Homopinguïn Harry wordt hetero

Pinguïn Harry in de dierentuin van San Francisco heeft kennelijk een einde gemaakt aan zijn relatie met mannetjespinguïn Pepper. Hij leeft samen met Linda, die net weduwe is geworden. Het gedrag van Harry bevestigt sommige Amerikanen in hun overtuiging dat "de natuur de voorkeur geeft aan heteroseksuele relaties", zoals een tegenstander van het homohuwelijk het in de krant Los Angeles Times uitdrukt.

Harry en Pepper leefden samen en beschermden eieren die door andere pinguïns in de steek waren gelaten. Op talrijke weblogs waarop Amerikanen hun mening over de relatie tussen de twee mannelijke pinguïns konden uiten, krijgt Linda er flink van langs. Zij wordt een gewetenloze heks genoemd die het geluk van andere dieren verwoest.

Ook Harry moet het ontgelden. Hij wordt een sukkel en verrader genoemd. Pepper wordt als de grote verliezer in het liefdesdrama gezien. Een schrijver hoopt dat hij zijn verlies snel verwerkt en een andere partner vindt, die "heter dan Harry" is.

Dierenverzorger Harrison Edell heeft een prozaïsche uitleg van Harry's gedrag. De gestorven man van Linda was een leider van de kleine groep pinguïns in de dierentuin. Hij beheerste niet een, maar twee nesten. Pinguïns hechten veel waarde aan aanzien en voor Harry was zij een behoorlijk mooie partij, zegt Edell in de krant.