De controle werd uitgevoerd omdat de politie signalen ontving over een toenemende handel in soft- en harddrugs op de eilanden. Ook zou er meer drugs worden gebruikt op de eilanden. Als het aan de politie ligt, komen er deze zomer meer van deze controles.

Taliban geven video ontvoerde militair vrij

De Taliban hebben een video-opname van een ontvoerde Amerikaanse militair op internet geplaatst. Dat meldden Amerikaanse media vandaag. De man was enkele weken geleden verdwenen in de provincie Paktika in het oosten van Afghanistan.

Op de 28 minuten durende opname noemt de man onder meer zijn naam, leeftijd en woonplaats. Ook zegt hij dat het 14 juli is, afgelopen dinsdag.

Hoe de man in handen van de Taliban is gekomen, is niet duidelijk. Kort na de ontvoering gingen verhalen dat de man dronken en ongewapend over straat liep, maar op de video zegt de militair dat hij tijdens een patrouille zijn collega's uit het oog had verloren.

Barakken uit Westerbork afgebrand

Twee houten barakken die in de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork stonden, zijn afgelopen nacht in Veendam afgebrand. Dat meldde de Hulpverleningsdienst Groningen.

De voormalige barakken dienden daar als schuren, er stonden landbouwwerktuigen en gereedschap in. Er waren plannen om ze terug te brengen naar Westerbork.

Niemand raakte gewond, maar er kwam wel asbest vrij. De gemeente heeft omwonenden geïnformeerd en een bedrijf ingeschakeld om het asbest op te ruimen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand.

Kamp Westerbork diende in de Tweede Wereldoorlog als verzamelplaats voor Joden voor transport naar de concentratiekampen van de nazi's.

'Daders Jakarta lid van Jemaah Islamiyah'

De zelfmoordterroristen die eergisteren aanslagen pleegden op twee westerse hotels in de Indonesische hoofdstad Jakarta, waren lid van terreurbeweging Jemaah Islamiyah. Dat heeft een woordvoerder van de Indonesische politie vandaag gezegd.

Zowel bij het Ritz-Carlton Hotel als bij het Marriott hotel bliezen zelfmoordenaars zich op. Door de aanslagen vielen zeker zeven doden en ruim veertig gewonden. Onder de gewonden zijn drie Nederlanders. Volgens de zegsman hebben de daders ongeveer dezelfde bommen gebruikt als bij eerdere aanslagen, die zijn toegeschreven aan Jemaah Islamiyah.

Jemaah Islamiyah wordt ervan verdacht banden te onderhouden met het al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden. De beweging wordt verantwoordelijk gehouden voor grote aanslagen op onder meer de Australische ambassade in Jakarta (2004), het Marriott Hotel in Jakarta (2003) en voor de bloedige aanslagen in het toeristenparadijs Bali (2002). Bij de laatste aanslag kwamen 202 mensen om het leven, onder wie vier Nederlanders. De drie daders werden vorig jaar geëxecuteerd.

De ravage na de aanslagen  (foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere werkdag, en af en toe ook in het weekend, buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om aan betrokkenen een lastige vraag te stellen. Vandaag aandacht voor een sjoemelende energieleverancier:

De Nederlandse Energie Maatschappij is gestopt met het telefonisch lastigvallen van potentiële klanten. Want mensen “raken steeds erger geïrriteerd door die telefonades.” De dubieuze energieleverancier heeft zijn besluit om op te houden met dat storende gebel in een brief aan minister Van der Hoeven bekendgemaakt.

Nu die storende reclamespotjes nog even van de buis graag. Fatsoenlijke media verbieden hun medewerkers, zich te lenen voor reclamedoeleinden. Een presentator van het NOS-journaal mag mij voorbeeld geen producten aanprijzen. Een terechte norm: het publiek ziet zo iemand immers als een autoriteit, een deskundige. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft volkomen maling aan dat soort fatsoensnormen.

Hardware & Software verkopen Japan

De cijfers voor de week eindigend op 12 juli zijn vrij gegeven. Zoals vorige week verwacht heeft de DSi/NDS Lite een flinke stijging. Verder is voor allemaal een daling te zien op de PS2 na. Het overzicht van de week eindigend op 12 juli is, met tussen de haakjes de verkopen van de week ervoor:

* DSi - 118.202 (46.855)
* PSP - 26,527 (32.849)
* Wii - 22,141 (24.971)
* DS Lite - 10,161 (7.507)
* PS3 - 9,864 (11.196)
* Xbox 360 - 3,561 (5.876)
* PS2 - 3,508 (3.578)

De nummer 1 in de software verkopen is zoals verwacht: Dragon Quest IX. Verder vallen de enorme lage aantallen op.

01. [DS] Dragon Quest IX: Hoshizora no Mamoribito (Square Enix) - 2.319.000
02. [Wii] Wii Sports Resort (Nintendo) - 103.000
03. [DS] Tomodachi Collection (Nintendo) - 57.000
04. [PSP] Boku no Natsuyasumi 4: Seitouchi Shounen Tanteidan (SCE) - 24.000
05. [PSP] Hatsune Miku: Project Diva (Sega) - 14.000
06. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G (Capcom) - 13.000
07. [DS] Kingdom Hearts 358/2 Days (Square Enix) - 9.000
08. [Wii] Wii Fit (Nintendo) - 9.000
09. [DS] Pokemon Platinum (Nintendo) - 8.000
10. [DS] Sloan to Michael: Nazo no Monogatari (Level-5) - 7,000DVD: Make it happen

Naast Dirty Dancing, Honey, Step up, Step up 2, Save the last dance en Save the last dance 2 kunnen de dansliefhebbers nu ook Make it happen toevoegen aan hun lijst met dansfilms. Het hele concept van een tienerdansfilm is al tot op het bot toe uitgemolken. En toch blijven het leuke films om te zien. De combinatie van vette beats en gave dancemoves blijft mensen toch trekken om te blijven kijken. Kan Make it happen mee in het lijstje van Step up en Save the last dance?

Homopinguďn Harry wordt hetero

Pinguïn Harry in de dierentuin van San Francisco heeft kennelijk een einde gemaakt aan zijn relatie met mannetjespinguïn Pepper. Hij leeft samen met Linda, die net weduwe is geworden. Het gedrag van Harry bevestigt sommige Amerikanen in hun overtuiging dat "de natuur de voorkeur geeft aan heteroseksuele relaties", zoals een tegenstander van het homohuwelijk het in de krant Los Angeles Times uitdrukt.

Harry en Pepper leefden samen en beschermden eieren die door andere pinguïns in de steek waren gelaten. Op talrijke weblogs waarop Amerikanen hun mening over de relatie tussen de twee mannelijke pinguïns konden uiten, krijgt Linda er flink van langs. Zij wordt een gewetenloze heks genoemd die het geluk van andere dieren verwoest.

Ook Harry moet het ontgelden. Hij wordt een sukkel en verrader genoemd. Pepper wordt als de grote verliezer in het liefdesdrama gezien. Een schrijver hoopt dat hij zijn verlies snel verwerkt en een andere partner vindt, die "heter dan Harry" is.

Dierenverzorger Harrison Edell heeft een prozaïsche uitleg van Harry's gedrag. De gestorven man van Linda was een leider van de kleine groep pinguïns in de dierentuin. Hij beheerste niet een, maar twee nesten. Pinguïns hechten veel waarde aan aanzien en voor Harry was zij een behoorlijk mooie partij, zegt Edell in de krant.

Bezoek aan strand eindigt in drama

Een dagje uit naar het strand van de Franse regio Normandië is vandaag voor een groep gezinnen van Haïtiaanse afkomst op een drama uitgelopen. Drie vrouwen van 19, 20 en 24 jaar en een jongen van 15 jaar werden door het opkomende water verrast en verdronken. Dat hebben functionarissen ter plaatse meegedeeld.

De groep bevond zich op een deel van het strand in Trouville waar geen toezicht is, maar waar badgasten wel mogen komen. De zestig tot zeventig mensen die aan het uitje deelnamen, waren lid van een evangelische kerk in de buurt van Parijs.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.