Van Hummel: "Ik stap echt niet af"

Lang leek het erop dat Kenny van Hummel vandaag niet op tijd de finish in Verbier zou gaan halen. De sprinter van Skil-Shimano moest direct in de eerste beklimming lossen en reed vervolgens bijna tweehonderd kilometer solo.

Op de Col des Mosses, op veertig kilometer voor de finish, bedroeg zijn achterstand 26 minuten en moest de zware klim naar Verbier (eerste categorie) nog komen. Toch lukte het hem, met 45 minuten en 43 seconden achterstand, binnen de tijdslimiet bij de finish te arriveren.

"Er werd vandaag direct vanaf de start hard gereden en in mijn pogingen het peloton bij het houden, heb ik me in de eerste klim meteen opgeblazen", vertelde Van Hummel in Verbier. "Toen ik zo snel alleen kwam te zitten, heb ik wel even gedacht dat ik het niet zou gaan redden. Maar op een gegeven moment vond ik mijn benen terug, kwam ik in een ritme terecht en bleek ik helemaal niet zoveel meer te verliezen. In alle afdalingen heb ik me weer als een blok naar beneden laten vallen en in die laatste klim was het puur overleven."

Met nog drie bergetappes te gaan, is het lijden voor Van Hummel voorlopig nog niet voorbij. "Een voordeel is wel dat die drie etappes een stuk korter zijn dan die van vandaag. Ik ben dan ook echt niet van plan om op te geven. Dit is gewoon prachtig om mee te maken. Hoe vaak ik niet mijn naam vandaag op het wegdek heb zien staan en gehoord langs de kant. Dat geeft heel veel steun. Desnoods rijd ik nog drie dagen solo, ik wil de finish halen in Parijs."

Submitter:  Bron: FOK!sport